Şimdi Ara

Mobility Radeon HD 4650 PowerPlay ayarı ve overclock ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar nolur yardımcı olun... Benim sorunum şu:
    Samsung R620 notebookumda Mobility Radeon HD 4650 kart takılı. Kart full performansda iken çok fena cızırtı yapıyor. Oyunları falan sesden oynayamıyorum. Garanti harddiskini ve fanını değiştirmiş ancak sorun devam ediyor. Bir türlü çözemediler.

    Dediğim gibi kart full performansda ses yapıyor ati ccc de powerplay ayarını pil ömrünü üst düzey yapınca ses kesiliyor ve bu ayarda ekran kartı saat hızları maks. 300-250 oluyor ses yapmıyor ama o zamanda oyun oynanmıyor. Powerplay'den performans üst düzey yaptığımda saat hızları maks. 600-800 oluyor ve bu hızda oyun video gibi bir uygulama başlattığımda ekran kartının bulunduğu kısımdan sanki fan dış kaplamaya sürtüyormuşcasına dayanılmayacak bi cızırtı oluyor. Sanıyorum ati ccc deki powerplay'in performans ayarını ekran kartı hızını 600-800 hızından biraz daha aşağı çeksem düzelir diye düşünüyorum.Ancak kartımı hiçbir programla saat hızlarını değiştiremedim.Hiçbir program izin vermiyor mobility kartlara doğru düzgün.Riva unsopperted driver diyor..Bana bi overclock programı önerir misiniz yada bu problemin sebebi ne olabilir?

    Ayrıca şunu sormak istiyorum. Bu maks. 600-800 saat hızları Mobility Radeon HD 4650 kartının kaldıramayacağı bi hız olduğundan böyle zorlanıyormışcasına bir ses yapıyor olabilir mi acaba? yada biosunda falan bir hata olabilir mi?

    Acilen yardımlarınızı bekliyorum...

    EDİT: Cızırtı olayını tam anlatamadım biliyorum.Bende videoya çektim. sesi biraz az çıkmış videoda sesini biraz açarsanız duyarsınız. Videodaki cızırtı chess oyununda olduğu gibi ekran kartını yoran uygulamalarda görülüyor. Videoda net gözükmesede sol tarafta gpuz programı açık en üstteki 2 değer ekran kartının hız değerleri. Oyunda hamle yaptığım an göreceksiniz hız değerleri artıyor ve cızırtı oluyor. Hamle yapmadığımda olmuyor. Bilgisayarda normaldede o şekilde ses yok ancak bu tür uygulamalar başladığında çok rahatsız ediyor dediğim gibi...

    http://www.youtube.com/watch?v=nl1FkdtfKNw



     Mobility Radeon HD 4650 PowerPlay ayarı ve overclock ???
     Mobility Radeon HD 4650 PowerPlay ayarı ve overclock ???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PB258 -- 15 Eylül 2010; 2:21:38 >







  • Cızırtıyı anlayamadım fan da değişmiş.

    Ama saat hızını AMD GPU Clock Tool ile düzenleyebilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sayın

    Cızırtıyı anlayamadım fan da değişmiş.

    Ama saat hızını AMD GPU Clock Tool ile düzenleyebilirsin.



    Hocam bununla da değişmiyor. Bi türlü düşüremedim şu saat hızlarını

     Mobility Radeon HD 4650 PowerPlay ayarı ve overclock ???




  • RivaTuner'ın .cfg dosyasında değişiklik yaparak kartı tanıttım.Saat hızlarını değiştirebiliyorum artık.. Gördüm ki saat hızlarını kendim düşütmem seste bi fark yapmıyor. sanırın atinin powerplay programı sayesinde kendi hızı düşürdüğünde fan hızınıda düşürüyor ve o yüzden ses olmuyor. Şimdi maks. saat hızını kullanırkende fan hızının biraz daha düşük çalışmasını sağlıycam bakalım olacakmı? Tabi min ve maks hızlarda hangi fan hızlarını kullandığını gösteren bi program bulabilirsem :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PB258 -- 15 Eylül 2010; 1:06:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.