Şimdi Ara

Model Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    2. el 350-400 TL arasında 2 yıllık lumia 920 almak mantıklı mıdır yoksa yeni modeller mi tercih edilmeli(535,735,640)? Telefonu aile büyükleri kullanacağı için sorunsuz olması ön planda.
    Lumia serisini bilmediğim için yorum yapabilirseniz sevinirim.



  • Yeni modelleri tercih etmek daha mantıklı. L540 yada L735 yada daha üstü, pek fark olmaz aralarında, biri oyunda iyi, diğeri kamerada, diğeri vs. vs. L920'nin W10'dan sonra kaç güncelleme alacağı belli değil. Güncelleme neden önemli dersen, olurda bir gün kimi uygulamayı yüklemek için Windows 10.1 gerekirse, telefonun sürümü yetmediği için indirilemez. Ha ama dersen ki, uygulamaya gerek yok, donanım, kamera, tipi iyi olsun, o zaman sonuna kadar L920 tavsiye ederim.
  • Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    Aslına bakarsan uygulamanın çok bir önemi yok o yüzden 920 aklımı çeliyor, ancak 2 senelik telefon olması nedeniyle oluşabilecek problemlerden çekiniyorum. Örneğin herhangi bir batarya sorununda yüksek maliyet çıkabilir diye korkuyorum. Bir taraftan da al yeni telefon 2 sene başın ağrımaz diyorum ama biri 350Tl iken diğeri 600-650 civarı oluyor.
  • Sıfır olsun 525-535 olsun derim ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cakalpup

    Aslına bakarsan uygulamanın çok bir önemi yok o yüzden 920 aklımı çeliyor, ancak 2 senelik telefon olması nedeniyle oluşabilecek problemlerden çekiniyorum. Örneğin herhangi bir batarya sorununda yüksek maliyet çıkabilir diye korkuyorum. Bir taraftan da al yeni telefon 2 sene başın ağrımaz diyorum ama biri 350Tl iken diğeri 600-650 civarı oluyor.

    O kısım önemliyse tabi ki garantili almak daha mantıklı.
  • Aile büyükleri telefonu nasıl kullancak o önemli. Yoksa 512 mb ram li ürünleri de tercih edebilirsiniz ve sıkıntısını çekmezler. Boş yere fazla para vermeyin. Lumia 720 falan da gayet güzel ürünler.Flaş lazım değil ön kamera olmasa da olur derseniz 630-530 tercih edilesi ucuz ve sağlam telefonlar. Ha ama baba oyunları oynayacaklar, on numara fotoğraf kalitesi olsun diyorlarsa pahalı ürünlere yönelin. Ama dediğim gibi ağır oyun oynanmayacaksa lumia 720 tercih edilebilir. Ben ana telefon olarak lumia 830 kullanıyorum ikinci telefon olarak lumia 720 aldım. 720 den gayet memnunum. Dediğim gibi telefonu ne amaçla kullanacak büyükleriniz. Genç arkadaşlara bakarsanız 512 mb ram li telefon almayın derler ama onların derdi oyun.
  • abdullaharif kullanıcısına yanıt
    istediğim açıklama buydu öncelikle teşekkürler.
    Aile büyükleri gerçek anlamda telefon olarak kullanacaklar, en fazla facebook a girilecek :) Söylediğiniz l720 4.3' oluyor galiba, bunun yerine 5' olan l535(ekran çözünürlüğü çok iyi değil ama tercih edilebilir) i önerir misiniz, galiba dokunmatik ile ilgili bir sıkıntıdan bahsediliyor telefon kullanımında engel oluşturuyor mu anlayamadım.

    Özetleyecek olursam.
    Ekranı byük olacak(5' civarı)
    Oyun oynanmayacak
    internete girilecek
    facebook kullanılacak
  • cakalpup kullanıcısına yanıt
    Lumia 535 güzel ürün ama tavsiye edemiyorum. Ben alınca bir iki hafta kullanıp kardeşime verdim. Hiç bir sorun yoktu. Yani var olan dokunmatik sorunu düzelmişti. Ancak alan arkadaşlar, özellikle mesaj yazarken harf yutması ve yanlış algılama konusunda şikayetçi. Mesela kardeşim sorunsuz kullanıyor. Halbu ki ekranı eldivenle bile kullanıyorsunuz ama sorunlu sürümleri var demek ki. o yüzden tavsiye veremem 535 i. Onun haricinde lumia 720 biraz kaygan kasaya sahip ancak ekranı cam gibi muhteşem. 630 ve 530 modellerini de inceleyin derim. Hem uygun fiyat hem de ele güzel oturduğu için kayma düşme fazla yapmıyor. 5 inç ekranı olan sadece 535 var. 1320 de güzel ama bence epeyce büyük bir telefon. Dediğiniz kullanıma uygun olabilir ama cepte zor taşınır ve düşmeye karşı mukavemeti az oluyor. Bence flaş ışığı çok lazım değilse 630 veya 530 gibi modeller üzerinde durmak lazım. Bir de 535 modeli fazla satılmadı nedense. Ben olsam herşeye rağmen 535 e yanaşmam. Dediğim gibi ben sorunsuz kullandım ama sorunu olanlar da çok ,karışık bir durum. Mesela 820 modelini de bakabilirsiniz. İnternette sıfır olarak 460 liralara bulunabilir ve kullanışlı telefon. 535 haricinde yazdığım her modeli az da olsa kullandığım için tavsiye edebiliyorum ama seçim sizin.:) Olmadı internetten resimleri gösterin kendileri beğensin . o da bir seçenek. zor durum yani ben lumia 520 dışında her lumia modelini kullandım ama tavsiye verme konusunda sıkıntı çekerim. yani 930 ve 830 var mesela ama 1000 liranın üstünde ürünler. 735 modeli var yine ama o da pahalı zaten araştırmışsınızdır. uygun fiyatlı 5 inç ekran sadece 535 ama o da değişik bir durumda.




  • ben 640 derim.fiyatıda uygun olacak.biraz bütçenizi aşarsınız ama güncel bir cihaza sahip olursunuz.
  • abdullaharif kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba,
    Model yorumlarınız için teşekkürler, neredeyse hepsi için iyi kötü yorumda bulunmuşunuz:)
    Nokia telefonların netteki görüntüsü neredeyse aynı o yüzden aradaki farkı sadece büyüklük ve ekran çözünürlüğü olarak görüyorum, elden göreyim diye bir kaç nokia bayisine gittim ancak teşhirdeki ürünler plastikti, o sebeple çok işe yaramadı..
  • Hocam ne olursa olsun bence 512 mb ram almayın ben 720 kullanıyorum oyun felan oynamam bataryasından kamerasına kadar herşeyinden memnunum ama ramden dolayı can sıkıcı durumlar da oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basit tuuşlu telefonu kullanamazlarken 720 modelini çok rahat sorunsuz kullanıyor bizimki her türlü tavsiye ediyorum bende

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.