Şimdi Ara

Milenyum çocukları ve hükümet karşıtı olarak bilinen 2000'liler seçimlerin 24 Haziran da olması nedeniyle oy kullanamayacak. (%4 oy oranları var)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
3.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Milenyum çocukları olarak bilinen ve hükümet karşıtı 2000'liler seçimlerin 24 Haziran da olması nedeniyle oy kullanamayacak. Yaşı nedeniyle en çok nüfuza sahip olanlar da 2000'liler. 4 milyonluk sayıyı bulan 2000'lilerden 1 milyonunun yaşı tutsa (18 yaşına girmiş) olsa dahi 3 milyon genç oy kullanamayacak. Bu da %4'lik oy oranına isabet ediyor. Erdoğan hükümeti, kaybedeceği tartışılmaz olan en az %3'lük oyu erken seçimle kurtardı.

    Anket sonuçlarından örnek verecek olursak;
    Erdoğan hükümeti ve MHP %52 - % 53 oy oranının üstüne çıkamıyor.
    Muhalif partilerin ise tamamının %48'lik oy oranı var.

    Seçimler ikinci tura kaldığında, muhalif bütün partilerin Erdoğan karşısına çıkacağı adayı destekleyeceği aşikar. 2000'liler 2.tura kaldığında oy kullanabilecek olsaydi eğer:
    %52 oyu olan Erdoğan %49'a
    %48 oyu olan muhalif aday %51'e ilerleyecekti.
    Yani Erdoğan hükümeti iktidardan düşmüş olacaktı.

    Yorum sizde...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacksonxj -- 19 Nisan 2018; 9:8:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >








  • < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklı olabilirsin.Ancak 18 ini yeni doldurmuş biri senin benim gibi araştırıp tartışıp bakmaz.Babası dedesi nereye giderse onlarda oraya gidecektir.Bunu bende yaşadım.Lise bitti aklım uçkurumda seçim geldi çattı gittim babam nereye verdiyse oyumu verdim.Araştırdım mı ? Hayır. Çünkü aklım başka bir şeyle meşguldü.Ama şuan gerçek birey olduğum için okuyup araştırıp tartışıp oyumu nereye vereceğimi kendim karar verebilirim.Hatta bu sefer babamı ben ikna ettim.

    Bu dediklerim benim zamanımda da kalmış olabilir.Ama çoğunluk bu şekilde olacak.

    Olacak diyorum.Kendi yaşadığım yer ( zonguldak ) akp ve chp hep kafa kafayadır.49-51 gibidir.Burda gördüğüm olay baba dede ne derse o.
  • Hükümet karşıtı olarak bilinen.. kamuoyu araştırmacısı falan mısın.

    Kişi kendinden bilirmiş işi diye atalarımız boşuna dememiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000'li diye ezersin, gene günü onlar kurtarır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be 2000li ler ne ara buyudu oy kullanma cagina gelmisler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 21Temmuz

    Haklı olabilirsin.Ancak 18 ini yeni doldurmuş biri senin benim gibi araştırıp tartışıp bakmaz.Babası dedesi nereye giderse onlarda oraya gidecektir.Bunu bende yaşadım.Lise bitti aklım uçkurumda seçim geldi çattı gittim babam nereye verdiyse oyumu verdim.Araştırdım mı ? Hayır. Çünkü aklım başka bir şeyle meşguldü.Ama şuan gerçek birey olduğum için okuyup araştırıp tartışıp oyumu nereye vereceğimi kendim karar verebilirim.Hatta bu sefer babamı ben ikna ettim.

    Bu dediklerim benim zamanımda da kalmış olabilir.Ama çoğunluk bu şekilde olacak.

    Olacak diyorum.Kendi yaşadığım yer ( zonguldak ) akp ve chp hep kafa kafayadır.49-51 gibidir.Burda gördüğüm olay baba dede ne derse o.
    13 yaşımdan beri araştırırım bu siyasetle ilgili, okurum da. 16 yaşımda düşüncelerim tamamen oturmuştu ki ailemin siyasetle alakası bile yoktur. Benim gibi olan çok az kesim var, mesela evet hayır referansumu benim ilk seçimimdi sınıftan 5-6 kişininde. Ben neden hayır verilmesi gerektiğini söylüyordum, o yetkilerle başa düşüncene ters biri çıkarsa neler olacağını anlatıyordum tabii heeee siye geçiştiriyorlardı, birinin annesi yemin ettirmişti eğer hayır verirsen benim ölümü gör diye



    Yeni nesil çok berbat ne kitap okurlar ne gazete nede haber izlerler, bütün gün elinde telefon boş boş takılırlar. Yani dediğin gibi benim gibi olan gerçekten azınlık diğerlerinin hepsini ailesi etkiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • V. van Gogh kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle sana katılıyorum.Şuanki gençler lise sonu ve mezun kalanlar gerçekten ülke sorunlarını takmamaktalar.Düşündükleri sadece kız arkadaş , fenomen olmak , emek vermeden para kazanmak , vücut gösterisi yapmak vs.
    Dün akşam 18,40 trenine bindim ve okuldan dönen liseliler ve üniversiteye hazırlananlar vardı.İnan ellerinden telefon düşmedi . Yaptıklarını görüyorum İnstagram , selfi , whatsapp . Ülkede seçim var ama takmazlar.
    Kısaca bilinçsiz nesil yetişiyor şuan.
  • Siz sanıyorsunuz ki 2000 ve sonrası nesil tamamen muhalif. Öyle bir durum yok. Kaldı ki eğer seçim seneye de olsaydı bu sefer 2001'ler oy kullanamayacaktı. Biraz gereksiz bir yaygara olmuş.
  • 15 haziranda 18 oluyorum. Kağıt felan gelir mi acaba oy atmak istiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 10 haziranda 18'im,seçim kağıdı hazırlanırken hazırlanma tarihine göre mi hazırlanıyor yoksa seçim zamanında 18 olan herkes kullanabiliyor mu oy ?Bilen var mıdır
  • Bu kadar saçma konu olamaz ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben daha önce de yazdım. En azından batılı şehirlerde 13-18 yaş grubu neredeyse komple deist ateist vs. Yarısından fazlası dinleri gereksiz ve çağ dışı görüyor. Bunların sandığa yansıması en az 5 sene sonra olur. Önümüzdeki seçimde bir etkisinin olacağını düşünmüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oy kullanma saati 17:00 a kadar değil mi ? Sınavdan çıkıp oy kullanırlar veya sınava girmeden. Azıcık mantık beyler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Awendel

    15 haziranda 18 oluyorum. Kağıt felan gelir mi acaba oy atmak istiyorum
    kardeşim sanırsam kağıt gelmeyenler oy kullanacakları yerleri internetten de görebiliyor zamanı gelince
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Devin Booker

    Ben de 10 haziranda 18'im,seçim kağıdı hazırlanırken hazırlanma tarihine göre mi hazırlanıyor yoksa seçim zamanında 18 olan herkes kullanabiliyor mu oy ?Bilen var mıdır
    yazdım ama senin yazdığını görmemişim üstteki mesajdan okuyabilirsin
  • Awendel kullanıcısına yanıt
    23 haziran doğumlu olsan bile oy kullanabilirsin. 18 yaşına girdiğin gün oy kullanabiliyorsun. Kağıt büyük ihtimal gelir,gelmezse de ysknın sitesinden kendi adına sorgulama yaptırırsın,oy vereceğin sandığı görebilirsin,gidip oyunu kullanabilirsin. İlla kağıt olacak diye bir şey yok.
  • Bende 18 Kasım'dan sonra olsaydı İyi Partiye oy vercektim lakin kullanamıcam ayrıca dediğiniz gibi ergenlerin(ben de içindeyim tabi lise 3 okuyorum) %95'inin derdi dedikodu geyik siyaset ekonomi umurlarında değil. Kendim gibi bu işleri merak edip araştıran insanla tanışmadım daha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O yaşlarda % kaçı araştırıp edip oy vereceği partiyi belirleyebilir?
    Çok düşük olacağı kesin, geri kalanı ailesinin dediği alana mühürü basacak.
  • Güzel konu olmuş reşit olmayanları not alalım da kiminle konuşuyoruz bilelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.