Şimdi Ara

Modem Arayüzüne Ulaşılamama Sorununa ÇÖZÜM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bazı arkadaşlar modemlerinin arayüzüne ulaşmakta sıkıntı yaşıyorlar. Bende bu konudaki deneyimlerimi ve çözüm yolunu sizinle paylaşmak istiyorum. Öncelikle bu sorunun modeminiz ile bir ilgisi olmadığını bilin. Modeminize atacağınız Reset ancak geçici bir çözüm olacaktır ve bu sorunun tekrar oluşmasına engel değildir. Modeminize yeni Firmware yüklemekte çözüm değildir.

    Bu tamamen sizin Network ayarlarınızla ilgili bir sorundur. Kullandığınız herhangi bir program, yada yeni yüklediğiniz bir Ethernet sürücüsü bu soruna sebep olabilir. Aslında sorun Ethernet sürücünüzde değil, sürücünün yeni verdiği ayarlarda yada bir programın network ayarlarınızı yeniden yapılandırmasından kaynaklanır.

    ÇÖZÜM NEDİR?

    Bu işin çözümü, sisteminize en uygun Network ayarını yeniden yapılanmaktan geçiyor. Bunu yapabilmek için Auslogic Bootspeed isimli programı öneriyorum.

    BURADAN İNDİRİN

    Programın son sürümünü (Deneme sürümüdür) yukarıdan, yada malum yerlerden küreklenmiş versiyonlarını indirebilirsiniz.

    Auslogic Bootspeed programını açtığınızda All Tools kısmından Internet Optimizer kısmına girin.

     Modem Arayüzüne Ulaşılamama Sorununa ÇÖZÜM


    Daha sonra internet hızınıza göre perceredeki seçeneklerden birini (Ben Average seçeneğini seçtim) seçerek programın network ayarlarını analiz etmesini sağlayın.

     Modem Arayüzüne Ulaşılamama Sorununa ÇÖZÜM


    Son adım olarak, analizden sonra gelecek Optimize butonuna basın ve işlem bittiğinde bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bütün bu işlemlerin sonunda Modem arayüzünüzün istediğiniz gibi çalıştığını göreceksiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 15 Ocak 2014; 0:39:09 >







  • Merhaba,

    konusunu açtığım olaya çare bula bilirmiyim acaba bu program ile?

    konu linki;

    http://forum.donanimhaber.com/m_86753933/f_//tm.htm#86753933
  • İki ışığın yanması internet bağlantınızla ilgili bir sıkıntı olabileceğini gösterir ama modem arayüzünüze girememenizin sebebi ip numarasının değişmiş olmasından kaynaklanabilir. Windows dan çalıştır kısmına cmd yazıp giriş yapın, açılan ekrana ipconfig yazın, orada modem arayüzünüzün şu anki ip adresi listede en altta görünür. Örn: 192.168.2.2 gibi.

    Modem arayüzüne yine giremezseniz benim yöntemi deneyin. Ama dediğim gibi sadece iki ışık yanmasının başka nedenleride olabilir, ethernet kablonuzu ve telefon kablonuzu kontrol edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 21 Ocak 2014; 3:41:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.