Şimdi Ara

Microsoft CEO'su açıkladı: TikTok onları satın almamızı istedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft CEO'su açıkladı: TikTok onları satın almamızı istedi



    Geçen yıl, gençler arasında popüler bir kısa video hizmeti olan TikTok, Çin menşei olması sebebiyle bir skandalın merkezindeydi. Dönemin ABD başkanı olan Donald Trump, ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğunu iddia ederek sosyal ağı ABD'de engellemekle tehdit etmişti.



    Ayrıca Bkz.Bloomberg: iPhone 14 yeni bir tasarımla gelecek



    TikTok'un sahibi ByteDance'ın bu durumda tek çıkış yolu, platformun Amerika kolunu yerel bir şirkete satmaktı. IBM, Oracle, Walmart ve hatta yazılım devi Microsoft potansiyel alıcılar olarak adlandırılmışlardı. Bir yıldan fazla bir süre önce meydana gelen bu olaylara ışık tutan ise Microsoft CEO'su oldu.



    Trump, TikTok'un alınması için baskı yaptı



    Medya, Microsoft'un TikTok'u satın almakla ilgilendiğini ilk kez Ağustos 2020'de yazmaya başladı ancak anlaşma bir türlü sonuçlanmadı. Microsoft CEO'su Satya Nadella, Beyaz Saray'ın baskısı altında gerçekleşen bu süreç hakkında halka açık bir şekilde konuştu. Nadella, Code 2021 konferansında yaptığı konuşmada, satın alma görüşmelerini başlatanın Microsoft değil, TikTok olduğunu şu sözlerle belirtti:



    "Öncelikle şunu unutmamalısınız ki TikTok bize geldi, biz TikTok'a gitmedik. Sonra birçok sorunla karşılaştılar ve bizimle işbirliği yapmak istediler"



    Microsoft CEO'su açıkladı: TikTok onları satın almamızı istedi



    Üzerinde çalıştığım en garip projeydi



    Nadella, ByteDance'ın, TikTok'u Microsoft'a satmak istemesinin nedenini de, Microsoft'un Xbox Live ve LinkedIn gibi sosyal hizmetlerle geniş bir deneyime sahip olmasına bağlıyor. Ayrıca, TikTok'un ana şirketinin, Microsoft'un çevrimiçi çocuk güvenliği yaklaşımını sevdiği belirtildi.



    Nadella, TikTok ile yapılan anlaşmanın, Trump hükümetinin öne sürdüğü bazı özel gereksinimler nedeniyle suya düştüğünü kaydetti. Ancak Microsoft başkanı, popüler sosyal ağın başarısız satın alma görüşmelerinden pişman görünmüyor. Nadella, şu anda sahip olduklarından memnun olduğunu belirterek, TikTok ile müzakerelerin şimdiye kadar üzerinde çalıştığı en garip proje olduğunu vurguladı.




    Kaynak:https://www.bbc.com/news/technology-58719674







  • tam trumplık zaten bu tiktok o yüzden alınması için baskı yapmıştır. trump kendisi gibi birçok soytarıyı bir arada görünce çok sevinmiş olmalı.

  • Tiktok MS ye satılırsa berbat olurdu kesin,bu sayede tiktok tan gelen para ile alternatif rakip şirket ile yükselişe geçilebilir.

  • Alsaydınız tiktok yok olurdu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tiktok da vine gibi monetizasyonu oldukça zor bir platform, tiktoktan topladığı veriyi işleyip sağlam para kazanabilecek tek şirket bana kalırsa facebook ama onlar da kendi uygulamaları içinde tiktok benzeri bir özellik getirdiler ve tiktok almaları için bir sebep kalmadı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-06E5E5CCD

    Alsaydınız tiktok yok olurdu

    Keske.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.