Şimdi Ara

Metro Kuru Soğan 2.99 tl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
1
Favori
15.678
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Metro Kuru Soğan 2.99 tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Millet üretmeye üretecek de devlet tarıma destek vereceğine desteği müteahhite verirse sen de beton yemeye mahkum kalırsın. Lüks yata mazot indirimi yapılacağına çiftçiye yapılsın aynı indirim. Suçu millete atıp kenara çekilmek kolay bugün patates ekimi yasaklanan arazilerden haberin var mı? Bilincli şekilde tarım bitiriliyor her alanda dışa bağımlı kalıyoruz.
    Olay o işte hocam mevsimi geliyor, mevsiminde ucuz yiyorsunuz. Ama bu soğan mevsimsel bir ihtiyaç değil. Türkiye'de hemen hemen 6 ay üretiliyor. Mart-Nisan'dan Ağustos-Eylül'e kadar geçen sürede üretiliyor. Aradaki sürede üretim varsa da çok az. Bu noktada da depodaki soğan giriyor devreye. Varsa ufak zamlarla yine de bulabiliyorsunuz. Ama hiç kalmayınca durum bu işte on liraya soğan arayıp da bulamıyorsunuz. E neden depolamıyoruz o zaman? Bir sebebi hasattan sonra yağmur yeme ya da ılık hava görme durumunda çimlenmesi ( depo ömrünün uzunluğu çok hassas ) diğer sebebi de malesef çiftçinin para ihtiyacı. Adam satmak zorunda çünkü gübresi ilacı vesaire derken bu adam yeri geliyor bu soğanı kilosu 50 kuruştan daha pahalıya satmazsa zarar ediyor.
    Karmaşık dinamikler yani baya. Tüketicinin gözünden dediğiniz doğru. "Geldi de biz mi almadık kardeşim?" diyosunuz, emin olun çiftçi de gelsin istiyor. Tek istediği emeğinin ziyan olmaması, kendisinin de bir sonraki sene ekeceği mahsule ve karnını doyurmaya parasının olması. Çiftçilik dediğiniz şey risk işi, soğan özelinden konuşayım: soğanlar daha baş devirmeden yeşilken bir dolu yese o soğan yaprağından başlayıp köküne kadar çürüyor. Satıp para kazanamadığın gibi harcadığın emekten ve paradan da oluyorsun. Emin olun kolay iş değil.
  • Çuval ile mi satıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mısırdan gelen soğan sanırım. Muhtemelen çuval ile de satılır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • happy center'da şuan 2.99'a satıyor,varsa çevresinde bu marketten olan bakabilir.benim daha 2 tl'den aldığım soğanlar duruyor,yeni sezon ürünleri gelene kadar idare eder.
  • iyi fiyat
  • Nisan sonunda soğan fiyatının 1-1,5 lira olması bekleniyor:https://www.memurlar.net/haber/822842/nisan-sonunda-sogan-fiyatinin-1-1-5-lira-olmasi-bekleniyor.html
    Kaynak:AA.
  • Kardaş ekonomik soğan = çürümeye yol almış soğan mı baktınız mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kendi toprağımızda soğana hasretiz. Yazıklar olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekonomik soğan 😂😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Amasya - Merzifon'da tarlamızda geçen sene ve bir önceki sene soğan ekti babam. Ben de elimden geldiğince yardım etmiştim. Çok net hatırlıyorum 2 tır soğan gitmişti, silme doldurmuşlardı geçen sene. Kilosunu 40 kuruştan satana kadar akla karayı seçmişti babam. Yazık üzülüyorum. Ben onun verdiği emeğin yüzde birini verdim belki ama içim acıyor şuanki manzarayı görünce.

    Daha kötüsü var ki o da şu: Soğan üretirsin depon varsa risk alır saklarsın belki değerlenir dersin. Eğer o değerlenmezse günün sonunda bırak para kazanmayı, kendi cebinden para verip bir de soğanı yükletir dökersin bir yere. Bu durumdaki üreticiler de vardı köyümüzde.

    Hain depocular şerefsiz depocular gibi yorumlar oluyor internette ama insaf yani hanginizin gönlü el verir ki şu duruma? Sen 40 kuruşa satamazken adam ordan burdan ithal ediyor kilosu 1,5-2 liraya. Daha iyi günlerimiz diyorum ben. Birbirimizi yemezsek açlıktan kendimizi şanslı sayalım




  • Metronun hangi şubesi burası ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • carpenokte kullanıcısına yanıt
    Hocam İstanbul'da çoğu yerde soğanın kg'ı 7-9 lira arasında satılıyor. Ay sonu birden 2 liraya düşmesi nasıl mümkün olur? En fazla 4,5 - 5 lira yaparlar sanırım.
  • Hadi soğan fiyatı düşecek diyelim. Sadece soğan mı kemirecez arkadaş. Bu kafa böyle devam ederse, yaşadığımız en iyi günlerimiz bu günlerimiz olacak
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.