Şimdi Ara

Millenicom Zorla VDSL'den ADSL'e Geçirmeye Çalışıyor * MAĞDURİYET İÇERİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önce türknet 100mbit vdsl kullanıyordum. 15 nisan 2020 tarihinde türknetten millenicom'a Taahhütsüz Özgürüm İnternet Kampanyası için geçiş için başvuru yaptım. Başvuru yaparken telefon hattını kullanmadığımı eğer mümkünse iptal edilmesini istedim. Hattın taşındıktan sonra iptal olabileceğini belirtiler. Tamam dedim. Hattı taşıdılar birkaç gün sonra beni müşteri hizmetleri aradı ve telefonu taşıyamadık iptal edelim mi? diye sordular edin zaten kullanmıyorum dedim. 29 Nisanda donanımhaber üzerinden tekrar mesaj aldım "Farklı bir operatörde telefon hattınız var mıydı" diye. Bunun üzerine kendilerinden birisinin aradığını ve iptal edelim mi diye sorduğunu evet iptal edin dediğimi belirttim ve ekledim umarım ekstra fatura çıkmaz. Bunun üzerine birkaç kere daha mesajla telefon hattının iptal olup olmadığını sorun yaşayıp yaşamayacağımı sordum. Her seferinde aksiyon alınmıştır denilip geçiştirildi. En son 10 mayısta "Ali Bey, sabit telefon aboneliğiniz iptal durumdadır. iyi akşamlar dilerim." dediler. ve bu hafta itibariyle beni arıyorlar yalın internete geçebilmeniz için vdsl'den adsl'e geçmeniz gerekiyor daha sonra vdsl'e geçireceğiz diyorlar.

    ALTYAPIMI NASIL BOZMAYI BAŞARDILARSA KAT 3 - 18 MBİT GÖRÜNÜYOR. KAT 2 81 MBİT.
    BENİ ZORLA ADSL'E GEÇİRMEYE ÇALIŞIYOLAR.

    E diyorum adsl'e geçersem tekrar vdsl'e geçmek için hattın desteklemiyor diyip geçirmeyeceksiniz.
    Müşteri hizmetleri diyor ki "O zaman hattınız desteklerse geçiririz".
    Kime başvurucam bu sorunu diyorum çözüm yok! Türk telekom alt yapıyla ilgileniyor bölge müdürlüğüne gidin diyor. Daireye has alt yapımı bozup birde bana müdürlüğe gidin diyor!

    Bulunduğum adreste diğer katlar 81mbit görünüyor benim katım 18mbit.
    Göz göre göre mağdur ediliyorum!

    Benim Daire :
    Millenicom Zorla VDSL'den ADSL'e Geçirmeye Çalışıyor * MAĞDURİYET İÇERİR

    Alt Katlar :
    Millenicom Zorla VDSL'den ADSL'e Geçirmeye Çalışıyor * MAĞDURİYET İÇERİR

    Eğer ADSL'e geçişi yapmazsam hattın kapanacağını söylüyorlar :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jetsons -- 24 Temmuz 2020; 14:7:57 >







  • Gece 3'de sorgulama yapıyorum hattım 81mbit görünüyor.
    Sabah sorgulama yapıyorum 18mbit....

    Müşteri hizmetleri bulunduğum katta ADSL + Fiber göründüğünü söylüyor. Alt katlar ne hikmetse ADSL + VDSL görünüyor. Bulunduğum konumda fibere dair hiçbir kazı yapılmadı. Netspeed'e geçiş için arama yaptım adresimde adsl + vdsl olduğunu söylediler. Bariz kendileriyle ilgili bir sorun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jetsons -- 25 Temmuz 2020; 12:8:16 >
  • jetsons kullanıcısına yanıt
    Benzer sorunu yaşayıp yaşlı komşunun kapı numarasını verip bağlatmıştım interneti, zaten 16 dairenin 6-7 tanesinde internet vardı sorun olmadı. VDSL/ADSL ise akastre'den 2 uç çıkartıp üzerine adınızı yazıyorlar zaten, kablonuzu oraya takıp veya ek yapıp kullanabilirsiniz diye düşünüyorum. Türk Telekom adresleri bazen düzgün girmiyor malesef. Dükkana internet altyapısı adresini elektrik ve su faturasının geldiği cadde üzerinden değil de binanın ön cephesi üzerinden tanımlamışlar, mesela A Caddesi değil de B Caddesi olarak, Numara 1 değil de Numara 2 olarak. Daha sonra aboneliği nakil aldırmak zorunda bıraktılar malesef.
    İstersen Twitter'dan Türk Telekom'a yaz, ben Millenicom müşterisi olduğum hâlde yardımcı olmuşlardı daha evvelden belki senin işini müdürlükten çözerler hızlıca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diemcizone -- 26 Temmuz 2020; 10:20:31 >
  • diemcizone kullanıcısına yanıt
    Benim sıkıntım hali hazırdaki sistemde böyle bir hata oluştu ve millenicom bana yardımcı olmak yerine işi yokuşa sürüyor. Çözmek adına hiçbir girişim yok. Ne yapacağım kime şikayet edeceğim diyorum müdürlüğe gidin diyor aslında bu hizmeti ve sorunu çözecek kişi kendileri. Yeni abonelik açarsan bağlantı ücreti cart ücreti bir sürü para çıkarıyorlar. Bende bu durumdan açıkcası kıllanıyorum. Yeni tarifeler gelmiş ve benim ödediğimden yüksek. Adsl ücreti ödüyor adsl'e geçirelim vdsl isterse ücreti yükseltelim diye düşünüyorlar gibime geliyor...

    Telekoma yazdım teşekkür ederim umarım yardımcı olurlar.
  • jetsons kullanıcısına yanıt
    Daha önce Bu beceriksizler dükkanı taşırken interneti de taşıdım fakat telefonu eski adreste bırakmışlar, 10 defa arıza kaydı açıldı, 2-3 kişi müdürlükten aradı fakat işi çözemeyip beni kanser raddesine getirdiler.
    2. Aboneliği alırken sabit telefon olarak anlaştık, ses kayıtları ve abonelik evrakı ile sabit fakat bana numara tanımlamamışlar, bu konu ile ilgili 7-8 defa kayıt açıldı ve yine müdürlükten konu ile ilgileneceklerini söylediler fakat ne cevap verdiler ne sorunu çözdüler.
    Ben de buna karşılık abonelik evraklarını 3 defa göndermelerine rağmen imzalamadım, o şekilde aboneliği kullanıyorum. Bu firma ilk zamanları güzeldi, tabi o dönem Alman şirketiydi daha sonra Azerilere satıldı ondan sonra cılkı çıktı.
    Umarım sorunun en kısa sürede çözülür dostum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diemcizone -- 26 Temmuz 2020; 11:35:9 >
  • 20-30 Tl ye bakmadan direk telekomdan hizmet alın diyoruz işte bu yüzden.
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Şu an 69 lira fatura ödüyorum. 20-30 lira fark olan tarifeler 24 ay taahhüt istiyor. Hali hazırda 24 ay taahhüt vermek benim işime gelmiyor.
    12 Ay taahhüt olan Selfy tarifelerine de yaştan maalesef geçiş sağlayamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jetsons -- 26 Temmuz 2020; 11:55:30 >
  • Türk telekomla görüştüm. Sistemde öyle görünebilir vdsl alabilirsiniz diyor. Netspeedle görüştüm 35mbit vdsl verebiliriz diyor. Millenicom hala adsl'de direniyor. Alt yapımda çevrede hiç bir kimsede olmayan superonline varmış :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jetsons -- 28 Temmuz 2020; 10:6:56 >
  • Millenicom benim altyapımda adsl/superonline fiber göründüğünü söylemişti bu sabah. Az evvel superonline ile görüştüm. Alt yapımda fiber olmadığını söyledi.
  • firmalardan bağımsız olarak bir eleştiride bulunmak istiyorum. turkiye deki internet altyapı karmaşıklığı muhtemelen dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur
  • Döndük dolaştık aylar sonra yine aynı soruna geldik...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.