Şimdi Ara

.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
3.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-126D2940A -- 3 Şubat 2021; 22:51:5 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Hah, aynı konu yine açıldı.

    Yıllardır böyle bu arkadaşlar. Böyle olmak zorunda, çünkü devlet ödenek vermiyor.

    Ama vermesi lazım... Vermiyor.

    Nasıl vermez ya?... Vermiyor işte.

    O kadar vergi veriyorum, noluyo? ... O vergi okula gitmiyor işte.

    Nereye gidiyor.. Ne biliyim yahu, okula gelmiyor.

    Millet nasıl verecek?... Veremezse soğuk, pis bi okulda okur çocuğu.

    Şahsi görüşüm: bu malzemeleri de, yıllık istenen 100-200 lira parayı da herkes vermeli. Arkadaşlarımla da tartıştım.

    Bi atasözü vardır: mabadıyla inatlaşan donuna doldururmuş. Devletin vermesi lazım demeyle olmuyor. Hadi buyrun devlet karşınızda, söyleyin de versin. Yıllarca oğlumu gönderdim devlet okuluna. Yıllarca da bu sorun devam etti.

    Toplam 2 kadrolu görevlisi var yetmiyordu. Veliler hem adam lazım, temizlik malzemesi alınsın, kalorifer yansın diyordu, hem de para vermem diyordu.

    Yahu evine gaz almayınca, su faturasını ödemeyince, temizlik malzemesi almayınca, bunlar gökten zembille mi iniyor? Devlet vermiyorsa ya sen vereceksin, ya da bunlar olmayacak bu kadar basit.

    Ama okula parası olan bile yardım yapmazdı. Hem konuşur hem para vermezdi. Bizim millet lafa geldim mi eğitimi önemsiyorum der. Jiple sıfır otomobille, 5 binlik telefonla gelir, hatta ayda 2000 liralık özel ders aldırır, ama çocuğunun okuldaki eğitimi ve sağlığı için yıllık 100-200 lira vermez.

    Vermeyin hacı, devlet versin deyin vermeyin. Benim bildiğim bi 7-8 yıldır vermiyor. Çocuğunuz sağlığından ve eğitiminden olacak ama inadınızdan dönmeyin...

    Bakanlık istemiyor bunu okul istiyor. Bunun sebebi ise devlet bunlar için okula bir ödenek sağlamıyor. Malesef acı gerçek. Okulda bunu mecburen velilerden toplamak zorunda kalıyor başka ne yapabilir? Burda okul yönetimini savunmuyorum yanlış anlaşılmasın burda suçlu okula ödenek vermeyen devlettedir. Ordaki marka olayıda şudur, marka belirtilmese o kadar kalitesiz ve niteliksiz ürünler geliyor ki aklınız şaşar. Malesef güzel ülkemin acımasız gerçekleri.

    Maaşımdan ayda 2500tl vergi kesintisi mevcut benim çocuk yok ama çocuk olsa okula göndersem bunları benden isteseler ben kızarım vergiyle karşılanması gereken şeyler benden istenicekse yoldan geçtiğimde yol ücreti park ettiğimde park ücreti hastane ücreti vs benden vergi almasınlar o vakit ben cocumu özel okula yollarım o köprüdende geçmem yolu uzatırım



    eskiden biz çocukken vergi ver vergiler yol su köprü hastane olarak döner denirdi şimdi yapılan köprüden geçerken birdaha para ver yoldan geçiyosun bşdaha yol ücreti ver diyolar ben bunu eleştirmiceksem neyi eleştireceğim?

    Olum devlet neyi veriyor la, bunlar çocuğun minimum dönemlik ihtiyaçları. Az bile istemişler. Verdiğiniz vergiler okula çok az ulaşır o ulaşan da vergi vermeyenlerin çocukları için harcanır çünkü onlar çocuklarına bunları da almazlar.

    Çocuğu 1.sınıfa yazdırdım öğretmen toplantı yaptı, bu çocuklar küçük kantine alışmasınlar, suyu biten olursa yada unutan olursa sınıf suyumuz olsun buradan alsınlar hem daha ucuz olur ufak bir maliyeti olur dedi. Aylık verilecek para 10 lirayı geçmez dedi. Baktım herkeste bir homurdanma kendi içinde konuşma, öğretmene kimse birşeyde demiyor. Kadıncağızın kötü bişey demiş gibi yüzü düştü. Toplantıdan sonra ben gittim hocam ben alayım sınıfa su, kimseyi karıştırma, çocuklara helal olsun dedim. Çok sevindi haftada 2 koli yeter dedi ben 3 aldım götürdüm. Kendi çocuğum kalkıp kimseye birşey demesin diye tembihledim, hergün kendi çocuğumun suluğunu doldurdum. Birgün çocuk geldi baba sınıfta suyum bitti su yoktu dedi. Öğretmeni aradım hocam su bitmiş neden demediniz diye, utanmış diyememiş. Her hafta 4-5 almaya başladım. 3 ay falan böyle devam etti. Sonra hoca birgün dedi ki artık su getirmeyin, dedim hocam sorun değil. Benim için sorun ded kimse çocuğuna su koymaz oldu dedi, hatta bazı çocuklar devlet su veriyor diye su getirmedim falan demeye başlamış. Belli aileler bunu başlatmış uyanıklar birbirine de haber vermiş. Devlet su getiriyor diye çocuklara suluk vermemeye başlamışlar. Bu sayı artınca ben sorun etmesem de hoca hem daha fazla bana yüzü kalmadı hemde onlara ders vermek istedi iptal etti. Şimdi başka yerdeyim. O sınıftan çocuk ayrıldı. Bu memlekette acayip insanlar var arkadaşlar, hocaya ihtiyacı olan varmı diyorum, çok gariban çocuklar var, maddi yardımda ediyorum, zaten buradaki hocaya ihtiyacı olana versin diye kırtasiye malzemeleri de veriyorum. Sonra başka yerden öğreniyorum, defteri, kalemi olmayan, durumu kötü diye yardım ettiğimiz çocuğun babası elinde bira poz verip resim paylaşıyor.
    Neyse sonuçta devlet ihtiyacı olana kalem dahi vermez, su bile vermez.
  • Bu yıllardır var maalesef , bakanlık yok der , okul ister.

    Böyle saçma bir sistem yerine cuzi ücret alınması mantıklı ama onada eğitim paralı oldu deriz.

    Bu şekilde kayıtsız daha kötü , marka yazmak gibi absürt durumlar ve kayıtsız olduğundan kötüye kullanıma açık olması ciddi sorun.

  • dönemlik 100tl aidat toplarlar daha
    ama o kağıtları öğrenci tuvaletinde göremezsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • StalkerReborn kullanıcısına yanıt
    Öğrenci tuvaletinde olmaz zaten diğer öğrenciler kullanmasın diye öğretmen gerektiği kadar verir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doğru hatta az istemiş aylık aidat verirsiniz ana sınıfı için bunlar gerekli şeyler devlet karşılamıyor gerekli materyaller oyuncaklar vs var zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunda ne var yani acaba ne bulsakta eleştirsek diye yer arıyorsunuz işiniz gücünüz yokmu bilmiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • selçux kullanıcısına yanıt

    Maaşımın yarısını vergi olarak ödüyorum ama çocuğu okula kayıt ettirirken vergiyle karşılanması gereken şeyler yine benden isteniyor. Bu alakası var.

  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt
    Maaşının yarısını nasıl vergi veriyorsun anlamıyorum.
    2 ıslak mendil kolanyanın lafıda olmaz be blader sonuçta çocuklarımızın kişisel hijyeni için yani bu benim hoşuma gidiyor yani.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu başlığı ne kadar saçma ya. Bunları bakanlık istemez. Hatta bu liste büyük ihtimal özel anaokulu listesi.

    Çünkü milli eğitim bakanlığına bağlı anaokullarında nüfus cüzdanı fotokopisi gerek olmaz. E okula çocuğun kimlik bilgileri otomatik düşer çünkü.

    Ama tuvalet kağıdı maske kolonya v.s her anaokulu isteyebilir bunda bir gariplikte yok.

    Garip gerçekten. Hiç mi çocuğunuz kardeşiniz anaokuluna gitmedi enteresan yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makarnacı321 -- 15 Eylül 2020; 8:19:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meb butcesı devasa ogrencıden dılenıyor

    Dıyanet butcesı devasa cemaatten dılenıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz Liberteryenler Eğitim ozellesmeli dedigimizde laf edenler gorsun bunlari

    Maasinin yarisini vergi diye veriyor ona ragmen hala birseyler istiyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Makarnacı321

    Konu başlığı ne kadar saçma ya. Bunları bakanlık istemez. Hatta bu liste büyük ihtimal özel anaokulu listesi.

    Çünkü milli eğitim bakanlığına bağlı anaokullarında nüfus cüzdanı fotokopisi gerek olmaz. E okula çocuğun kimlik bilgileri otomatik düşer çünkü.

    Ama tuvalet kağıdı maske kolonya v.s her anaokulu isteyebilir bunda bir gariplikte yok.

    Garip gerçekten. Hiç mi çocuğunuz kardeşiniz anaokuluna gitmedi enteresan yani

    Hiçbir özel anaokulu veliden böyle isteklerde bulunamaz. Çünkü zaten aylık belli bir ücret ödediğin kurumlar. Bu malzemeleri ekstra isteseler "o kadar parayı boşuna mı veriyorum" diye isyan çıkar. :)


    Başlığa dönersek,

    Bunu isteyen devlet okuludur ve bence normaldir. Ama bu listeyi veren bakanlık değil, okulun yöneticileri.

    Bakanlık diyelim, devlet diyelim okulların bu ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir bütçe vermiyor. O okula gidecek olan kendi çocuğunuz, bu ürünleri kullanacak olan da kendi çocuğunuz.


    Listedekilerin fiyatına baktım, toplam 110 TL gibi tutuyor. Bazı marketlerden daha ucuza da

    Bana "o okula gönderenler zaten fakir, 100 tl nasıl versinler" diye duyar kasarak gelmeyin. Bunu isteyen okullar zaten kıyıda köşede çok fakir insanların yaşadığı yerlerdeki okullar değil, az da olsa geliri olan herkes kendi çocuğu için bu sağlık ve hijyen ile ilgili harcamayı yapabilir. Abartılacak bir sorun değil.


    Kendi çocuğunuzun sağlığı için yılda 100 tl fazla bir masraf mı? Bütün anne babalara soruyorum.

    Veya virüsü eve başkasından alıp getirmemesi için değmez mi?

    Zor bir dönemden geçiyoruz, hijyen önemli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 15 Eylül 2020; 9:7:15 >
  • Eğitim özelleşecek, sağlık özelleşecek, vatandaşın kazancı ne olacak bu işten. Zor geçinen milyonlarca aile fiyatları 20 binden başlayan özel okullara nasıl gönderecek çocuklarını? Eğitim ücretsiz ve herkese eşit kalitede sunulmalıdır, devletin görevi olmalıdır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selçux kullanıcısına yanıt

    Ya maaşla çalışmıyorsunuz ya da bordronuza bakmıyorsunuz. Tabiki yarısı alınmıyor ama 3/1 ni son aylarda keser .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç bir zaman öğretmenlerimin benden istediği paraları vermedim durumumuz kötü hocam şuna bak bide marka belirtiyor yurtdışına irtica edicem

  • mgora kullanıcısına yanıt

    Saten ücret var. Okula göre fiyat değişiyor. 800 - 1000- 2000 - 4000 yarısı peşin yarısı taksitle parayı ödemeden kayıt yapmıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunu bakanlık istemiyor , okul yönetimi istiyor


    bakanlık , bakanlar kurulu , maliye , hümüket vs.vs bu işi çözmediği için suçludur orası ayrı bir konu


    okullara bütçe verilmiyor , velilerin bağışçıların paralarıyla ayakta kalıyorlar


    20 sene öncede böyleydi.



    insan düşünüyor tabi , köprüye bilmem nereye her yıl milyar dolar garanti para verebilen ve bütçeyi devlet okullara niye bütçe vermez.



    150 milyar TL bütçe açığı var 2020'nin ilk8 ayında , eğitime para ayırsan bu bütçe açığı 160 milyar TL olsa daha kötü durumdamı olurduk ?

  • İstenen belgelerde çamaşır suyu, kolonya, mendil var. Belge

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İçkiye Sigaraya verdiğiniz para kadar değil o istenenler. Ha devlet karşılamalı mı belki evet tartışılabilir. Ama içkisini sigarasını kesmeyip bunları sorun edenlerin zaten niyeti belli.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.