Şimdi Ara

Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.766
Cevap
40
Favori
73.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki?

    Xbox Boss Remains Confident Activision Blizzard Deal Will Be Approved - Xbox Newshttps://www.purexbox.com/news/2022/10/xbox-boss-remains-confident-activision-blizzard-deal-will-be-approved

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki?

    Satın alım duyurusu öncesinde wow, xbox kaynak kodların da gözükmüstu (wow koleksiyon sürümü). Ek olarak blizzard gamepad desteği üzerinde çalıştığını söyleyen blue post yayınlamıştı. İlerleyen dönemlerde wow, xbox konsollarına gelirse şaşırmamak gerek.

    Bu iki markadan birinde devam oyunu yapma olasılığı da var. Kişisel olarak AAA kalitesinde TPS modunda single player oyun beklentim hep var oldu. Özellikle Warcaft evreni, hikayesi ile bunu fazlasıyla karşılayacak.
    Starcaft için iptal edilen çalışmaları tekrar gündeme gelebilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Microsoft: Activision&Blizzard

    Vs

    Tencent: Riot


    Fight!

  • mczaga kullanıcısına yanıt
    Ehem. Alakası pek yok. Burada daha çok Sony kendisini konuşturuyor. Satın alım, 2023 E3 dönemine yetişiyor. Bu süre zarfında xbox showcase ile oyunlar eklenir Game pass e.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aschil kullanıcısına yanıt

    Sony kim ya Sony'nin devri bitti Playstation artık bir çöptür.Devir Mobil devri Microsoft buna hazırlanıyor bu Mobilde yapılacak savaşlar artık.Bu saatten sonra kimse saçma sapan donanımlara para vermek istemiyor cart diye oynamak curt diye oyundan çıkıp dışarı çıkmak istiyor.


    Playstation Memory Card bak bak bak Playstation un özel gamepad arayüzü yok ya Playstation Vita özel diski yapma ya.Microsoft kendi telefondan tokadı yedi geri çekildi ve başka yollardan devam edecek yer arıyor Sony ne yapacak Japon milliyetçi kapitalist oyun yapımcıları ne yapacak hepsi cortlayacak 100 tane oyunun 100 tane farklı versiyonu var artık Steam 'de sadece Playstationun var olduğu devir bitti Sony buradan sağlam bir tokadı çoktan haketmişti o da gelecek yakında.

  • mczaga kullanıcısına yanıt
    Hocam tüm bunlar kişisel düşünceniz. ABK alımının olmaması için, daha çok Cod serisi için uğraşan Sony var tek. Diğer firmaların adı bile geçmedi. Mevcut koşullarda en büyük zararı Sony alıyor. Bu sebeble de süreç uzuyor.
    Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Microsoft, Activision-Blizzard'ı 69 milyar dolara satın almaya çalışıyor.
    Sony, anlaşmanın büyük bir rakibi, tekliflere karşı konuşmak için düzenleyicilere gidiyor ve genellikle Call of Duty'yi bir pazarlık kozu olarak kullanıyor.
    Microsoft, Sony'ye önceki 3 yıllık teklifin üzerine Call of Duty için 10 yıllık bir anlaşma teklif ettiğini söyledi.
    Sony yorum yapmaktan kaçındı.

    Xbox CEO'su cod game pass e eklenecegini söyledi.

    https://www.windowscentral.com/gaming/xbox/xbox-offered-playstation-a-10-year-deal-for-call-of-duty-sony-declined-to-comment

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • FTC'nin dört komisyon üyesi bir şikâyeti oylamak ya da Microsoft ve Activision'ın avukatlarıyla görüşmek için zaman ayırmadı, ancak anlaşmayı inceleyen FTC personeli "şirketlerin argümanlarına şüpheyle yaklaşıyor."



    Anlaşmanın ne durumda olduğuna gelince, Microsoft CEO'su Satya Nadella ve Activision CEO'su Bobby Kotick'in ifadeleri de dahil olmak üzere "ağır işlerin" çoğu tamamlandı. Bu da olası bir antitröst davasına ilişkin kararın Aralık ayı gibi çıkabileceği anlamına geliyor.



    FTC'ye göre sorunun ana özü, bazılarının bu anlaşmanın "Microsoft'a video oyun pazarında haksız bir destek" vereceği endişesidir.



    Sony'nin anlaşmaya karşı en büyük muhaliflerden biri olduğu açık ve Call of Duty'nin nerede görüneceği sorusu en sıcak konulardan biri oldu. Xbox başkanı Phil Spencer'ın Call of Duty'nin PlayStation'a "gönderilecek bir PlayStation olduğu sürece" gönderilmeye devam edeceğini söylemesine rağmen, bu anlaşmanın başka ne gibi sorunlar yaratabileceği konusunda endişeler var.



    Sony daha önce Microsoft'un "rekabeti kendi lehine çevirmek için yeri doldurulamaz içerikleri tartışılmaz fiyatlarla (68,7 milyar dolar) satın alan bir teknoloji devi" olduğunu söylemişti.



    Ancak Call of Duty'nin ötesinde endişeler de var, zira gelecekteki mega hit oyunların tek bir platformda kilitli kalmaları halinde dengeleri nasıl değiştirecekleri konusunda endişeler var.



    Google'ın da Microsoft'un "Google'ın Chrome işletim sistemiyle birlikte kullanıldığında Game Pass abonelik hizmetinin kalitesini kasıtlı olarak düşürdüğünü" iddia ederek anlaşmaya karşı olduğu söyleniyor. Anlaşma gerçekleşirse, bunun "[Microsoft'un] bu yöndeki teşvikini daha da artıracağına" inanıyor.



    Microsoft bu iddiaların çoğuna itiraz etti ve anlaşma tamamlandıktan sonra bile hala üçüncü sırada olacağını kabul etti.



    https://www.ign.com/articles/the-ftc-is-reportedly-likely-to-file-an-antitrust-lawsuit-to-block-the-microsoft-and-activision-deal

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Activision Blizzard'ın Kurumsal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Baş İletişim Sorumlusu Lulu Cheng Meservey, satın alma işlemini rayından çıkarmaya çalışabilecek düzenleyici kurumlara karşı mücadeleci bir tutum sergiliyor. Meservey, ActiBlizz'in Microsoft ile yaptığı anlaşmayı "savunmak için savaşacağını" söylüyor.



    Activision'ın CCO'su ayrıca satın alma işleminin rekabete aykırı olduğu yönündeki argümanların "saçma" olduğunu iddia ederken, şirketin anlaşmanın "oyunculara" ve genel olarak ABD oyun endüstrisine fayda sağlayacağına inandığını belirtti.



    "Bu işlemin rekabeti engelleyici etkileri olabileceği yönündeki her türlü iddia saçmadır. Bu birleşme oyunculara ve ABD oyun sektörüne fayda sağlayacaktır - özellikle de yurt dışından gelen sert rekabetle karşı karşıya olduğumuz bu dönemde. İşlemin gerçekleşmesi için dünyanın dört bir yanındaki düzenleyicilerle işbirliği içinde çalışmaya devam etmeye kararlıyız, ancak gerekirse işlemi savunmak için mücadele etmekten de çekinmeyeceğiz."



    https://www.purexbox.com/news/2022/11/activision-blizzard-wont-hesitate-to-fight-to-defend-xbox-deal

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Geçtiğimiz günlerde Avrupa Komisyonu'nun Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasıyla ilgili daha derin bir soruşturma yürüttüğü doğrulanmıştı ve şimdi Microsoft'un anlaşmayı imzalamak için "çözüm önerileri sunmaya" istekli olduğu anlaşılıyor.



    Reuters'in yeni bir raporunda, Microsoft'un önümüzdeki haftalarda AB düzenleyicilerine bu çözümleri sunmasının "muhtemel" olduğu ve Avrupa Komisyonu'nun bunlardan memnun kalması halinde erken bir izin alma potansiyeline sahip olduğu iddia edildi.



    Bir kaynağa göre ana çare, "PlayStation sahibi Sony'ye 10 yıllık bir lisans anlaşması". Microsoft daha önce 11 Kasım'da Call of Duty'nin on yıl boyunca PlayStation'da kalması için bir teklif sunulduğunu belirtmişti, ancak Sony şu ana kadar bu konuda kamuya açık bir yorum yapmayı reddetti.



    Başka çözüm yollarının söz konusu olup olmadığı ya da bunların neler olabileceği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Avrupa Komisyonu'nun karar vermek için Mart 2023'e kadar süre tanıdığını, dolayısıyla kararın çıkmasının biraz daha zaman alabileceğini unutmayın.



    Microsoft AB düzenleyicilerini yatıştırmayı başarsa bile, şirketin göz önünde bulundurması gereken Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Kurumu da şu anda daha derin bir soruşturma yürütüyor ve ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun da anlaşmaya karşı bir dava açmasının "muhtemel" olduğuna dair öneriler var.



    Başka bir deyişle, daha gidilecek çok yol var!



    https://www.purexbox.com/news/2022/11/microsoft-likely-to-offer-remedies-soon-for-activision-blizzard-deal-in-europe-claims-report

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alma teklifi ilerlemeye devam ediyor. Reuters, Sırbistan'ın anlaşmaya "koşulsuz olarak" onay verdiğini bildirdi.

    Bu onay Brezilya ve Suudi Arabistan gibi ülkelerdeki benzer onayların ardından geldi. Reuters'in haberinde Sırbistan'ın verdiği onayın koşulları hakkında daha fazla bilgi yer almadı.

    Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alma girişimi İngiltere, Avrupa ve ABD'de düzenleyici ve kanun yapıcıların inceleme ve baskısıyla karşılaşmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce, Microsoft'un AB'de anlaşmanın gerçekleşmesine yardımcı olmak için Sony ile Call of Duty'nin önümüzdeki on yıl boyunca PlayStation'da kalmasını sağlayacak 10 yıllık lisans anlaşmasını kabul etmek de dahil olmak üzere bazı tavizler sunacağı bildirildi.

    Geçtiğimiz günlerde, FTC'nin Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almak için önerdiği teklif üzerine bir antitröst davası açmasının "muhtemel" olduğu bildirildi. Politico'da yer alan bir habere göre, Microsoft CEO'su Satya Nadella ve Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick'in FTC soruşturması kapsamında ifadeleri alındı.

    Microsoft, Activision Blizzard'ı satın almaya çalışmasının ana nedeninin Call of Duty'yi Xbox'a özel yapmak değil, Activision Blizzard'dan Candy Crush'ı satın almak ve giderek daha kazançlı hale gelen mobil oyunlar alanında bir yer edinmek olduğunu söyledi.

    https://www.gamespot.com/articles/microsoft-buyout-of-activision-blizzard-approved-in-another-region/1100-6509538/

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Microsoft'un geçtiğimiz hafta sonu Sony ile Activision'ın oyun kataloğunu ve PlayStation konsollarında devam eden desteğini görüşmek üzere bir araya geldiği bildirilirken, Microsoft'un 69 milyar dolarlık anlaşmasına ilişkin soruşturmalar da devam ediyor.

    Bu kadar çok oyuncunun Call of Duty: Modern Warfare II oynadığını görmek, serinin neden Microsoft ve Sony arasındaki anlaşmazlığın ana odağı olmaya devam ettiğini açıkça ortaya koyuyor. Microsoft'un bu yılın başlarında Activision Blizzard'ı 69 milyar dolara satın alma planlarını ilk kez duyurmasından bu yana Microsoft ve Sony arasındaki çekişme konusu olan Call of Duty: Modern Warare II ile ilgili yeni bir rapora göre, iki firma hafta sonu devam eden anlaşmazlığı görüşmek üzere bir araya geldi.



    Microsoft bu yılın başlarında Activision ve Sony arasındaki bir anlaşmanın Call of Duty'nin Game Pass'e gelen oyunlar listesine katılmasını engellediğini söyledi, ancak asıl anlaşmazlık şu anda serinin Xbox'a özel olup olmayacağına odaklanmış durumda. Seeking Alpha'da yer alan bir habere göre Microsoft, PlayStation firmasına Activision'ın oyunlarını konsolda tutacağına dair güvence vermek için hafta sonu Sony ile bir araya geldi.



    Bu noktada, şirket önerdiği anlaşmayı hayata geçirmek için hem düzenleyicileri hem de Sony'yi yatıştırmaya çalışırken, Microsoft sıkışmış gibi. Geçen hafta yayınlanan bir rapora göre, FTC'nin anlaşmayı engellemek için bir antitröst davası açması muhtemel.



    Toplantının önerilen on yıllık Call of Duty anlaşmasını görüşmek için olup olmadığı henüz açıklanmadı.



    https://www.trueachievements.com/n52118/microsoft-sony-talks-activision-games-xbox

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Kaynakların İddiasına Göre Microsoft, Activision-Blizzard Megadeal'i İçin Mahkemeye Gitmek İstiyor; Yatırımcılar Anlaşmanın Önümüzdeki Altı Ay İçinde Tamamlanmasını Bekliyor

    ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun Microsoft Activision-Blizzard mega anlaşmasını engellemeye çalışması halinde Microsoft'un mahkemeye gitmeye istekli olduğu söyleniyor.

    En azından, Bloomberg'in konuya aşina kaynaklardan duyduğunu bildirdiği şey bu. Geçtiğimiz hafta, Microsoft'un yasal süreci kısaltmak için Sony'ye 10 yıllık bir Call of Duty lisans anlaşması teklif etmeye istekli olduğunu bildirmiştik, ancak Bloomberg'in kaynağı şimdi FTC ile çözüm veya taviz sunma konusunda hiçbir görüşme yapılmadığını iddia ediyor.

    Bloomberg'de yer alan habere göre, isminin açıklanmasını istemeyen bir kişi, "Xbox üreticisinin FTC ile anlaşmanın onaylanmasına yönelik çözüm yolları ya da imtiyazlar konusunda herhangi bir görüşme yapmadığını, bunun gizli bir konu olduğunu" söyledi. "Söz konusu kişi, FTC personelinin soruşturmasını tamamlamakta olduğunu ve yakında bir tavsiyede bulunmasının beklendiğini de sözlerine ekledi. FTC komisyon üyeleri daha sonra dava açılıp açılmayacağına karar verecek."

    Şirket içi strateji hakkında konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen kişi, FTC'nin davayı engellemeye çalışması durumunda Microsoft'un bu karara mahkemede itiraz etmeye hazırlandığını söyledi. Bloomberg Intelligence antitröst analisti Jennifer Rie, FTC'nin anlaşmayı engellemek için bir dava açmasının kendisini şaşırtmayacağını söyledi, ancak bir mahkeme mücadelesini uygulayıcıların kazanmasının zor olacağını ve Microsoft'un galip gelebileceğini belirtti - ancak yasal bir savaş anlaşmanın bitiş tarihinin ötesine uzanabilir. Microsoft, işlemin 30 Haziran'a kadar tamamlanmasını beklediğini söyledi.

    Bu, Activision-Blizzard'ın Kurumsal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve İletişim Direktörü Lulu Cheng Meservey'in kısa süre önce Twitter'da anlaşma hakkında söyledikleriyle uyumlu.

    Yönetici geçen ay Twitter'da "Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasıyla ilgili çok fazla spekülasyon görüyoruz" diye yazdı. "İşlemin rekabete aykırı etkileri olabileceği yönündeki her türlü iddia saçmadır", Bu birleşme oyunculara ve ABD oyun endüstrisine fayda sağlayacaktır - özellikle de yurt dışından daha sert bir rekabetle karşı karşıya olduğumuz için."

    Meservey sözlerini şöyle sürdürdü: "İşlemin gerçekleşmesi için dünyanın dört bir yanındaki düzenleyici kurumlarla işbirliği içinde çalışmaya devam etmeye kararlıyız, ancak gerekirse işlemi savunmak için mücadele etmekten de çekinmeyeceğiz."

    İlginç bilgiler olduğu kesin. Bu arada, Activision-Blizzard kısa süre önce Wedbush'un 'En İyi Fikirler Listesi'ne eklendi ve yatırım şirketi 69 milyar dolarlık işlemin önümüzdeki altı ay içinde tamamlanmasını bekliyor.

    Reuters'in geçen haftaki raporunda olduğu gibi, Wedbush'un ünlü analisti Michael Pachter, Microsoft'un Activision içeriğinin kullanılabilirliği konusunda, "Call of Duty "nin önümüzdeki on yıl boyunca Sony'nin Playstation'ında yer alması gibi resmi garantiler vereceğine inanıyor.

    Bu, çok tartışılan bu işlem hakkında duyacağımız son haber olmayacağı kesin. Her zaman olduğu gibi sizi konuyla ilgili bilgilendirmeye devam edeceğiz.

    https://wccftech.com/microsoft-is-willing-to-go-to-court-activision-blizzard/

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Microsoft ve Activision Blizzard'ın birleşme işlemine karşı Federal Trade Commission (FTC) tarafından bir anti-trust davası açılma ihtimali gündeme geldiğinde, Bloomberg'in kaynaklarına göre, şirketlerin avukatları davayı savunmak için hazırlık yapıyor. Kaynaklar, şirketlerin henüz işlemin onaylanması için FTC'ye taviz vermediklerini açıkladı. İngiltere ve Avrupa'da ise Microsoft'un, yetkililerin satın alma konusundaki endişelerini gidermek için tavizler sunacağı belirtildi.

    Microsoft Activision anlaşması yasal sorunlarla karşı karşıya
    Politico'nun haberine göre, FTC Microsoft ve Activision Blizzard'ın birleşme işlemine karşı anti-trust davası açma ihtimalini değerlendiriyor olabilir. İsveç'te şirketler zaten bu anlaşma nedeniyle dava edilmişti ve Avrupa ve İngiltere yetkilileri geri adım atmıyor görünüyor.

    Buna rağmen, Bloomberg analistlerine göre Microsoft ABD mahkemelerinde bu savaşı kazanabilir ve tek etkisi satın alma işleminin ertelenmesi olabilir.

    Bu haber, Activision Blizzard'ın Kurumsal İlişkiler ve CCO Lulu Cheng Meservey'nin yetkililerin anlaşmayı engellerse şirketin mahkemeye gitmeyeceğini söylediği bir hafta sonrasında geldi. Meservey'nin belirtilerinin ABD ile sınırlı kalıp kalmayacağı belirsiz.

    Şu anda tek belirgin olan, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alma işlemi herhangi bir şekilde kolay olmayacak.

    https://www.playstationlifestyle.net/2022/12/04/microsoft-activision-deal-legal-battle-ftc/

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.