Şimdi Ara

Microsoft üçüncü çeyrekte beklentileri aştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft üçüncü çeyrekte beklentileri aştı



    Bulut altyapılarına olan talep pandemi döneminde patlama yapınca haliyle sağlayıcı şirketler de gelirlerine gelir katıyor. Microsoft yılın üçüncü çeyreğinde beklentileri aşarak rekor gelirlere ulaştı. 



    Microsoft üçüncü çeyrek raporu



    Firmadan yapılan açıklamaya göre yılın üçüncü çeyreğinde 45.3 milyar dolar gelir elde ederek yüzde 22 büyüdü. Net gelir 20.5 milyar dolar ile yüzde 48 gibi etkileyici bir yükselişe imza attı. Office, bulut hizmetleri ve oyun bölümü bu çeyrekte çıtayı yükseltti. 



    Ayrıca Bkz.Xbox Game Pass'ten güzel haber: GTA San Andreas'ın yenilenmiş sürümü ilk günden Game Pass'te



    Akıllı bulut bölümü bu dönemde 17 milyar dolar gelir üreterek yüzde 31 artış sağladı. Özellikle Microsoft 365 iyi bir performans sergilerken toplam abone sayısı 54.1 milyona yükseldi. Azure altyapısı da yüzde 50 gelir artışı gösterdi. 



    Surface bölümü yüzde 17 gerilerken Xbox donanım gelirleri yüzde 166 gibi rekor bir yükseliş yaşadı. Microsoft’un tüm oyun bölümü 3.6 milyar dolar gelir üretirken Xbox içerik ve servisleri sadece yüzde 2 büyüyebildi. Xbox Game Pass abonelik kazanmakta zorlanınca böyle bir tablo ortaya çıktı. 



    Microsoft yeni dönemde de bulut altyapılarından önemli gelirler bekliyor. Surface bölümü ise düşüşe devam edecek. Game Pass altyapısına eklenecek yeni oyunlar ile Xbox bölümünde de hareketlenme olabilir. 

     




    Kaynak:https://news.alphastreet.com/msft-earnings-all-you-need-to-know-about-microsofts-q1-2022-earnings-results/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.