Şimdi Ara

Mini Cooper fiyat tutarsızlığı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
11.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese selam. Evlilik yıl dönümü sebebi ile eşimin arabasını değiştirmek istedim. Bu konuda aklımda olan 2 araç vardı BMW ve Mini. Sağa sola sorup danıştıktan sonra, Mini'nin kadın için daha uygun olduğuna kanaat getirdim ve o yönde araştırma yaptım.

    Mini'nin kendi sitesinden fiyatlara baktım ve baz model TÜrkiye pakedi benzinli olanına karar kıldım. Ankara Gop Borusana gittim. Arkadaş zaten yeteri kadar alakasız ve ilgisizdi. Sanırım araçlar hakkında da yeterli bilgiye sahip değil. Öncelikli olarak "Türkiye pakedi" diye bir paket olduğunu bilmiyormuş. Türkiyeye özel bir paket yokmuş. Kadına internetten bu bilgiyi aldığımı söylediğimde, "öyle bir paket yok" diyerek söylemini tekrarladı. Daha sonra Mininin kendi sitesinde böyle bir paketin olduğunu söylediğimde ise " Türkiyeye o paket gelmiyor" dedi. Yani saçmalamakta sınır tanımadı resmen. Türkiye pakedi Türkiyeye gelmiyormuş. . Neyse tamam dedim. Normal pakedin benzinlisi alayım ben farkı ödeyip dedim. Benzinlisinin de Türkiyeye gelmediğini söyledi "e sitede var bunlar yazıyor nasıl Türkiye'ye gelmez" diyorum ama kadın nato mermer nato kafa. Neyse velhasıl sinirlerimi bozdu, ikinci el masası vardı oraya gittim. Dedim lanet olsun ikinci el alayım bari. İkinci el masasındaki adam, bana sıfır almamamı, sıfır aldığım anda fiyatın 20 bin düşeceğini söyleyerek ikna etti.

    Bana 2015 model, chilli+pepper paket + chroma kaplama, 2016 trafik çıkışlı, hasarsız, 11 bin km de olan dizel otomatik aracı önerdi ve 117 bin fiyat verdi. +40 bin TL 0 faiz kredi teklif etti. Orada düşününce çok mantıklı geldi.
    Sahibindeni açıp ikinci ellere bakmaya başladım. İnanılmaz bir fiyat aralığı var. Adamın bana önerdiği aracın tamamen aynısı, sadece chrome kaplamaları yok, km olarak 30 binde olan bir araç buldum ve fiyat 95 bin TL. Adam fiyatta pazarlık olduğunu söyledi. Yine arada 100 bine,105 bine bulmak mümkün.

    Sonuç olarak, kafam çok karıştı ve ne yapmalıyım çözemedim. Bu fiyat farkı neden kaynaklanıyor sizce ve ne yapmalıyım ?



  • Mini cooperın 2. eli vasatda ondan.Araç pek fazla tercih edilmiyor.Alanda hemen satıyor zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mini piyasa aracı değil. oluşmuş bir pazarı yok. aynı range rover veya grand cherokee gibi. tutturduğuna alırsın, tutturduğuna satarsın. fiyatlar arasında bir tutarlılık-mantık bekleme. çok uygun olmadıkça da alma zira 2. eli zayıftır. asıl alıcısı parası bol tiki, zengin aile çocuğu veya kocası/kendisi zengin kadınlar vs... ha bir de zengin olmayan alıcısı var ki şartlarını sonuna kadar zorluyor ve onların da bütçesinin bir sınırı var haliyle ve onlar da 2. ele yöneliyor. e bunların bütçesi de sınırlı olunca + satıcısı zengin olup üçü beşi aramayınca 2. eli zayıf kalıyor. arkadaşım yine böyle piyasası zayıf olan x-type dizel aracı 9.000 km'de inanılmaz bir fiyata almıştı. sabırlıysan takipte kalıp düşürürsün. ama iyisini buldun mu bekleme. bunun satıcısı da üçü beşi aramadığı için hemen satar. arkadaşım bu bahsettiğim araçtan daha iyisini 1-2 gün düşündüğü için kaçırmıştı.
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Beyinsisciğim dolu demiş zengin kokoş garılar alıyor. Koca 50 yaşında karı 25 yaşında napsın hevesini ve hızını arabayla tatmin ediyor :)
  • Chili pepper paket iyiymiş

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bi cicek falan al tamam. 100 bin tl.yide çoluğun cocuguna yatirim gelecek hazirla. Yada citroen c1 cok tatli bir arac 40 bine bulursun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yeni C3 gibi yada Ds gibi ikonik bir araç al bence mini cooper değmez parana yazık





    Mini Cooper fiyat tutarsızlığı



    Mini Cooper fiyat tutarsızlığı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfatih1905 -- 18 Mart 2017; 0:12:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mfatih1905

    Hocam yeni C3 gibi yada Ds gibi ikonik bir araç al bence mini cooper değmez parana yazık









    ikonik nedir ya asıl mini ikonik
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.