Şimdi Ara

Modem dsl ışığı...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar VDSL e geçince dsl ışığı turuncu oluyormuş bu doğru mu ? Birde ben şuan adsl kullanmaktayım günde birkaç kez 5 10 dakikalığına dsl ışığım turuncu oluyor sonra tekrar yeşil e dönüyor. Ben VDSL kullanmadığım halde dsl ışığı neden turuncu oluyor ? Modemim keenetic extra dsl

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Ben de Keenetic Extra Kullanıyorum , Modem internete bağlandıktan sonra, Servis sağlayıcı üzerinden internete çıktığını kontrol ediyor. DNS sunucular hızlı cevap vermezlerse turuncu yanar, genel olarak internetin düzgün ise sorun değil. Bu arada Keenetic de ek DNS sunucular ekleyebilirsin servis sağlayıcının otomatik verdikleri dışında. Google DNS gibi. 8.8.8.8 vs.
  • Teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ahmetbulut115 A kullanıcısına yanıt
    Bağlantı hızı
     88057 kbit/s    8192 kbit/s

    Atanabilir hız
     123839 kbit/s    42111 kbit/s

    Gürültü seviyesi
     14.0 dB    32.2 dB

    Sinyal gücü seviyesi
     13.5 dBm    6.4 dBm

    Sinyal zayıflaması
     11.2 dB    0.1 dB

    Hat değerlerim bu şekilde. Hız testinde Max 82 görüyorum. Snr Margin i biraz düşürüp sınırı zorlamak istiyorum. Modem arayüzünde snr i düşürebileceğim bi yer var mı? Varsa nerede ?sağlıklı bir hat için snr minimum kaç olmalı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hattın çok güzel görünüyor.
    Mevcut kararlı yazılım VDSL de SNR ı 4 e kadar indiriyor. daha altını istersen geliştirici yazılım 3.5.Alpha 6 yı yüklemelisin.

    VDSL/ADSL menüsünden yapabilirsin

    Modem dsl ışığı...
  • ahmetbulut115 A kullanıcısına yanıt
    O kısmı gördüm, ordan snr i 4e aldım. Hat değerlerimde bir değişme olmadı snr yine 14de kaldı ? Snr i 4e aldığımda ulaşılabilirlik hızım arttı sadece 120mbps olan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi << PriSonerS >> -- 7 Haziran 2020; 0:52:3 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Birde türktelekom VDSL portumu 120metre ötedeki daha dolabından vermiş. Halbuki benim sokağımda da saha dolabı mevcut 50metre mesafede. Türktelekom ilçe müdürlüğüne gidip hizmet aldığım daha dolabını değiştireyim mı ? Hat değerlerimde gözle görülür bir artış olur mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mesafeye göre hız tablosu şöyle;

    250-300 metreye kadar değişmez görünüyor. hattın da temiz, gerek yok kanaatindeyim. 120mb alabilirsin diyor sana , aboneliğinin çok üzerinde.

    SNR daha çok hat kötüyse tutunmayı sağlıyor veya, aboneliğe göre düşük hızda bağlanmışsa yüksek SNR da, SNR ı düşünerek atanabilir hızı abonelik seviyesine almana yarıyor ki sen de bu senaryolar yok, aboneliğini alıyorsun yüksek SNR da da. ancak 1-2 ye de alabilriisn, ne kadar düşük SNR o kadar hızlı paket iletimi olur, hattın verimli çalışır. Sadece bağlantı hızı her şey değil.

    Modem dsl ışığı...
  • Teşekkür ederim Bilgi için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.