Şimdi Ara

Microsoft, Apple ve Google'ı yenmek için Xbox mobil mağazası kuruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, Apple ve Google'ı yenmek için Xbox mobil mağazası kuruyor
    Microsoft, mobil tarafa odaklanan yeni bir serüvene başlıyor gibi görünüyor. Apple ve Google’ı karşısına almaya kararlı olan Microsoft, Activision Blizzard’ı satın almasından sonra gözünü mobil oyunculuğa dikmiş durumda. Mobil oyunculuk tarafına ise geliştirilen Xbox Mobil platformu ile giriş yapılacak.



    Ayrıca Bkz.The Sims 4 bütün platformlarda ücretsiz oldu! The Sims 5 ise yolda



    Microsoft, görünüşe göre bir Xbox mobil oyun platformu ve mağazası oluşturarak Activision Blizzard’ın mobil taraftaki gücünü kullanmaya çalışacak. Şirket içinde geçen konuşmalarda da bu plandan açıkça bahsediliyor. Aktarılanlara göre Xbox Mobil platformuyla birlikte Play Store ve App Store'da bulunan oyuncuların Microsoft tarafına çekilmesi hedeflenecek.



    Microsoft, Activision'ın mobil gücüne inanıyor



    Call of Duty: Mobile ve Candy Crush Saga, sırasıyla Activision ve King tarafından yayınlanan son derece popüler iki mobil oyun konumunda. Microsoft, Google Play Store ve App Store'a rakip olacaksa, bu oyunlardan faydalanması şart. Hatta bu oyunların yeterliliği de tartışma konusu. Öte yandan iOS’ta üçüncü taraf uygulama mağazası oluşturmak da politika kuralları gereği mümkün değil. Ancak, App Store’da bulunan bir Xbox mobil uygulaması önünde bir engel yok.



    Öte yandan kurulacak platformun, Xbox Cloud Gaming desteğine sahip olacağını da varsayabiliriz. Dolayısıyla mobilde bulut tabanlı bir oyun ekosistemi de kurulabilir. Microsoft halihazırda Xbox Cloud Gaming’i Steam Deck’te destekliyor ve aynı şekilde Logitech ve Razer gibi firmalarla da ortaklıklar kurarak bulut oyun alanında büyümeye devam ediyor.



    Microsoft, Apple ve Google'ı yenmek için Xbox mobil mağazası kuruyor



    Microsoft’un mobil oyun pazarına girmeyi bu kadar istemesinin nedeni elbette buradan elde edilecek gelirin büyüklüğü. 2020 yılı verilerine göre oyun pazarı gelirinin yüzde 51’lik kısmı (85 milyar dolar) mobil taraftan gelmekte. Bunu, 40 milyar dolar ile PC ve 33 milyar dolar ile konsollar takip ediyor. Mobil tarafta yer alan oyun içi satın alımlar, sürekli ve sınırsız bir gelir kapısı oluşturuyor.



    Microsoft’a Xbox mobil platform için destek lazım



    Microsoft, Play Store ve App Store’a karşı başarılı olmak istiyorsa üçüncü taraf geliştiricileri de sistemine entegre etmesi gerekiyor. Aktarılanlara göre Microsoft’un planları da bu yönde. Şirketin Xbox mobil platformunda geliştiricilere, kendi uygulama mağazalarını özgürce işletme ve uygulama içi satın alımlar için kendi ödeme sistemlerini sunmalarına izin vereceği belirtiliyor.



    Microsoft'un Activision Blizzard’ı satın alması İngiltere’nin rekabet kurumu CMA tarafından araştırılıyor. Microsoft ise anlaşmanın bütünüyle 2023 baharına kadar tamamlanacağını bekliyor. Dolayısıyla gelecek yıldan itibaren Microsoft ve oyun sektörü arasında pastadan pay alma savaşı daha da büyüyecek gibi duruyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2022/10/19/23411972/microsoft-xbox-mobile-store-games







  • salak saçma kararlarla ilgi çekici bir yanı olmazsa ve ya kullanışlı olmazsa. fayda sağlamazsa boşa gider.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Batuhangover01 B kullanıcısına yanıt
    Mobile sağlam oyunlar getirip üstüne gamepasse katarlarsa neden olmasın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SaxHobbit kullanıcısına yanıt
    umut vaadediyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fallout Shelter, Diablo Immortal, Candy Crush, CoD Mobile gibi milyonlarlarca oyuncusu olan oyunlar Xbox çatısı altında. Bununla beraber Windows Phone dönüşü de bekliyoruz Microsoft, Apple ve Google'ı yenmek için Xbox mobil mağazası kuruyor 

  • microsoftun elinde ki güç esasında hiç birinde yok ama vizyonsuz olmaları nedeniyle bir arpa boyu yol alamıyorlar.

    yine başaramayacaklar..

  • Apple ve Netflix'e rakip çıkar Game Pass aboneliğiyle mobil oyun kütüphanesi sağlarsa rekabet yaratacağı kesin. Mobil oyun reklamlar olmasa önyargısız bakılınca gayet güzel olabiliyor.

    Ayrıca Windows 11 Mobile getirsinler bir zahmet. Koskoca şirket androide kostüm giydirip cihazlarına falan koydu, acınası bir durum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bill gates ölmeden önce ortalığı çok karıştıracak

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İyi bir windows telefon yapsalar da kullansak ya

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.