Şimdi Ara

Meta, üçüncü kez çalışanlarını işten çıkarıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Meta, üçüncü kez çalışanlarını işten çıkarıyor
    Meta, şirketin "verimlilik yılı" kapsamında yeni bir işten çıkarma turuna başladı. İşten çıkarmaların son turu Meta'nın çeşitli iş gruplarının üyelerini hedef alıyor ve Nisan ayında teknik rollerdeki çalışanları etkileyen bir önceki turu takip ediyor. Şirketin Kasım ayında 11.000 çalışanı etkileyen ilk işten çıkarma turunun ardından, bu son iki turda yaklaşık 10.000 çalışan işini kaybedecek.



    Meta, toplam 21.000 çalışanı işten çıkardı



    Meta, üçüncü kez çalışanlarını işten çıkarıyor
    Meta, şirketin milyarlarca dolarlık maliyet tasarrufu planının bir parçası olarak üçüncü işten çıkarma turuna başladı. İşten çıkarmalar, Zuckerberg'in zorlu ekonomi ve zayıflayan dijital reklam pazarında şirketin zayıflaması ve daha çevik hale gelmesi için gerekli olarak sunduğu Meta'nın “verimlilik yılının” bir parçası.



    Ayrıca Bkz.Meta, Giphy'yi 400 milyon dolara aldıktan sonra hizmeti gülünç fiyata sattı!



    Maliyet kesintilerine rağmen, Meta hala metaverse'e büyük yatırımlar yapıyor. Metaverse dahil, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojileri geliştiren Reality Labs birimi, ilk çeyrekte 339 milyon dolar gelir getirirken 3,99 milyar dolar işletme zararı kaydetti.



    Son işten çıkarmalarla birlikte Meta'nın geçtiğimiz Kasım ayından bu yana işten çıkardığı toplam çalışan sayısı yaklaşık 21.000'e ulaştı. Meta'nın işten çıkarmaları sektördeki en yüksek rakamlar arasında yer alsa da, son birkaç ay içinde işten çıkarma yapan tek teknoloji şirketi olmaktan çok uzak. Amazon, Google, Microsoft ve diğer düzinelerce şirket yılbaşından bu yana işgücünü önemli ölçüde azalttı.




    Kaynak:https://www.engadget.com/meta-is-laying-off-employees-for-the-third-time-in-less-than-three-months-174112198.html







  • Meta gibi şirketler hali hazırda sosyal medya üzerinden çalışan teknoloji siteleri yani çoğu çalışan aslında global yabancı dil bilen ve internet yönetimi ve üyelerin kontrol edildiği işleri yapıyor. Muhtemelen bu işten çıkarmaların nedeni küçülmek değil aksine bütün bu iş yükünü artık Yapay Zeka asistanlar ile halletmenin daha az maliyete neden olduğunu fark etmelerinden olduğu belli. Bir yapay zekaya doğum izni, sigorta primi, yemek ve ulaşım ve dini milli bayram izinleri gibi haklar ve masraflar sunmak zorunda değilsin tepe tepe kullan.

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Bu da bir sebep tabi ama asıl sebep Metaverse'ın tarihe karışması. NFT gibi tutunamayanlar serisinin altına yaldızlı bir şekilde imzasını attı.

    VR da böyle sonuçlandı. Metaverse da. Sebep teknolojinin maliyetli olması ve henüz potansiyeline ulaşmadan bir anda tüketici karşısına çıkması.

    Meta bu gidişle her zaman bir sosyal medya platformu olarak kalacak. Hazır vakitleri varken FaceBook'u da bir MikroBlog sitesine dönüştürsünler. Bu gidişle ellerinde bir WhatsApp bir de Instagram kalacak. FaceBook ile Messenger toplu kitlesini yavaş yavaş rakipleri Telegram, Snapchat gibi mesajlaşma uygulamalarına kaptırıyor.

  • Dünyanın yapay zeka ve robotlar ile daha az insan gücüne ihtiyaç duyması harika birşey.

    İşsiz kalan insanlara üzülmek saçmalık.
    Kimse kimseye güvenerek bu hayata gelmedi. Herkes kendi ayakları üzerinde durmalı. Birinin yanında çalışıyorsanız işten çıkarılmayı her zaman yaşayabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programcıların üzerinde çalıştığı projeler nedeyse
    80 lerden bu güne hep aynı uygulama modellerinin
    modern yorumlamasından başka bir geliştirme içermiyor.

    en son makine öğrenmesi ve yapay zeka türünde bir şeyler yapıldı.

    bundan sonraki çıkacak ürünler donanımsal sınırlamaların artık azaldığı
    ve olası insan faktörünün hesap edemediği çoklu fonksiyonlar üzerine

  • Yakında eleman kalmıycak herşeyi yapay zeka ile yapacaklar böyle giderse

  • EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt

    90ların başı bankamatikler içinde bankacılar işsiz kalacak deniyordu

  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Aslında olması gereken oluyor. NFS veya Meta konusunda normal zekaya sahip her insan aynı şeyi düşünüyordu zaten. Şifreli hale getirilmiş bir Jpeg niye milyonlarca dolar etsin? Minecraft gibi bir evrende arsa almak için binlerce dolar ödemenin mantığı nedir? VR tıpkı 3D Tv gibi bir eğlence olarak kaldı ve geçti. Piyasaya arada bir eğlence gerekiyor. Ama facebook bile bu kadar gazla çıktığında bir çok kullanım zorluğu saçma sapan içerikler, tasarım hataları ve mantıksız bir çok içeriğini değiştirmek yerine var olan gazın parasını yedi Mark bey Pentagon ile verileri paylaşarak. Aynısını Whatsup ve İnstagram ile yaparken Twitter da ondan aşağı kalır yanı yok. Ama nedense tüm ihale Tiktok'a ve yakında Telegrama yıkılacak. Nedenleri de biliyoruz tabii.


    Bizleri paylaşamıyorlar, ucuza mal buldular bütün özelimizi ele geçirdiler koyun gibi klonluyorlar, kucaktan kucağa dolaştırıyorlar. Bakalım kimin kucağında kalacağız.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.