Şimdi Ara

MİTSUBİSHİ ATTRAGE 1.2 CVT SEDAN HAKKINDA HERŞEY; TESTLER, KULLANICI GÖRÜŞLERİ VB. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
38
Favori
130.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

MİTSUBİSHİ ATTRAGE 1.2 CVT SEDAN HAKKINDA HERŞEY; TESTLER, KULLANICI GÖRÜŞLERİ VB.


(En Son Oy Tarihi: 16.11.2023)
Giriş
Mesaj
  • firmalar 2016 modelleri eritmek üzere,millet 2017 modelleri bekliyor mitsubishi 2 seni geriden geliyor, şu yeni çıkan küçücük spacestara 65 binden fiyatlandırırsa daha çok 2 sene öncesinin arabasını satmaya çalışır.
  • araç istanbul trafiği için lpg ile mantıklı...ama öyle bir tüketici toplum olduk ki 3 yıl sonra sıkılıyoruz..aynı cep telefonu gibi..yeni modeller yeni opsiyonlar bizim aklımızı alıyor ...o sebebten daha almaya karar verirken ikinci eli düşünüyoruz..haklılık payı var ben vw yeni kasa passat aldım alırkende 5 yıl kullanırım diye hesap yaptım tabiki öyle bir şey olmadı..)) 2 yıl olmadan karşıma bir fırsat cıktı kacırmak istemedim hemen aracı karlı bir şekilde sattım....ve malesef ikinci eli düşünmek şart oldu benim için..saygılar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alaturkakafa


    quote:

    Orijinalden alıntı: ercan_wrc


    quote:

    Orijinalden alıntı: alaturkakafa

    Merhabalar ben bu aracı almaya bayağı niyetlenmiştim 2 ay kadar önce (hala araç almadım) ve Ankara istanbul yolu bayiinde test sürüşüne çıktık. Araca bayii çalışanı dahil 4 kişi bindik klima açık bir test sürüşü yaptık. Ve araç yığılıyordu öyle böyle değil ama sağlam yığılıyordu (bu arada bayii çalışanları bu aracı günlük işleri içinde kullanıyorlarmış araç 30bin km.de idi belki çok hor kullandılar bilemiyorum, ancak 30binlede motor yığılmamalı diye düşünüyorum). Daha sonra test videolarını falanda izledim şehiriçi için uygun denilip duruyorlardı. O esnada ehliyetim yoktu kendim test edememiştim (yaşım 37 ancak ehliyetı 1 ay kadar önce aldım. Akabinde Adana'da yaşayan kayınçımı aradım (araç muayenede çalışıyordu) tanıdığı bildiği usta varsa sordurayım diye. Adanada bu araçtan 2 tane satılmış onlarda yeni olduğu için servise uğramamış bu nedenle bilgimiz net olarak yok dedi adana mitsubishi servis ile uğraşanlar. Bunun üzerine istanbul yetkili servisi aradı adanaki bu arkadaşlar. İstanbul yetkili bayiide aşağı yukarı sizin söylediğiniz şeyleri söyledi (araç fiyatına göre çok iyi, sorunsuz, vites iyi v.s.). Ancak uzun yola gelmez dedi. Ben bu aracı kullanan birini o dönem çok aradım ama çevremde bulamadım. Kısmetse birkaç ay içinde adana'ya taşınıyoruz ve ben aslen tokatlıyım (annem kardeşler orada).

    Ezcümle sorum şu olacak. Madem aracı kullanıyorsunuz, bu aracın uzun yol performansı nedir. Diyelim kamyon, tır arkasında takıldınız ani ivmelenme veya hızlanma ile geçebiliyor musunuz. Çünkü uzun yolda helede adana-tokat yolunda bu durum çok önemli (en azından benim için öyle). Çünkü bunu yapamıyorsam sırf şehir içinde sürmek için araba alamam, haliyle durum böyle olunca 2. ele kayıyorum.

    Şimdiden teşekkürler

    Ben dediğim gibi 26bin kmdir kullanıyorum.

    Uzun yolun babasına gittim diyebilirim. Geçen yaz ankaradan çeşme oradan sahil kenarından aydın söke vs...fethiye ölüdeniz...antalya sideye kadar gittim. sahil kenarı olduğu için hep dağlık alanda kullandım. ben sıkıntı yaşamadım.

    Şöyle söyleyim colttan önce 1.6 otomatik 96 corollam vardı onunla aynı performansta hatta yokuşlarda ondan daha iyi olduğunu söylebilirim. Haliyle teknoloji gelişiyor. Ama mesela bir önceki 1.3 coltuma göre yavaş kalıyor.

    Ben 26bin km'dir hiçbir yerde bayılıp yığılıp kalmadım. En sıkıştınız yerde B moduna alıp yada gazı köklediğinizde öyle yada böyle her şartta gidiyor.

    Ama ara hızlanma derseniz belirli devir altında tabiki 1.6 araba performansı beklemek doğru olmaz. Yani altınızdaki arabanın ne olduğunu bilerek kullamak gereklidir.

    Şimdi gelelim asıl meseleye. Bir şehir efsaneleri dolanıp duruyor yok 1.2 araba alınmaz, yok 1.4 araba gitmez falan filan. Bu arada 1.2 attrage 980kg hafifliği ile 1.6 atıyorum chevrolet 1350kg ağırlığı ile çokta farklar yaratmayacaktır. Sizin en dolu ağırlığınız diğer 1.6 arabanın boş ağırlığından bile daha hafif olabilir. Ayrıca buna aerodinamic etkiyi eklemeniz gerekiyor.

    Yıllarca bu millet şahinlere unolara tipolara bindi. Araba zaten 68bg birde tüp vs takılı. Ben daha 1 kere bile şahin alacam ama gitmez mi? yok yığılıyor yok uzun yola gidilmez diyen adam duymadım. Yani bunlar fasafiso'dan öte değil. İllaki 1.2 olmasının ve otomatik şanzıman güç kaybı vardır buna birşey demiyorum ama en azından şuna bakın. Normal 1.6 dediğiniz arabaların kitapçıklarında 0-100km hızlanması ortalama 10sn kadar attarge de bu rakam 12sn yani 2 SANİYE fark için kimsenin b.k atmaya yada yok yığılıyor yok bilmem ne demesi bana saçma geliyor. Eğer bu kadar sabırsızsan ve yakıt vs derdin yoksa git al benzinli bmw 7.30 bak bakalım nasıl hızlanıyor. Bu araba ekonomi arabası. Yani hem az yaksın hem 1.2 vergi avantajı olsun, hem otomatik olsun, hem donanımlı olsun, hem ucuz olsun, hem şu hem bu olsun eee birde basttım mı uçsun... öyle bir araba var ise söyleyin bizde onu alalım.

    Teşekkürler bilgilendirme için. Ve ne yazıkki haklısınız herkesin bir yorumu oluyor insanın da kafası karışıyor haliyle.

    rica ederim ama bunlar gerçekler adam karburatörlü eski motor 68bg şahine biner birde tüp takar ve arkadan itiş olduğu için aktarmadan dolayı güç düşer araba kalır sana 50bg benim arabam 80bg euro6 motor son teknoloji,aerodinamik yapısıda birçok arabadan daha iyi 0,29cd sonra gelir bu arabaya çamur atar.

    Birde şu vardır, ee parçası pahalı ee araba şöyle böyle. Kardeşim bindin mi? kullandın mı? kaç kere sürdün? kaç kere servise götürdün? kaç defa parça aldın?

    Ben söyleyim 6 yıllık mitsu kullanıcı olarak. En pahalı bakımım (colt ve attrage) serviste 320 lira tuttu. parçasıda birçok arabadan daha ucuz bunuda söylerim. elimdeki faturalarlada kanıtlarım. Fordun bir ayna için istediği fiyata ben koca kapı değiştirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aviregal

    araç istanbul trafiği için lpg ile mantıklı...ama öyle bir tüketici toplum olduk ki 3 yıl sonra sıkılıyoruz..aynı cep telefonu gibi..yeni modeller yeni opsiyonlar bizim aklımızı alıyor ...o sebebten daha almaya karar verirken ikinci eli düşünüyoruz..haklılık payı var ben vw yeni kasa passat aldım alırkende 5 yıl kullanırım diye hesap yaptım tabiki öyle bir şey olmadı..)) 2 yıl olmadan karşıma bir fırsat cıktı kacırmak istemedim hemen aracı karlı bir şekilde sattım....ve malesef ikinci eli düşünmek şart oldu benim için..saygılar..

    tabiki seneye satarım derseniz dezavantajınıza olur ama ben ilk corollama 9 yıl sonraki colt'a 5 yıl bindim. Bunada binerim enaz 5 yıl. Bu sürede aynı beniznli araçların ortalama 9-10 litre yaktığını hesaplar ve bende 5-5,5 litre yaktığımı hesaplarsak eğer arada enaz 4 litre fark var 100km'de
    1000kmde 40 litre 10bin kmde 400litre eder.

    5 yılda 100bin kmde binsen 4000 litre benzinden avantajın olur. Buda bugünkü para ile 5,22 liradan 4000litre benzin 20bin lira para yapar. hadi sen agresif kullan hadi şu bu de 15bin lira kar edersin. Varsın satarken 2-3 binlira ucuza satayım isterse 5 binlira ucuza satayım yine karlısın yine karlı. İşte bu sebep ile uzun vade bineceksen avantaj ama seneye satarım dersen dezavantaj




  • hayırlı uğurlu olsun. sizi yeniden Mitsubishi saflarında görmek çok güzel. Colt sahibi olmamda en büyük etkenlerden birisiydiniz, JDM Spirit Turkey ve bu donanımhaber forumlarında yazan sizler sayesinde 1 seneye yakındır Colt sahibiyim ve çok memnunum aracımdan.

    Belki de bir gün attrage alırız, hayırlısı
  • Tass hocam hayırlı olsun,sizin yazıları okuyarak bende colt almış 2 yıl kullandıktan sonra ev alma işi çıkınca satmıştım.Şu an bende 2.el düşük km li attrage veya Fiat egea arasında gidip geliyorum.Attrage ile ilgili kafama şunlar takıldı;temsa önümüzdeki yıllar için satışı devam ettirecekmi ,2017 modeller gelecekmi?Birde kasko ve sigorta fiyatları nasıl? Bilgi sahibi arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merdal -- 24 Aralık 2016; 21:42:35 >
  • Bu arabaya gidiyor diyen başka arabaya binmemiştir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: merdal

    Tass hocam hayırlı olsun,sizin yazıları okuyarak bende colt almış 2 yıl kullandıktan sonra ev alma işi çıkınca satmıştım.Şu an bende 2.el düşük km li attrage veya Fiat egea arasında gidip geliyorum.Attrage ile ilgili kafama şunlar takıldı;temsa önümüzdeki yıllar için satışı devam ettirecekmi ,2017 modeller gelecekmi?Birde kasko ve sigorta fiyatları nasıl? Bilgi sahibi arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.Teşekkürler.

    Malum mitsubishiyi nissan aldi ilerde temsa bakmazsa renault bakacak o bakimdan o konuda hic endisem yok.araci daha teslim almadim sigorta ucretini bilemiyorum. Arac 5 sene ve ustu kullanacaksaniz bagajli az yakan otomatik bundan baska yok. Hyundailerin benzinli otomatikleri en az 10 litre yakiyor esimde 1.0 i10 var su an gostergedeki rakam 9.4 litre. Bu arac ercan arkadasin dedigi rakamlarda tuketiyorsa varsin 2 eli olmasin tipsiz olsu.n benim fluenceden ekonomik olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ragnarok.

    Bu arabaya gidiyor diyen başka arabaya binmemiştir

    Youtube calissaydi test videolarini koyacaktim. Arac 140 a kadar gayet seri hizlaniyor. Bu suratte sehir ici sehirdisi bence yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tasshelhoff


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ragnarok.

    Bu arabaya gidiyor diyen başka arabaya binmemiştir

    Youtube calissaydi test videolarini koyacaktim. Arac 140 a kadar gayet seri hizlaniyor. Bu suratte sehir ici sehirdisi bence yeterli.

    Hocam sollamalarda ciddi tedirginlik vereceğini düşünüyorum.Sanırım 100 nm torku var.Araç hafif ama yine de çok düşük bir değer.
  • Ulan temsa... Spacestarın kıç çakılmışını zorlayınca 52,5 dan bırakırken spacestara 60küsür istemek nası bi gudikliktir anlamadım. Yani diyolar ki git 20kaada palio al, bak dalgana.



    Yok aga capon bu kaa mal olamaz yav, kesin bizimkilerde var........

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ragnarok.


    quote:

    Orijinalden alıntı: tasshelhoff


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ragnarok.

    Bu arabaya gidiyor diyen başka arabaya binmemiştir

    Youtube calissaydi test videolarini koyacaktim. Arac 140 a kadar gayet seri hizlaniyor. Bu suratte sehir ici sehirdisi bence yeterli.

    Hocam sollamalarda ciddi tedirginlik vereceğini düşünüyorum.Sanırım 100 nm torku var.Araç hafif ama yine de çok düşük bir değer.

    Evet ama ustten cift egzantrikli ve mivec teknolojili motor. Bunun 1.3 125 nm torklusu 950 kg coltu 210 kmye rahat cikariyordu. Haftaya gercek durumu yazarim kismetse sali teslim aliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tasshelhoff


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ragnarok.


    quote:

    Orijinalden alıntı: tasshelhoff


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ragnarok.

    Bu arabaya gidiyor diyen başka arabaya binmemiştir

    Youtube calissaydi test videolarini koyacaktim. Arac 140 a kadar gayet seri hizlaniyor. Bu suratte sehir ici sehirdisi bence yeterli.

    Hocam sollamalarda ciddi tedirginlik vereceğini düşünüyorum.Sanırım 100 nm torku var.Araç hafif ama yine de çok düşük bir değer.

    Evet ama ustten cift egzantrikli ve mivec teknolojili motor. Bunun 1.3 125 nm torklusu 950 kg coltu 210 kmye rahat cikariyordu. Haftaya gercek durumu yazarim kismetse sali teslim aliyorum.

    Hadi hayırlısı,kazasız belasız,sürüşler diliyorum.Yorumlarınızı heyecanla bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merdal -- 24 Aralık 2016; 22:39:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nerd Miner

    insan biraz da araç alırken gözüne hitap etmesini istiyor bu şartlarda bu aracın elde kalması doğal yoksa cvt sine laf edilmez.Fakat tasarım baya zayıf.

    araç Ka sedan modeline benziyor.

    bahsedilen araç 1.2 CVT INTENSE - PLUS PAKET 2015 51.553 navi ile 53.172 TL




    Navigasyonluyu 52500 e, ailede saglikci egitimci varsa 51500 e birakiyor tum servisler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tipten kaybediyor.Birde içine oturduğunuzda güvensiz kağıt hissi veriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redbul_540

    Tipten kaybediyor.Birde içine oturduğunuzda güvensiz kağıt hissi veriyor.

    tipe hak verebilirim. kağıt hissi içinse mitsubishide kendi patenti olan RISE gövde sistemi kullanır, araştırırsanız ne olduğunu görürsünüz. Ayrıca güven veren deli gibi satan egealarıda gördük, eski kasa gemi dediğimiz 1.8t passatlarıda gördük
  • Keşke şu aracın sportourer kasası olsa. Hem daha yakışıklı olurdu hem b sınıfında uygun fiyata müthiş bir bagaj/ekonomi dengesi olurdu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tass hocam, yeni aracınız hayırlı olsun. Benimde Colt almamda yorumlarınızın çok katkısı olmuştu. İstanbul içinde günlük işinize gidip geldiğinizi bildiğim için Attrage sizin için ekonomi açısından ÇOK mantıklı olacaktır. Şu an Mitsubishi'nin atmoserik benzinlileri LPG ile kullanıldığında en az yakan dizelden bile çok daha ekonomik. Aracınızın redaj süresi geçtikten sonra tüketim incelemelerinizi bekliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunserce -- 24 Aralık 2016; 23:42:29 >
  • Şu araba piyasası içinde Aracın özellikleri gerçekten iyi ama tipi kötü

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski kasa coltlar da güzel avantajlı düşük piyasalarda saglam araba ama biraz tip olsa çok iyi olacak gerçekten.Japonlar azıcık Koreli kardeşlerini örnek alsalar ne hoş olur.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.