Şimdi Ara

Microsoft'un Xbox oyun gelirleri düşerken Game Pass rekor kırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft'un Xbox oyun gelirleri düşerken Game Pass rekor kırıyor
    Microsoft, 31 Aralık 2022'de sona eren çeyreğe ilişkin kazançlarını açıkladı (mali yıl, 1 Temmuz'dan gelecek yılın Haziran ayının sonuna kadar devam ediyor) ve firmanın net gelirlerinde yaşadığı kayıplar dikkat çekti. Bununla birlikte, Xbox bölümünde de gelir kayıpları gözlemleniyor.



    Oyun gelirleri düştü



    Microsoft’un genel oyun gelirleri yıllık bazda yüzde 13’lük bir düşüş yaşamış durumda. Xbox donanım gelirleri yıllık bazda yüzde 13, Xbox içeriği ve hizmetleri ise yıllık bazda yüzde 12 oranında gerilemiş vaziyette. Microsoft, oyun içeriği gelirindeki düşüşün birinci taraf içerik eksikliğinden ve düşük üçüncü taraf satışlarından kaynaklandığını iddia ediyor. Yani Microsoft, konsola yeterli oyun getirmedik ve dolayısıyla da satamadık diyor.



    Microsoft'un Xbox oyun gelirleri düşerken Game Pass rekor kırıyor
    Öte yandan donanım satışlarının açıklaması bu kadar kolay değil. Geçen yıl, Xbox Series X ve S konsollarında tedarik sıkıntısı yaşanıyordu ancak geçtiğimiz yıl ve bu yıl tedarik sorunları büyük oradan çözülmüş durumda. Microsoft, tatil döneminde Xbox Series S’te indirime gitse de yeterli olmadı. Nintendo Switch ve PlayStation 5 halen daha Xbox’ın önünde.



    Game Pass rekor kırıyor



    Tüm bunların yanın iyi olan şey ise Microsoft'un Game Pass hizmetinin büyümeye devam etmesi. Game Pass, son yıllarda Microsoft tarafından bir şekilde desteklendi ve hizmet büyümeyi sürdürüyor. Aktarılanlara göre servisin aylık aktif kullanıcı sayısı rekor kırarak 120 milyona ulaşmış. Ancak Game Pass’in tek başına Microsoft’un oyun gelirlerini kurtarması veya dengelemesi şimdilik mümkün değil.



    Ayrıca Bkz.Beklenen oldu: Microsoft, ChatGPT’nin arkasındaki OpenAI’a milyarlarca dolar yatırım yaptı



    Tüm bunların yanında Microsoft, yaklaşık 10.000 kişiyi işten çıkaracağını duyurmuştu. Özellikle, Halo geliştiricisi 343 Industries'in "sert darbe aldığı" söyleniyor. Elbette Microsoft, Activision Blizzard'ı 69 milyar dolara satın almaya çalışıyor fakat bu anlaşma düzenleyicilerden gelen zorluklarla karşı karşıya.




    Kaynak:https://wccftech.com/xbox-gaming-revenue-down-13-percent-q2-game-pass-subscriptions-grow/
    Kaynak:https://www.microsoft.com/en-us/Investor/earnings/FY-2023-Q2/document/viewdocument/SlidesFY23Q2.pptx
    Kaynak:https://www.microsoft.com/en-us/investor/events/fy-2023/earnings-fy-2023-q2.aspx







  • Oyun firmalarına deli para basıyor birazda öyle düşünelim arkadaşlar adamlar daha iyi hizmet için milyar dolarlar harcıyorlar.

    Biz ise 585tl ye 3 yıllık gamepass kovala 2 ye böl P1-P2 sini sat. Nasıl kazanacak adam bizden😁

    Xbox tarafının zarar yazması normal efsane paralar basıyorlar satınalımlara

    5 yıldır gamepass kullanıyorum oyuna para verdiğim yok. Playstation um varken oyuna para vere vere bir hal olmuştum.
    Oyun mu çıkarıyorlar da bizim haberimiz yok nasıl oyun gelirleri artacak acaba yaklaşık 2.5 yıldır forza ve halo dışında konsola özel oyun mu çıkardı zaten konsol satışları özel oyunda olmadığı için belli bir satış bandını geçmiyor gamepass olmasa zaten dükkanı kapatıp gitseler daha iyi olur bence
  • Oyun mu çıkarıyorlar da bizim haberimiz yok nasıl oyun gelirleri artacak acaba yaklaşık 2.5 yıldır forza ve halo dışında konsola özel oyun mu çıkardı zaten konsol satışları özel oyunda olmadığı için belli bir satış bandını geçmiyor gamepass olmasa zaten dükkanı kapatıp gitseler daha iyi olur bence

  • Berringer B kullanıcısına yanıt

    Adamlar zaten kabul etmiş neyin kafasını yaşıyon?

  • Gayet normal yani. Mantıklı olan bu.

  • çiğküfte Ç kullanıcısına yanıt

    Kusura bakma ya senin standartlarına göre yorum yapmaya dikkat edemedim. Sende icazet mi alacağım yorum yaparken liseli gitsen biraz çiğküfte değil çiğköfte ye

  • Gamepass rekor kırdığı halde mi gelir azalmış yoksa gamepass gelirleri dahil değil mi ? Eğer dahil olduğu halde azalmışsa kötü haber

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Microsoft'un genel oyun gelirleri düşmüş. Game Pass gelirleri spesifik olarak açıklanmadı. Kırılan rekor, kullanıcı sayısı tarafında yaşandı. Ancak Game Pass'in toplam kullanıcı sayısı da açıklanmadı. Oyun gelirleri düşerken Game Pass'e olan ilginin artması kötünün iyisi gibi bir şey.

  • Oyun firmalarına deli para basıyor birazda öyle düşünelim arkadaşlar adamlar daha iyi hizmet için milyar dolarlar harcıyorlar.

    Biz ise 585tl ye 3 yıllık gamepass kovala 2 ye böl P1-P2 sini sat. Nasıl kazanacak adam bizden😁

    Xbox tarafının zarar yazması normal efsane paralar basıyorlar satınalımlara

    5 yıldır gamepass kullanıyorum oyuna para verdiğim yok. Playstation um varken oyuna para vere vere bir hal olmuştum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Berringer B kullanıcısına yanıt

    Delirmeye ne kadar müsaitsin sonypony...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berringer B kullanıcısına yanıt

    Sen standart seviyesine ulaştın mı ya vasatlıkta yarışıyordun en son Microsoft'un Xbox oyun gelirleri düşerken Game Pass rekor kırıyor 

  • Game pass olmasa forza horizon 5 e 1500 lira nasıl vercen bu nu game pass le halletikte diyelim, gta olmadan konsol olmaz 6 çıkınca nasıl alcaz??

  • Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt
    Kötü olmuş o zaman. Özellikle genel piyasadaki düşüşten yiksek bir düşüşse daha da kötü olmuş. Microsoftun gamepassden umudu kesmemesi lazım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konsolun devrine rahmet okutacaklardı ama chipçi aç gözlüler pc fiyatlarını şişirdiler. pc toplayamıyorum pahalılıktan. orta seviye ekran kartı olmuş 1000 euro ve insanlar bunu normal kaşılıyor.

  • Dua edelim de Microsoft Gamepass e yatırım yapmaktan, oyunlarını ilk günden servise eklenmekten vaz geçmesin. Özellikle Türkiye de ayda 1-2 ekmek parasına bir dünya oyuna erişebiliyoruz. Eğer Gamepass in sürüdürülebilir bir iş olmadığına karar verirlerse işte o an özellikle bizim gibi ekonomisi kötü ülkedelerdeki oyuncuların bittiği andır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olması gereken olmuş konsola 2021 yılından bu yana AAA, sükse yapacak bir oyun gelmediği için oyun anlamında diğer cihazlardan bir farkı kalmıyor. 2023 yılı itibariyle ibre uzun vadede dönecektir, bu yılın sonuna doğru Activision anlaşması büyük bir problem olmadığı sürece geçmiş olur game pass etkisiyle hem pc hem de konsol tarafında Xbox tarafına dönecek kullanıcı sayısının olağan üstü olacağına kanaat getiriyorum. CoD ve diğer ABK oyunlarının game pass'de olacak olması her taraf için harika bir olay. Gerek donanım, gerek konsolların sunduğu yazılımla beraber oyun anlamında da beklentiler gerçekleşirse 9. nesil Xbox lehinde tamamlanır. Bu durumu etkileyecek tek durum Nintendo tarafının çıkaracağı yeni nesil konsol olacaktır.


    Tüm bunların etkisiyle umuyorum ki Sony'nin mide bulandırıcı sinematik oyun kültürü bu nesil itibariyle son bulur.

  • xCloud gelirse asıl oradan coşarlar. Şöyle konsol olmadan sadece kontrolcüyle oyun oynayabildiğimiz düşük gecikmeli, kendi kütüphanesi olan bir sistem şart.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani oyunları direk gamepass de ulaşılıyor oynayacağımız oyun direk oradan oynuyoruz zaten oyun satışının az olması hiç şaşırtmadı tek korkum yüksek maliyetli oyunlardan kaçınılacak olması ama oyun servisleri bu devirde şart bu ekonomik durumda Türkiye için hemde

  • Microsoft düzgün Next gen oyun yapamadığı için Gamepass ile geçiştiriyor oyalıyor. Bundan sonra yeni nesil konsol çıkarmasına xbox one ve PC de GP takılın

  • Game Pass oyun dünyası için harika bir sistem.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.