Şimdi Ara

Microsoft Word'e akıllı metin tahmincisi geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft Word'e akıllı metin tahmincisi geliyor



    Microsoft 365 ofis paketi için bir yol haritası yayınlayan Microsoft geliştiricileri, gelecek vadeden özelliklerden birini kelime işlemcilerine entegre etme planlarını açıkladı. Şirkete yakın kaynaklara göre, Microsoft Word her kullanıcıya uyum sağlayarak yazmasına yardımcı olacak.



    Ayrıca Bkz.Android 12'nin arayüz rengi, duvar kağıdına göre değişebilecek



    Metin tahmini ilk olarak geçtiğimiz Eylül ayında Word, Outlook.com ve Microsoft 365'in test sürümüne dahil edilmişti. Özelliğie yalnızca Kuzey Amerikalı kullanıcılar sınırlı bir modda erişebiliyorlardı. Microsoft'un yeni özelliği ile hedeflediği şey, kullanıcıların ne yazacağını tahmin ederek yazma işlemini daha kolay ve daha hızlı hale getirmek olarak açıklanıyor.





    Makine öğrenimi destekli olacak



    Kullanıcı yazı yazdığı sırada, algoritmaya göre anlam açısından en uygun olan kelimeleri ve cümleleri görecek. Bu kelimeler gri renkte vurgulanacak ve kullanıcının yalnızca uygun metni hızlı bir şekilde girmek için tab tuşuna basması veya önerilen seçenek uygun değilse iptal etmek için Escape tuşuna basması yeterli olacak.



    Ek olarak, Microsoft Word yavaş yavaş kullanıcının yazma stiline uyum sağlayacak ve yazım ve dilbilgisi hatalarının azaltılmasına da yardımcı olacak. Microsoft, metni tahmin etmek için bir makine öğrenimi modeli kullandığını açıkladı. Aynı zamanda şirket, kullanıcı tarafından girilen metne erişim sağlamayacak.




    Kaynak:https://mspoweruser.com/microsoft-text-predictions-word-for-windows/







  • Ne yazdığımızı okuyacaklar.

  • Libre Office buna benzer bir uygulama yapıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.