Şimdi Ara

Modem Değişimi Sonrası Kullanici Adi Hatasi Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hat değerlerimi ve eski modemimde sorun olup olmadığını anlayabilmek için arkadaşımın eski kullandığı modemi hattıma bağladım ve ttnet kullanıcı adi ve şifremle kurulum yaptım. Fakat ne yaptım ettim internet bağlantısı kuramadım. Sonra eski modemi mi taktım oda ne internete bağlanmıyor.


    Arkadaş daha önce Türknet kullanmış. Modemi dsl hattına bağladığımda ne hikmetse içindeki arkadaşa ait kullanıcı adi Telekom sistemine kaydetmiş. Modem değişimi sonrası benim kullanıcı ttnet adım ve şifrem ile eski modemim ile yeniden kurulum yaptım ama nafile dsl var fakat ip tövbe alamadım. Kaldım internetsiz.


    Aradım ttnet mh ni derler ki sistemde Türknet uzantılı kullanıcı adi kalmış size ait olmayan o yüzden eski modemle kurulum yapacaksınız. Defalarca yaptık ama sistem deki eski Türknet uzantılı kullanıcı adi gitmiyor. Modem Telekom a ait olmadığı için uzaktan da müdahale edemiyorlarmiş. Kaldım mı arada. Ariza kaydı bıraktım.


    Online RPG oyunu oynayanlar bilir bu onun gibi bir şey. Hesap askıda kaldı. 


    Daha önce böyle bir durum yaşayan oldu mu? Beklemekten başka ne yapacağım bilemez oldum.


    Şimdi ne eski modemim ne de arkadaşımın modem ile nete bağlantı kuramıyorum.

    Arkadaşım ın modemi asus n 16 vdsl

    Benim tp link td-9980 n600 vdsl 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLuBu -- 9 Aralık 2022; 12:25:48 >







  • Türk Telekom altyapısı ne kadar kötüyse tam tersine çalışanları bir o kadar mükemmel. MH olsun saha ekipleri olsun pür dikkat çalışarak sorunumu çözdüler. Hepsine bir teşekkürü borç bilirim.  


    Belki bir gün birileri aynı sorunu yaşar ve arama motorlarına bu sorunun cevabını arar diye sorunun nasıl çözüldüğünü buraya yazıyorum.


    Sorunun kaynağı Türk Net hesap bilgileri yüklü olan ASUS N-16 modemin Türk Telekom abonelik hizmeti yani ttnet hizmeti alınan hatta bağlanmasından kaynaklandı (öyle her modemi takmayın hattınıza). ASUS modemi bağlayıp ttnet kullanıcı adı ve şifresi ile yeniden kurulum yapmaya çalıştığınızda Türk Telekom serverlarına ASUS modemdeki Türk Net kullanıcı adı ve şifre enjekte oluyor. Al sana BUG işte. 


    Devamında eski çalışan modem (TP Link TD-9980) ile veya ASUS N-16 modem ile ttnet kullanıcı adı ve şifre ile defalarca kurulum yapsanız bile Türk Telekom serverları kabul etmiyor. Virüs gibi Türk Net kullanıcı adı hesabınızda kalıyor. 


     Sorunun Çözümü: Saha ekipleri Kullanıcı adı ve şifrenizi merkezden sıfırlıyor ve evinize kadar gelip modeme PC ile bağlanıp müdahale ederek yeniden kurulum yapılıyor. Gerekirse port değişikliği de yapıyorlar ve sorun çözülüyor.


    Saha ekiplerinin dediklerine göre bin de bir böyle bir durum yaşanırmış. Piyango bana vurmuş anlaşılan.


    Webde sayfalar dolusu kaynak aradım cevabı bulamamıştım. Forumda cevap verende olmadı.  Canınız sağ olsun. Artık Cevap burada. Bir Like Atarsınız Artık. 





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.