Şimdi Ara

Mezun senesinde ders çalışmadığınız zaman izlemelik bazı dizi filmler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
14
Favori
1.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mezuna bıraktınız ve boş vaktinizi dolduramıyor musunuz? Donanım haberden dev hizmet, yalnızca içinizdeki sıkıcı boşluğu dolduracak türden seçilmiş dizi filmlerin bir listesi. Bu liste özellikle rastgele her izlediğim dizi filmi değil de yalnızca harcadığınız vakte değecek ve güzel vakit geçirmenizi sağlayacak bir liste olacak.


    Çünkü mezun senesinde dizi filmden çok ders çalışmanız daha önemli bu yüzden dizi film izlediğiniz kısıtlı vakitlerde yalnızca en kaliteli olanları izleyin istedim.





    *DİZİLER*



    1-Rick and Morty


    Şimdilik 5 sezon. Her sezon 10 bölüm ve her bölüm 20 dakika civarı. Evrendeki en zeki adam ve torunun maceralarını konu alıyor. Her bölüm farklı bir bilim kurgu içeriğini çok ustaca işleyen dizi. İnsanın olaylara bakış açısını değiştirecek türden iz bırakıyor. Birkaç bölüm izledikten sonra izlediğiniz hiçbir şeye benzemediğini fark edeceksiniz. Bölümlerin 20 dakika olması da ders çalışmadığınız zamanlarda izleyince çok oyalanmamanızı sağlayacak.




    2-Attack on Titan


    Sayısız anime izlemiş olan bir arkadaşımın bana önerdiği dizi. Dediğine göre en iyi anime buymuş. Benim de izlediğim tek anime. Devler ve insanların mücadelesini konu alıyor. Ancak bildiğimiz dünyada değil. Bilmediğimiz bir tarihte devler 100 yıl önce insanların büyük çoğunluğunu yok etmiş. Kalan insan topluluğu ise devlerin giremeyeceği 3 büyük surun ardına saklanmıştır. Bir gün diğer devlerden çok daha üstün olan muazzam dev ve zırhı devin en dış duvarı yıkması ile devler 1. suru aşar ve ilk surdaki insanlar 2.sura çekilmek zorunda kalır. Devleri öldürmeyi kendine görev bilen Eren Yeager ve arkadaşlarının duvarın dışına seyahat eden ve devleri durdurmaya çalışan keşif ekibine katılması ile olaylar hızlanır.

    4 sezon, her bölüm 20 dakika civarı. Aynı şekilde ders molalarında fazla vakit almayacak türden. Tabii sonraki bölüme geçmeden durabilirseniz.




    3-Lost


    Bugün ki kült dizilerin hiçbiri yokken Lost vardı. Avusturalya'dan Los Angelesa giden bir uçak kaza yapar ve gizemli bir adaya düşer. Kazadan sağ kurtulan 40 civarı yolcunun adada hayatta kalma macerasını anlatıyor. Ancak ada sıradan bir ada değildir. Çünkü uçağın kaza yapması da yalnızca onların hayatta kalması da tesadüf değildir. Ada onları seçmiştir


    Toplam 6 sezon. Her bölüm 45 dakika civarı. Yatmadan önce 1 bölüm izleyip kapatmak için ideal. 6 sezon boyunca her bölüm aşırı gizemli geçiyor. Son bölüme kadar cevapları alamıyorsunuz. Başyapıt.




    4-Dark


    2017 yılında Almanya'nın bir kasabasında küçük bir çocuğun kaybolması ile olaylar başlar. Asıl soru çocukların nerede değil ne zaman kaybolduğudur. Konusunu anlatması en zor dizi bu olabilir sanırım. Düz olaylara dalıp anlatmam gerekirse ana karakter Jonas, 16 yaşında bir çocuk, hoşlandığı kız olan Martha'nın küçük erkek kardeşi kayboluyor ve dizideki olaylar başlıyor. Bütün konu zaman yolculuğu ile alakalı.

    Konuyu anlatmayı beceremedim ama 4.sıraya koymamda var bir hikmet. Bu dizi derse ara verdiğinizde izlemek için harika bir seçenek. Tam bir beyin jimnastiği ve üzerine düşünülecek bir hikaye.

    3 sezon. Bölümler 50 dakika civarı. Her sezonda 8-10 bölüm var. Dizi konuyu uzatmadan anlatmak istediği şeyi anlatıyor ve tadında bırakıyor. Mutlaka izleyin.



    5- 13 Reasons Why


    Özellikle lise düzeyindekilerin ilk 2 sezonunu izlemesi gereken dizi. Ama herkese göre de bir dizi değil. Dizi insanlara karşı olan tavrınıza daha çok dikkat etmenizi sağlayacak.

    Amerika'da bir lisede intihar eden bir kız. İntihar etmeden önce arkasında 13 kaset bırakır. Her kasette onun intiharına sebep olan farklı bir kişiye hitap eder ve hikayesini anlatır. Kasetler kız hayattayken ondan hoşlanan ama asla söyleyemeyen çocuğun eline geçer ve onla beraber bizde her bölüm bir kaseti dinlemeye başlarız. Ana karakterimiz olan Clay, kasetleri dinledikçe Hannah'nın intiharına sebep olan insanlardan intikam almaya çalışır.

    Dizi herkese göre değil çünkü intihar konusunu çok fazla vurgulayarak işliyor. Yani eğer buna meyilliyseniz sizi kötü etkileyebilir.

    Fakat diğer insanların izlemesi gereken bir dizi çünkü günlük hayatta farkında olmadan insanlara ne kadar zarar verebileceğimizi çok iyi gösteriyor.

    Dizi toplam 4 sezon fakat ilk 2 sezonu izleseniz yeterli. Eğer dizideki karakterleri sevdiyseniz 3. ve 4.sezonuda izleyin fakat dizinin daha sonradan konusu değişiyor. 2.sezonun sonunu final olarak kabul etmenizi tavsiye ederim.



    6-Supernatural


    Mezun senesinde 15 sezonluk bir dizi önermem tuhaf gelebilir fakat dostum bu dizi tavsiye etmeye değer. Eğer başladığınız dizileri bitirme takıntınız varsa başlamayın ama. Diziyi bitircem diye ders çalışmayı bırakabilirsiniz. Bu diziyi de 5. sezonun sonunu final olarak kabul edip bırakabilirsiniz. Ama oraya kadar gelirseniz bırakabileceğinizi hiç sanmıyorum. İlk 5 sezon ve geri kalan 10 sezon arasında bariz bir kalite farkı var ama. Sonradan konusu değişiyor.

    İki erkek kardeşin anneleri çocuklar küçükken doğaüstü bir varlık tarafından öldürülünce babaları yaratığı araştırmaya başlar ve bir ''avcı'' olur. Avcılar doğaüstü yaratıkları öldüren profesyonellerdir. Çocuklarını da bir avcı olarak büyütür. Kardeşler 20 yaşlarına geldiklerinde büyük kardeş avcı olarak devam ederken küçüğü bunlardan uzak durup üniversiteye gitmek için evi terk etmiştir. Ancak babalarının gizemli bir şekilde ortadan kaybolması ile yıllar sonra büyük kardeş Dean, Sam'i ziyarat eder. İkili böylece kendilerini yollara verir ve babalarını ararken karşılaştıkları yaratıkları avlarlar. İzler sonunda onları annelerini öldüren yaratığa götürecektir.

    15 sezon, her sezon 22-23 bölüm civarı. Her bölüm yaklaşık 40 dakika. Bu dizi hem eğlenceli hem ciddi olabildiği için favorilerim arasında. Tavsiye edilir.



    7-BBC Sherlock


    Sherlock'u hepiniz duymuşsunuzdur. Sherlock'un bölüm mantığı biraz farklı. Toplam 4 sezon her sezonda 3 bölüm var ve her sezonu uzun bir film gibi kabul edebilirsiniz çünkü her bölüm 1,5 saat.

    Dersten bunaldığınız zamanlar için haftada bir gün Sherlock gecesi yapıp bir oturuşta bir bölüm bitirebilirsiniz. Karakterin zekası ve tepkileri ile kısa sürede favoriniz olacağına eminim. Özellikle 2.sezonun 1. ve 3.bölümü aşırı iyidir ve dizi bölümü olarak izlediğiniz çoğu filmin üstüne koyacağına eminim.




    8-Breaking Bad


    Son olarak Breaking Bad, Neden en sona koydum derseniz listenin mantığıyla uyuşmuyor. Dizinin konusu yavaş ilerliyor yani vaktiniz varsa izlemeniz gereken bir dizi. Dersten bunalınca dönüp bakabileceğiniz bir dizi değil. Ama koymadan edemedim çünkü çok iyi. Diziyi bitirdiğinizde kimyaya saygı duymaya başlıyorsunuz.

    Walter White 50 yaşlarında bir kimya öğretmenidir. Yaşlanmıştır, düz ve monoton bir hayatı vardır. Bir gün akciğer kanseri olduğunu ve yaklaşık 6 aylık ömrü kaldığını öğrenince öldükten sonra zaten durumları iyi olmayan ailesinin geçinmesi için para kazanmak ister. Son derece usta bir kimyagerdir ve potansiyeli öğretmen olarak harcanıyordur. Öğrencisi Jesse Pinkman ile kristal meth(uyuşturucu madde) üretme işine girer. Kimya yeteneklerini kullanarak piyasadaki en kaliteli malı üretir. Artık ikinci bir kimliği vardır. Heisenberg.

    Kimya mühendisliği okumak istediğimi söylediğimde sürekli esprisine maruz kaldığımı dizidir bu.

    Imdb puanı 9.4.

    5 sezon, her sezon 13-16 bölüm civarı.




    *Diziler bu kadardı. Unutmayın. Listenin olayı dizi film önermek değil. Ders çalışmadığınız zaman açıp izleyebileceğiniz dizi film önermek. Dolayısı ile fazla dizi film önermiyorum. Özellikle filmlerde yazacak çok şey var fakat ders çalışmak dışında öldürdüğünüz vakitlere değecek şeyler önermek istedim.




    *FİLMLER*



    1-Twelve Angry Man



    1957 yapımı film. Eğer siyah beyaz diye önyargılıysanız filmi izledikten sonra olmayacaksınız. Çünkü film ön yargıları kırmak üzerine.

    Amerika'da idam cezası verileceği zaman jüri sistemi kullanılır. 12 jüri üyesi bir odaya kapanır ve davayı inceleyip sanığın suçlu ya da suçsuz olduğuna karar verirler. Eğer 12 kişide aynı fikirdeyse hüküm verilir.

    Filmde 12 jüri üyesinin karar sürecini anlatıyor. 18 yaşında babasını öldürdüğü söylenen çocuğa 11 jüri üyesi anında suçlu damgası yapıştırırken içlerinden bir tanesi önyargıları kırarak suçlu olmadığını söylüyor ve diğerlerini ikna etmeye çalışıyor. Çocuğun dosyası, geçmişi ve kimliğinden dolayı önyargılı olmak yerine deliller incelendiğinde çocuğun suçsuzda olabileceğini diğerlerine gösteriyor ve onları ikna etmeye çalışıyor.

    Önyargılı olmak, insanları ikna etmek ve sürü psikolojisi bu filmde en çok öne çıkan temalar. Herkesin izlemesi gereken bir klasik. Ve bu arada

    ''Not guilty''



    2-Detachment


    Her ay farklı bir okula atanarak geçici öğretmenlik yapan bir adamın son geldiği sınıftaki öğrencilerle bağ kurmasını anlatıyor. Lisedeki çocukların yardımcı birisi tarafından doğru dürüst yönlendirilmediği için kendilerini heba ettiğini gösteriyor film. Filmin listenin başlarında olmasına güvenerek izleyin. Yok olup giden gençlerden olmak istemiyorsanız hayatınıza çekidüzen vermeniz gerektiği mesajını içeriyor.



    3-Alien serisi


    Listedeki ilk 2 film toplumsal mesajlar içeren ciddi filmlerdi. Bundan sonrası çerezlik ve ders çalışmaktan bunaldığınız zaman güzel vakit geçirmenizi sağlayacak filmler olacak. Tıpkı Alien serisi gibi.

    Alien, ilki 1979'da çıkan bir korku serisi. Yük taşıyan bir uzay gemisinin yolcuları yakınlarından geçtikleri bir gezegenden insan sinyali alırlar ve iniş yapmaya karar verirler. Ancak geri döndüklerinde gemiye gelmemesi gereken bir şeyde gelmiştir ve uzayda kaçabilecek bir yerde yoktur.

    İlk 4 film, aynı ana karakterin başından geçenleri anlatıyor. Ondan sonra ise 2 filmlik Alien vs Predator serisi var. İlk 4 film kadar olmasa da çerezlik başka bir seri. Bi de 2012 ve 2017 yılında çıkan ilk filmin yönetmenin çektiği Prometheus ve Alien:Covenant filmleri var. Onlarda baya iyi.



    4-The Dark Knight Trilogy


    Bundan sonrası Christopher Nolan övme sekansı. Dark Knight üçlemesi ile başlayalım. Söylenecek şeyler belli. Bu seri, harcadığınız vakte değecek türden bir seri. Süper kahraman filmlerini bambaşka bir boyuta taşıyor. Her marvel filmi Dark Knight kalitesinde olsa efso olurdu herhalde.



    5-Interstellar


    Nolan ile devam. Gelecekte dünyanın kaynakları yok olmak üzeredir ve insanlık için tek kurtuluş uzayda yaşam bulmaktır. İnsanlığı kurtarmak için uzaya giden bir babanın dünyada bıraktığı kızına geri dönmek için verdiği mücadele.




    6-Inception



    İnsanların rüyalarına girip onların düşüncelerini ele geçirmekte usta olan ikili. Bu sefer farklı bir iş teklifi alırlar. Yapılması çok zor olan Inception'u yapmaları gerekiyor. Inception, bir insanın zihnine fikir ekme değil fikir yerleştirmedir. Ancak fikir yerleştirmek hiç kolay değildir çünkü size filleri düşünmeyin desem ne düşünürsünüz? Tabii ki filleri.



    7-The Matrix



    4.sü çıkmadan bütün seriyi izleyin bence. 1999 yılı için eşsiz bir senaryo olabilir sanırım. Hiç bilmeyenler için filmlerin içinde değilde arka planda kalan hikayesini anlatayım.

    2000'lerin başlarında insanlar yapay zekası geliştirmiştir ve yıllar içerisinde her işlerini yapay zekaya yaptırırlar. Makinalar çok hızlı öğreniyorlardır ve her hatalarında daha fazla gelişirler. Bir gün ev işlerini yapan bir makine sahibinin kendisini yeni modeliyle değiştireceğini öğrenince onu öldürür ve bu olay tüm insanların makineler düşman olmasını sağlar. Bütün makineler yok edilmeye başlanır. Kalan makineler Afrika da bir ülkeye çekilir ve kendi ürünlerini üretirler. Makinelerin üretimleri insanlardan çok daha üstündür ve ekonomileri insanlara oranla hızla gelişir. Makinelerin yok edilmesi gerektiği konusunda hemfikir olan insan devletleri güneşi karartma projesini uygularlar. Gökyüzüne atılan bomba ile gökyüzü tamamen karartılır ve makinelerin mutlak enerji kaynağı olan güneşle olan bağlantıları kesilir. Ancak bu bile makineleri durduramaz. Hızla evrilirler ve insanlara hükmederler. Çünkü güneş yok edilince insanlar ve diğer canlılar içinde yaşam tükenir. Kalan insanlara bir teklifte bulunurlar. Onları 1999 yılında yaşadıkları bir simülasyona sokarlar karşılığında onların hayat enerjilerinden beslenirler. Yani insanları pil olarak kullanılırlar. Çoğu insan bunu kabul eder. Kabul etmeyen asiler ise yeraltında bir şehir kurarlar ve makinelerle bir savaş verirler.



    Filmlerde bu kadardı. Dediğim gibi izlenecek bir sürü içerik var fakat sınav senesinde bunların hepsini izleyemeyiz. Ben de izledikleriniz arasından güzel vakit geçireceğinizi düşündüklerimi seçtim. İyi seyirler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeanWinchester54 -- 11 Ekim 2021; 10:24:15 >







  • Hannibal  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gridlock'd

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fringe
    Person of interest

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mindhunter, fena sarıyor öyle böyle değil

  • Fringe mük.

  • Diziye baslayinca bokunu cikaran bi ben mi varim ya? 1-2 gun bi tane izliyorum 3.gun 3 sezonu tekte bitiriyorum. Sinavi kazanana kadar bi daha dizi izlemeyecegim gibi duruyor cok riskli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kurtlar vadisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B849B3DA4 -- 12 Ekim 2021; 2:15:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada Naruto başlayın YKS'ye anca biter

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ustam yeni rakip eleme taktiği mi bu? İşini biliyorsun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende ekleyeyim, if i hadn't met you. Eğitim konusunda sizi motive edecek yani da var. Dublajı güzel değil izlemeye değer.

    Glitch de öneririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kurtlar vadisi yok cugu

  • Yargı dizisini öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film olarak Mad Max Fury Road - Yedinci Hayat bir de çerezlik olarak Animal World ü öneririm.

  • Arrival, Get Out, Predestination, Gone Girl, Transcendence, 12 Years a Slave, Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi farklı filmler arayanlar için mükemmel filmler. içlerinde zamanla alakalı çok iyiler de var arrival predestination benjamin button gibi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yarım bırakırsam aklıma takılıyor ders çalışamıyom ben

  • LeviEfendi kullanıcısına yanıt

    12.sınıfta animeci arkadaşım, denemede birinci olan kızı narutoya başlatmıştı. Kız zaten anime izliyodu ama naruto izlememişti hiç. Sonraki denemelerde kızı geçmeye başladı xd

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.