Şimdi Ara

Mobil bankacılık güvenliği hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yabancı birinin mobil bankacılığa girebilmeleri için ne gibi bilgiler gerekli.


    En kötü senaryoyu düşünelim şimdi diyelim ben kimlik bilgilerim, tel no vs. çalan (mernis gibi) biri bankayı arayıp "benim tel no değişti yenisi bu mobil bankacılığa girebilmem için değiştirebilir misiniz" dese.


    Daha sonra banka kimlik bilgileri ile bu kişinin telefon numarasını güncellese benim mobil bankacılığıma girmiş olacak.


    Bu benim aklıma gelen, olur olmaz bilmiyorum. Böyle veya buna benzer bir şey mümkün mü?




  • Operatörünü değiştirsen veya sim kartını değiştirsen bile bankaya haber veriyor devlet. İlk girdiğinde senden onay isteniyor. (Sistem sesini falan tanıyor/eşleştiriyor. Ne kadar güvenli bilmem) Ha senin adın Ahmet benim Mehmet. Ben aradım numara değiştireyim dedim. Eski hattın senin üzerine yeni hat benim üzerime. Banka görevlisi şüphelenmesi lazım. (İlla şüphelenir demiyorum)


    En kötü senaryo diyorsan atıyorum 20 yıllık birikiminin olan 100 TL paran var. O paranın olduğu hesabı internetten işleme kapat. Başka bir hesap aç oraya 1 TL'sini koy. Havaleyi falan o parayla yap. Hatta havale için günlük limit, yapabileceğin işlemlere kısıt, internete girebileceğin gün ve saatlere kısıtlama gibi şeyler getirebilirsin.


    Artı şunu da düşün. Biri ensenden tuttu tenhaya çekti. Dedi parayı şu hesaba göndereceksin. Kimse beni çekemez diyorsan başka ama onu bile düşün.

  • Mümkün ama ne kadar mümkün tartışılır siber güvenlik ekipleri tüm dediğin senaryoları düşünüp farklı farklı güvenlik önlemleri alıyorlar sen koskoca siber güvenlik ekiplerinin düşünemediğini düşünüp bir şeyler yapman lazım yani aslında mümkün değil. Geçenlerde operatör değiştim 3d şifresi bile alamadım almak için nfc ile kimliğimi mobil uygulamada tanıtmam falan gerekti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.