Şimdi Ara

Mining olmadan kripto paralar varlığı sürdürebilir mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mining ile para kazanma bu kadar popüler olmasaydı belki kripto para borsası daha farklı lanse edilir ve daha kolay kabul görürdü. Günümüzde miningdeki yüksek enerji kullanımı bahane edilerek mining yasaklansa mevcut kripto paralar ile örneğin alışveriş gerçekleştirilemez mi ? BTC kazımı bitince varlığını sürdürmek için mininge mi ihtiyacı olacak?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Kısaca şöyle diyeyim, Ethereum güncellemesi bitince madencilik bitecek ve madencilere verilecek para Ethereum tutanlara verilecek deniliyor. Yani BTC veya başka bir para varlığını sürdürmek için mininge ihtiyacı yok. Mantığı ne peki dersen mesela altın aletle topraktan çıkartılıyor ya. Bu da dijital para, bilgisayar gücüyle çıkartılsın deniliyor. Yoksa sen BTC'yi kopyala, yeni coin çıkart. 21 milyon adedi de hemen piyasaya sür. Tercih, pazarlama stratejisi.

  • zor

  • eth bunun net örneği olucak

  • Mining, blokzincir için bir teşvik mekanizmasıdır. Blokzincirlerin native coinleri mining ile üretilmelidir. Ancak Blokzincir üzerinde üretilen tokenler için böyle bir mekanizmaya ihtiyaç yok. Tokenler, reel bir ekonomi yaratan kullanım alanları oldukça varlığını sürdürebilir. Bunu yapamazsa, boş vaatlerde bulunarak, gerçek bir use-case yaratmadan ilk hype sonrası fiyat çöküşü ile birlikte piyasadan kaybolur gider. Bunun tek istisnası Shib gibi reel değer üretmeyen ancak topluluk desteği çok güçlü olan, hype ı sürdürebilen meme tokenlerdir. Ama şahsen hiçbir meme tokenin reel ekonomi yaramadığını dolayısıyla sağlam bir liman olamayacağını düşünüyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.