Şimdi Ara

Metro ethernet ile ağ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar kolay gelsin herkese, şimdi bizim apartmanımızda metro ethernet ile fiber internet dağıtılıyor her daireye. Bizim daire girişindede bir router yada hub (tam bilmiyorum ne olduğunu çok basit ufacık bir alet) ile odalardaki ethernet kablolarına dağıtım yapılıyor. Benim dairemede 4 adet sabit ip adresi ve bağlantı için gereken tüm adresler (alt ağ maskesi,ağ geçidi,dns) tanımlanmış durumda. Şimdi benim yapmak istediğim bu ip adreslerimden bir tanesini kullanarak eve her odadan çekebilecek (duvarlar sağlam , güçlendirme ile perde duvarlar yapılmış durumda ) güçlü bir router ile dağıtım yapmak istiyorum. Acaba bu dağıtımı yaparken wireless lada bağlandığımda tüm ayarları alıcı cihazdada ( bana verilen ipleri) girmem mi gerekecek çünkü bu durumda 4 adet cihaz dışında internete çıkış yapamıyorum, yoksa router ile dağıtımdan sonra ip sabit kalıp her cihaza router altında bir ip mi verilecek ?
    biraz uzun oldu ama umarım anlatabilmişimdir. Birde ucuz güzel güçlü bir router tavsiyesi verebilir misiniz?







  • Router tek IP'yi alacak ve kendisine bağlanan cihazlara alt IP'ler dağıtarak tek IP üzerinden internete çıkmasını sağlayacak.

    Evin yapısını bilemiyorum, ama güçlü bir router derseniz tp-link 1043nd olabilir. Ya da iki tane tp-link 740n alıp birine gelen etherneti girersin, diğerini de evin çekmeyen tarafına yerleştirip kablosuz repeater olarak kullanabilirsin. Bu şekilde ağı çok daha geniş bir alana yayman mümkün.
  • 2 adet tplink 740n router al. bir tanesine kabloyu gir kablosuz yayın yap.
    diğeri ile wds yani kablosuz köprü ile ağı genişlet.
    80 liraya gayet geniş kapsamlı bir yayının olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.