Şimdi Ara

Mobilya ile ilgili Herşey... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
30
Favori
166.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: koko69
    Benim şahsi fikrim, granit yerine, polikor veya corian(duponttun) olarak piyasada adlandırılan mermer görünümlü suni malzemeyi kullanmanızdır. Artıları çok fazladır, fiyatıda gerçek granite oranla daha uygundur.http://www.metkiminsaat.com.tr/ Mesela çizilse su zımparısı ile zımparalıyıp yok edilebilir.Kırılsa hiç anlaşılmayacak şekilde tamiri mümkün, ayrıca süpürgelik damlalık gibi tümleşik uygulamalar yapılabilir

    Sayın Maxfocus bu yukarda saydığınız malzemelerin mtül fiyatları nedir ?
    Esas sormak istediğim bir müteahhit yapacağı dairelerin mutfaklarında çimstone kullanacağını söyledi. Mtülü 280 $ dediydi.

    http://www.cimstone.com.tr/ adresinden biraz bilgi edindim ama açıkcası sizin ürün hakkındaki yorumunuzu merak ettim.Çünkü temizliği sanırım biraz farklılık gösteren bir ürün. Bu yukarda sayılan kaliteli granit ve coriana ne düzeyde alternatif olabilir. Artıları ve eksileri nedir bu malzemenin ?

    Saygılar.


    Selamlar,
    Çimstone ana materyalı doğal kuvars taş olarak adlandırılıyor, ürünün içeriğinin çoğunluğu doğal kuvars taşların sıkıştırılması ile elde edilir. (belli büyüklükte parçacıklara küçültüldükten sonra) sitesindeki alıntıya görede;
    Çimstone, kuvars esaslı polyester reçine bağlayıcılı bir tür kompoze taştır. Çimstone'un %92-95'ini doğadaki en sert mineral taşlardan biri olan Kuvars oluşturur. Hemen hemen hiçbir asitten ve bazdan etkilenmeyen, alev almayan, 7 Mohs sertlik derecesi ile yüksek çizilme ve aşınma dayanımı gösteren Kuvars'ın sahip olduğu tüm üstünlükleri kullandığı teknoloji sayesinde aynen yüzeylere taşıyan Çimstone, banko, tezgah, zemin, cephe gibi her tür yüzey için mükemmel bir malzemedir.

    Kullanım olarak doğal granitten çok farklı değildir, sadece çizilmeye ve asitlere karşı biraz daha teloranslı diyebilirim. Kullananlar aslında genelde memnun, ama ben tercih şansın alsa kullanmazdım. Granitteki tamir ve ek sorunlarını aynen yaşarsınız, Kuvars bilindiği gibi çok sert bir malzeme, bunun dediğim gibi iyi ve kötü tarafları var.Benim tercihim polikordan yana olurdu.


    Gelelim fiyatlara Mart 2007 de çimstone için 230$ liste %25 iskontolu 172 $ mtül fiyatı, polikor düz renkler 245 $ liste %40 iskonto 147 $ karışık renkler 270 $ liste %40 iskonto 162 $ dır. Tabi ki size liste fiyatı vereceklerdir. Bu arada bu ürünlere yeni %10-15 zam geldi. Ama yıl içinde zam görmediler. Ama 280 $ liste için bile oldukça yüksek fiyat. Size fiyatı müteahhit verdiyse , doğal olarak fiyatı yukarda söyler, zira kaliteli malzeme kullandığını ifade etmek istiyor. Ama toplu iş uygulamalarında en az %10-15 iskonto alırlar.

    Doğal Granit ve corian yada polikor (firma ismidir) karşılaştırmasını kısaca önceki yazımda yaptım. İlave olarak, şunları söyleyebilirim.
    Bu iş biraz zevkler ve renkler konusu ile ilgili, bildiğimiz üzere mutfağın hakimi genelde sevgili eşlerimiz ve bu konularda onların beklentileri çoğu zaman kullanımdan ziyade görsel özellikler ağırlıklı oluyor. Tabi ki buda zaman içinde aslında tercihlerin doğru veya yanlış olduğu konusundaki öğretiyi
    dünyanın en eski ve pahalı yöntemi olan, deneme yanılma ile kazanmalarını sağlıyor. Bu durumda sonuçta biz beylerin cebine yansıyor.
    Bu durumda eğer tercihiniz kesin taş malzeme ise, Çimstone, granite en yakın alternatifdir ve ne olduğundan emin olmadığınız bir granit yerine bu ürünü tercih edin derim. Ama eğer eşinizi ikna ederseniz, polikor, corian her konuda önceliğiniz olsun derim. Benim şahsi tecrübelerim bu doğrultuda.




  • Bende nacizane olarak bir kaç cümle yazıyorum. İçinde ne oldugunu bildigimiz GRANİT yerine içinde muhtelif kimyasal dolgu maddeleri olan suni üretim bir çok malı evinize sokmayınız..... KANSER VE KALP DAMAR HASTALIKLARI ÇIG GİBİ BÜYÜYOR.....Bildigimiz taş gibisi varmı ? GRANİT- GRANİT- GRANİT...Kırılırsa yenisi.....Çok bol ve ucuz....karar, tercih ve para sizin arkadaşlar...Saygılarımla....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 10 Mart 2008; 11:32:59 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SeKSandDoRT
    Arkadaşlar biraz da istikbal, bellona, yataş, ipek, kelebek, kilim, doğtaş vs. gibi mobilyalar üzerine yorum yapabilir miyiz ???

    Selamlar,
    Saydığınız ve diğer marka ürünler fabrikasyon imalat ile stoğa üretim yapan tesislerdir. Bir çoğunda ERP , MRP programları kullanılmaktadır.
    Üretimde bu tür yazılımı kapsamlı kullanan sayısı çok fazla olmamakla beraber, mevcuttur.

    Ürün kaliteleri olarak aslında çok büyük farklar yok, bilirsiniz bir dönem çekyat furyası vardı, halende vardır.İstikbalin ciddi oranda çekyat üretimi mevcuttur, bu firmaların içinde de en büyük makina ve ekipman hattına sahiptirler.

    Bu işlerde mesela istikbal kendisi finiş folyo dediğimiz yüzey kaplama malzemesini kendi basar. Diğerler firmaların çoğunluğu yerli üreticilerden, starwood, orma, kastamonu entegre, devrektaş yerli yonga levha üreticilerinden satın alır, yada ithal eder.
    Burda konstriksiyon ve kullanılan malzemenin sağlamlığı çok önemli. Mesela oturma gruplarında taşıyıcı kısımların, masifle desteklenmesi gerekir.
    Sunta, suntalam uygulama yerine göre yeterli sağlamlığa sahip olmayabilir. Üreticilerin ucuz maliyet için yaptığı özellikle bu tür ürünlerde çok gerekmedikçe masif karkas veya destek parçalarından kaçmalarıdır. Ayrıca bu masifler kullanılırkende su bazlı PVA tutkalların dışında vidalı bir şeltirmeler bir arada kullanılmalıdr. Şimdi bu firmaların hangisi iyi derseniz, bence İstikbal artık belli bir standartı yakalamıştır. İstikbalin toplamda 2500 civarında da bayisi olduğunuda belirtmeden geçmiyim. Kelebek en eskileri ama daha öncede bahsettim el değiştirdi ve işleri iyi değil.Benim kanımca ürün kaliteside ortanın altında vasat seviyesine yaklaştı. Diğer firmalarda biribirine yakın üretim yapar ama, mesela yataşın asıl işi değil ve yataşı yarı hissesini zaten boydak grup (istikbal- bellona) aldı. Bellonada boydak grubun ve farklı iki marka ile pazarda olmak size daha fazla ve geniş pazar payı sağlar. Bu ürünlerde artık metal konstriksiyonda kullanılmaya başladığı için başka sorunlarda beraberinde geliyor, Kaynak kopması vb.

    Aslında bu ürünlerde 2800 ytl olarak satış fiyatı olan bir ürünün malzeme maliyeti yaklaşık mak. 750-1000 yt dir. Ama firma giderleri, finans giderleri, bayi karı derken son kullanıcı bu bedelleri ödemek zorunda kalır. Markalarda bu fark daha düşüktür, Ama mesela İstanbul modoka da satılan üründe malzeme maliyeti üzerinde en az 4-5 katı fiyat vardır. Şimdi bunu orda sorsan hepsi ağlar ama buna inanın. Bir üretim planlamacı olarak bunu çok net söyleyebilirim.Dün anneme 2 parça ürün aldık ve binbir pazarlıkla 1500 ytl bedel ödedik aldığımızda deri bir köşe koltuğun 2.5 luk parçası ile büyükçe minderli pufu. Üstündeki maliyet en fazla 500 ytl dir. Ama mağaza kirası, satıcı komisyonu, mağaza işletme gideri, işçilik, nakliye, vs giderlerle fiyat tırmanır.Sonuçta en az %33 kazanırlar. Zaten modoka , ankara siteler, inegöl, bunlar ayrı bir inceleme konusu olur.
    Biz markalı ürünlere geri dönelim. Yine kullanılan malzemeye gelelim, meşhur bir E1 kalite suntalam olayı vardır. E1 nedir; avrupa standartlarında üretilmiş , içinde üre formaldehit gibi kanserojen madde kullanılmadan , belli çevre kriterleri içindeki üründür. Üre formaldehit hem ucuz hemde güçlü bir bağlayıcıdır. Bunun yerine kullanılan yeni tip su bazlı Pva bağlayıcılar malesef bu ürünün mukavemet değerlerini sağlamaz.Artı üretimde, yüksek fire, düşük üretim adedi, ve işletme maliyetini yükseltmesi gibi dezavantajları var. Bu yüzden Türkiyede ki üreticilerin hepsi üre formaldehit kullanırlar.
    Masif malzemelerde de kullanılan boya-cilahane malzemeleri diyelim, genelde bağlayıcı özelliğinden dolayı kurşun ve diğer ağır metalleri ihtiva eder. Su bazlı olarak adlandırılan çoğu üründe bile bunlar vardır. Gerçekten su bazlı ürünlerde var ama diğerlerine göre 3-4 katı fiyatlıdır.
    Yani bu konuda ürünler hiç öyle anlatıldığı gibi toz pembe değil. Mesela çoçuk odaları ,kullanılan ürünlerin hepsinde bu maddeler var.
    Ben kendim çoçuk odasını, İstanbular bilir Vanilya mağazalarından aldım.Adamların Atelyesini gittim kendim su bazlı boya aldım verdim, onunla yaptırdım.Yine çok hafif bir koku oldu.
    Mesela diğer konu oturma grupları, masif iskeletleri , burda genelde rusyadan gelen kayın kullanılıyır ve renkleri ciddi kızıla kaçıyor, peki ne yapıyorlar atıyorlar masifin üstüne lake gibi cilayı,ince bir tarakla form veriyorlar eskitme diye diye bulamaçı yutturuyorlar. Bunu ya da mdf üstüne yapıyorlar.
    Arkadaşlar iyi bir masifin m3 650-800 $ dır bu rus mallar ise 300-400 $ arasında antalmaya gerek yok herhalde. 1500 ytl yemek odası diyor komple mdf, sunta, suntalam. İskeletlerde genelde ön kayıtlarla ayak bağlantıları arasında açma olur, 2 li 2.5 luk yada eski 3 lülerde açan ve sarkma olur. Şimdilerde 3 lü kalktı 2.5 luk oldu ya, iskelet köşelerini muhakak bayrak denilen destek parçaları teklilerde bile konulmalı ayrıca 2li 2.5 luk koltuklarda orta kayıtlar en az 2 tane ideali 3 ad. olmalı bunların ortalarında destek ayakları olmalı, yine süngerler yuşumak değil sert olmalı densiti leri(yoğumluk dereceleri) uygun olmalı, vs.
    Tabiki bunların neticesinde ne yapalım derseniz, bilinçli müşteri olup biraz daha kurumsallaşmış markalara yönelin derim, anternatif olarak da modoka ve benzeri yerlerde yaptığınız alışverilerde firmalardan sözleşme ve garanti taahüdlerinin hepsini yazılı alın.Çok ucuz ürünlere kaçmayın, bir eşe dosta yakına sorarak kalitesi hakkında fikir oluşmuş mağazaları biraz pahalıda olsa tercih edin derim.Masif yada doğal kaplama ürün alın, Şunu iyi bilin ki iyi bir iskelete bir çok kez döşeme yapılır. İyi masifli bir ürüne bir çok kez renk ve cila atılabilir, yine masif + sunta üstü veya kontrplak üstü doğal kaplamalı bir ürün cilalanır, tamir edilir. Aldınız sunta- suntalam ürünleri ömrü en iyi kullanımda bile 5-6 senedir.Daha ilk senesinde bir çok yerinden sorun çıkarmaya başlar. Birde iyi pazarlık edin, bu tür ihtiyaçlarınızıda özellikle Ekim, Kasım, Aralık, Ocak gibi ölü dönemlerde nakit üstüne yapın ki fiyatı düşürün. Mağazaya giridiğinizde ilk peşin fiyatı sorun , onun üstünden taksite yönelin, yine parça ürün aldığınızda 3 parçanın ikisinin fiyatını sorup, sonra üçüncüyü bu fiyatın içinde isteyin. Satıcılar fiyattan taviz vermek istemez ama önceden fiyatını öğrendiniz bir ürünü ilave ettiğinizde genelde kabul ederler. Asla bir ürün için kesin alıcı olduğunuzu belli etmeyin(malesef bayanlar çok yapıyor), hep kararsız kalın, iyi fiyat alıp araştırın, aynı mağazaya 2. kez döndüğünüzde sıkı pazarlıkla ürünü kesin alın, aksi durumda 3. kez giderseniz artık satıcının elindesiniz demektir.Asla inmez. Kaporayı ürün standart dışı değilse ürünün 4 hatta 5 de birinden fazla asla vermeyin ki sorunsuz ürün konusunda daha titiz olsunlar, titiz olduğunuzuda ayrıca belirtin. Bunların dışında en çok yapılan hatalardan biri, renk ve büyüklük kavramıdır. unutmayın bu ürünleri mağaza ışığı değil, dışardaki (güneş ışığı )ışık altında , özeliklede kumaşlarını inceleyin, (mobilyada bir sepha veya küçük parçasına bakın) ayrıca teşhirler hacim olarak geniş alanlardır, burda normal duran bir takım evinizde çok battal durabilir, ürünlerin ölçüsünü tek tek alıp evinizde kontrol edin ki sonradan pişman olmayın.
    Aklıma gelenler ve genel bildiklerimi sıraladım, umarım faydalı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 10 Mart 2008; 14:48:38 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    Bende nacizane olarak bir kaç cümle yazıyorum. İçinde ne oldugunu bildigimiz GRANİT yerine içinde muhtelif kimyasal dolgu maddeleri olan suni üretim bir çok malı evinize sokmayınız..... KANSER VE KALP DAMAR HASTALIKLARI ÇIG GİBİ BÜYÜYOR.....Bildigimiz taş gibisi varmı ? GRANİT- GRANİT- GRANİT...Kırılırsa yenisi.....Çok bol ve ucuz....karar, tercih ve para sizin arkadaşlar...Saygılarımla....


    Selamlar,

    Sevgili Taşkafa arkadaşım;

    1- Gerçek granitin mtül fiyatı konusunda bir fikrin var mı bilmiyorum ama, uzak doğu falan değil, düz renklerle, karışık renkler taşın bulunabilirlik durumuna göre 150 € ile 300 € arasında değişirler ve bilinenin aksine aslında en pahalı tezgah malzemesidirler.

    2- Bahsettiğim polikor , corian türü mazlemeler hastanelerde laboratuvarlarda, banyo ve wc lerde kullanılan bir malzemedir, son derecede hijyenik bir malzemedir.

    3- Tam tersine kalitesiz bir granit ve mermer bir çok yemek malzemesinin mesela limon, sirke asidiyle reaksiyona girip, pislik ve mikrop tutucu alanlar oluşturur. Mermer ve kalitesiz granitlerdeki sarı sarı lekelerin çoğu limon asidinin neticesidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 10 Mart 2008; 15:42:19 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus

    quote:

    Orjinalden alıntı: SeKSandDoRT
    Arkadaşlar biraz da istikbal, bellona, yataş, ipek, kelebek, kilim, doğtaş vs. gibi mobilyalar üzerine yorum yapabilir miyiz ???

    Selamlar,
    Saydığınız ve diğer marka ürünler fabrikasyon imalat ile stoğa üretim yapan tesislerdir. Bir çoğunda ERP , MRP programları kullanılmaktadır.
    Üretimde bu tür yazılımı kapsamlı kullanan sayısı çok fazla olmamakla beraber, mevcuttur.

    Ürün kaliteleri olarak aslında çok büyük farklar yok, bilirsiniz bir dönem çekyat furyası vardı, halende vardır.İstikbalin ciddi oranda çekyat üretimi mevcuttur, bu firmaların içinde de en büyük makina ve ekipman hattına sahiptirler.

    Bu işlerde mesela istikbal kendisi finiş folyo dediğimiz yüzey kaplama malzemesini kendi basar. Diğerler firmaların çoğunluğu yerli üreticilerden, starwood, orma, kastamonu entegre, devrektaş yerli yonga levha üreticilerinden satın alır, yada ithal eder.
    Burda konstriksiyon ve kullanılan malzemenin sağlamlığı çok önemli. Mesela oturma gruplarında taşıyıcı kısımların, masifle desteklenmesi gerekir.
    Sunta, suntalam uygulama yerine göre yeterli sağlamlığa sahip olmayabilir. Üreticilerin ucuz maliyet için yaptığı özellikle bu tür ürünlerde çok gerekmedikçe masif karkas veya destek parçalarından kaçmalarıdır. Ayrıca bu masifler kullanılırkende su bazlı PVA tutkalların dışında vidalı bir şeltirmeler bir arada kullanılmalıdr. Şimdi bu firmaların hangisi iyi derseniz, bence İstikbal artık belli bir standartı yakalamıştır. İstikbalin toplamda 2500 civarında da bayisi olduğunuda belirtmeden geçmiyim. Kelebek en eskileri ama daha öncede bahsettim el değiştirdi ve işleri iyi değil.Benim kanımca ürün kaliteside ortanın altında vasat seviyesine yaklaştı. Diğer firmalarda biribirine yakın üretim yapar ama, mesela yataşın asıl işi değil ve yataşı yarı hissesini zaten boydak grup (istikbal- bellona) aldı. Bellonada boydak grubun ve farklı iki marka ile pazarda olmak size daha fazla ve geniş pazar payı sağlar. Bu ürünlerde artık metal konstriksiyonda kullanılmaya başladığı için başka sorunlarda beraberinde geliyor, Kaynak kopması vb.

    Aslında bu ürünlerde 2800 ytl olarak satış fiyatı olan bir ürünün malzeme maliyeti yaklaşık mak. 750-1000 yt dir. Ama firma giderleri, finans giderleri, bayi karı derken son kullanıcı bu bedelleri ödemek zorunda kalır. Markalarda bu fark daha düşüktür, Ama mesela İstanbul modoka da satılan üründe malzeme maliyeti üzerinde en az 4-5 katı fiyat vardır. Şimdi bunu orda sorsan hepsi ağlar ama buna inanın. Bir üretim planlamacı olarak bunu çok net söyleyebilirim.Dün anneme 2 parça ürün aldık ve binbir pazarlıkla 1500 ytl bedel ödedik aldığımızda deri bir köşe koltuğun 2.5 luk parçası ile büyükçe minderli pufu. Üstündeki maliyet en fazla 500 ytl dir. Ama mağaza kirası, satıcı komisyonu, mağaza işletme gideri, işçilik, nakliye, vs giderlerle fiyat tırmanır.Sonuçta en az %33 kazanırlar. Zaten modoka , ankara siteler, inegöl, bunlar ayrı bir inceleme konusu olur.
    Biz markalı ürünlere geri dönelim. Yine kullanılan malzemeye gelelim, meşhur bir E1 kalite suntalam olayı vardır. E1 nedir; avrupa standartlarında üretilmiş , içinde üre formaldehit gibi kanserojen madde kullanılmadan , belli çevre kriterleri içindeki üründür. Üre formaldehit hem ucuz hemde güçlü bir bağlayıcıdır. Bunun yerine kullanılan yeni tip su bazlı Pva bağlayıcılar malesef bu ürünün mukavemet değerlerini sağlamaz.Artı üretimde, yüksek fire, düşük üretim adedi, ve işletme maliyetini yükseltmesi gibi dezavantajları var. Bu yüzden Türkiyede ki üreticilerin hepsi üre formaldehit kullanırlar.
    Masif malzemelerde de kullanılan boya-cilahane malzemeleri diyelim, genelde bağlayıcı özelliğinden dolayı kurşun ve diğer ağır metalleri ihtiva eder. Su bazlı olarak adlandırılan çoğu üründe bile bunlar vardır. Gerçekten su bazlı ürünlerde var ama diğerlerine göre 3-4 katı fiyatlıdır.
    Yani bu konuda ürünler hiç öyle anlatıldığı gibi toz pembe değil. Mesela çoçuk odaları ,kullanılan ürünlerin hepsinde bu maddeler var.
    Ben kendim çoçuk odasını, İstanbular bilir Vanilya mağazalarından aldım.Adamların Atelyesini gittim kendim su bazlı boya aldım verdim, onunla yaptırdım.Yine çok hafif bir koku oldu.
    Mesela diğer konu oturma grupları, masif iskeletleri , burda genelde rusyadan gelen kayın kullanılıyır ve renkleri ciddi kızıla kaçıyor, peki ne yapıyorlar atıyorlar masifin üstüne lake gibi cilayı,ince bir tarakla form veriyorlar eskitme diye diye bulamaçı yutturuyorlar. Bunu ya da mdf üstüne yapıyorlar.
    Arkadaşlar iyi bir masifin m3 650-800 $ dır bu rus mallar ise 300-400 $ arasında antalmaya gerek yok herhalde. 1500 ytl yemek odası diyor komple mdf, sunta, suntalam. İskeletlerde genelde ön kayıtlarla ayak bağlantıları arasında açma olur, 2 li 2.5 luk yada eski 3 lülerde açan ve sarkma olur. Şimdilerde 3 lü kalktı 2.5 luk oldu ya, iskelet köşelerini muhakak bayrak denilen destek parçaları teklilerde bile konulmalı ayrıca 2li 2.5 luk koltuklarda orta kayıtlar en az 2 tane ideali 3 ad. olmalı bunların ortalarında destek ayakları olmalı, yine süngerler yuşumak değil sert olmalı densiti leri(yoğumluk dereceleri) uygun olmalı, vs.
    Tabiki bunların neticesinde ne yapalım derseniz, bilinçli müşteri olup biraz daha kurumsallaşmış markalara yönelin derim, anternatif olarak da modoka ve benzeri yerlerde yaptığınız alışverilerde firmalardan sözleşme ve garanti taahüdlerinin hepsini yazılı alın.Çok ucuz ürünlere kaçmayın, bir eşe dosta yakına sorarak kalitesi hakkında fikir oluşmuş mağazaları biraz pahalıda olsa tercih edin derim.Masif yada doğal kaplama ürün alın, Şunu iyi bilin ki iyi bir iskelete bir çok kez döşeme yapılır. İyi masifli bir ürüne bir çok kez renk ve cila atılabilir, yine masif + sunta üstü veya kontrplak üstü doğal kaplamalı bir ürün cilalanır, tamir edilir. Aldınız sunta- suntalam ürünleri ömrü en iyi kullanımda bile 5-6 senedir.Daha ilk senesinde bir çok yerinden sorun çıkarmaya başlar. Birde iyi pazarlık edin, bu tür ihtiyaçlarınızıda özellikle Ekim, Kasım, Aralık, Ocak gibi ölü dönemlerde nakit üstüne yapın ki fiyatı düşürün. Mağazaya giridiğinizde ilk peşin fiyatı sorun , onun üstünden taksite yönelin, yine parça ürün aldığınızda 3 parçanın ikisinin fiyatını sorup, sonra üçüncüyü bu fiyatın içinde isteyin. Satıcılar fiyattan taviz vermek istemez ama önceden fiyatını öğrendiniz bir ürünü ilave ettiğinizde genelde kabul ederler. Asla bir ürün için kesin alıcı olduğunuzu belli etmeyin(malesef bayanlar çok yapıyor), hep kararsız kalın, iyi fiyat alıp araştırın, aynı mağazaya 2. kez döndüğünüzde sıkı pazarlıkla ürünü kesin alın, aksi durumda 3. kez giderseniz artık satıcının elindesiniz demektir.Asla inmez. Kaporayı ürün standart dışı değilse ürünün 4 hatta 5 de birinden fazla asla vermeyin ki sorunsuz ürün konusunda daha titiz olsunlar, titiz olduğunuzuda ayrıca belirtin. Bunların dışında en çok yapılan hatalardan biri, renk ve büyüklük kavramıdır. unutmayın bu ürünleri mağaza ışığı değil, dışardaki (güneş ışığı )ışık altında , özeliklede kumaşlarını inceleyin, (mobilyada bir sepha veya küçük parçasına bakın) ayrıca teşhirler hacim olarak geniş alanlardır, burda normal duran bir takım evinizde çok battal durabilir, ürünlerin ölçüsünü tek tek alıp evinizde kontrol edin ki sonradan pişman olmayın.
    Aklıma gelenler ve genel bildiklerimi sıraladım, umarım faydalı olur.


    Hocam İlgine alakana çok teşekkürederim... Malum Türkiyede ortalama bir bina dairesinde yaşıyoruz birçoğumuz, gidipte ithal ürünlere boşuna bir daire parası da vermeyelim, maksat ekonomik, ekonomik olduğu kadarda bizleri utandırmayacak (sağı solu sandığı elyafı vs. göçmeyecek) ürünlere sahip olmaktır benim aklımda da istikbal markası vardı, evvelden yataş kullanmıştım ama hiç memnun değildim, böcük türedi ağacında tuhaf bir marka, galiba yine tercihimi istikbalden yana kullanıcam, araştırmaya devam




  • Mobilya demişken Plazma için Tv ünitesi bakıyorum, tavsiye edeceğiniz yerler veya modeller varmıdır?
  • Cok bilgilendirici bir yazı olmus maxfocus, tesekkurler.
    Neredeyse 15 gundur modoko, masko vs bilumum mobilyacıları geziyorum. Dediklerinin aynısını birebir yasıyorum. Butun mobilyacılar yuksekten ucuyor, ornegın 5.000 dedigi urunu pesin para 3500 e kadar rahat dusuyorlar. Hele alacagınız mobilyann tamamını bir yerden secerseniz birde para pesin oldumu yuzde 40 lara varan indirimler oluyor. onemli olan mobılyayı cok begendıgını belli etmemek, biraz daha dolasacagınızı soylemek falan.

    O kadar cok cesit malzeme var ki, sunta, suntalem, mdf, lake, parlak lake cila, abanoz, pelesenk, gibi, hangisinin gercekten satıcının soyledigi urun oldugunu anlamanız cok zor, sunta yı bile mdf diye kaptırıyorlar. Ben bile su 2 haftalık arastırmam sayesınde bir suru ayrıntı ogrendim.

    Mesela Modokoda 2.000 e de yatak odası var 10.000 e de. ama icindeki malzemeler cok farklı. Dediginiz gibi bu iste bilindik markalardan sasmamak lazım biraz pahalıda olsalar. Bu isten hic anlamayan birisi icin cok zor bir is, dogru ve kaliteli mobilyayı secmek, Allah kolaylık versin herkeseç




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Electra

    Mobilya demişken Plazma için Tv ünitesi bakıyorum, tavsiye edeceğiniz yerler veya modeller varmıdır?


    hocam istersen teleset in ürünlerine bak istediğine uygun birşey varsa çekinmeden alabilirsin malzeme-işçilik-detay kalitesi hoşuma gitti.

    buradan kataloğu indirebilirsinhttp://www.nitset.com.tr/telesetson.pdf
    buradan siteyi ziyaret edebilirsinhttp://www.nitset.com.tr/




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Electra

    Mobilya demişken Plazma için Tv ünitesi bakıyorum, tavsiye edeceğiniz yerler veya modeller varmıdır?



    Selamlar,

    Arkadaşların dediği gib teleset iyidir, ayrıca yukarda bahsettiğimiz bir çok markanın ürünüde var.Mobilya içi elektronik cihazlarda en önemli konu havalandırmadır. Malum cihazlar ısındığı için havalandırma olayına dikkat edin alt taraftan soğuk hava girişi üst tarftanda sıcak hava çıkışı olmalıdır. sıcak hava üst kısımda birikmemelidir.

    Arkadaşlar, bildiklerimi, öğrendiklerimi ve tecrübelerimi paylaşmaya çalışıyorum. Muhakkak ki her ürünün bir raici vardır. ama çok daha yüksek bir değerle satılması, biz son kullanıcıların mağdur edilmesi hoş bir durum değil. Malesef bu sektörde, bu konu hat saffada var. Eğer yardımcı olabiliyorsam,bu bana yeterli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 11 Mart 2008; 9:36:39 >




  • Merhaba,

    evime yemek odası ve koltuk takımı alacağım, aslında "italyan stili" diye tanımlayabileceğim modern tasarımları seviyorum ancak gerçek italyan mobilyaların yanına yaklaşılmıyor, yani çok pahalı. Acaba bu tarzı bulabileceğim yerli tasarımlar var mıdır?
    teşekkürlerimle
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Agnia

    Merhaba,

    evime yemek odası ve koltuk takımı alacağım, aslında "italyan stili" diye tanımlayabileceğim modern tasarımları seviyorum ancak gerçek italyan mobilyaların yanına yaklaşılmıyor, yani çok pahalı. Acaba bu tarzı bulabileceğim yerli tasarımlar var mıdır?
    teşekkürlerimle


    Selamlar,

    Modoko da ve Maskoda bazı mağazalarda var.Birde Çağlayanda bu tür tasarımlar yapan yerlerde mevcut. Zyrıca tamamen özel tasarımlarda yapıyorlar, ama fiyatlarıda çok makul değil.
  • Mutfak Tezgahında dogal ve dayanıklı malzeme granittir...Ben tezgah üzeri 7 mt lik graniti 60 cm en 3 cm kalınlık ölçü, kesim gelip yerine takma dahil 850 L. ya yaptırdım...Çokta güzel oldu...Yapanlar Beykozda....İsteyene telefon veririm.. Granit dışında mermer ve başka alternatiflerde mevcut. Yukarda arkadaşlarım ayrıntılı yazdılar....Karar, tercih, para sizin.... Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 22 Mart 2008; 19:59:19 >
  • arkidişler oturma odası için yani hergün kullanılacak mekan için deri koltuk ne kadar mantıklı, öyle indirimler varki deriler kumaş takımlardan ucuza geliyor, özel itina istermi, çok şık deri kaplama zigon, orta sehpaları var insan biraz havalı birşeyler istiyor yani. daha önce deri oturma grubu tk. vs. kullanmadım...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SeKSandDoRT

    arkidişler oturma odası için yani hergün kullanılacak mekan için deri koltuk ne kadar mantıklı, öyle indirimler varki deriler kumaş takımlardan ucuza geliyor, özel itina istermi, çok şık deri kaplama zigon, orta sehpaları var insan biraz havalı birşeyler istiyor yani. daha önce deri oturma grubu tk. vs. kullanmadım...


    Selamlar,
    Çok anladığım bir malzeme değil ama fikir ve tecrübelerimi iletim.
    Ben geçen hafta anneme bu şekilde deri bir köşe parça ve pufunu modokodan binbir pazarlıkla aldım,ürün geçen hafta içi geldi, fena değildi. Ama iskeleti biraz daha iyi olabilirmiş. Minderler güderi türü bir malzeme , koltuğun kasası kopmle deri.
    Gelelim deriye, görmüş olduklarınız çoğunluğu suni deri malzemeler ve farklı kalitede olanları mevcut, benim misafir odası takımının koltuk başlarıda suni deriden ben 2004 den beri kullanıyorum bir sorun yaşamadık, hafif nemli bezle çok bastırmadan temizleniyor.Deterjan kullanmıyoruz. Aslında bir bakım ürünü kullanmakta gerekli olabilir.
    Bana göre deri malzeme çok şık ama gerek iyi bir işçilik ve temizlik açısından biraz zor bir malzeme, ayrıca otururken arka cep kısımlarında, delici hiç bir şey olmaması gibi hususlar var. Bazı ufak yaralanmaları (sürtünme gibi) çakmakla ısıtıp düzelttiklerini mağazalarda görmüştüm.
    Ayrıca ortam ısısı konusunda da insanı en çok rahatsız eden malzemelerden biridir.
    Özellikle kışın ortam biraz soğuksa sizde dışardan gelip oturduğunuzda buz gibi gibidir.Yazında sıcak ve vücuda yapışır. Ama görüntü on numara tabi ki.
    Ama siz esas masif iskeletin düzgün olmasına bakın.




  • maxfocus hocam 31 marta kadar tepe mobilyada tüm ürünlerde %50 indirim var. Buna gerçek deri oturma gruplarıda dahil. 12 ay taksitle tabiki. yerli üreticilerden, gerek kendi üretimlerinden olmak üzere 2900~YTL, 3300~YTL, 3600~YTL gibi fiyatlara tk. lar bulmak mümkün. bana yeterli geldi ürünler. gerçi ithallerde var ama onlar için 6000 ~YTL gibi rakamlar telaffuz ediliyor ve gittikçede artıyor aslına bakarsan tasarımlarıda pek hoşuma gitmedi böyle hoppidik, oval tasarımlar ve oturunca gömülüyorsun vs. bizim yerli üretimler ise dik ve köşeli hatlara sahip. kalite olarak birbirlerinden farkı yok yerli üretimler arasında, fark ebatlarda ucuz olan biraz daha küçük hem gövde olarak hemde oturduğumuz yerin baldırlara gelen mesafesi olarak, bacaklar uzun olunca mecburen biraz iri ürünlere bakıyorum. şimdi beyaz/kırık beyaz/ krem renkler pek mekanik çizilmeyi belli etmiyor ve ortamıda boğmaz sanıyorum, koyu kahve tonların ise kirlenmeye karşı bir avantajları var. bunlarda bir soru işareti. düşünmek için bir hafta sürem var. ne yapsam ki




  • Selamlar,

    Evet açık renkler çok hoş duruyor ve dediğin gibi mekanik hasarlara karşı avantajları var. Ayrıca her ne kadar kir göstersede, toz göstermeye karşı daha avantajlı. Valla bu iş zevkler ve renkler konusu, tamamen beğenmene bağlı, beğenip, içinede sindiyse, fiyatıda makulse artık almak kalıyor.
    Dediğim gibi deri konusundan anlamam, keşke alan birine ulaşıp fikrini alabilseydin. Yada internette bir arattır. Bu markaların kullandığı derinin kalitesi konusunda bir fikir alabilirsen daha da iyi olur.
  • sağol hocam, belki buralardan kullanıp bilen arkadaşlar vardır diye ümit ettim ama ... yine de sağol, görüşürüz tekrar kolay gelsin ...
  • arkadaşlar yatak odası takımı arıyorum.çok şık şeyler var maskoda ama cokkkk pahalı 5000 ytl diyolar.mdf kaplama.acıkcası bu kadar para vermek istemiyorum.en fazla 2,500 ytl olmalı.tavsiye edeceğiniz mağazalar varmı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sedasem

    arkadaşlar yatak odası takımı arıyorum.çok şık şeyler var maskoda ama cokkkk pahalı 5000 ytl diyolar.mdf kaplama.acıkcası bu kadar para vermek istemiyorum.en fazla 2,500 ytl olmalı.tavsiye edeceğiniz mağazalar varmı?



    Selamlar,

    Mdf üstü kaplama takıma 5000 ytl. Şaşırmış bunlar, yada 5000 ytl ne olduğunu bilmiyorlar. gerçekten şaşırmışlar. Modokoya gel daha uygunu bulursun.
  • MAXFOCUS HARİKASIN HELE TANIMLARIN BENİ KIRIP GEÇİRDİ. MDF NEDEN YAPILIR Bİ DAHA DERMİSİN. BİDE SUNTANIN NE OLDUNU :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.