Şimdi Ara

Miracast vs DLNA vs HDMI vs USB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    yeni bir SmartTV (40H6290) kullanıcısı olarak artık telefonu HDMI'dan (Lg G3 - Slimport) bağlamaya alternatif pek çok yol geldi. Ama hangisi ideal, hangisinin ne artıları eksileri var, kurcalıyorum test ediyorum ama emin olamıyorum :-)

    Amaç: kayıtlı yüksek kalite videoları TV'den izlemek

    Yöntemler:

    -Telefonu slimport adaptörü üzerinden HDMI ile TV'ye bağlıyorum. Bu yöntemin avantajı, telefondaki görüntüyü birebir aktarması (yazılım konusunda büyük avantaj sağlıyor). Fakat sorun cihazdan mı, TV'den mi, adaptörden mi bilmiyorum, bir süre sonra görüntü gidebiliyor. Telefonda yayın var ama sanki kablo bağlantı kesilmiş gibi oluyor.

    - DLNA ile ev networkü üzerinden dosyayı görüp, videoyu TV'den oynatıyorum. Yüksek çözünürlük filmlerde takılmalar oluyor, buffer ediyor sürekli. TV kumandasını kullanabiliyor olmak avantaj fakat yazılım olarak TV'ye bağımlı olmak kötü.

    -Miracast en pratiği. Hem telefon yazılımını kullanabilmek hem de kablosuz bağlantı. Fakat bağlantı ne kadar kaliteli aktarılır, 10000 bitrate filmlerde ne kadar düşme olur bilemiyorum.


    Telefonu USB'den TV'ye bağlamayı denedim fakat bu durumda sadece fotoğrafları görüyor, videoları bulamıyorum (DLNA ile bağlandığımda Videolar da var).

    Ek olarak, HDMI'dan bağladığımdaki TV görüntü ayarları genişken, DLNA-Miracast ile görüntü aldığımda TV'deki bazı görüntü ayarları deaktif oluyor.


    Bu şekilde farklı yöntemleri karşılaştıranlar oldu mu? Tavsiyeleriniz nelerdir? 10GB 10GB film indirmek güzel ama bir anlamı olmayacaksa kasmanın da bir anlamı olmayacak zira :-)







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.