Şimdi Ara

Meslek seçimi konusunda yardıma ihtiyacım var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaşım 23. Lisede Makine-CNC bölümünden 5 yıl önce mezun oldum. Şu an ise 4 yıllık İktisat bölümü son sınıfta okuyorum. Ama İktisat bölümünü kesinlikle sevmiyorum, 4 yılımı buna harcadığım için çok pişmanım.

    Teknik ressam olmak istiyorum. Autocad, Solid iyi kullanırdım lisedeyken. 1 aylık kurs ile tekrar hatırlarım programları.

    Teknik ressamlığı üniversitede okumadan bulabilme imkanım nedir? Lisede de CNC okudum gerçi ama aklım hep makine ressamlığındaydı. Sizce ne yapmalıyım, benzer tecrübeleri olanlar varsa yardım edebilirseniz çok mutlu olurum. Umutsuz bir haldeyim.



  • kendi bölümün mesleğin çok güzel makine teknik ressamı olabilirsin mesela. autocad ve solid gibi programlarda makine parçası çizimi tasarımı yaparsın geleceği olan işdir hangi işi eviyosan onu yap..
  • Geç kalmadın diyosun yani. Ressamlık okumadım, CNC okudum ama kurslarına gidip sertifika alırsam iş bulabilme imkanım olur mu acaba
  • ressamlik yapmak istiyorsan yaparsin hocam. bi teknik ressamin yegenini alip evde calistirdigina sonrada ise baslayip 2 yil sonra bizim vazgecilmez elemanimiz olduguna sahit oldum. (cocuk teknik degildi sadece terzi kalfasiydi)

    isteyen yapiyor, ne kadar istediginle alakali.

    Yapmalimiyim dersen bence yapabilirsin, hatta universite mezunu olarak kendini gelistirmeye acik olacaksindir BIM modeler olabilirsin muhendisler kadar kazanirsin. (insaat icin konusuyorum)
  • Bir çok firma ne kadar tecrübeli ve işi ne kadar bildiğine bakar. Bir süre düşük ücretli belki ücretsiz firmalarda çizim süreçlerine dahil olabilirsiniz buradaki portföy ve tecrübe ile 1 yıla sektörde kendine yer edinirsiniz. Bu birçok meslek grubu için böyledir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam şöyle bir ortam da aranan adam olmak lazım. Eğer ilgin ve yeteneğin varsa peşini bırakma derim. 23 yaş çok erken. 30 yaşında adamlar senin yerinde olsa neler yapar nelerden vazgeçer. En azından ben böyle istedim dersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknik okula gidemiyor musun? Yatay geçiş mümkün bak lisans bitmeden geçiş yap hemen lisans kaydını iptal ettir hatta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.