Şimdi Ara

Microsoft, 88 açığı kapattığı Windows güvenlik güncellemesini yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, geçtiğimiz Salı günü, ürünlerindeki toplam 88 güvenlik açığını kapatan güvenlik güncelleştirmelerini yayımladı ve 21 kritik hatanın giderildiğini açıkladı. Haziran 2019 güvenlik güncellemesi olarak sunulan güncellemenin yapılması ise şiddetle tavsiye ediliyor.
     

    Kritik hatalar düzeltildi

    Bu 21 kritik güvenlik açığından 17'si komut dosyası çalıştırma motorlarını ve tarayıcıları (Internet Explorer ve Microsoft Edge) etkilemekte. Bu nedenle müşterilerin özellikle bu uygulamaları İnternet bağlantılı cihazlarda kullanıyorlarsa cihazlarını güncellemeleri adeta bir zorunluluk olarak belirtiliyor. Diğer üç farklı güvenlik açığı ise kimliği doğrulanmış kullanıcıların konuk sistemlerde rastgele kod çalıştırmasına izin veriyordu.
    Şirket son kritik güvenlik açığının ne olduğunu henüz açıklamış değil ve bu açıklar kullanılarak, müşterilerin herhangi bir istismara uğrayıp uğramadıkları ise muamma. Microsoft ayrıca bu güncelleme ile birlikte, FIDO Güvenlik Anahtarlarını etkileyen bir sorunu da çözdüğünü belirtiyor. Güncelleme ile ilgili henüz olumsuz bir rapor yer almadığını ve kullanıcılara bir an önce sistemlerini güncellemelerinin önerildiğini de belirtelim.
      







  • Microsoft, 88 açığı kapattığı Windows güvenlik güncellemesini yayınladı


    al sana güncelleme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murdocklawless -- 12 Haziran 2019; 15:43:11 >
  • Her zaman günceliz efendim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gibi microsoft açıklamalarını gördükçe aklıma nedense delikli eski kaşar peyniri geliyor. Bir işletim sistemi bu kadar mı delik deşik olabilir.. Bu neyin açığı.. Daha bunun gibi kaç tane açık var??

  • Kimse de demiyor ki aga bu 88 açık nedir? Bu da bilinen ve yamanan kısmı! Muhtemelen bir önceki güncellemede bunun gibi bir çok hata kapatılıp sistem çok güvenli hale getirilmiştir. Pazar filesi gibi demek bu sistem. Bilgisayarımda önemli bir iş yapmıyorum, yoksa internete bağlamaya çekinirdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .TT. -- 12 Haziran 2019; 17:33:5 >
  • ne kara açık varmışki bir güncelleme ile 88 i kapanıyor. bizim bilmediğimiz 8800 tane daha varmı acaba

  • Yüklemiyorum güncelleme falan, cehennemin dibine kadar yolun var Microsoft. Her güncelleme ile daha da yavaşladı bilgisayar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ha düne kadar microsoft'un yere göğe koyamadığı, bazılarının en son en iyidir mantığı ile kullandığı windows 10'da daha dün 88 tane açık mı vardı yani?

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Daha da vardır. Windows kullanım alanı genişliği ve kullanıcı kitlesinin büyük olması sebebiyle gelişimlerini hep "eskiyi de destekleme" kaygısı ile yaşadı. Büyük bir atılım Vista zamanında yapıldı ama ne cihaz üreticileri ne driver geliştiricileri ne de müşteriler buna hazır olmadığı için 7 de eskiye doğru bir adım daha atıldı. Sistem içinde eminim Windows 3.1'den kod satırları ve algoritmalar kalmıştır. Eski kodlar yıpılarak büyür ve öyle girift bir hal alır ki sıfırdan başlamak temizlemekten daha kolay bir hal alabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurumsal olarak kullanmıyorsanız güncellemeyin efendiler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless



    al sana güncelleme.
    Şu Windows 10 çıktı çıkalı bir kez bile bu tür hatalar almadım. Ne mavi ekran ne de böylesi hatalar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyse ki mecburi olarak Windows kullandığım iş bilgisayarımın internet bağlantısını sadece gerekli olduğunda hardware Firewall'dan açarak kullanıyorum. 88 açık ne demek arkadaş?
  • En önemli olanı BlueKeep'di. Güncellenmemiş eski Windows sistemlerde çok büyük sıkıntı yaratır.

    https://securityboulevard.com/2019/06/nsa-warns-users-of-bluekeep-vulnerability-urges-them-to-update-their-windows-systems/
  • 3 güncelde 1 format atıyorum laplop a sebep kasma donma mavi ekran yada başlangıçta geç açılma geç açılma derken 4 6 dakika sürüyor açılması.

  • Güncellemeleri yaptım. Diğer arkadaşların şikayet ettiği "güncellemelerden sonra kasma, donma, yavaşlama, geç açılma, mavi ekran" sorununu bir tek ben mi yaşamıyorum acaba. Win10 gayet iyi çalışıyor bende.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 13 Haziran 2019; 10:53:0 >
  • Bunun nedeni arkadaşlar hep yükseltme yapıyor arada bir ISO dan temiz kurulum yapmak lazım...

  • Bu Kadar Açık Kapatacağına Oturup Baştan İşletim Sistemi Yazardın...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.