Şimdi Ara

Mobil ekiplerle yerinde aşı uygulaması başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mobil ekiplerle yerinde aşı uygulaması başladı



    Türkiye’deki aşılama çalışmaları büyük hız kazandı. Dün aşılama sayısında rekor kırıldı ve 24 saatte 781 bin kişi aşı oldu. Bugün SGK’lı çalışanlar için yaş sınırı kalktı ve tüm çalışanlara randevu açıldı. Vatandaşlar hastaneye akın etti. Hastanelerdeki yoğunluğun azaltılması ve vatandaşın daha kolay bir şekilde aşılanması için “yerinde aşı” dönemi başladı.






    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda organize sanayi bölgelerine mobil aşı ekipleri kurulacağını duyurdu. OSB çalışanları, hastane gitmeye gerek kalmadan mobil aşı noktalarında aşı olabilecek. Ayrıca OSB'lerin yanı sıra şehir merkezlerindeki çeşitli noktalara mobil aşı noktaları kuruluyor. Örneğin Kocaeli'nin Derince ilçesindeki işlek yerlere aşı araçları yerleştirildi. Aşı sırası gelen vatandaşlar, randevu almamış olsa bile bu noktalarda hızlıca aşı olabiliyor.



    Mobil ekiplerle yerinde aşı uygulaması başladı



    Dün akşam 19.30’dan bugün saat 15.30’a kadarki süreçte yaklaşık 800 bin doz aşı yapıldı. Dünkü aşı sayısı geride bırakıldı. Birkaç gün içerisinde günlük 1 milyon aşılamaya ulaşılabilir. Bugüne kadar 35 milyon 317 bin doz aşı yapıldı. 21 milyon 419 bin kişi en az 1 doz aşı olurken 13 milyon 897 bin kişi iki doz aşı oldu. Bu ay ülkemize teslim edilen BioNTech aşıları sayesinde büyük ilerleme kat edildi.



    Mobil ekiplerle yerinde aşı uygulaması başladı









  • 40+ ve 35+ yüksek aşılanma bekliyorum hele ki 40+ ve SGK ya bağlı çalışanlar da eklenince demek ki aşı merkezleri yeterli gelmemiş ki mobil ekipleri devreye sokmuşlar.Şunu ekleyeyim sağlık bakanı günde bir milyon aşıyı rahatlıkla yaparız sözü bence yalan olduğunu mobil ekiplerin devreye girmesiyle anlamış olduk. Şunu da söyleyeyim,bu ay gelen Biontech aşıları gelmeseymiş biz ne bu hızı ne de bu kadar aşı miktarını göremeyecekmişiz...

    EDİT:gelmesmişi düzelttim...
  • Hangi gücüne güvenelim :))

  • Haydi aşıya.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2E30AF723 -- 30 Haziran 2021; 20:35:56 >
  • Bakanın dediği 2 milyon aşılama kapasitesinin hala aşağısındayız madem Sputnik'te geldi daha fazla yaş grubuna açmaları gerekiyor.

  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt
    Hocam Sputnik uygulanmaya baslanmadi daha. Sanırım daha önce çin asilarina da uygulanan kontrollerden vs geçiyor. Umarım aşılamadaki bu ivme devam eder.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 40+ ve 35+ yüksek aşılanma bekliyorum hele ki 40+ ve SGK ya bağlı çalışanlar da eklenince demek ki aşı merkezleri yeterli gelmemiş ki mobil ekipleri devreye sokmuşlar.Şunu ekleyeyim sağlık bakanı günde bir milyon aşıyı rahatlıkla yaparız sözü bence yalan olduğunu mobil ekiplerin devreye girmesiyle anlamış olduk. Şunu da söyleyeyim,bu ay gelen Biontech aşıları gelmeseymiş biz ne bu hızı ne de bu kadar aşı miktarını göremeyecekmişiz...

    EDİT:gelmesmişi düzelttim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quard -- 15 Haziran 2021; 18:33:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SimsekIndustries

    Hocam Sputnik uygulanmaya baslanmadi daha. Sanırım daha önce çin asilarina da uygulanan kontrollerden vs geçiyor. Umarım aşılamadaki bu ivme devam eder.

    Doğru hocam onu unutmuşum 15 gün sonra açarlar kullanıma o zaman. Temmuz ortasına kadar aşılamanın 18 yaşa kadar düşeceğine dair bir umudum var ama bakalım.

  • Quard kullanıcısına yanıt
    bloomberge göre şuan 900k dozu geçmiş bulunuyor türkiye

  • Quard kullanıcısına yanıt
    Emin misin?
    Neden illaki olumsuz ve karalayıcı bir dil kullanıyorsun?
    Pek çok insan aşı olmak istese de ya randevu olmadığı için ya istediği aşı olmadığı için yada işlerinin yada iş yerinin izin vermemesinden gidemiyor olabilir.
    Neden yapılan her şeyde bir yalan ve sahtekârlık arıyorsunuz?
    Bunun sebebi kişi kendinden bilir işi ata sözümüzde yatıyor olabilir mi?
    Yani ben olsaydım kesin böyle yapardım diye düşündüğünüz için olabilir mi?
    Herkes sizin gibi yalancı ve sahtekâr mı?

    Ayrıca demek ki planlamalar ve alımlar zamanında yapılmış ve aşılar gelmiş işte.
    Neyin kafasını yaşıyorsunuz.
    İktidarda millet ittifakı olsaydı eminim aşılamada Mozambik'ten falan geride olurduk. Halen ilk doz aşının ne zaman geleceğini bilmeden bekler durumda olurduk.

  • DigitalKral D kullanıcısına yanıt
    Aşı vardı da millet olmadı yani... Bakan Koca kendi söyledi zamanında aşı sıkıntısı var diye ve kendi çıktı Uğur Şahin hocayı canlı yayına bağlatıp onun ağzından aşıların geleceğini duyurdu.

    Asıl sen neyin kafasını yaşıyorsun merak ediyorum. :D

    Bugüne kadar tek bir aşı kaynağında ısrarcı olmayıp taa en başında Biontech ile araya aracı firma koymadan aşıları alsalardı bugüne kadar aşılamayı bitirmiş bile olurduk. Ama yok illa birilerinin cebi dolacaktı. Ne oldu şimdi? Ne Çin aşı gönderdi ne de Biontech aracıyı kabul etti. Yerli aşı da yetişmedi. Sputnikde yetişmesi imkansız. İşin özü Bionteche mecbur kaldılar. En başında yapacaklarını en sonda yaptılar.

  • Güzel bir uygulama. Herkes aşısını olsun ve bitsin bu hastalık artık.

    Şu an bakü’deyim burada aşı olmayanları spor salonuna almıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 15 Haziran 2021; 18:40:0 >
  • en güzeli

  • insanları topladılar insan çiftçileri...ha tavuk kümesi, ha insan kümesi, ha yıldız kümesi... . toplu halde tutabilmek için aşılamaları gerekiyor öyle soyacaklar doğa bunu durdurdu.... doğa yine gereken cevabı verecektir. Evrenin kodu ile oynayabilirmisin?!!

    2 Çeşit düşünmek vardır.
    1. Düşmeden önce düşünmek
    2. Düştükten sonra düşünmek.


    ::: üst perde den anlamayanlar cevap yazmasın :::



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 15 Haziran 2021; 19:19:00 >
  • firat_kilic kullanıcısına yanıt

    düşünmek için illa ki olumsuz şartların oluşması ve karşına çıkması gerekmiyor. ayrıca düşünürken gözden kaçanlar da olur. bazen ya herro ya merro diyerek seçim yapman gerekebilir. bazen de yazı tura atmanı gerektirecek şartlar kapını çalabilir. bazen amacına ulaşınca, uygulamanı sonlandırmak yerine, daha da devam ettirebilecek imkana sahipken bu iş tamamdır deyip, düşüncelerini gerçekleştirdiğini sanmak ve uygulamana son vermek de seni ilk bulunduğun noktaya ve hatta daha kötü duruma da getirebilir. " John H. Patterson: Yalnızca aptallar ve ölüler fikirlerini değiştirmezler. "düşüncelerin de seni aldatabilir. tek başına olamayacağın için düşüncelerin de seni yarı yolda bırakabilir. bazen düşünen sen olmayabilirsin. bazen daha iyi düşünebilmek için düşmek de gerekebilir. kötü yola düşmeden daha iyisini düşünmek mümkün müdür? bazıları düşünür, bazıları düşüncüye sevk eder, bazıları da düşüncelerle mücadele eder. düşünüyorum, öyleyse varım. Mobil ekiplerle yerinde aşı uygulaması başladı 





  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    Dostum şu olaya odaklanmanı istiyorum. "insan çiftçiliği" Ne anlıyorsun bundan? Merak ettim.


    Düşünmeyi düşünmek ile ilgili yazı da var ayrıca bilgine bilgi katabilir.

    https://muhaz.org/dusunmeyi-dusunmek-dusunmenin-etimolojisi.html


    Meditasyon gözü ile de olayları görmek lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 15 Haziran 2021; 23:0:35 >
  • Çok güzel bir uygulama. Ama bunun yanında aşı randevusu alabilmek okumuş yazmış insanlar için bile zor. Normal hattan 182 numarayı arasanız ya meşgul ya da açılmıyor, randevu almanız imkansız. Akıllı telefonunuz olmadan da randevu zor. İlla EDevlet kurman, şifresini alman ve Enabızı kurman gerek, yani internet bağlantısı sahibi ve APP kurabilmeyi bilen son teknolojiden bir haberseniz size aşı randevusu yok. Sorsan 65 yaşı üzerine hitap ediyorlar, bu insanlar torunundan yeğeninden, komşunun çocuklarından medet umuyor randevu almak için, onlar da yok ise sokağa çıkıp yalvarıyorlardır her halde tabii bu işten anlayan birini bulabilirlerse, çünkü normal bir vatandaşın aşı randevusu alabilmesi deveye hendek atlatmaktan bile zor!! Okumuş akıllı telefonu olan biri internette aşı randevusu nasıl alınır diye bilgi bulmak zorunda, çünkü kamu spotu yok. Google üzerinden aratsanız size onlarca haber sitelerinin linkini veriyor ve haber siteleri size aşı randevusu nasıl alınırı açıklamak için cümleyi uzattıkça uzatıp 25 reklam sonrası bir iki kelimenin içinde basit ve kısa bir şey söyleyip yine 25 reklam ile sizi reklam manyağı yapmak için sırada bekliyorlar. SMS ile aşı ise bir acayip. Türkçe karakter desteklemeden aşı yerine ASI yazmanızı kimlik numaranızı ve de çoğu insanın nerede olduğunu bile bilmediği kimlik seri numarasının son dört hanesini yazmanız gerekli ki çoğu ilk okulu mezunu bile olmayan yurdumun insanının bunu becerebilmesi imkansız. Size gelen yanıt mesajda sizi tekrar MHRS'ye yönlendiriyor ya da edevlete yönlendiriyor zaten SMS ile randevu mümkün değil. MHRS ve EDevlet üzerinden randevu ise tamamen saçma. Size bilmediğiniz garip terimler ve Türkçede çok kullanılmayan antika cümleler kuran sorularla dolu bir belge doldurmanızı istiyorlar ki akıllara zarar. Sözün özü, aşı randevusu ne yazık ki kolay herkesin kolaylıkla ulaşabileceği bir şekilde alınabilir değil ve bu kolaylığı sağlamayı akıl edemeyen bir sağlık sisteminden dolayı gezici aşı araçları iyi olabilir, ama kimin mahallesine gider, nasıl duyar da haberi olup aşısını olur insanlar bilemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 16 Haziran 2021; 8:8:39 >




  • Merak edenler için aşı randevusu nasıl alınır veya nasıl alınamaz ayrıntılı bilgi. Bütün bunları başarabilirseniz aşı olup ölmemeyi hak ediyorsunuz demektir.:
    Aşı randevusu telefon ile alınacaksa kimlik belgesinin yanınızda bulundurmayı unutmayın. Eğer aşı randevusunu SMS ile alacaksanız TC Kimlik Numarası ve Kimlik Seri Numarasını yeterli olacak. E-Devlet girişi ile aşı randevusu almak da mümkün. İşte aşı randevusu almak için yapabileceğiniz işlemler...

    TELEFONLA AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

    Telefondan aşı randevusu oluşturabilmek için Sağlık Bakanlığı MHRS sistemi olan 182 çağrı merkezini arayabilirsiniz. Ancak yoğunluk oluştuğu dönemlerde 182 çağrı merkezi hattı düşmemekte ve iletişimde problem yaşanabilmektedir.

    SMS İLE AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

    SMS ile aşı randevusu almak için ASI boşluk TC Kimlik Numarası boşluk Kimlik Seri Numarası bilgilerini girerek 2023'e göndermek gerekecektir. Örnek;

    ASI 1234567890 3934

    E-DEVLET MHRS İLE AŞI RANDEVUSU ALMA

    Aşı randevusu almak için öncelikle Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) girişi yapılması gerekiyor.

    Karşınıza gelen ekranda E-Devlet ile giriş sağlayabileceğiniz butona tıklayabilirsiniz ya da üye ol butonuna basarak üye olabilerek giriş yapabilirsiniz.

    Giriş yaptıktan sonra sağ tarafta yer alan "Hastane randevusu al" sekmesini tıklayınız.

    "Genel Arama" seçeneğini işaretleyiniz.

    "Covid-19 Aşı" seçeneğini işaretleyiniz.

    Karşınıza çıkacak olan ekranda eğer sağlık çalışanı değilseniz "COVID-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz. Yeni öncelikli gruplar eklendikçe durumunuz yeniden değerlendirilecektir." uyarısı çıkacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 15 Haziran 2021; 23:30:07 >




  • Yoldan geçene saplasınlar Mobil ekiplerle yerinde aşı uygulaması başladı Mobil ekiplerle yerinde aşı uygulaması başladı Mobil ekiplerle yerinde aşı uygulaması başladı 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: monacomen

    Çok güzel bir uygulama. Ama bunun yanında aşı randevusu alabilmek okumuş yazmış insanlar için bile zor. Normal hattan 182 numarayı arasanız ya meşgul ya da açılmıyor, randevu almanız imkansız. Akıllı telefonunuz olmadan da randevu zor. İlla EDevlet kurman, şifresini alman ve Enabızı kurman gerek, yani internet bağlantısı sahibi ve APP kurabilmeyi bilen son teknolojiden bir haberseniz size aşı randevusu yok. Sorsan 65 yaşı üzerine hitap ediyorlar, bu insanlar torunundan yeğeninden, komşunun çocuklarından medet umuyor randevu almak için, onlar da yok ise sokağa çıkıp yalvarıyorlardır her halde tabii bu işten anlayan birini bulabilirlerse, çünkü normal bir vatandaşın aşı randevusu alabilmesi deveye hendek atlatmaktan bile zor!! Okumuş akıllı telefonu olan biri internette aşı randevusu nasıl alınır diye bilgi bulmak zorunda, çünkü kamu spotu yok. Google üzerinden aratsanız size onlarca haber sitelerinin linkini veriyor ve haber siteleri size aşı randevusu nasıl alınırı açıklamak için cümleyi uzattıkça uzatıp 25 reklam sonrası bir iki kelimenin içinde basit ve kısa bir şey söyleyip yine 25 reklam ile sizi reklam manyağı yapmak için sırada bekliyorlar. SMS ile aşı ise bir acayip. Türkçe karakter desteklemeden aşı yerine ASI yazmanızı kimlik numaranızı ve de çoğu insanın nerede olduğunu bile bilmediği kimlik seri numarasının son dört hanesini yazmanız gerekli ki çoğu ilk okulu mezunu bile olmayan yurdumun insanının bunu becerebilmesi imkansız. Size gelen yanıt mesajda sizi tekrar MHRS'ye yönlendiriyor ya da edevlete yönlendiriyor zaten SMS ile randevu mümkün değil. MHRS ve EDevlet üzerinden randevu ise tamamen saçma. Size bilmediğiniz garip terimler ve Türkçede çok kullanılmayan antika cümleler kuran sorularla dolu bir belge doldurmanızı istiyorlar ki akıllara zarar. Sözün özü, aşı randevusu ne yazık ki kolay herkesin kolaylıkla ulaşabileceği bir şekilde alınabilir değil ve bu kolaylığı sağlamayı akıl edemeyen bir sağlık sisteminden dolayı gezici aşı araçları iyi olabilir, ama kimin mahallesine gider, nasıl duyar da haberi olup aşısını olur insanlar bilemem.

    .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2E30AF723 -- 30 Haziran 2021; 20:36:41 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.