Şimdi Ara

Miras kalan arazi ve arsa bölünmesi ile ilgili dava hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar sevgili forum üyeleri,

    Benim büyük dedem yaklaşık 20 yıl önce vefat etti. Dedem ve onun kardesi aralarındaki bazi anlaşmazlıklardan dolayı konuşmuyorlar dolayısıyla büyük dedemden kalan arazi, ev, tarlanın bölüşülmesi hususunda da bir yol katedemiyoruz. Biz köydeki taşınmazların bir an önce bölünüp herkesin kendi yoluna bakmasından yanayız. Ama 2 taraf pek anlasacak gibi değil.
    Öncelikle taşınmazların tümü Karabük'te. Biz İstanbul'da ikamet ediyoruz.
    Bu tür bir davada tüm taşınmazların mahkeme tarafından eşit ve adaletli bir şekilde bölünmesi ve tapuların ayrılması mümkün mü?
    Davayı nerede açacağız avukatı nerede tutmalıyız?
    Davayı biz acarsak dava giderleri bize mi yüklenir, karsı taraf ile bölünür mü? Ve ne kadara malolur?
    Dava ne sürede sonuçlanır .



    Bu konuda bize yardımcı olacak miras davalarında tecrübelli bir avukat arıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • aynen taksimin mümkün olup olmadığı davada alınacak bilirkişi raporuyla belli olur. bölünebilir raporu gelirse taksim edilir, yoksa satış yolu.
  • Dava Karabük te görülecek. Taraf ve taşınmaz sayısına göre dava harcı ve gider avans tutarı değişir. Başta tüm tutar davacılardan alınır ancak kararla birlikte tüm taraflara bölüştürülecektir. Bir meslektaş ile görüşmenizi tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mirasın Paylaştırılması Davası miras bırakanın son ikametgâh yerinde açılır. Paylaşma davası, mirasın açılmasından başlayarak miras ortaklığının sona ermesi anına kadar her zaman açılabilir (TMK 642/1). Miras ortaklığı devam ettikçe, bu davanın açılabilmesi için herhangi bir üst sınır/süre (zamanaşımı veya hak düşürücü süre) yoktur. Mirasın paylaşılması davasında, mirasın paylaşılmasını isteyen mirasçı, diğer tüm mirasçıları hasım göstererek bu davayı açabilir. Avukata gelecek olursak, davanın nerede açıldığının bir önemi yoktur. Türkiyenin her yerinden bir avukata vekalet verebilirsiniz. Ancak miktar düşükse davanın açıldığı bir ildeki avukatla görüşmenizde fayda var. Çünkü başka şehirde bir avukatla anlaşırsanız duruşmalara o ilden çıkıp davanın olduğu ile seyahat etmek zorunda kalacaktır. Bu durumda miktarlar düşük olduğunda tabiki de avukat tarafından kabul olmayacaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.