Şimdi Ara

meslek lisesine gitmeyin!! [1.5 yıl sonrası] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
1
Favori
22.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    Meslek lisesi amele yurdu.. Mezun olunca anca sistemin bir dişlisi olursunuz.. Eskiden neydi yaa en fazla öğretmen olabiliyordun şimdi de katsayı muhabbeti var mı acaba?

    artık üniversitelerde farklı değil. yeni açılan bazı üniversiteler, öğrenci bile bulamamaya başladı. çünkü üniversite mezunları arttıkça, hedef pozisyonlar tıkanmaya başladı. onlarda düşük ücret ve mobing ile tanıştılar. yabancı dili ileri seviye getirmeyen ve düşük vasıflı mezunların, sadece diploma ile kolay para kazanma devirleri bitti.

    meslek lisesinin sorunu katsayı değil. liseler için olan sınavlarda, puanı yüksek olan öğrenciler, anadolu ve diğer kaliteli okullara, düşük puanlı olanlar ise meslek liselerine geçiyorlardı. 8 senelik ilk öğretiminde açılan bu fark, 4 yıllık ortak lise müfredatında ne kadar kapanabilir. son 10-15 yıldır, üniversiteye gitmekten başka bir şey düşünmeyen gençlik, meslek liseleri ve katsayıyı, günah keçisi olarak ilan ettiği için, lise eğitimi çöküşe girdi.




  • ilk girdilerden bir yazı güzel özetlemiş adam ;
    Bırakın Allah aşkına Endüstri meslek lisesi denen lanet olası yer sadece dersler için kötü değil sosyal yöndende bitik,0,yerin dibi bir yer. Sınıflarda kız olmadığı için hocaların küfür etmesi, keko diye tabir edilen tiplerin bol olması bir kavga olduğu zaman 1 kişiye 20~30 kişi birden saldirmasi vs vs eğitim,kültür,saygı,sevgi bu gibi kavramlar 0 dır bu lanet olası yerde hayatımın 4 yılını bu iğrenç yerde geçirdim sırf şu kelime yüzünden "meslek lisesine git üniversiteyi kazanamasanda elinde bir mesleğin olur." Hayatımın geri dönülmez hatasını yaptığımı fark etmiştim ama iş işten geçti bir kere.bence ne yapin ne edin bir yolunu bulun gitmeyin meslek lisesine. keşke düz liseye gitseydim hiçbir b*k olamayacaksamda orda olurdum.
  • Dostum dediklerinin bir kısmı hariç diğerlerine katılmıyorum.
    Dediğin gibi meslek liselerinde fen dersleri çok az gösteriliyor ve etrafında geleceğe dair vizyonu geniş insan sayısı çok çok az oluyor.
    bende sağlık meslek lisesi okumuştum ancak insanın bence yapacağı varsa nerede olursa olsun yapabilir.
    sağlık meslek lisesi okumam samimi söylüyorum beni pişman etmedi.
    sağlık meslek lisesi okudum ve sağlık alanında hastanede staj yaparken sağlığın bana uygun olmadığını gördüm eğer sağlık meslek lisesi okumasaydım belkide bilgisayar mühendisliği değilde sağlık alanını tercih edecektim. gerçi içimde hep yazılıma merak vardı ama ...
    bir düz lisede okusaydım elde edeceğim biraz daha iyi çevre ve üniversite sınavına hazırlık olurdu ama orada da hiç iş deneyimim ve sektörle alakalı bir fikrim olmayacaktı. ikisininde artıları ve eksileri var.
    İşin özü ben bu dediklerini meslek lisesinde bahane görmedim fen dersi azda olsa hep en iyi fizik sınav notları, matematik sınav notları bende olurdu ve şuan istediğim üniversitede istediğim bölümü okuyorum.




  • Meslek lisesine gidenler bu ülkeye zararı ileride fazla fazla dokunacak kişilerdir adeta ruh hastaları, sapık manyak iğrenç yaratıkların toplanma kampıdır
    Malesef bu ülke yıllar sonra meslek lisesine gidenler büyüyünce çok kötü zamanlardan geçecek
    Kötü günler geride kaldı şimdi daha kötü günler geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanaka80 -- 30 Kasım 2019; 1:56:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen bea

  • Oraya gidince değişmiyor insanlar, halihazirda ruhhastasi olanlar,

    çevrenin ''en azindan elin balyoz tutar'' telkinleriyle DİREKT ve sadece oraya yönlendiriyorlar.

    Benim de bir mal akrabam yuzunden, ,,en azindan,, denildi ve oraya gonderildim ustune bir de 2yillik onlisans okudum oh mis,

    bosa giden zamanlarim... Ders calisacak degildim yine ama en azindan hobilerimedaha fazla zaman ayirabilrdim.


    Evet arkadaslar, ders calismayacaginiz garanti ise yillarinizi bosa harcamayin, sevdiginiz seyleri yapin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdiye kadar eğitimci kimliğimle yazdım ama bu sefer kişisel fikrimi yazacağım.


    meslek liselerine gitmemeniz kimin umurunda. sanki sınavla alınacak liselere puanınız yetiyor da "ben meslek lisesine gitmek istiyorum." diyorsunuz. gidecek başka yeriniz olmadığı için, meslek lisesine kayıt oluyorsunuz. ister özel liselere gidin, ister açık liseye, ben bunu bir kayıp olarak görmüyorum.


    öğrenci profiline gelirsek, korumalı siteden dışarı çıkmıyor yada ulaşımınızı özel araçla yapmıyorsanız, meslek lisesine gidip gitmemenizin bir anlamı yok. çünkü bu insanlarla aynı yolları arşınlayıp, aynı toplu taşıma ile seyahat ediyorsunuz.kusura bakmayın ama aynı okulu okumamanız mı birşey değiştirecek. şanlı urfa'daki olayda, okulun içindeki öğrenciler nedeniyle değil, yetişkinlerin kavgası yüzünden öğrenciler yaralandılar ve öldürüldüler. sözde elit görülen çocukların vakalarını da görüyoruz.


    üniversiteye giriş konusunu hiç açmayın. çünkü eskiden test çözen öğrencileri yakalarken, bugün sadece telefonla oyun oynayanları görüyorum. o senelerdi söylenen vaatler de artık patladı. elini sallasan, üniversite mezununa çarpacağın bugünlerde, cnc operatörlüğü için mühendis arayacak kadar piyasa düştü.(iyi maaş alanlar da var ama bunlar meslek lisesine gitmek zorunda olanlardan değiller.) artık ustalar 3-5 kuruşa kıllarını bile kımıldatmıyorlar.


    söyleyeceğim çok şey var ama koyun gibi gelecek 100 öğrencidense, beni gerçekten dinleyecek, verdiğim işleri yapacak, 3-5 öğrenciyi yeğlerim. varsın ek dersim olmamasın, kafam dinç olacak ya ona bakarım. isterseniz meslek lisesine gitmem diye şikayet etmeye devam edin yada benim yazdıklarımı öne sürün ama bu söylediklerimi değiştirmeyecektir. size tavsiyem, gerçek ustaları getirtecek kadar paranız olmayacağı için, kendin yap youtube videolarını bir kenara not alın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 26 Ekim 2022; 0:55:29 >




  • wclerde sigra küfür at hırsızı kılıklılar diğer temiz çocukları etkiliyor bu okullarda net

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.