Şimdi Ara

Microsoft Research e-ink tabanlı bir ikinci ekran geliştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Microsoft’un gelecek dönemde piyasaya süreceği tahmin edilen akıllı telefon-tablet melezi gündemdeki yerini korurken firmanın geçmişte yaptığı çalışmalar ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu kez bir e-ink ikinci ekran ortaya çıktı.


     


    Display Cover nedir?

     


    Microsoft Research laboratuvarları tarafından geliştirilen ve UbiComp 2018 konferansında tanıtılan Display Cover ikinci ekran kapaklı bir kılıf şeklinde tasarlanmış. Temel amaç hem amatör hem de profesyonel kullanıma yönelik kolaylıklar sağlamak.


     


    Ayrıca Bkz.ABD’de kullanıcılar elektronik cihazlarını tamir etme hakkına sahip oluyor

    Kılıf Lumia 640 akıllı telefonu ile birlikte çalışıyor. Kılıf içerisindeki pinler akıllı telefona bağlanıyor ve böylece e-ink ekran arayüze entegre oluyor. Bildirimler, randevular, hava durumu, mailler gibi pek çok fonksiyon bu ekran üzerinde yansıtılabiliyor.


     


    YotaPhone ile başlayan bir dönem popüler olan e-ink ikinci ekran konseptini temel alan Microsoft, kılıf tarzında hazırladığı için tak-çıkar şeklinde kullanılabiliyor. Ayrıca farklı telefonlar için de uyum sağlayabilecek nitelikte.


     


    Display Cover hali hazırda dokunmatik değil ancak bir katman eklenerek dokunmatik hale getirilebiliyor. Hali hazırda bir proje olduğu için kullanıma sunulacak aşamada değil. Belki sonraki yıllarda muhtemel bir Microsoft telefonu için akıllı kılıf olarak kullanılabilir.


     







  • Yotaphone du galiba ismi, onda da aynı teknoloji vardı. Yenilik olarak göremedim ben ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • küçük duyulmamış markaların yeniliklerini büyük markalar çıkarıp inivasyon yapıyoruz diyorlar.

  • Bu 2. e-ink ekran olayı gayet mantıklı. Ancak bence bir yolunu bulup ana ekran panelinin arkasına yerleştirmeliler.

    Böylelikle ekranı kilitlediğimizde bildirimleri, saati, duvar kağıdını vb. şeyleri görmeye devam ederiz. Cihazın pilinden de hiç yemez. Ya da güç tasarrufu moduna geçince e-ink ekrana geçerek çok daha uzun bir güç tasarrufu sağlanabilir.

  • Fikir güzel de geliştirdi kısmına takıldım ben.

    E-ink denilen teknoloji zaten ticari bir firma tarafından geliştirilmişti ve Kindle'larda yıllardır kullanılıyor. Microsoft mühendisleri bunu kılıfın içine koymuş. Geliştirmeden ziyade inovasyon bu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.