Şimdi Ara

Millenicom Yeni Başvuru Aşamaları Anlatım (Superonline altyapı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
5
Favori
15.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Superonline altyapısı üzerinden fiber kullanıyorsanız ve superonline'nın fiyatlarının yüksek olduğunu düşünerek aynı altyapıda farklı bir servis sağlayıcıya geçmek istiyorsanız aşağıda kendi tecrübemi paylaştım. Superonline fiber aboneliğimi nasıl ve neden iptal ettirdiğimi merak ediyorsanız, bu başlık altında ayrıca detaylı anlattım. >>https://forum.donanimhaber.com/superonline-abonelik-fesih-asamalari-anlatim--137549530
    Bu konunun ikinci mesajında da güncel tecrübelerimi anlatmaya devam ediyorum.

    İlk olarak adresinizdeki alternatif altyapı ve servis sağlayıcılarını, tüm paket seçenekleriyle iyice incelemenizi tavsiye ederim, düzgün bir B planı olmadan abonelik fesih işlemine girerseniz uzun süre internetsiz kalabilirsiniz. Ben yaptığım araştırma sonrasında memnun olduğum superonline altyapısı üzerinden hizmet alabileceğim en bilinen iki firmanın Vodafone ve Millenicom olduğunu gördüm. Millenicom'u tercih ettim.

    1- Sözlü veya Yazılı Başvuru Aşaması:

    Müşteri Hizmetleri 0 850 333 0 333
    WhatsApp D.Hattı 0 539 333 0 333

    İnternette okuduklarımdan, millenicom'a başvurmadan portun boşa çıkması önemli diye anladım. Bu yüzden superonline genel müdürlüğünün verdiği teklifleri reddettiğim, fiber internet hizmetimin durdurulduğu görüşmeye kadar millenicom'a başvuru yapmadım.

    Genel müdürlükten gelen arama biter bitmez, superonline hesabımdan hizmetin kaybolduğunu da görünce hiç vakit kaybetmeden millenicom'un whatsapp hattına bağlandım. Whatsapp tercih etmemin nedeni bir aksilik olursa elimde yazılı, kayıtlı başvuru olmasını istemem. Whatsapp hattına bağlanınca bir süre operatörün bağlanmasını bekliyorsunuz, minimum 5-6 dakikalık gecikmelerle de cevap alıyorsunuz. Aynı anda muhtelemen pek çok kişi ile görüşme yapan bir satış personeliyle görüştüğünüzden emin olabilirsiniz.

    Ad-soyad, TC kimlik, adres ve istediğiniz hizmeti belirtiyorsunuz. Her şeyi kontrol edip altyapı da uygunsa tüm bilgileri tekrar özetleyip onayınıza sunuyorlar. Onaylarsanız bir sonraki aşamaya geçiyorsunuz.

    Başvuru tamamlandıktan bir kaç dakika sonra da hangi aşamada olduğunuzu takip edebilin diye cep telefonunuza SMS ile size özel bir link gönderiliyor.

    Bu aşamada dikkat etmeniz gereken çok önemli bir iki durum söz konusu;

    *Yeni üye kampanyası adı altında yaptıkları referansa dayalı kampanyadan faydalanmak istiyorsanız daha görüşmenin başında TC kimlik no filan bile vermeden kodu ısrarla belirtin.

    *Adresinizi mutlaka tekrar tekrar teyit edin.

    *Altyapı sorgulaması sırasında bazı arkadaşların adreslerinde örnek superonline altyapısı varken yok veya düşük hız görünmesi gibi durumlar görülebiliyormuş. Bu gibi durumlarda işin peşini bırakmayıp ısrarcı olmanız gerekiyor. Örnek whatsapp ile başvuru yapmaya çalıştıysanız, telefonla bir başka kişi ile tekrar deneyin.

    *Hangi hizmet için başvurduğunuzu ve onay verdiğinizi çok iyi anlayın, taahhütsüz, taahhütlü farkına özellikle dikkat edin. Cayma hakkı, ödenecek cezalar gibi kritik konular kafanıza yatmaz ise farklı zamanlarda, farklı kanallardan tekrar tekrar sorgulayın. Doğru bilgiye ulaşmak zor olabiliyor.

    2- Sözleşme Aşaması:

    "Başvurunuz tamamlandı" aşamasından sonra size 0212'li bir numaradan arayıp kuryeyle gerekli evrakların gönderimi hakkında bilgi veriliyor.

    İsterseniz email ile de gönderilmesi mümkün, email ile gönderim alternatifini teklif etmezlerse siz hatırlatırsınız. Ben süreci kısaltmak için hemen müşteri hizmetlerini aradım ve emailimi verdim.

    Çıktı alıp, kendiniz göndermek istemezseniz, kuryeyle size sözleşmeyi ve başvuru formunu gönderiyorlar, imzalıyorsunuz, sözleşme onlara ulaşıyor, kontrol ediliyor sonra kurulum aşamasına geçiyorsunuz. (İstanbul dışına kargoyla gönderiliyor!)

    Ben emailime gönderilmesi için aradığımda öğle saatleri idi, 17:00 gibi basvuru@milleni.com.tr adresinden sözleşme ve başvuru formu geldi.

    Bu aşamada, gelen sözleşme ve başvuru formundaki bilgileri (hizmetin içeriği, taahhüt süresi, kimlik bilgileri, adres v.b.) çok dikkatli kontrol edin.

    3- Kargo Aşaması:

    Alıcı: Millenicom Telekomünikasyon
    Gönderim Adresi: Boğaziçi Kurumsal Aras Kargo/Sultan Selim Mahallesi Turan Sokak No:23 Kat:1 Kağıthane/İSTANBUL

    Sözleşme ve başvuru formunun, kendi yazıcınızdan çıktılarını aldıktan sonra imzalayıp, kimlik ön ve arka fotokopisini de ekleyip verilen adrese gönderiyorsunuz.

    Emailde belirtilen adres tahminen Millenicom'un merkezine yakın noktadaki ek binasına ait. Adreste belirtilen Boğaziçi Kurumsal Aras kargo bölümünü dikkate almayın, kargodakilerin kafalarını karıştıyor. Millenicom'un binasının yakınlarındaki aras kargo METRO şubesinden adreslerine dağıtım yapılıyor. Karşı ödemeli gönderiyorsunuz. Kargodakiler telefon sorarlarsa 0850 333 0 333 numarayı verirsiniz.

    "Kimlik fotokopisini isterseniz bu e-mail üzerinden yanıtla yaparak gönderebilir yada kargoya diğer evraklarınız ile birlikte teslim edebilirsiniz." deselerde ben kimlik fotokopisini üzerine "yalnız millenicom'un ... sayılı sözleşmesi ile kullanılabilir" yazarak kargo ile gönderdim.

    Siz kimlik fotokopinizi email ile göndermek isterseniz, aklınızda bulunsun, basvuru@milleni.com.tr'ye ne zaman email göndersem hep karşı sunucudan teslim edilemedi hata mesajı aldım. Sonradan öğrendim ki aslında ulaştığı halde böyle bir yanıltıcı email geliyormuş. Kafanız karışmasın. Hatta whatsapp üzerinden bile göndermek mümkünmüş ama ben o kadar maceraya girmek istemedim.

    4- Evrak Kontrol Aşaması:

    Sözleşme ve başvuru formu Millenicom'a ulaştıktan sonra kontrol ediliyor. Her şey sorunsuz ise bir sonraki aşamaya geçiliyor.

    Ben aras kargo'dan kargoyu takip edip, teslim edildiğini anladıktan sonra basvuru@milleni.com.tr'ye email atıp kontrol aşamasına geçilmesi için hatırlatma da yaptım.

    5- Kurulum Aşaması:

    Evraklar ulaştıktan ve kontrol aşaması geçildikten bir kaç saat sonra superonline kurulum ekibi aradı. Bir saat sonrası için gelmeyi teklif ettiler. Söyledikleri saatte geldiler. Superonline'a ait Huawei modemi kaldırdığım yere yeni ZTE modemi kurup, aynı ethernet kablosuna bağlayıp testleri yapıp yarım saat içinde ayrıldılar.

    Neden Millenicom'u tercih ettim;

    1-Millenicom Pazarlama Direktörü Alper Karaer'in forumda aktif olarak bulunması araştırmalarım sırasında dikkatimi çekmişti. Mesut Çevik'in sorularını cevapladığı videoyu izledim, kullanıcılara verdiği cevapları takip ettim, sorun olduğunda az ya da çok, ilgilenecek yetkili birinin olması avantajlı geldi. (Alper Karaer Haziran 2020 itibariyle Millenicom'da çalışmıyor!)

    2-İnternet sitelerinde Türk Telekom-Superonline altyapısı ayrımının net biçimde yapılması ve paketlerin ayrıştırılması, karar verme aşamasında işimi kolaylaştırdı.

    3-50 Mbit sınırsız fiber internet için iki yıl taahhüt verdiğinizde fiyatının sabit ayda 89.90 TL olması superonline fiyatlarına göre oldukça iyiydi. Hatta Ocak ayında 100 Mbit için 89.90 TL imiş, ben kaçırdım.

    4- Farklı bir router kullanmak isterseniz, fiber şifresi veriliyor. Online hesabınızda hizmet bilgilerinden sormadan bile öğrenebilirsiniz.

    5-Alternatif olarak kullanabileceğim diğer servis sağlayıcı vodafone'a karşı hiç bir konuda superonline altyapısı üzerinden hizmet verme konusunda zayıf görünmediler.

    Vodafone ile ilgili beni rahatsız eden bazı noktalar;
    * AKK kalkması ile sınırsız tarifelerde 400 GB gizli kota koyup, "kotanızı geçtiniz" aramaları yapmaları.
    * İnternet sitelerinde diğer alternatifleri sözleşme detaylarında bile olsa belirtmelerine rağmen açıkca superonline altyapılı seçenekten bahsetmemeleri, varsa da ben bulamadım.
    * Altyapı sorgulamak için bile sonradan durmadan spam arama yapacakları telefon numaramı istemeleri.
    * Sitede 50 Mbit sınırsız fiber internet için belirtilen fiyatların yüksek olması ve 24 ay taahüütün ikinci yılında fiyatın artması
    * Hiç sevmediğim bayii üzerinden satış usulünün daha avantajlı olması (Bayii çalışanı ortadan kaybolur ise işiniz zor, her bayide farklı farklı kampanyalar var! Takibi zor! )

    Neden Millenicom'u tercih etmemelisiniz;

    1- Satış ve müşteri hizmetleri ekipleri, ciddi anlamda tecrübesiz ve yetkisiz arkadaşlardan oluşuyor. Her aşamada sorun yaşama potansiyeli var. Empati kuran, çözüm odaklı insanlar beklemeyin! Gözlemlediğim kadarıyla sorunların büyük kısmı zaten bu ekiplerle, müşteriler arasında yaşanan çeşitli iletişim kazalarından kaynaklı.

    Bir kaç örnek vereyim;

    *Whatsapp'ta başvuru sırasında satış ekibinden arkadaşımız, yeni üye kampanya kodu kullanmak istediğimi yazmama rağmen, hem benim hem de referans olan arkadaşın bir aylık ücretsiz kullanımının boşa gitmesine neden olacak bir dikkatsizlik yaparak kodu sormadan başvuruyu tamamladı. Üstelik bir kaç dakika önce, TC kimlik numarasını yazdıktan hemen sonra belirttiğimi, bağlantı hâlâ aktif olduğu için görüyor olduğu halde özür dileyip düzeltmek yerine "artık öyle bir hakkınız yok" gibi sert bir yaklaşımı tercih etti. Süreci tam bilmediğim ve kontrol amaçlı sorulduğunu düşündüğüm için onay istendiğinde verdim ama o aşamadan sonra geri dönüş olmaması negatif müşteri deneyimi!

    *Başvuru aşamasından sonra arayıp emailimi vermek istediğimde ise müşteri hizmetlerinin ilgili bölüm diye bağladığı yerde görüştüğüm arkadaşımız, email ile gönderim olmadığını, kuryeyi beklemem gerektiğini söyledi. "Alper Bey dedi" demesem bu aşamada da başarısız olabilirdim.

    *Emailime evraklar geldikten sonra gördüğüm durum ise iyice şaşırtıcı oldu. Adresimi altyapı için kontrol edip, tekrar yazılı belirtip, onay alan whatsapp'ta iletişim kurduğum arkadaş, bu sefer de kendi ekranına uyduruk bir adres girmiş. Bu hatadan sonrası ise prosedür olarak tam bir kabusa dönüştü çünkü adresi düzelttirmeyi iki gün uğraşıp başaramadım. Düşünsenize evrakları email ile istemesem, bir de kuryenin yalan yanlış bir adreste bana ulaşamayarak geri dönmesi riski ile karşılaşacaktım. Bu noktada Alper Bey yardımcı olmasa kısa sürede aşama kaydetmem kesinlikle mümkün görünmüyordu.

    *Alper Bey'in yönlendirmesiyle adresi düzeltmek için arayan arkadaşımız ise o ana kadar satış veya müşteri hizmetleri ekiplerinden konuştuğum herkesten daha fazla empati sahibi idi. Çözüm odaklı, yetki kullanabilen ilk kişiydi. Adresimi düzeltti, anında emailime evrakları gönderdi, teyit için tekrar aradı. Hatta sorunu çözmek için yeni kayıt oluşturduğunu onay almasından anlayınca kampanya kodunu verdim, o sorun da çözülmüş oldu.

    Özetle; hizmet personele bağlı olarak inişli çıkışlı olabiliyor. Belki her servis sağlayıcı aşağı yukarı böyle ama millenicom da istisna değilmiş diyorsunuz. İki yıllık taahhüt süresi ve internet gibi önemli bir konu olunca halen sorunsuz bir hizmet alıyorsanız, değiştirmek bu koşulda risk almak oluyor. Ayda 15-20 tl az ödemek için değmez diye düşünebilirsiniz. Hele de 35 Mbit hızdan sonra superonline artık turkcell platinum çağrı merkezini de devreye soktuysa! Görece daha iyi bir müşteri hizmetidir ve sorun yaşama oranını azaltır.

    2- Farklı firmaların altyapılarından aracı olarak hizmet verdikleri için sorunları çözmekte zorluk çekebiliyorlar.
    Benim durumumla ilgili örnek; millenicom ne yazık ki başvuru sonrası hemen kurulum aşamasına geçip, evrakları eve gelen kurulum ekibiyle gönderip imzalatamıyor. Superonline teknik kurulum ekibi ile böyle bir işbirlikleri yok. Bu da size kurye-kargo süreçleri ile bir kaç gün kaybettiriyor.

    Superonline kendi kurulumu için böyle bir hizmet veriyor. Biliyorum çünkü bir ara hatalı adresi düzelttiremeyince daha bu aşamada böyle ise yarın kurulum, arıza filan, kim bilir, neler gelecek başıma diye panik yapıp superonline'a geri dönmeye karar vermiştim ve arayıp abonelik fesih işlemini geri alabilir miyim diye sormuştum. Satış ekibi olmaz, yeni abonelik yapacağız ama hemen bugün öğleden sonra adresinize sözleşmeyle birlikte kurulum ekibini yönlendirebilirim diye teklif yapınca bu hizmetin hâlâ verildiğini anladım. Unutmadan gelen ekibe sordum, iddialarına göre superonline satış ekibi prim almak için yalan söylemiş, aslında abonelik fesih işlemi geri alınabilirmiş. İhtiyaç kalmadığı için kesin teyit edemedim ama aynı gün sözleşmeli kurulum gerçekten iyi bir hizmet!

    Öte yandan Türk Telekom altyapısıyla ilgili sorun olduğunda millenicom müşterilerinin çok zor durumlarda kaldıklarını gözlemledim. Forumda en çok bu konuda şikayet vardı. Hele fiber dışında xDSL bağlantı söz konusu ise farklı şehirlerde ve bölgelerde işler altyapı yüzünden iyice kontrolden çıkabiliyor.

    Türk Telekom, tarihi ve mevcut imkanları nedeniyle tüm altyapıların kralı da olsa, geçmiş tüm tecrübelerim ve bu ara okuduklarım gösteriyor ki karma karışık, kötü bir firma, ve düzelme işareti de yok. Bu yüzden ne kendilerinden ne de o altyapıda millenicom'dan iyi müşteri deneyimi beklemeyin.

    Unutmadan zaman konusunda da bilgi vereyim. Bahsettiğim beş aşama hiç bir sorun çıkmasa, benim tecrübeme göre ideal koşullarda 29 saatte gerçekleşebilirdi. Başvurum saat 11:00'de idi, evrakların emaile gönderilmesi aynı gün saat 16:00'a kadar olsaydı, evrakları kargoya 17:00'ye kadar verirdim, kargonun millenicom'a ulaşması ertesi gün sabah 10:30'da oluyor, evrakların kontrolü ve kurulum ekibinin ayarlanması saat 13:00'e kadar sürse, 14:00'de kurulum ekibi arasa, 15:00'de kuruluma gelmeleri ile en geç 16:00'da internet hazır olabilirdi. Yine de salı sabah 11:00'de yaptığım başvuru tüm aksiliklere rağmen cuma saat 16:30 gibi sonuçlandı. Toplam 77 saat kadar sürmüş oluyor. Tabii Alper Bey'in desteği olmasa hâlâ adresimi düzelttirmeye çalışıyor da olabilirdim.

    Sonuç olarak; Millenicom kullanmaya 10 gün önce başladım. Bundan sonra ne gibi sorunlar olabilir, bilemiyorum ama kurulum sonrasında ciddi bir sorunla karşılaşmadım. Unuttuğum veya yeni gerçekleşen bir durum olursa burada güncelleme yapmaya çalışacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AFrost -- 19 Aralık 2020; 15:55:27 >







  • Güncelleme Notları
    ++ Millenicom iOS uygulamasında belirleyemediğim bir süre sonra, bir kaç saat veya gün sonra olabiliyor, logout olma sorunu var. sık sık şifre yazmak zorunda kalabiliyorsunuz. Güvenlik nedeniyle ise en azından Touch ID-Face id ile entegre olsaydı, iyi olurdu. 03.2019


    ++ İlk fatura geldi. (Damga Vergisi 17.53 TL // Modem ücreti 275 TL yerine 0 TL // İnternet bağlantı ücreti 216 TL yerine 0 TL // Kurulum hizmeti 259 TL yerine 0 TL // Aylık Ücret 280 TL yerine ilk 24 ay 89,90 TL)Fiyatların orijinal hallerini de yazdım ki abonelik fesih işlemini taahhüt dolmadan yapmaya çalışırsanız, hesapları neye göre yaptıklarını bilin diye. Unutmadan fatura, millenicom hesabınıza girince görülmeyebilir. 03.04.2019 gibi fatura görünüyordu, 05.04.2019'da kayboldu, sistemde ödenmemiş faturanız yok diyordu, yine de fatura o gün emailime geldi, şu an hala ödenmemiş faturanız yoktur diyor. Banka üzerinden ödeme yapmak istediğimde de aynı mesajı veriyor. Kampanya kodu kullanmış olmamla ilgisi yok diye tahmin ediyorum. Kod ile elde ettiğiniz ücretsiz aylık kullanımlar müşteri hizmetleri ile whatsapp üzerinden teyit ettiğim üzere ikinci faturadan itibaren geçerli oluyor. Sistemsel bir sorun olabilir. 04.2019


    ++ İlk faturam, "arkadaşını getir" kampanyası kapsamında yok oldu! Kampanya koduyla üye olduğum ve ayın 8'inden itibaren kullandığım için interneti, bakiyem eksiye bile düşmüş! Burada ilginç olan ödenmiş faturalar bölümünde de görünmüyor. Faturayı ödeyip ödemeyeceğinizden emin olamıyorsunuz. Whatsapp hattından müşteri olarak sürekli sorgulayan benim ve daha önce ikinci aydan itibaren geçerli olacak denmesine rağmen fatura birden yok oldu. "Damga vergisi filan ödenmedi" diye kapımı çalan olmaz umarım. Garip bir tedirginlik! 04.2019


    ++ Alper Karaer, millenicom internet sitesinden beni ara diyerek kayıt bırakırsanız müşteri hizmetleri yerine satış ekibinin aradığını söylüyor. Ben Vodafone'a kesin abone olma kararı almadan telefon numaramı vermek istememiştim, durmadan arayacaklar diye böyle bir kaygınız yoksa ve kesin abone olacaksanız bu yöntemi kullanmanız faydalı olabilir. 05/2019


    ++ Müşteri hizmetlerinde konuya tam hakim olmayan çalışanlar olsa da emailinize gelen başvuru formu ve sözleşmeyi imzalayıp dijital olarak emaille önceden millenicom'a gönderirseniz, kurulumun hızlanma olasılığı var. Sözleşme ve başvuru formunun ıslak imzalı halini kargolamanız kanunlar gereği mecburi, kurulum sonrası bile olsa 7 gün içinde göndermeniz gerekiyor, yoksa aldığınız hizmet durdurulur. Email gönderdiğinizde yukarıda anlattığım gibi bazı hata mesajları gelebilir, arayıp emailin ulaşıp ulaşmadığını teyit etmeniz gerekebilir. 05/2019
    Özetle; yeni kısa yol tercih edildiğinde;
    Aşama 1 Sözlü veya Yazılı Başvuru
    Aşama 2 Sözleşme Aşaması (Emaille Gelmesi)
    Aşama 2.5 Sözleşme Aşaması (Emaille Geri Gönderim)
    Aşama 5 Kurulum Aşaması
    Aşama 3 Kargo Aşaması (Islak İmzalı Sözleşme)
    Aşama 4 Evrak Kontrol Aşaması



    Millenicom ile ilgili bazı ekran görüntüleri aşağıda! (Mobilden üzerlerine tıklayınca "resim bulunamadı" hatası alıyorsanız, alttaki linklere tıklayabilirsiniz. Bilgisayarda sorunsuz görünüyor!)

    https://store.donanimhaber.com/c2/35/fd/c235fd1f0e2235e9916d8783c7036055.JPG


    https://store.donanimhaber.com/03/4e/2d/034e2d412ffd9225a367b4ae52d6b813.JPG


    https://store.donanimhaber.com/ed/b7/88/edb7887c201664f8736bfa8207981de3.JPG


    https://store.donanimhaber.com/e8/c0/8f/e8c08f96387ea841030f0db38b2e8f42.JPG



    https://store.donanimhaber.com/8d/d3/98/8dd398314173f8271421769edc0ae625.JPG



    https://store.donanimhaber.com/8f/ac/23/8fac237fb5f1e2f0b1bff7e365aff56c.JPG



    https://store.donanimhaber.com/7a/70/ea/7a70eaa1e5fb930d0c4f4e59850e76a5.JPG
  • Güncelleme Notları
    ++ Millenicom iOS uygulamasında belirleyemediğim bir süre sonra, bir kaç saat veya gün sonra olabiliyor, logout olma sorunu var. sık sık şifre yazmak zorunda kalabiliyorsunuz. Güvenlik nedeniyle ise en azından Touch ID-Face id ile entegre olsaydı, iyi olurdu. 03.2019


    ++ İlk fatura geldi. (Damga Vergisi 17.53 TL // Modem ücreti 275 TL yerine 0 TL // İnternet bağlantı ücreti 216 TL yerine 0 TL // Kurulum hizmeti 259 TL yerine 0 TL // Aylık Ücret 280 TL yerine ilk 24 ay 89,90 TL)Fiyatların orijinal hallerini de yazdım ki abonelik fesih işlemini taahhüt dolmadan yapmaya çalışırsanız, hesapları neye göre yaptıklarını bilin diye. Unutmadan fatura, millenicom hesabınıza girince görülmeyebilir. 03.04.2019 gibi fatura görünüyordu, 05.04.2019'da kayboldu, sistemde ödenmemiş faturanız yok diyordu, yine de fatura o gün emailime geldi, şu an hala ödenmemiş faturanız yoktur diyor. Banka üzerinden ödeme yapmak istediğimde de aynı mesajı veriyor. Kampanya kodu kullanmış olmamla ilgisi yok diye tahmin ediyorum. Kod ile elde ettiğiniz ücretsiz aylık kullanımlar müşteri hizmetleri ile whatsapp üzerinden teyit ettiğim üzere ikinci faturadan itibaren geçerli oluyor. Sistemsel bir sorun olabilir. 04.2019


    ++ İlk faturam, "arkadaşını getir" kampanyası kapsamında yok oldu! Kampanya koduyla üye olduğum ve ayın 8'inden itibaren kullandığım için interneti, bakiyem eksiye bile düşmüş! Burada ilginç olan ödenmiş faturalar bölümünde de görünmüyor. Faturayı ödeyip ödemeyeceğinizden emin olamıyorsunuz. Whatsapp hattından müşteri olarak sürekli sorgulayan benim ve daha önce ikinci aydan itibaren geçerli olacak denmesine rağmen fatura birden yok oldu. "Damga vergisi filan ödenmedi" diye kapımı çalan olmaz umarım. Garip bir tedirginlik! 04.2019


    ++ Alper Karaer, millenicom internet sitesinden beni ara diyerek kayıt bırakırsanız müşteri hizmetleri yerine satış ekibinin aradığını söylüyor. Ben Vodafone'a kesin abone olma kararı almadan telefon numaramı vermek istememiştim, durmadan arayacaklar diye böyle bir kaygınız yoksa ve kesin abone olacaksanız bu yöntemi kullanmanız faydalı olabilir. 05/2019


    ++ Müşteri hizmetlerinde konuya tam hakim olmayan çalışanlar olsa da emailinize gelen başvuru formu ve sözleşmeyi imzalayıp dijital olarak emaille önceden millenicom'a gönderirseniz, kurulumun hızlanma olasılığı var. Sözleşme ve başvuru formunun ıslak imzalı halini kargolamanız kanunlar gereği mecburi, kurulum sonrası bile olsa 7 gün içinde göndermeniz gerekiyor, yoksa aldığınız hizmet durdurulur. Email gönderdiğinizde yukarıda anlattığım gibi bazı hata mesajları gelebilir, arayıp emailin ulaşıp ulaşmadığını teyit etmeniz gerekebilir. 05/2019
    Özetle; yeni kısa yol tercih edildiğinde;
    Aşama 1 Sözlü veya Yazılı Başvuru
    Aşama 2 Sözleşme Aşaması (Emaille Gelmesi)
    Aşama 2.5 Sözleşme Aşaması (Emaille Geri Gönderim)
    Aşama 5 Kurulum Aşaması
    Aşama 3 Kargo Aşaması (Islak İmzalı Sözleşme)
    Aşama 4 Evrak Kontrol Aşaması



    Millenicom ile ilgili bazı ekran görüntüleri aşağıda! (Mobilden üzerlerine tıklayınca "resim bulunamadı" hatası alıyorsanız, alttaki linklere tıklayabilirsiniz. Bilgisayarda sorunsuz görünüyor!)

    Millenicom Yeni Başvuru Aşamaları Anlatım (Superonline altyapı)
    https://store.donanimhaber.com/c2/35/fd/c235fd1f0e2235e9916d8783c7036055.JPG


    Millenicom Yeni Başvuru Aşamaları Anlatım (Superonline altyapı)
    https://store.donanimhaber.com/03/4e/2d/034e2d412ffd9225a367b4ae52d6b813.JPG


    Millenicom Yeni Başvuru Aşamaları Anlatım (Superonline altyapı)
    https://store.donanimhaber.com/ed/b7/88/edb7887c201664f8736bfa8207981de3.JPG


    Millenicom Yeni Başvuru Aşamaları Anlatım (Superonline altyapı)
    https://store.donanimhaber.com/e8/c0/8f/e8c08f96387ea841030f0db38b2e8f42.JPG


    Millenicom Yeni Başvuru Aşamaları Anlatım (Superonline altyapı)

    https://store.donanimhaber.com/8d/d3/98/8dd398314173f8271421769edc0ae625.JPG


    Millenicom Yeni Başvuru Aşamaları Anlatım (Superonline altyapı)

    https://store.donanimhaber.com/8f/ac/23/8fac237fb5f1e2f0b1bff7e365aff56c.JPG


    Millenicom Yeni Başvuru Aşamaları Anlatım (Superonline altyapı)

    https://store.donanimhaber.com/7a/70/ea/7a70eaa1e5fb930d0c4f4e59850e76a5.JPG



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AFrost -- 29 Haziran 2019; 6:29:37 >




  • Elinize sağlık mükemmel anlatım.
  • HuLK559 kullanıcısına yanıt
    Umarım yeni başvuru yapacak arkadaşların daha az sorun ve stres yaşamalarına yardımı olur. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Afrost arkadaşıma çok teşekkür ediyorum tarafsız bakış açısıyla tecrübelerini bizimle paylaşıp kafalarımızdaki soru işaretlerini giderdiği için
    pazartesi saat 15.00 da milenicoma whatsapp dan başvurumu yaptım 50mb 89.99 pakete17.00 da süperonline 50mb 150gb akk paketimi iptal ettirdim solcenterdan yarım saat içinde bağlantı kesildi email ile istediğim sözleşmeyi salı saat 13.00da imzalayıp kimlik fotokopisi ile aras kargoya karşı ödemeli gönderdim çarşamba 12.30 da iptal yaptığım sol centerdan aranıp 15 dk sonra ekipleri kurulumu yapıp gitti.kullandığım wifi ve ethernet cihazlarımla testlerim memnun edici sol fiberde aldığım hizmetten bir farkı yok.şimdilik memnunuz bakalım 3 gün içinde abonelik süreci ummadığım kadar çabuk tamamlandı.
    Ayrıca Alper Bey’e de teşekkür ederim bir arkadaş gibi soru ve sorunlara anında yakın ilgi ile cevap veriyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yandolcu Y kullanıcısına yanıt
    Daha az stres, sorun yaşamanızı sağladı ve destek olduysa bir parça yazdıklarım, o zaman işe yaramış demektir. Hayırlı olsun.
    Adres doğru alınınca kurulum 48 saatten az sürede olabiliyor demek ki. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AFrost -- 21 Mart 2019; 3:38:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün 14:30 başvuru yapmak için whatsapp'tan yazdım gelen belgeleri kargoladım bugün Turkcell'den öğlen 14:00'da bağlamak için randevu istediler, inanamadım gerçekten. Müsait olmadığım için yarın akşam 18:30'a randevu verdim.

    Sizin yazınızdan aldığım bilgiler çok işime yaradı. Teşekkür ederim.
  • Mirable kullanıcısına yanıt
    Umarım bundan sonra da problem yaşamazsınız. Hayırlı olsun.
    Yazdıklarımın işe yaramasına sevindim. Bilgi kirliliği o kadar kötü ki genel de foruma yazmam ama bir iki kişinin bile olsa işine yaraması iyi olabilir diye düşündüm, detayları anlattım. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu çok faydalı Millenicom'a geçmek için çaba sarf ediyorum Superonline Altyapısı olduğu halde mevcutta kullanama rağmen sistemde gözükmüyor ısrarcı oldum yarın altyapı kontrolu sağlanacak.
  • Teşekkürler.
    WhatsApp ile telefon arasında bile fark edebiliyor.
    Beklemeyin siz, sürekli arayın, adresi verin, sorgulatın. Hatta adres sisteminden adresinizin kodunu bulun, onu da söyleyin. Var olana yok demeleri büyük ihtimalle kişisel hata. Bir başka arkadaşımıza telefonda yok dediler, hemen ardından whatsapp'ta başvuru aldılar.
    Superonline'ın sitesinden, Millenicom sitesinden sorgulayın. Sonuçlara göre arkadaşlara bilgi verin. İşlerini kolaylaştıran tanımlamalar yaparsanız adresi verirken bulurlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AFrost -- 26 Mart 2019; 20:32:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AFrost kullanıcısına yanıt
    Hocam ben dün Superonline iptal faxını çekmeden 2 gün önce ilk görüşmemde altyapının göründüğünü söylemişti bugun %99 iptal olucak superonline son teklifide kabul etmedim yarın bitiyor sözleşme bugun akşam millenicom'u ilk aradığımda telefondaki kişi fazla uğraşmadan altyapı gözükmüyor diyerek vdsl abonesi yapmak istedi hakikatende Millenicom sitesinde gözükmüyor ama superonline sitesinde gözüküyor kendim kullanıyorum zaten WhatsApp ile görüşme sağladım orda ki arkadaşda fazla yardımcı olamadı telefonumu aldılar daha sonra arayan kişi ile 10 dakika görüştüm ve altyapının kontrol edileceğini büyük ihtimal superonline kaynaklı bir hata olduğunu söyledi şuanda bekleme aşamasındayım altyapı mevcut bakalım nereye varacak umarım 31 Mart'dan sonraya kalmaz ve fiyatlar da yükselmez.
  • ByCRiMiNaL. kullanıcısına yanıt
    Umarım kısa sürede çözülür. Bu gerçekten saçma bir sorun. Altyapı konusunda kendi aralarında bilgi paylaşımını bile doğru yapamıyorlar belki de, bir de üstüne satış ekibinin çözüm üretemeyen tavrı hiç hoş olmuyor. Zor iş. Kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AFrost kullanıcısına yanıt
    Hocam o kadar ilginç ki Vodafone aradım onlar ne diyecek diye hiç bir şey söylemedim superonline altyapısını onlar bile gördü modem ücreti olmasa 35 lik tarifeyi kabul ederdim sanırım ama oda alternatifler arasında dursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ByCRiMiNaL. kullanıcısına yanıt
    Burada iş süreci anlamında ciddi bir hata yapıyor Millenicom.
    Potansiyel bir müşteri arıyor. Superonline abonesi olduğunu, millenicom'a geçmek istediği söylüyor, aldığı cevap "sizin superonline fiber internetiniz olamaz! Millenicom olarak size hizmet vermeyeceğiz, iyi günler" Siz istediğiniz kadar "zaten aboneyim, şu an kullanıyorum" diye kendinizi yıpratın.
    Devlet dairelerinde çalışan memur arkadaşlarımızla ilgili parodiler yapılırdı ya tam öyle bir durum. Bu potansiyel bir müşteriyi daha baştan soğutmak ve kaçırmak.
    Böyle bir durumda akıllı, empati kuran ve çözüm odaklı bir ekip sorunun kendi firmasında olduğunu anlar ve hemen aksiyon alır, aşama aşama sorunu çözer, müşteriyi uğraştırmaz.
    Burada yaşanan ise müşteri çırpınıyor, superonline fiber internetim var, gerçekten var, lütfen beni de kabul edin müşteri olarak diye.
    Bu çağın temel sorunu; müşteri o kadar değersizleşti ki, biri gider biri gelir nasıl olsa, tek sorun maliyetler artmasın!
    Belki de her türlü hizmeti en iyi kalitede isteyen, ama tek kuruş ödemek istemeyen müşteriler olarak biz de suçluyuz ama tarifede yazanı da ödüyoruz. Bu anlatılan ekstra bir hizmet talebi değil ki. Var olana yok demek! En kötüsü de telefonu suratına kapatmak, müşterinin... Ne diyebilirim ki!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AFrost -- 27 Mart 2019; 6:38:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • AFrost kullanıcısına yanıt
    dostum ben foruma üye değildim ama takip ediyordum. neyse tesadüf burda millenicom adlı firmayı gördüm. senin yazdıklarını da dikkatlice okudum. dedim biraz abartmış oysaki az bile yazmışsın. nayse benim başımdan geçeni anlatayım. sol un 10 yıllık müşterisiydim fiyatda anlaşamadık. millenicomu aradım dedim prestij kampanyasını istiyorum. telefondaki arkadaş nakil ücretini ödersem tt un sözleşmeyi 2 gün içinde yanlarında getireceklerini benim imzalayıp internetimi bağlayıp gideceklerini söyledi bende tamam dedim. ertesi gün millenicom dan aradılar sözleşmeyi kargoya verdiklerini benim onaylayıp tekrar geri göndermem gerektiğini söyledi. dedim tt sözleşmeyi yanlarında getirecek öyle söylediniz.yok öyle bişey dedi. tabi görüştüklerim farklı kişiler. neyse tamam dedim . 22 de müracat ettim bugün 28 i halaa internetim bağlanmadı. bende alper beyle iletişime geçtim bakalım ne olacak. yukarıda yazdıklarının daha fazlası başıma geldi konuyu çok uzatmak istemiyorum.
    millenicom sol dan hat kiralarken keşke yanındada müşteri hizmetlerindende birkaç tane eleman alsaydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oscarx6 -- 28 Mart 2019; 20:37:19 >




  • oscarx6 O kullanıcısına yanıt
    Müşteri hizmetleri ve satış ekibi gerçekten tecrübesiz. Ben biraz bu işlerden anlarım, o yüzden rahatça konuşabiliyorum. Farklı bir konudaki mesajınızda sizin de söylediğiniz gibi her arkadaş belli bir standartta aynı bilgiyi aktarmalı. Biri öyle biri böyle olmaz. Bu en basit müşteri beklentisidir. Bazı arkadaşların karşılaştığı adreste altyapı kontrolünde hata konusu da benzer durum. Bir var bir yok olmaz.
    Bu durumda uyarım; müşteri olarak ekstra dikkatli olmanız gerekiyor. Örnek verirsem; prestij kampanyası dememeniz gerekiyordu sanırım. Yanlış bilmiyorsam o paket Türk Telekom altyapısı için, fiyatı da farklı, sözleşme konusundaki işleyişi de farklı. Tabii ki ilk görüştüğünüz kişi superonline altyapısı istediğinizi anlamalıydı ve sizi düzeltmeliydi ama diyordum ya böyle bir beklenti içine girmek yanlış olur. Burada yazdıklarımı da onun için yazdım. Başvuran müşteriler biraz bilgili olsun ki hata şansı azalsın idi amacım.
    Unutmadan Aras kargo gönderi takip numarası ile takip edip anlayabilirsiniz, millenicom'a sözleşme teslim edildi mi, edilemedi mi! Ve hala başvurunuz Türk Telekom altyapısı ile ilgili gibi görünüyorsa onu da düzelttirirsiniz, belki işler o zaman hızlanır. Kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • AFrost kullanıcısına yanıt
    dostum ben zaten türk telekom un prestij kampanyasını istedim. 100mb sınırsız. bunlar beni solun alt yapısından abone ederlermi bence ederler:) bu memleketde işini düzgün yapan birileri çıkmıcakmı yaa. bu forumda bi alem yeni üye olanlar pm gönderemiyormu ne zaman denesem hata veriyor.
  • oscarx6 O kullanıcısına yanıt
    Hem Türk Telekom hem de Superonline altyapınız var, siz Türk Telekom altyapısı istiyorsanız prestij paket doğru da sözleşme kargo ile gitti ise superonline altyapı için abone oluyorsunuz gibi görünüyor. İkisinin fiyatı da farklı, size gönderilen başvuru formunda o detaylar yazıyordu. Dikkatli okursanız görürsünüz. Bu arada superonline altyapısı bence daha iyi önceden bir şikayetiniz yoksa ama siz bilirsiniz.
    Bu arada millennicom konusunda mesajınızı gördüm. Türk Telekom altyapı tercih etmişsiniz. Başvuru formunda da öyle yazıyor ise kargo aşamasına nasıl geçti satış ekibi o ilginç gerçekten.
    Özetle sorun Superonline kullanırken Türk Telekom altyapısına geçiş yapmanızdan kaynaklanıyor. Bir de dikkat ettim, taahhütsüz istemişsiniz, umarım imzaladığınız başvuru formunda her şey istediğiniz gibiydi. Bence tekrar tekrar kontrol edin, kurulum ücreti, modem ücreti var mı, taahhütsüz mü? İş karışık, kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AFrost -- 29 Mart 2019; 4:45:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hat taşıma yoluyla geçişlerde evde kurulum gerekmediğinden evrakı kurulum ekibi getirmiyor. SOL altyapı satışındaki gibi kargo ile evrak toplama yapılyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.