Şimdi Ara

MIT, arama kurtarma çalışmalarında kulanılabilecek Drone geliştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Kaybolan insanları bulma konusunda Drone'ların kullanılması yeni bir fikir değil. Ancak Drone'ların bu tip çalışmalar için kullanılmaları alternatif çözümlere göre daha basit olsa da, bazı durumlarda işe yarayamayabiliyor. Özellikle GPS sinyallerinin olmadığı alanlarda.

     


    GPS yerine LIDAR kullanılıyor


    Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) araştırmacıları GPS sinyalinin yok olduğu ormanlık veya dağlık alanlar için Drone destekli yeni bir arama kurtarma çözümü geliştirdiklerini açıkladı. Yeni geliştirilen Drone'lar GPS ihtiyacı duymadan çalışabiliyor ve herhangi bir bölgeyi LIDAR kullanarak haritalandırabiliyor. 



    Hedef bölgenin 2B haritasının oluşturulduğu bu yeni teknolojide, Drone'ların istenilen bölgeyi eksiksiz olarak tarayabildiği belirtiliyor. Ancak bu yeni arama kurtarma sisteminde harita birleştirme yapılamıyor ve bunun için bir istasyonun kurulmasına ihtiyaç duyuluyor. MIT bu durumun üstesinden gelmek için de Drone'ların kendi aralarında haberleşebilecekleri bir sistem kuracaklarını ifade ettiler.

      







  • Ben haberi ilk gördüğümde Milli İstihbarat Teşkilatımızla ne alakası var dedim :)

  • Ben de bizim MIT sandım. Bizimkinin kurtarma ile pek işi olmaz, genelde dalavereyle işi.
  • Mit gerçekten çok saygı değer bir kuruluş keşke bizde de bir adet böyle kuruluş olsa yeminle bak 3033 vizyonumuza 2023te ulaşırız. Hayır şurdan adam başı 5 milyon dolar verip 8-10 hoca getirsek para değil yani kurulur üniversitede kurulur enstitü de kurulur ama işte istek yok ver o hocalara orada aldığının 5-10 katını getir şuraya çağ atlayalım. Ya da saraylar hanlar yapıp orta çağ geleneklerini devam ettirelim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.