Şimdi Ara

🔴🔴MİLLENİCOM FİBER (superonline) İNTERNET HİZMETİ İÇİN GÖNDERİLEN 2. EL MODEM 🔴🔴

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Adana / Çukurova 'da ikamet etmekteyim , Millenicom 50 Mbit Full sınırsız Fiber (Superonline Altyapısı ile) 24 Ay Taahüt ile 89.90 TL paketine abone olmak için başvurdum Başımdan geçenleri sizler ile paylaşmak istedim.

    - 04.08.2020 salı günü millenicom 'u aradım 05.08.2020 çarşamba yani bugün saat 13.30 gibi turkcell super online kurulum teknik ekibi geldi.

    - Daireye daha önce (10-15 yıl önce) kablo çekilmiş olduğu için yeni kablo çekemeyeceğini söyledi gelen eleman , Bende belki 10-15 yıllık vardır o kablo , iç tesisat arızası palavralarını daha önce çok yaşadım bu yüzden sıfır kurulum istiyorum dedim. Eleman Aradı müdürünü estek köstek felan filan iyi bari çekin demiş müdürleri.

    - Elemanlar 9. kattan bodrumdaki kutuya kadar cat 5 kabloyu çekerken alet çantasının üzerinde modem kutusu duruyordu , bakayım hangi marka model diye kutuyu elime aldım , Kutu bildiğin daha önce açılmış , içerisinden buzdolaplarında kullanmakta olduğumuz Şeffaf folya ile sarılmış Modem çıktı modemin arkası felan çizik yani daha önce kullanıldığı çok belliydi.

    - Aradım millenicom müşteri hizmetlerini durumu anlattım bunlar 2.el modem getirmişler , ben 2 yıl taahhüt imzalıcam yarın öbür gün bu ne olduğu belli olmayan modem bozulursa kullanıcı hatası diyerek bana keserler cezasını dedim. Telefondaki beyefendi Kesinlikle sıfır modem vermeleri lazımdı rapor tutuyorum dedi.

    - Kablo çeken elemana Bu modem kullanılmış sıfır modem getirin bunu teslim alamam dedim , Müdürüne beni arattırdı , Müdür; beyefendi Pandemi sürecinde olduğumuzdan modem üretimi durdu, 5 aydır Yeni Müşterilere Sıfır Modem veremiyoruz ikinci el modem veriyoruz dedi. Kabul ederseniz whatsapp 'dan verilen modemin ikinci el olduğunu arızalanması durumunda yenisiyle değiştireceğini belirten bir yazının fotoğrafını çekip yollayabileceğini elinden ancak bunun geldiğini iletti.

    - Bende Whatsapp 'dan gönderilen resmin hiç bir yasal geçerliliği olmayacağını düşündüğümü ilettim , ve kurulumu durdurduk.


    Şimdi Forumdaki Millenicom yetkilisi ve arkadaşlara sormak istiyorum , 5 aydır Korona yüzünden modem üretilmediği ve bu yüzden Yeni abonelere kullanılmış , durumunun ne olduğunu konusunda en ufak fikrimizin olmadığı modemleri 24 ay taahhüt ile teslim almak sizce doğrumu ?


    Şahsi görüşüm ;
    Turkcell Superonline, Altyapısını kiralamak zorunda kaldığı (rekabet kurulundan dolayı) Millenicom Müşterilerine Böyle bir caydırma politikası izliyor olabilir mi ?
    Gelen elemanında söylediği bir kaç şey var; keşke turkcell super online 'dan direk alsaydınız bu şekilde millenicomdan alınca tam hız alamazsınız gibi bir laf söyledi. Nasıl yani benim taahhütüm neyse onu alırım dedim. Abi sen Turkcell olsan kendi müşterin ile kiraladığın millenicom müşterisine aynı hızı verirmisin dedi.

    Yani neresinden bakarsan bak tutarsız bir olay yaşadım. Sizler ile paylaşmak istedim okuyanlara teşekkürler.

    Millenicom yetkilisi arkadaş bana ulaşırsa memnun olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kings Never Die -- 5 Ağustos 2020; 17:1:6 >



  • Superonline modemleri sıfır değil zaten, kendi abonesine de aynısını veriyor.
  • NT2L kullanıcısına yanıt
    iyide garanti mevzusu nasıl oluyor ya bizde patlarsa modem ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.