Şimdi Ara

Mezun senesinde dershanede derse girmek mi yoksa sadece denemelere girmek mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
3
Favori
1.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sayısaldan 66k yaptım ve mezuna bırakmaya karar verdim. Bu sefer hedef ilk 20k. Sizce dershaneye gidip derslere girmeli miyim? Yoksa çalışmasını bilene youtube yeterli bir kaynak mı?

    Ya dershaneye gidip hem derslere girip hem de denem olucam. Ya da sadece denemeler için gidip evde youtubedan çalışacağım. Hangisi mantıklı sizce?




  • Hocam ben 2 senedir dershanesizim.Geçen sene 40 bu sene 18.Sadece denemeye gittim.Konuları biliyorsanız gereksiz.Tek sorun sosyalleşme kısmı.Dershane olunca daha sosyal oluyorsun ama ders açısından bakınca 1 ders harika geçiyor verimli geçiyorsa 3 ders boş gibi geçiyor ya da bildiğin konuyu 50 kere tekrar etmenin anlamı yok.O kadar parayı dershaneye vermektense kitap alın ücretli videolara yönelin daha iyi tabi son karar sizin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • withmymask W kullanıcısına yanıt

    Ben de sadece denemeye girme taraftarıyım hocam. Teşekkürler.

  • eğer disiplinli biriyseniz gercekten gitmenize gerek yok ama disiplininiz yoksa, 1 sene boyunca o motivasyonunuzu koruyabileceginizden emin degilseniz kesinlikle gidin derim


    eger disiplinim yok ama oturturum, hallederim vs hayal dunyasında yasıyorsanız


    ilk aylar cok guzel calısırsınız, senenin ortalarına doğru eger guclu bir iradeniz yoksa gecmis olsun simdiden.


    ilk önce "dershane" tanımını iyi kavramamız lazım, artık bu tarz kurumlar dersi öğretmekten ziyade rekabet icin gidilen kurumlar olmaya basladı. ders öğrenmek istiyorsan her türlü youtube dan daha rahat öğrenirsin, ancak geri kalan her sey icin(rekabet, disiplin(günde min 4 saat ders islersin en azından) vs.) dershane gerekli.


    dandik de olsa bol ogrencisi olan bir dershaneye gidin, dershaneye dersi öğrenmekten ziyade rekabet icin gidin, derslere girmeseniz de olur yeter ki o dershanenin en basarılı sınıfına(etrafındaki kisilerin ortalaması sizsinizdir, cok basarılı ogrencilerin arasında sınava hazırlanmak ile ortalama bir sınıfta sınava hazırlanmak arasında daglar kadar fark var(bu arada o ortalama sınıflardan bir an once kurtulmaya bakın yoksa üzüm üzüme baka baka kararıyor, ayrıca en lanet klasman o ortalama ogrenci klasmanı. hayallerinizi, umudunuzu kaybettiginiz ortam o ortam)) girmek icin rekabet halinde olun gerisi kendiliginden gelecektir.. aksi halde sadece paranızla rezil olursunuz, cevremde bu sekilde dershaneye gidip ders calısmayıp sadece parasını harcayan kisiler cok.


    dershaneye yazılıp rekabet icin giden arkadasım ise 2020yks'de 20k civarı sayısal sıralama yaptı(ki dershane de öyle çok şey katmadı, sadece belirli bir düzeni vardı deneme vs. ara sıra dersleri astığı da oluyordu, genelde bireysel olarak çalışıyordu. yani dershaneye bel bağlama olayı yok, sadece rekabet.)bu arkadas ortalama bir lisede bu arada, okulun öğrenci ortalaması tytde 250k civarıdır muhtemelen, oyle les bi liseden mezun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 30 Temmuz 2021; 2:5:24 >
  • ders için youtube yeterli

    sadece denemelere girmek daha mantıklı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

    bu konuda haklısınız hocam ben çok istikrarlı olmama rağmen koptuğum noktalar da oldu.Sosyalleşme,istikrar koruma konusunda sıkıntı olur diyorsanız gidin.Bazı dershaneler belirli dersleri veriyor öyle yerlere de gidebilirsiniz.

  • disiplinliyim sonuna kadar götürebilirim diyorsan dershanenin sana bi katkısı olmayacak bence sadece sınavlara gir

  • Evde yaşanması olası birçok problem oluyor çalışmaya başlamadan önce aklına hayaline gelmeyecek şeyler evde patlak verebiliyor odaklanmak konsantre olmak psikolojini korumak çelik gibi sinirler istiyor tüm bunlar çok iyi dusunmelisin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dershane hakkında bir şey demiyeceğim ama yapacağınız en doğru hamle hedefinizi 20k değil ilk 5k altı olarak belirlemenizdir. 66k dan 20k size kolay gibi gözükür ve ons göre çalışırsınız fakat 5k hedefle daha çok çalışıp 20kdan iyi yapma ihtimaliniz var

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sadece denemelere katilmanizi oneririm.Artik internet uzerinden hocalara ulasmak ve konulari ogrenmek cok kolay.Bildiginiz seyleri tekrar edip durmaktansa eksik olduklariniza yonelirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Disiplin sağlıyorsanız sadece denemeye girin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kunduz da matematik öğretmeniniz olarak sorularınızı çözüyorum suan icin mezuna kalıp soru cozdurerek ilerlemek isteyen arkadaslar icin indirim kodu GAMEKI331T girmeniz yeterli,aktif ve güncel kodtur.%50'ye varan indirim söz konusu.Kunduz uygulaması soru çözdüremeyen öğrencilerimiz için nimet sayılabilecek bir uygulama,anında sorularınızîn yanıtını alabilirsiniz.emin olun soru çözüm uygulamaları içinde ilk sırada öğrencilerim🥰❤️

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt
    Geçen sene şunları okuyunca derdim ki ya neyin zırvası bu açıyosun youtube kaf esş oturuyorsun öğreniyorsun çok basit.Dershaneye gidecek kadar kafasız mıyım?Bu sene bu konudan muzdarip olarak söylüyorum.Her şey tam anlamıyla arkadaşın dediği gibi oluyor.İlk bir ay tabiri caizse at gibi yardırıyorsun.Sonrası bozulan uyku düzeni,geceyle gündüzün yer değiştirmesi,gittikçe artan ekran süresi(telefon ve sosyal medya kullanmadığım halde),yeni edinilen saçma hobiler,ilerlemeyen konular,olusmayan deneme düzeni,aile baskısı,anksiyete...
    Liste uzar gider.Ama bir noktada kopuyorsun.Koptuğun noktayı anlayamadan sen zaman geçiyor.Sonra 6 ay kala, 5 ay kala,4 ay,3 ay derken bi bakmışsın sınav gelmiş.Mental çöküş,psikolojik problemler bahsetmiyorum bundan bile.Günde 16 saat uyumaya başladığımı bilirim.Böyle düş kalk düş kalk olmuyor stabil olucak.Arkadaş çok haklı bir noktadan sonra inanılmaz derecede her şey kötüye gitmeye başlıyor ve malesef toplanmıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • anyelaizen A kullanıcısına yanıt

    ah hocam bu olayı anca ceken bilir.. striker mezun olarak acı şekilde tattım bu durumu...


    en azından dershanedeki o sınav temposunun havası cekilmeli, çalışıp çabalayan insanları gormeli insan... aksi halde dediğiniz gibi...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 30 Temmuz 2021; 1:59:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.