Şimdi Ara

Millenicom internet kesintisi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
1.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar geçen haftadan başlayan internet kopma problemime çözüm bulamıyorum. Modem'im yeni , bilgisayarım yeni , telefonlarda sıkıntı yok , 1 ay önce yeni eve taşındım herhangi bir problemim yoktu. Geçen haftadan beri 10'ar sn'lik internetim kopuyor modem üstündeki ışıklarda gitme gelme veya hat değerlerinde kayıp yok fakat geçen haftadan beri sürekli böyle dalgalanmalar yaşıyorum aşağıdaki resimlerde görüldüğü gibi , millenicom sorun görülmedi diyip cevap yazıyor veya hat değerleriniz yenilendi diyor çıldırmak üzereyim nedir benim bu sorunum nasıl çözerim daha önce başına gelen var mı ?

    Millenicom internet kesintisi!


    Millenicom internet kesintisi!







  • Kopma anında tek cihazmı bağlı. Çok cihaz bağlıysa interneti bölüştürün. Snr değeriniz düşük. Modemden hız ayarı varsa hızı düşürüp snr yi yükseltip deneyin. Yapamazsanız iss yi arayıp hızı 75e veya 70e düşürtüp deneyin. Ek yeri varsa yak takın , splitter varsa onu da kontrol edin.

  • aynı sorun bende de oluştu bugün itibariyle çok sinir bozucu

  • tek cihaz bağlı, sadece masaüstü bilgisayarım , wifi'yi bile kapatıp deniyorum sorun hala aynı iss'yi arayıp hız düşürme işlemini yapacağım onu denedikten sonra tekrar gelişmeleri yazarım.

  • Tam olarak aynı sorun bende de mevcut, yıllardır müşterisiyim, kapattırma derecesine geldim. Önce modem veya router kaynaklı sandım ama değilmiş. Özel ekip gönderip kontrol ettireceğiz dediler, sonra düzeltmiştir diye mesaj atmışlar, düzelen bir şey yok, ekip de yok.

    @millenicom bizimle ilgilenecek misin yoksa firma mı değiştirelim?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahcaner -- 9 Şubat 2023; 17:10:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @umutkocakaya @memet0864 bu sorunu yaşarken var olan ip adresiniz ne? www.ipsorgu.com buradan bakabilirsiniz. Tahminimce 46.1 ile başlayan ve yine 95 ile başlayan ip bloklarında oluyor bu sorun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahcaner -- 9 Şubat 2023; 17:34:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahcaner kullanıcısına yanıt

    46.1.43.191 şuanda ama bunlar kadar rezil firma görmedim. yani ben anlamıyorum çok bariz belli bu kopmalarımızın bir sıkıntısı var gösteriyorum mesaj atıyorum , zaten depremden dolayı çağrı merkezleri etkilenmiş cevap dahi yok. Değiştiricem yarın ilk işim türktelokam'a geçmek vallahide zaten aralarında bi fark kalmadı fiyat olarak en azından kafam rahat olur böyle 5 para etmez firmalarla çalışmaktansa alt yapı sahibiyle yüz yüze çalışmak daha mantıklı

  • Hocam bende geçme arifesindeyim yarın evrakları göndericem bu yorumdan sonra bı terettüt ettim daha önce millenicom kullandım memnundum babamlarda 7 senedir kullanıyor bı problem yasamadilar bu problemler yenimi çıkmaya başladı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahcaner kullanıcısına yanıt

    bu arada teorin doğru gibi suanda 109'lu ip aldı böyle bir sıkıntı yok en azından 10dk'dır kesinti yaşamadım.

  • yetkin58 Y kullanıcısına yanıt

    valla bilader bak ben eski evimde 8 9 ay kullandım tık demedi bir gün sadece genel çalışma varmış 10 15dk yavaşladı oda telekom kaynaklıydı başkada bişey olmadı 1 1.5 ay önce yeni eve geçtim , tık yoktu gene ne olduysa lanet olsun şu geçen haftadan beri başladı yani o kadar can sıkıcı ki , her 5dk'da netin kopuyor 10 20sn yok sonra tekrar geliyor bu modemin ısıgına yansımıyor değerlere yansımıyor , sorun yok gibi ama ben sürekli cmd üzerinden ping attırıyorum ve bu sayade acıga cıkıyor yok yani gelmiyor ama durumun sebebi bence musluğu cok acmaları benım buyuk ihtimal aramdaki mesafe ile aldıgım hız arasında bi cakısma oluyor bişeyler oluyor bu snr değeri yuksek oluyor ondan diyorlar , zyxel firmasıyla mail yoluyla gorustum sorunun ondan kaynaklandıgını soylediler , modemde yeni baska 0 modem'de aldım denedim suanda o takılı hatta ama hala aynı kabloyuda kendım cektım cat6 giriş kutusundan evime kadar öyle dandik piyasa malı 5 liralık cat5lerden değil ören mark full bakır dış ortam kablo bilen bilir aman kayıp olmasın diye kıydım parayı aldım ama bu reziller depremin arkasına sığınıp kapatmışlar çağrı merkezini koymuslar oraya bir robot 5 komuttan başka bişey bilmeyen ohh alma kardeşim git telekom al ya fiyat farkı artık kapandı ver 50 lira 100 lira fark kafan rahat olsun sorun mu cıktı git cal kapılarını binaları ofisleri var git müdürüne şikayet et ne bileyim bi ekip arabası bul şşehrinde bi çay kahve ısmarla işini gördürt olur yani ama böyle altyapısını olmayan firmalarla calısma





  • Bı deneme yapma şansin varmi modem arayuzden DNS deistirebilirmisin bu bahsettiniz konu ailemin evinde yaşarken yasamizdim bütün ışıklar yanıyor ama internete girmiyordu belki cözümü olur deneme şansiniz varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yetkin58 Y kullanıcısına yanıt

    valla reis nerden olur bilmiyorum ya ama şu 2 3 üstteki arkadaşşın dediği ip blokları bence sorunlu olan , şaunda farklı bir ip bloğundayım sıkıntım yok , ama 46.1 olan ip bloğundayken her 10sn'de kesiliyordu şimdi ondan emin olmak için tekrar o ip bloklarından ip almasını sağlayacagım ve deneyecegım

  • benim sorun giderildi bilginize

  • Googleye modem markanızı yazın DNS deistirme diye çıkacaktır sorun devam ederse deneyebilirsiniz belki cözülür sorun burdaki arkadaslarda nasiplenir turktelekoma baktım şimdi fiyat farkı baya oynuyor 9 ay bilmem kaç TL 11 ay bilmem kaç TL

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahcaner kullanıcısına yanıt

    109.228 le yeni ip atandı sorun gitti sorunluyken 95 ve 46 lı ip alıyordum

  • memet0864 M kullanıcısına yanıt

    çok sanslısınız , 46'lı iplerden çıkamıyorum sürekli 46'lı ip veriyor ve sonucları altta

    Millenicom internet kesintisi!


    Millenicom internet kesintisi!


    Millenicom internet kesintisi!


    Millenicom internet kesintisi!


    Millenicom internet kesintisi!




  • umutkocakaya U kullanıcısına yanıt

    Seni başka ip bloğuna taşımalarını rice et ya da 1 ay statik ip alıp dene.

  • @umutkocakaya @memet0864 @yetkin58


    1. Neredeyse emin olduk arkadaşlar, en baştaki teorim doğru çıktı. 46'lı ve 95'li ipler sıkıntılı, 109'lu aldırabilirseniz kopmaz.

    2. 109'lu ip aldırması çok zor, maalesef defalarca belki onlarca kere kapat aç yapmanız lazım modemi.

    3. DNS değiştirmek fayda etmiyor, emin olun çok şey denedim.

    4. Ben yıllardır Millenicom müşterisiyim. Aslında bu sorun, 2-3 aydır var fakat nedendir bilmiyorum mesela her 46'lı ipde olmuyordu, muhtemelen kullanıcılar o yüzden farkında değildi. Bir de başlarda böyle kopma tarzında değil de bazı sitelere sunuculara girişte yavaşlık veya girememe tarzında baş gösteriyordu, büyük sunucularda sıkıntı olmuyordu (YouTube, Netflix gibi). Sonradan da azaldı bu problem. O yüzden farkında değildiniz büyük ihtimalle. Bunu detaylı bir şekilde Millenicom'un DonanımHaber üyeliğine mesaj attım, bilin bakalım ne oldu? Mesajı gördüler, cevap dahi vermeye tenezzül etmediler. Şimdi ise görüldüğü üzere problem büyüdü ve yayıldı, kopma şeklinde baş gösteriyor.

    5. Millenicom'a bugün telefon ile bildirdim durumu, önce ekip yönlendiriyoruz dediler. Sonda ekip gelmedi, çözdük diye mesaj attılar. Sonra da bölgenizde genel arıza var diye mesaj attılar. Şimdi de arayınca genel arıza mesajı dinletiyorlar telefonda bana. Bu durumla ilgili mi değil mi, bilemiyorum.

    6. Millenicom'un üyeliğini bu konuda her mesajınıza etiketleyin, bu konuyu mesaj ile gönderin, cevap veresiye kadar uğraşalım arkadaşlar. Tahminimce bu durum çözülür ama önemli olan bizi kaybetmeden, hızlı bir şekilde çözülmesi.

    7. Bu ip bloklarında sıkıntı yaşadığımızı, tüm bu konuştuklarımızı, hatta bu konu linkiyle birlikte mail olarak iletin sizden ricam. Veya telefonla bağlanıp bildirin, özellikle bu şekilde not aldırın.


    Gelişmelerden haberdar edelim birbirimizi lütfen.


    @millenicom @Millenicom Destek 1


    Millenicom bize destek olmayacaksanız en azından olmayacağınızı söyleyin, internetimizi taşıyalım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ahcaner kullanıcısına yanıt

    dediklerinize harfiyen katılıyorum , daha öncede belki bu sorun fakat belki uzun zamanlar modem aç kapa yapmadığımız için farkında değildik , suanda herhangibir sebebten modem aç kapa yapanlar bu sorunla karşılaşıyor , ve tekrar işin farkına varana kadar yada 109'lu ip bloğuna gelene kadar modem resetleme işlemi yapıp işlemlerine devame diyorlar ama şuanda dikkatimi başka bir şey daha çekti , yaklaşık 3 saat önce evden ayrılmam gerekti ve en sonra aşağıdaki ip bloğunda kalmıştı , bıraktığımdan beri hiç kopma sorunu olmamış... Ben anlamadım bu işi ya 49'ların belli başlı bir yeri tamamem çöp vs yada bilmiyorum bunlar bilerek yapıyorlar.

    Millenicom internet kesintisi!



    bu ip bloğundayım ve yaklaşık 3 saattir tık yok internette....





  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.