Şimdi Ara

Microsoft yakında Windows'un yeni sürümünü duyurabilir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft yakında Windows'un yeni sürümünü duyurabilir



    Çevrimiçi kaynaklara göre, Microsoft önümüzdeki aylarda "Windows'un yeni sürümünü" duyuracak. Windows 10X'ten veya bu sonbaharda piyasaya sürülmesi beklenen ve Sun Valley olarak adlandırılan, Windows 10 için büyük bir güncellemeden bahsedildiği düşünülüyor.



    Ayrıca Bkz.VLC geliştiricileri, medya oynatıcısının yenilenmiş arayüzünü paylaştı



    Geçen yıl Ekim ayında, Sun Valley olarak adlandırılan Windows 10'un kullanıcı arayüzünün yaklaşan büyük ölçekli güncellemesi duyurulmuştu. Lansman tarihi henüz belirlenmedi, ancak duyuru bu yılın Nisan ayı gibi erken bir zamanda gerçekleşebilir ve ardından güncellemenin beta testi başlayabilir. Ek olarak, Microsoft, bu baharda piyasaya sürülmesi beklenen ilk cihazlarla, modüler Windows 10X işletim sistemini duyurmayı da planlıyor.



    Microsoft yakında Windows'un yeni sürümünü duyurabilir



    Sıradan bir güncellemeden fazlası olacak



    Kaynak, Microsoft'un Nisan ve Mayıs ayları arasında ayrı bir Windows etkinliğine ev sahipliği yapabileceğini veya bunu Build 2021 geliştirici konferans programına dahil edebileceğini belirtiyor. Bu etkinliklerden birinin resmi olarak "Windows'un yeni bir sürümünü" ortaya çıkarması bekleniyor.



    Sun Valley güncellemesinin kendisine gelince, işletim sistemini daha kararlı hale getirmek için yeni özellik ve iyileştirmelerden fazlasını getirecek. Bununla birlikte, kullanıcılar Başlat menüsü, Bildirim Merkezi, Görev Çubuğu vb. dahil olmak üzere Windows 10 kullanıcı arayüzünün birçok öğesinin büyük ölçekli bir güncellemesini alacaklar. Yaklaşan değişikliklerle ilgili bilgilerin çok sayıda resmi olmayan kaynaktan elde edildiğini belirtmekte fayda var. Dolayısı ile Microsoft'un nihayetinde sunacağı güncelleme biraz farklı görünebilir.




    Kaynak:https://www.windowslatest.com/2021/02/27/microsoft-could-soon-announce-the-new-windows/



  • Microsoft yine aşırı ağır kaldı bence. Sun Valley'i yılın sonlarına doğru değil de yılın başlarına doğru yani bu zamanlarda sunması iyi olurdu. Nisan-Mayıs'ta sunacakları update sıradan aylık update gibi bir şey olacak. DNS over HTTPS özelliğini bile aylardır (belki yıl olmuştur) hazır hale getiremedi. Becereksiz M$. Kesin yıl sonunda sunacakları update'te beklenileni vermez.

  • sırf oyun oynattığı ve her bir dandini işe müsade ettiği için bütün pisliğine rağmen vazgeçilmeyen işletim sistemi desem aklınıza ilk gelen isim nedir ?
  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt
    windowssssss

  • çok önemli bişey beklemeyin, öyle olsa microsoft kendini yırtar yine reklamını yapardı. ufak tefek dokunuşlala çakma bir işletim sistemini güncelledik diyecekler. tıpkı yıllardır üç beş wallpaper ile tema desteği veriyoruz dedikleri gibi.

  • Şu updateleri kapatsın. Cepten bağlandığımda bir saatte kota bitiyor.

  • Bakalım neler olacak...

    Bu arada eklemeler yapayım. Windows mobil cihazınızdan kendini güncellemez. Hemen hemen her daim mobil cihazınızı tanıyıp onun bir telefon olduğunu görüp, onun üzerinden internete bağlanırken "tarifeli bağlantı" ayarını aktif eder. Etmezse wifi ayarlarından sizin aktif etmeniz 3 saniyenizi almaz.

    Windows'un açık ve koyu tema destekleri "sadece duvar kağıdı değişikliği" değildir. Sistemin her yerinde tema değişir (dosya gezgininden görev çubuğuna, bildirim ekranından başlat menüsüne kadar).

    Son olarak 21H1 güncellemesi için daha şimdiden Microsoft'a "beceriksiz Microsoft" demek ve "Nisan-Mayıs'ta sunacakları update sıradan aylık update gibi bir şey olacak." demek yersizdir zira adamlar bu güncellemede hata gidermeye ve bug temizlemeye odaklanacaklarını zaten söylediler. Aylık güncelleme gibi değil, büyük ölçüde hata giderme olacak ki "falanca yerde sorun çıktı" demeyin diye. Hata ayıklama yapacağı için, daha yapmadan, beceriksiz addedilmek çok enteresan olsa gerek Microsoft için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • makine26 M kullanıcısına yanıt

    Windows wi-fi ayarlarından, telefonunu tarifeli bağlantı olarak seçersen, güncellemeleri o ağ üzerinden indiremez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boş yere hafıza doluyor hiç bi şey yapmadan önce ona çözüm bulsunlar

  • Insider indirdim NTLite ile boşalttım ESD ile sıkıştırdım 4.5 GB iso 2.5 GB oldu

  • Microsoft sektörde resmen tekel olduğu için işleri hiç sıkıntıya sokmadan yavaş yavaş ağırdan yapıyor, canı ne zaman isterse. Nasıl olsa hala dişli bir rakibi yok adamların.

  • Eeee artık bir zahmet gelsin

  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt
    Alternatifi olmayan bir işletim sistemi olsa gerek, bilemedim xd

  • @The Hollow sakin olunuz. Bu haberi telefondayken gördüm, açtım. Haber sayfası (forum değil, haber sayfası) açıldı ve ben de oradan ayaküstü telefonla yorum yazdım. Zaten haber sayfasında (en azından mobilde) forumdaki gibi alıntı, yanıtla vs. ögeleri de yok. (Varsa da Via Browser'da görünmüyor.)


    "Microsoft'u savunmaya çalışan biri" değilim, yalnızca yersiz üstüne gidilmesi ya da haksız ithamlarda bulunulduğunu görünce ben de kendi fikrimi belirtmek istedim. Birisi çıkıp yanlış bir şekilde "tema desteği yalan, sadece duvar kağıdından ibaret" dediğinde tabii ki düzeltme yapmak isterim. Buna niye sinirlendiğinizi de anlayabilmiş değilim açıkçası.


    Bir de ek olarak, niye beni engellediğinizi de anlamadım da, iyi bakalım siz bilirsiniz. Engellemek istiyorsanız engelleyin.

  • grupima kullanıcısına yanıt

    Öncelikle evet, biraz sert çıkışmışım, onun için özür dilerim.


    Alıntı

    metni:
    forumdaki gibi alıntı, yanıtla vs. ögeleri de yok. (Varsa da Via Browser'da görünmüyor.)


    Hoşuma gitmeyen kısım zaten bu durum. Yani birine hitaben yazıyorsanız o kişinin haberinin olması gerekiyor. Ben veya bir başkası sizin etiket, alıntı, vs. yapamayacağınızı bilemez.


    Microsoft konusunda ben de sizin gibi düşünüyordum. Hatta o yönde mesajlarım vardır. Ama daha sonra başkalarına hak verdim. Açıkçası M$ beni de bezdirdi. Ayrı fikirlerde olsakta belirtebileceğim tek şey Microsoft ürünlerini/servislerini kullanıyorsanız biraz daha zaman vermeniz, kesinlikle bezdirmeyi başaracaktır. Microsoft yakında Windows'un yeni sürümünü duyurabilir 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeniorGrandMaster

    sırf oyun oynattığı ve her bir dandini işe müsade ettiği için bütün pisliğine rağmen vazgeçilmeyen işletim sistemi desem aklınıza ilk gelen isim nedir ?

    Windows arayüzüne rakip bir GUI ne yazık ki yok.. macOS daha estetik ve güzel görünümlü fakat kullanıslılık acısından, o bile Windows'a rakip olamaz.. Linux ve macOS cekirdek olarak sağlam ve güvenli fakat arayüz konusunda microsoft her zaman öndedir.. apple'dan çalmış olsa bile.. burada macOS'de ki, muhtesem iconlardan, grafiklerin güzelliginden tabii ki bahsetmiyorum o konuda macOS alır ama sırf böyle diye de, macOS arayüzü Windows'a tercih edilmez..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 1 Mart 2021; 20:23:55 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.