Şimdi Ara

Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.766
Cevap
40
Favori
73.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Activision Blizzard King Joins Xbox

    Microsoft bugün Activision Blizzard King'in artık resmi olarak şirketin bir parçası olduğunu ve Call of Duty, Crash Bandicoot, Spyro, Diablo ve daha birçok "efsanevi seriyi" Xbox bayrağı altına getirdiğini duyurdu.
    Bu haber, Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Kurumu'nun bu sabah erken saatlerde anlaşmayı onaylamasının ardından geldi. Xbox satın alma işlemini tamamlamak için 18 Ekim tarihini belirlemişti, ancak CMA'nın kararı işlerin biraz hızlanmasını sağladı.
    İşte Xbox'ın patronu Phil Spencer'ın bugünkü duyuru hakkında söylediklerinin bir kısmı:
    "Activision, Blizzard ve King'in çalışmalarına ve oyun, eğlence ve popüler kültür üzerindeki etkilerine uzun zamandır hayranım. İster arkadaşlarla Diablo IV senaryosunu baştan sona oynayarak geçirdiğimiz geceler olsun, ister haftalık Guitar Hero gecemiz için tüm aileyi dinlenme odasında toplamak olsun, ister Candy Crush'ta destansı bir seriye çıkmak olsun, en unutulmaz oyun anlarımdan bazıları onların stüdyolarının yarattığı deneyimlerden geldi. Böylesine efsanevi ekipleri Xbox'ta ağırlamak inanılmaz."
    Belirtildiği gibi, bu satın alma Activision ve Blizzard'ın yanı sıra Crash Bandicoot gibi birçok mobil oyunun geliştiricisi olan King'i de içeriyor: On The Run! ve ultra popüler Candy Crush serisinin geliştiricisi olan Blizzard'ı da içeriyor.
    Xbox Game Pass'te Activision Blizzard'dan neler bekleyebileceğimize gelince, Microsoft bu serilerden bazılarını servise getirmek için çalışmaların şimdi başladığını ve önümüzdeki aylarda daha fazlasını duyacağımızı söylüyor.


    Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki?

    Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almak için yaptığı 68.7 milyar dolarlık anlaşma İngiltere'deki düzenleyici kurumlar tarafından onaylandı. İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA), Microsoft'un kısa bir süre önce mevcut ve yeni Activision Blizzard oyunlarının bulut oyun haklarını Ubisoft'a devretmek üzere anlaşmayı yeniden yapılandırmasının ardından anlaşmanın devam edebileceği sonucuna vardı. Karar, İngiltere'deki düzenleyici kurumun yeşil ışık yakmasıyla birlikte anlaşmanın tamamlanmasının önünü açmış oldu.

    CMA'dan yapılan açıklamada, "CMA, Microsoft Corporation'a (Microsoft), Activision'ın Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) dışındaki bulut yayın hakları hariç olmak üzere Activision Blizzard, Inc. şirketini (Activision) (Taraflar) satın almasına (Birleşme), Activision'ın bulut yayın haklarının satışının Birleşme tamamlanmadan önce tamamlanması koşuluyla izin vermeye karar vermiştir" denildi.

    Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki?

    CMA, Microsoft'un imtiyazını, büyüyen bulut oyun pazarında "rekabeti teşvik edecek bir oyun değiştirici" olarak tanımlıyor. CMA CEO'su Sarah Cardell, "Activision'ın bulut yayın haklarının Ubisoft'a satılmasıyla, Microsoft'un bu önemli ve hızla gelişen pazar üzerinde hakimiyet kuramayacağından emin olduk," diyor. "Bulut oyunları büyüdükçe, bu müdahale insanların daha rekabetçi fiyatlar, daha iyi hizmetler ve daha fazla seçenek elde etmesini sağlayacaktır. Dünya çapında bu sonucu elde eden tek rekabet kurumuyuz."

    Microsoft başkan yardımcısı ve başkanı Brad Smith, şirketin CMA'nın kararını memnuniyetle karşıladığını söyledi. Smith, X (eski adıyla Twitter) üzerinden yayınladığı mesajda "Dünya çapında oyunculara ve oyun sektörüne fayda sağlayacağına inandığımız bu satın alma işlemini tamamlamak için son yasal engeli de aşmış bulunuyoruz" dedi.

    Şimdi Microsoft'tan satın alma işleminin tamamlanmasıyla ilgili haber bekliyoruz. The Verge geçtiğimiz hafta Microsoft'un Activision Blizzard anlaşmasını bugün, yani 13 Ekim Cuma günü tamamlamaya hazırlandığını bildirmişti.

    Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick bugün tüm çalışanlara e-posta göndererek haberi duyurdu. Kotick, "Artık kapanış için gerekli tüm yasal onaylara sahibiz ve dünya çapında daha fazla oyuncuya neşe ve bağlantı getirmeyi dört gözle bekliyoruz" dedi. "Microsoft ile birlikte bir sonraki bölümümüz ve bunun sizler ve oyuncularımız için yaratacağı sonsuz olanaklar için heyecanlıyız."

    CMA'nın kararı, düzenleyici kurumun Nisan ayında bulut oyunlarına ilişkin endişeler nedeniyle Microsoft'un anlaşmasını engellemek için harekete geçmesinden aylar sonra geldi. Microsoft bu kararı İngiltere Rekabet Temyiz Mahkemesi'nde (CAT) temyize götürdü, ancak her iki taraf da Microsoft'un endişeleri gidermek üzere tasarlanan yeniden yapılandırılmış anlaşmasının önünü açmak için Temmuz ayında bu süreci askıya aldı. CMA ile yapılan başarılı görüşmelerin ardından Microsoft ve Activision Blizzard, birleşme anlaşması süresini 18 Ekim'e kadar uzatmayı kabul etti.

    Xbox üreticisi anlaşmayı ilk olarak Ocak 2022'de duyurdu ve o zamandan beri düzenleyicilerin yakın incelemesiyle karşı karşıya kaldı - birçok Xbox sırrını ortaya çıkaran bir FTC v. Microsoft davası da dahil. Federal Ticaret Komisyonu, Microsoft'un anlaşmasını engellemek için bir ihtiyati tedbir kararı alamaması nedeniyle temyize gitmeye devam ediyor ve Dokuzuncu Devre Temyiz Mahkemesi'nden Aralık ayında bir karar çıkması bekleniyor.

    FTC'nin bir ihtiyati tedbir kararı bulunmadığından, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alma teklifini son anlaşma tarihinden önce kapatması artık mümkün. Bu kapanış, 20 aylık yasal onay ve mücadele sürecini sona erdirecek ve AB düzenleyicilerinin Microsoft'un ek tavizleri sayesinde anlaşmayı onaylamasından aylar sonra gerçekleşecek.

    Microsoft'un Avrupa Komisyonu'na karşı yükümlülükleri, AB ülkelerindeki tüketicilerin, lisansına sahip oldukları mevcut ve gelecekteki tüm Activision Blizzard PC ve konsol oyunlarını "seçtikleri herhangi bir bulut oyun akış hizmeti" aracılığıyla yayınlamalarına olanak tanıyacak.

    Microsoft, Activision Blizzard içeriğini lisanslamak için birkaç bulut oyun anlaşması yaptı ve şirketin yeniden yapılandırılan anlaşması, AB pazarları dışında Activision Blizzard'ın bulut oyun haklarını kontrol etmeyeceği anlamına geliyor. Ubisoft bu hakları 15 yıllık bir süre için satın alacak ve yayıncının Xbox Cloud Gaming'e dahil edilmek üzere Microsoft'a geri lisans vermesine olanak tanıyacak.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Evet arkadaşlar hareketli bir hafta geçti ve şöyle kendim takip ettiğim kadarıyla bir derlemek toplamak özetlemek istiyorum, yorumlarımı da kataraktan.


    İlk olarak süreçten bahsedelim. Amerika rekabet kurumu olan FTC, bildiğimiz üzere geçen seneden beri anlaşmayı engellemeye çalışıyor ve bunu da yapamayacaklarını bildikleri için olayı yavaştan almaya, idari mahkeme yolu ile ertelemeye ve olası AB ve CMA blokeleri sonrası istediğini elde etme gibi bir plan içindeydi fakat CMA (İngiltere rekabet kurumu) blokesi bile Microsoft'un kararlığını değiştirmedi ve Microsoft alttan alta piyasaya "Biz bu alımı tamamlıyoruz" algısını bıraktı.


    Bunun üzerine, idari mahkemesinde aylarca oyalayabileceği Microsoft-ABK işlemini federal mahkemeye götürmeye karar aldı. Bu işleme de geçici bloke denilmekte, dilimize uyarlayacak olursak. Geçtiğimiz bir hafta, toplamda 5 gün sürecek şekilde bunun yargılaması yapıldı.


    Bu süreçle ilgili şu üç noktaya bir değinmek istiyorum ilk olarak; Microsoft-ABK alımı Dikey bir birleşme olarak geçiyor ve FTC'nin geçici bloke alması için bu anlaşma gerçekleştikten sonra kısa bir süre içinde müşteriye zarar verdiğini kanıtlaması gerekiyor. Dikey birleşme ile ilgili öne çıkarmak istediğim şey dikey birleşmeler kolay kolay geçici blokeye giremiyor. Bununla ilgili kayıtlar bunu göstermekte. Üçüncü olarak ise, geçici bloke onaylanmasa bile uzun vadede tekrar FTC tarafından bloke için dava açılabilir ki yargıç bunu en başında zaten ifade etmişti kendilerine.


    Bazı öne çıkan tanıkları ve ifadeleri özetliyorum:


    1. Gün


    Microsoft'tan Sarah Bond tanık koltuğundaydı. Kendisinin ifadelerine göre bazı COD içeriklerini almak için geleneksel olan 70/30 paydasını 80/20 olarak değiştirebildiklerini belirtti. Sony'de ise COD için bu pay sabit 70/30'du ve bu rekabette Microsoft aleyhine olan bir durum.

    2. Gün


    Microsoft'tan Phil Spencer tanık koltuğundaydı ve sanıyorum 6-7 saat kadar bu koltukta oturdu kendisi. Zaten buradaki en ilginç nokta Phil Spencer'ın tanık koltuğunda, yemin altında COD'u Playstation'dan çekmeyeceklerini söylemesi oldu ki bunu direkt hakim istemişti.


    Spencer ayrıca Sony'yi Minecraft'ın doğal bir PlayStation 5 sürümünün olmamasından Sony tarafını sorumlu tuttu ve Sony'nin Microsoft'a konsolun piyasaya sürülmesinden önce geliştirme kitlerine erişim vermediğini ve bunun "bizi diğer geliştiricilere göre dezavantajlı duruma getirdiğini" belirtti.


    Ayrıca bugün de Google'dan da bir tanık çıktı ve yine FTC'nin tanığı olmasına rağmen FTC aleyhine bazı ifadelerde bulundu. Bunlardan birkaç tanesini özetlemek gerekirse Google tanığı Stadia'nın Xbox,PS,PC ve Nintendo ile rekabet ettiğini belirtti ve bu FTC'nin market tanımına uymuyordu. FTC burada bir gol yedi.


    3. Gün


    Sony tarafından Jim Ryan video kayıtlı şekilde tanık olarak izlenildi. Jim Ryan'in bu sorguda ise çoğu soruya "Fikrim yok" "Bilmiyorum" gibi cevaplar verdi Microsoft avukatlarının sorularına. Çünkü Jim Ryan'ın iddialarını kuvvetlendirecek bir kanıt ve çıkış noktası yoktu. Sadece belli başlı iftiralarla alımı durdurmak istedikleri apaçık ortadaydı.


    Jim Ryan ayrıca Cloud oyunculuğunun ayrı bir market olmadığını yine dile getirdi. Bu da yine FTC'ye üçlük bir basket oldu...


    Bugünün devamında ise FTC'nin kendi ekonomisti ve davasını kendisinin datasına dayandırarak inşa etmek istediği Dr. Lee çıktı ve kendisi ciddi şekilde kusurlu modellemeri ile rezil oldu diyebilirim. Şahsen bana göre dava zaten 3. günden sonra tamamen Microsoft lehine döndü gibi oldu çünkü Dr. Lee'den sonra çıkan Microsoft'un ekonomisti Dr. Bailey, resmen Dr. Lee ve FTC tarafını tek başına oluşturduğu data ile parçaladı.


    Hatta bir noktada, FTC kendisine "Sony'den rakamları nasıl aldın" diye sorduğunda "Sony'den rakamları istedim" gibi bir cevap verdi. Dr. Lee ise kendi datasını eski nesil üzerinden oluşturmaya çalışmıştı.


    4. Gün


    Microsoft ve ABK CEO'ları tanık koltuklarında yer aldı. Kotick, Game Pass gibi servis sistemlerine oyunlarını getirmeye sıcak bakmadığını belirtti ve ekonomik olarak iyi bir seçenek olmadığını dile getirdi. Cloud servislerine ise içeriklerini verme gibi düşüncelerinin olmadığını belirtti ve gelecek Nintendo konsolu için COD'u çıkarma düşünebileceğini belirtti.


    5. Gün


    Yargılamanın son günüydü ve bütün tanıklar dinlenildikten sonra kapanış konuşmaları yapıldı. Gelelim buradan öne çıkarmak istediğim notlara:


    İlk olarak yargıç bir noktada Microsoft'un ekonomisti, Dr. Bailey'in oluşturduğu data için "gerçek data" dedi. Yani hakim bu noktada zaten sanki hafif bir ima verdi gibi çünkü ilk başta belirttiğim gibi FTC'nin bu geçici bloke iznini alması için mahkemeyi ikna etmesi gerekiyor ve bunu kanıtlarla yapması gerekiyor ve bu kanıtlarda kısa zamanda müşteriye zarar olduğunu göstermesi gerekiyor. Bunlar hiçbir yok... Yine de hakim, kendi rolü gereği ve her şeyden emin olmak FTC'ye yaklaşık bir 20 dakikalık şans verdi. Şöyle bir şanstı; aynı soruyu 5 defa sordurarak... Aynı soruyu ise toplamda 5 farklı FTC avukatı cevaplayamadı. Hakimin öğrenmek istediği tek şey Dr. Lee'nin %20'lik orana, kendi datasında nasıl eriştiğiydi... Ve ciddi şekilde buna cevap verebilseydiler büyük ihtimalle Microsoft kaybetmiş olacaktı izlenim olarak ve nihayetinde de sonuç olarak. Çünkü belirttiğim gibi Dr. Lee, FTC'nin kanıt kısmını hallediyor bir nevi...


    Dr. Lee'nin kusurlu datası tartışılırken, FTC diğer bir taraftan yine devreye "Ama Sony..." diyerek hakime cevap vermeye çalışıyorlardı. Bu artık öyle rahatsız edici, iğrenç bir noktaya geldi ki hakim FTC'ye aynen şunu söyledi "Sony'ye gelen zararı değil, müşteriye gelen zararla ilgiliyiz". Bir rekabet kurumu bunu bir hakime dedirtmemeliydi...


    Daha zaten çok fazla FTC'nin rezilliği var... Yarısını hatırlamıyorum, hatırladıklarımı yazsam bu yorumun 3 katı uzunluğuna çıkar... O kadar rezil bir performans gösterdiler; kanıtsız ve tanıklarının ifadeleri yetersiz bir şekilde...


    Hakim tek başına FTC'nin konsol endişesini parçaladı... FTC'nin market tanımını parçaladı... Cloud edişleri kısmen havada kaldı ve bu konu üzerinde bazı yorumlar yapılıyor, FTC lehine karar alınırsa cloud'tan olur diye ama bu da pek olası değil gibi çünkü FTC'nin kendisi Cloud üzerinde durmadı. Konsol endişesi üzerinde durdular ve Cloud kısmını ise Game Pass ile birleştirdiler. Hakimin ise gördüğü tek şey Game Pass'in kullandığı yararına olduğunu belirtmesi oldu ve işin ilginç yanı bunu günde belki en az 2 defa ve her duruşma günü dile getirdi... Game Pass'e bakış açısı %100 olumlu ve de hakimin cloud'u market olarak görmediğine ben kendi adıma eminim. Bıraktığı izlenim bu bende. Hatta Sony ve Google gibi FTC tanıklarının bile cloud'u market olarak görmediklerini ifade etmişken, aksi bir kanıt yokken Cloud üzerinden bloke kararı alması pek olası değil bence. Kaldı ki Cloud zaten yakın zamanda müşteriye zarar verebilece bir potansiyeli bile yok, kabul bile edilemez.


    Günün sonunda FTC bu duruşmalarda kısa zamanda müşteriye olan zararı kanıtlamaları, göstermeleri gerekiyordu ama bunu beceremediler...


    Ben şahsen buradan geçici bir bloke kararı çıkacağını düşünmüyorum ve bunu duruşmadan önce de ifade etmiştim. Mahkemeler, kurumlar gibi ideoloji bazında karar alamazlar... Kanıtlarla karar alırlar. Hakim bir karar alırken neye dayanarak aldığını göstermek zorunda ve bu mahkemede bunu hakime verecek olan taraf FTC çünkü Microsoft-ABK alımı olmasın diye bu işlemi dava edenler bunlar.

    microsoft gibi güçlü olduktan sonra hukuk konusunda bağlantılar devreye giriyor demek ki ... Bu çarpık hukuk düzeni sadece bizde yok, hukuk devleti dediğimiz devletlerde de işler çarpık devam ediyor.


    Yanlış anlaşılmasın, microsoft bu davada haklı ama red yiyince çevresini nüfusunu kullanıp olayı siyasete kaydırması dünyada adaletin olmadığının açık göstergesi. Adalet dediğimiz kavram felsefi bir terim oldu dünyada. Aynı şekilde cma nın verdiği kararın da hukukla alakası yok, bir takım çıkarlar için verilmiş saçma bir karardı.


    İngiltere silah çekti, microsoft da ben abd nin en önemli milli varlıklarından biriyim sen kimsin silah çekiyorsun diyerek sağlı sollu silahları çekti. Kaybeden ingiltere olacaktır tabi bu düelloda..


    Jim ryan değil komple sony yönetimi gelsin sülalesiyle anlaşmaya engel olamazlar artık. Microsoft un damarına bastılar, onlar da artık güçlü kozlarını kullanarak oyunu kurallarına göre adaletsiz bir şekilde oynama kararı aldı.

  • Satın alım, video oyun dünyasınin en önemli gelişmelerinden biri.
    Bu sebeble, özellikle Sony tarafının karşı çıkmasıyla süreç uzamakta.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aschil kullanıcısına yanıt

    Abi 2023 Haziran ayından bahsediyor.Bu kadar uzun sürüyor demek ki işlemler.Ben daha kısa sürer zannediyordum.


    Alım gerçekleşmeden Microsoft gamepass dahil bir işlem yapamıyor değil mi?

  • Son tarih 2023 sonu. Yani en kötü senaryo.
    Büyük ihtimalle daha öncesine çoktan tamamlanır.
    Bu yıl sonuna kadar da tamamlanma ihtimali var.
    Bunun Avrupa ayağı var, ABD ayağı var.
    MS hazırlıklıdır böyle şeylere.
    MS şirketi, kuruluşundan bu yana bu davalara aşina.
    PC pazarında tekel adamlar.
    Neyse konuyu çok dallandirmayayim.

    Bunun öncesinde eklenme ihtimali vardı.
    Hatta bu Haziran showcase de birşeyler bekliyorduk.
    Hiçbir şey söylemediler.
    Sadece 12 ayda çıkaracakları içerikleri net gösterip gittiler.
    Büyük ihtimalle, benim tahminim. 2023 Haziran'da büyük bir show ile Xbox sunumunda duyuracaklar.

    Satın alım tamamlamadan, herşeyi hobala ekleyip. Yeni oyunlarını da Xbox özel olarak duyururlarsa, o satın alma iptal olur.
    Hiçbir şekilde böylesine agresif bir politika izlemezler.
    Şuan, hâlâ.... Fırtına öncesi sessizlikte Microsoft Xbox tarafı.

    Bethesda da toplu eklenme olmuştu. Yalnız onun öncesinde doom vs. 1-2 oyun eklemişler di.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • yani şimdi pek engel olunacağını sanmıyorum ve @aschil in dediği gibi adam alıp alıp sonradan sadece bana özel olacak xbox+pc diyemez.


    apple için usb -c girişi gibi avrupa da inceliyor aslında güzel bir şey. sonuçta akıllı devletler bunu kendi içinde zarar göreceği kurum var mı yok mu diye inceliyor.


    tabi bunu ancak güçlü ekonomisi olan ülkeler yapabilir. bize wowhead bile kapıyı kapattı Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki?  hala gıcık kapıyorum o olaya. vpn ile girmek istemiyorum bir ona bakmak için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellmonger -- 6 Temmuz 2022; 23:54:54 >
  • Hellmonger kullanıcısına yanıt

    Wowhead olayı gerçekten absürd oldu.


    Vpn kullanıp riske girmeye gerek yok.

  • kesin 2023 bulucak gibi duruyor bekleyip görücez

  • Süreç olumlu ilerliyor. Gelecek ay, federal mahkeme kararını verecek.
    Hatta daha fazla satın alım yapın diyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • olay ne peki sonuçlanınca ne olacak :D

  • PatatesAgacı kullanıcısına yanıt

    Olay ilk mesajda yazıyor :D

  • quote:

    Aslında bu büyüklükte bir anlaşma için standart olan 2. aşamaya geçmişler. Haberde onu anlatıyor kimse zaten 68 milyar dolara 10 günde onaylanmasını beklemiyordu.


    Geçen hafta CMA 68.7 milyar dolarlık satın alımı bazı anti trust sebeplerden dolayı "derinlemesine incelemeye" aldı.
    Bu anlaşmanın MS in Call of Duty serisinin sahipliğini kazanmasıyla Sony nin markette rekabetini zorlaştıracağına değinmişler.

    15 Eylül 16:04 Güncellemesi
    Sony CMA nin anlaşmayı derinlemesine incelemesini tebrik etti. MS in CoD gibi oyunları kontrol etmesinin oyunculara ve geleceğe negatif sonuçları olacağını iddia ediyor.

    15 Eylül 17:21 Güncellemesi
    Microsoft da ayrıca CMA nın araştırmayı genişletmesi kararına cevap verdi. VGC a dediklerine göre "Market lideri PS dan CoD un çıkarılması Microsoft için ticari olarak hiç mantıklı bir hamle değil."

    CMA ikinci aşamada marketteki rekabete zarar verip vermeyeceğini araştırmak için bağımsız bir panel atadı.

    Bu aşamanın ne kadar süreceği tam olarak belli değil fakat VGC daha fazla bilgi için CMA ile bağlantıya geçti.

    Financial Times ın Çarşamba günkü raporuna göre regülatörler ve diğer kuruşlar haftaya Microsoft un Brüksel deki resmi belgeleri teslim ettikten sonra AB den uzun bir soruşturma bekliyor.

    "Büyük bir anlaşma, zor bir anlaşma" FT ye yakın olan bir kaynağın dediğine göre. "Genişletilmiş bir araştırma istiyor."


    Last week, the Competition and Markets Authority (CMA) said its inquiry into the $68.7 billion merger could be referred for an “in-depth investigation” due to a number of antitrust concerns.
    Notably, it said it was worried about the impact the deal could have on PlayStation’s ability to compete, given that the deal would see Microsoft gain ownership of the Call of Duty series.

    UPDATE 15TH SEP 2022 / 4:04 PM
    Sony has welcomed the news that the CMA is expanding its inquiry. It claims Microsoft controlling games like Call of Duty “would have major negative implications for gamers and the future of the gaming industry”.

    UPDATE 15TH SEP 2022 / 5:21 PM
    Microsoft has also responded to the CMA’s decision. A company spokesperson told VGC: “It makes zero business sense for Microsoft to remove Call of Duty from PlayStation given its market leading console position.”

    Phase two of the CMA’s investigation has seen it appoint an independent panel to scrutinise the deal in further detail and evaluate if it’s more likely than not to result in a substantial lessening of competition.

    It’s unclear how long the next phase of its inquiry might take, but VGC has contacted the CMA for further information.

    According to a Financial Times report published on Wednesday, regulators and others involved in the deal are also expecting a lengthy EU probe once Microsoft officially files its case in Brussels in the coming weeks.
    “It is a big deal, a difficult deal,” a source said to be familiar with the transaction told the FT. “It needs an extensive investigation.”

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • ABK alımı için MS yeni bir sayfa açmış.
    ilgili sayfa:https://news.microsoft.com/activision-blizzard-acquisition/

    Kısaca ABK alımının önemini ve avantajlarını belirtiyor. Detaylar için sayfayı incelemenizi öneririm

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    İngiltere rekabet gözlemcisi, Xbox'ın Activision anlaşmasına karar vermek için Mart 2023 son tarihini belirledi.
    https://news.microsoft.com/activision-blizzard-acquisition?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki?
    Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki?

    Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki?Emin Çıtakyoutube
    Şu sıralar iki dev oyun şirketi bir oyun için, evet bildiğiniz bir adet oyun için birbirine girmiş durumda. 2022’de gözlerimizin önünde oyun tarihinin en büyük dramalarından biri yaşanıyor ve konu o kadar karışmış durumda ki, birçok oyuncu işin içinden çıkamıyor. Geçtiğimiz yıl büyük bir satın alım için önemli bir duyuru yapıldı. Microsoft, dünyanın en büyük üçüncü parti oyun yayıncısı olan Activision-Blizzard’ı , bünyesindeki tüm şirketlerle beraber satın aldı. Elbette bu haber devasa bir şok etkisi yaratırken, Sony cephesi durumdan çok rahatsızdı. Önce kibar şekilde birbirini uyaran taraflar, zamanla konuyu yasal düzleme taşıdı. Sony 20 yıldır üçüncü parti bir oyun olarak yayınlanan Call of Duty’nin Microsoft’un özel oyunu olmasını istemiyor ve Multi platform kalmasını istiyordu. Microsoft ise doğal olarak servet ödediği oyun serisini en büyük rakibinin platformunda yayınlamak istemiyordu. Peki, Call of Duty neden önemli? Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCukRQCCUek375pSFETayivw/join Topluluk odaklı Discord kanalımıza da bekleriz: https://discord.gg/gtzBgYV9zr İçimdeki Dark Souls ve From Software sevgisini kanalize etmek için videolar hazıladığım kanalıma hoş geldiniz. Videolarını beğenerek ve kanala abone olarak siz de içeriklerime destek olabilirsiniz. Beni sosyal medyada da takip edebilirsiniz: Twitter: https://twitter.com/emnctk Instagram: https://www.instagram.com/emin_citak/ #playstation #callofdutymobile #xbox
    https://www.youtube.com/watch?v=AWSRAU18ULo&feature=youtu.be
  • Güncel olarak. UK tarafında bir sorun olmazsa diğerleri de süreci hızlandıracak. Genelde Avrupa tarafı en son onay veriyor. Bethesta tarafında olduğu gibi.
    Sony şuan işi biraz yokuşa sürüyor. CoD i kaybetmek istemiyor. Şuan sürecin odak noktası tahmin edileceği üzere CoD. Oyunun satış rakamlarından durumun ciddiyetini anlayabilirsiniz.
    ------
    Kişisel tahminim 2023 E3 dönemine girmeden onaylanmış olur ve bu sırada tüm oyunlar game pass eklenir.
    Gelişme oldukça buradan paylaşıyorum.

    Ek olarak. MS bu alımdan sonra dahi önemli satın alımlara devam edecek gibi görünüyor. ABK sonrası hemen hemen her firma MS ile ilişkilendiriliyor. EA, Ubisoft... FromS. Capcom.. Aklınıza ne gelirse.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aschil kullanıcısına yanıt

    EA'nın piyasa değeri ortalama 33 milyar dolarmış.Ben Blizzard'tan daha fazla olduğu tahmin ediyordum.


    EA'yı satın alırsa belki akıl sınırlarını zorlayan oyun ücretlerine de müdahale ederler.

  • İyi bi el değiştirsin oyunu kuşa çevirdiler ilk halinden eser yok kolaylaştıra kolaylaştıra baby level oldu çıktı oyun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tmrtmr T kullanıcısına yanıt
    MS alımı, doğrudan oyun içeriğine müdahale anlamı taşımıyor. Blizzard'ın biraz daha özgür kılması bu açıdan daha rahat hareket etmesini sağlayacak. Dolaylı olarak yansıması olacak. Kısa vadede bir beklenti içerisinde olmayın. MS aldığı firmalara gerçekten de özgür bırakıyor. Bu şuan da tartışma konusu ki aldığı firmalar ortaya somut oyunlar sunamadi. Bu konuda nekadar esnek olduğunu gösteriyor. Bu onların çalışmadıklari anlamı da taşımıyor. Sinematik ve sayamayacagim kadar oyun duyurusu geldi. Tes6, hellbalde, fable... Sadece bunlardan bir kaçı.
    Ms daha çok market bazında müdahale de bulunacak gibi. Game pass faktörü ve kendi market anlayislariyla birleşecek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.