Şimdi Ara

Mikrofondaki Cızırtı Kasaya Dokununca Geçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni mikrofon aldım, ortalama üç gün sorunsuz kullandım ancak daha sonra yoğun bir uğultu gelmeye başladı. Kasanın metal kısmına dokununca bu uğultu geçiyor, sorun topraklamadan kaynaklı gibi. Sorunu nasıl çözebilirim?

    Ses kartı asus strix soar
    Kulaklık Razer Tiamat 7.1 v2



  • Güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasayı yere koy, üzerine ayağını koy




  • Dediğiniz gibi topraklama ile âlâkalı bir sorun gibi duruyor.


    -Evinizdeki fişlerin topraklı olduğundan emin olun.
    -Binanızda toprak hattı olduğundan emin olun.
    -Kasa üzerinde kullandığınız PSU nun topraklı olduğundan emin olun.
    -PSU da kullandığınız kablonun topraklı olduğundan emin olun.

    (Bu işe eliniz yatkın değilse bir elektrikçiye baktırmanızı öneririm, maazallah elektriğin şakası yok.)
  • 2018'deki konuya 2020'de cevap vermek de ayrı bir duygu neyse ben de bu konu hakkında bir şeyler söylemek istiyorum belki yararı olur diye. HyperX Cloud 2 kulaklık kullanıyorum ve bu sorun bende de vardı ve 2-3 saattir bu sorun üzerinde araştırma yapıyorum bilgisayarın ses ayarlarından tutun her şeyi denemiştim ama cızırtı hala geliyodu. Nasıl çözdüğüme geleyim tabi bu herkes için geçerli olmayabilir benim sorunum şu şekilde çözüldü. Bilgisayarımın güç kablosu 4'lü prize, o 4'lü priz de diğer 3'lü prize bağlıydı (Bazen boş priz lazım oluyo o yüzden bu kadar bağlama yapmıştım). 3'lü prizin kablosu da duvardaki prize bağlıydı. Yani duvardan 3'lü prize, ordan 4'lü prize ve ordan da kasaya giden karmaşık ve uzun bir elektrik yolu vardı. Youtube'da yabancı birinin videosuna bakmıştım orada birbirine bağlı çok priz varsa azaltın diye bir şeyler söyledi ben de aynısını yaptım harbiden işe yaradı 4'lü prizi aradan çıkardım kabloları direk 3'lü prize bağladım ve cızırtı %95 oranında azaldı. Zaten bi kasanın bir de monitörün güç kablosu var başka bir şey yoktu. Yani benim problemim bu şekilde çözüldü benzer problemi olan varsa böyle bir çözüm yapabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatalabi

    2018'deki konuya 2020'de cevap vermek de ayrı bir duygu neyse ben de bu konu hakkında bir şeyler söylemek istiyorum belki yararı olur diye. HyperX Cloud 2 kulaklık kullanıyorum ve bu sorun bende de vardı ve 2-3 saattir bu sorun üzerinde araştırma yapıyorum bilgisayarın ses ayarlarından tutun her şeyi denemiştim ama cızırtı hala geliyodu. Nasıl çözdüğüme geleyim tabi bu herkes için geçerli olmayabilir benim sorunum şu şekilde çözüldü. Bilgisayarımın güç kablosu 4'lü prize, o 4'lü priz de diğer 3'lü prize bağlıydı (Bazen boş priz lazım oluyo o yüzden bu kadar bağlama yapmıştım). 3'lü prizin kablosu da duvardaki prize bağlıydı. Yani duvardan 3'lü prize, ordan 4'lü prize ve ordan da kasaya giden karmaşık ve uzun bir elektrik yolu vardı. Youtube'da yabancı birinin videosuna bakmıştım orada birbirine bağlı çok priz varsa azaltın diye bir şeyler söyledi ben de aynısını yaptım harbiden işe yaradı 4'lü prizi aradan çıkardım kabloları direk 3'lü prize bağladım ve cızırtı %95 oranında azaldı. Zaten bi kasanın bir de monitörün güç kablosu var başka bir şey yoktu. Yani benim problemim bu şekilde çözüldü benzer problemi olan varsa böyle bir çözüm yapabilir.
    Sorun bende hala devam ediyor
    Kendi evimde bu sorun olmuyordu. Ancak ailemin evinde topraklama yok diye cızırtı hala devam ediyor. Ancak ben sorun etmeyi bıraktım 😂 dinleyenlerde sesini cıkarmıyor artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.