Şimdi Ara

MikroSim'i halledenler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba

    Amerikadan Iphone 4 32 gb getirdim kendime. Uzerinde AT&T kartıda var. Şimdi benim sorunum şöyle. Bizim kullandığımız sıradan Simkartların Chipi,MikroSim ile hemen hemen aynı ebatta. Mesela bugun Vodafone klasik sim kartımı, microsime çevireyim dedim, internettten bir kaç video izledim kesmek ile ilgili ve mikrosim ayarına düşürdüm. Fakat I4'un sim için gereken yuvasına uymuyor, sim kartın bir köşesini de kesmek gerekiyor. Biraz kestim ve tam oturdu, fakat I4 sim kartı gormedi. Yani sim kartı bozmuşum .

    Bende Turkcell ( 5 yıldır kullandıgım sim kart ), Avea ( 3 yıldır ) ve Vodafone ( 32kb 2 aylık) sim kartlarım var ve bunların hepsinin Chipi büyük. Fakat Kuzenimin 3-4 ay once aldıgı Avea 64kb lik simkartın chipi küçük yani kolayca mikrosim haline dönüştürülebilir.

    Sizler nasıl yaptınız, turkcelli olanların chipleri nasıldı, avea vodafone nasıldı, kısaca şu MikroSim içini nasıl hallettiniz arkadaşlar

     MikroSim'i halledenler



  • ben turkcell sim kartı kestim, önce okumadı sonra biraz daha kırptım bu sefer fazla kaçırmışım galiba. sonra çok ince hesaplarla milimetrik aletlerle kestim yine olmadı. en son trcell e gittim, dedim bari değişik bişey olsun. 128 kb olan sim kartlardan aldım. sonra hiç fazla üstünde durmadan direk makasla kestim, yaklaşık 1 ay 5 gündür türkiyede turkcell ile sorunsuz kullanıyorum. yani uğraşınca oluyor. pes etmeyin. :)
  • cevabın için teşekkür ederim kardeşim.

    peki ilk kestiğin simkartların chipi büyük müydü ? o yüzden mi zorlanmıştın? sonradan aldıgın 128 kb liık simkartının chipi, mikrosim'in chipi ile aynı ebattaydı sanırsam ?
  • bende bi çıkarıp taktım sim kartı hattı tanıdı. bende telefonun simin neresini okuduğunu tam bilmiyorum açıkçası.
  • bir soru sormak istiyorum telefon ile ilgili bi şikayetin var mı?? arkadaşım şimdi amerikada getircekmiş alsam mı diye düşnüyorum,, tavsiye edermisin??


    quote:

    Orijinalden alıntı: kingpin54

    ben turkcell sim kartı kestim, önce okumadı sonra biraz daha kırptım bu sefer fazla kaçırmışım galiba. sonra çok ince hesaplarla milimetrik aletlerle kestim yine olmadı. en son trcell e gittim, dedim bari değişik bişey olsun. 128 kb olan sim kartlardan aldım. sonra hiç fazla üstünde durmadan direk makasla kestim, yaklaşık 1 ay 5 gündür türkiyede turkcell ile sorunsuz kullanıyorum. yani uğraşınca oluyor. pes etmeyin. :)
  • Ben hicbir sey kesmeden direkt vodafone dan yedek microsimkart aldim ve hem ipadde hem iphone 4 de sorunsuz kullaniyorum.
  • Bende Allah ne verdiyse pata küte Kestim valla. Sadece yuvaya oturcak sekilde ayatladim kenarina kosesi bozuk olduğu yerler de var ama çalışıyor sorunsuz :}
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hedo5

    cevabın için teşekkür ederim kardeşim.

    peki ilk kestiğin simkartların chipi büyük müydü ? o yüzden mi zorlanmıştın? sonradan aldıgın 128 kb liık simkartının chipi, mikrosim'in chipi ile aynı ebattaydı sanırsam ?


    chiplerin ebatlarında bir fark yoktu. ben 128 kb olanı daha küçüktür belki diyerek aldım. ama aynı çıktı. şöyle bişey söyleyebilirim anca, alttan değil de üstten çok çok az metal kısımdan kesebilirsin. bir sıkıntı olmuyor o zaman.




    quote:

    bir soru sormak istiyorum telefon ile ilgili bi şikayetin var mı?? arkadaşım şimdi amerikada getircekmiş alsam mı diye düşnüyorum,, tavsiye edermisin??


    hiçbir sıkıntı yok. canavar gibi. bunu kullandıktan sonra 2g,3g elime aldığım zaman 16bit atari - playstation farkı gibi fark çıkıyor ortaya neredeyse. hızı, çekim gücü falan hiç sorun çıkartmıyor. gerisini saymama gerek yok zaten.
  • Simkartı kestikten sonra yuvasına oturtun ve ters çevirin bakır kısım tamamen görünmeli.
    Eğer görünmüyorsa ya görünecek sekilde kesin yada yanlardan küçük parcalarla destekleyip ortalayin sorun cozulecektir.
  • Kestim, sorunsuz kullanıyorum.
    Hatta microsim-mini sim adaptör aldım. Ona içine koyup mini sim olarak nokia da kullanabiliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.