Şimdi Ara

Meslek Lisesi Gerçekten Çok Kötü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 3 senedir meslek lisesinde okuyorum. tabi okuduğun semtle de alakası var. ama hep kenar mahalle çocuğu serseriler derste hocaya küfür etmeler, sürekli küfürlü konuşmalar. sınıfta hoca varken bağlamlı sınıfa ta tükürmek. çoğu serseri derslerle bir alakaları yok, hocam bugün ders işlemeyelim bugün yazı yazmayalım. ama ders dinlemek isteyene de engel oluyorlar açık liseye geçmeyi düşünüyordum geçmedim. ailem izin vermedi ve konuştuğum kişilerde açık lise zor olur geçme vs dediler. ama tabi bunlardan bahsetmedim onlara. üniversite düşünüyorum ama adam akıllı ders yok ve görmüyoruz. okuldan çıkıncada meslek sahibi olabilecek miyiz meçhul olsan da asgari ücrete razı olacaksın. aklıma edeyim ilkokul-ortaokulda keşke ders çalışsaydım. çok pişmanım of of.



  • tanaka80 T kullanıcısına yanıt
    benim gözümde, o serseri ve ruh hastası olarak tanımladığınız öğrencilerden bir farkınız yok. ben meslek meslek liselerini övmeyi bırakmayacağım. çünkü sorun okullarda değil, amaçsız bir gençliğin yetişmesidir. meslek lisesine girecek olan öğrencinin amacı meslek öğrenmek olmalıdır.tercihlerini ilgi ve becerisine göre yapmalıdır. ama ya puan sıralaması düşük olduğu için anadolu liselerine giremeyenler geliyor, yada zorunlu eğitim yüzünden okumaya devam edenler. sonuç her iki gurup da meslek liselerinin başarısını aşağı çekiyor.

    ilk gurup isteksizliği yüzünden baştan kaybediyor. üniversiteyi hedeflediğiniz için,meslek lisesi için fazla olduğunuzu düşünüyorsunuz ama, şu zamanda üniversiteyi hedeflemeyen kişiyi dövüyorlar. ders başarısı yüksek olan öğrenci de üniversiteyi hedefliyor, 10 sene boyunca derste yatan ama, sistem tarafından sınıf geçirilen öğrenci de. çünkü size üniversite okuyanların işsiz kalmayacağı ve düşük maaşta çalışmayacağı masalı anlatılıyor. bu masal geçmişte kaldı. çünkü kontenjanların artması ve özel üniversitelerin açılması, sizin ruh hastası olarak tabir ettiklerinizin bile üniversiteye girmesini sağlıyor.(öğrencisi tarafından öldürülen araştırma görevlisi ceren damar şenel) artık yüksek maaş üniversite diplomasının getirisi değil. çünkü elini sallasan bir üniversite mezununa çarpıyorsun. artık üniversiteli işsizlik, hızla artıyor.(atanamayan öğretmenler, buzdağının görünen kısmıdır.) yabancı dil, bilgisayar, mesleki bilgi ve beceri konusunda, üst seviyede değilseniz(bazı durumlarda bu bile yeterli olmuyor.) ucuza çalışacak eleman olursunuz.

    meslek lisesinde daha iyi mi olacak diye sorarsanız, zaten şu düşünce yapısına sahip olduğunuz için, bir şey değişmeyecektir. yüksek kazanç, hangi diplomaya sahip olduğunuzun değil, iş ve meslek başarınızın sonucudur.(torpile sahip olmak bile sosyal becerinin başarısıdır.) şimdiye kadar size bir alternatif göstermek istedim. açık liseye veya özel liselere gitmenizi bir kayıp olarak görmüyorum. yeni yolunuz hayırlı olsun. ama ben hala meslek liselerine inanmaya devam edeceğim. çünkü insanlar eninde sonunda, üniversiteye harcadıkları zaman ve paranın, buna değmeyeceğini anlayacaklar.(ders başarısı yüksek ve gerçek bir hedefi olanları kastetmiyorum.)




  • dergul D kullanıcısına yanıt
    öyle utanç vericidir ki, dershanede buradan mezun olduğunuzu falan söyleyemezsiniz, utanırsınız. hele ki genellikle kızların olduğu dershane dil hazırlık sınıfında. en sıkıntılı olay da sınıf listesinde öğrencilerin mezun olduğu okulun adı yazmasıydı. anadolu meslek falan diyordum da zor geçiştiriyordum.

    ilgisizlikten dolayı gittiğim bu hayvanat bahçesinden kurtulalı 1 yıl oldu. ezildim, uyum sağlayamadım, insanlara olan kinim arttı ama yine de yıkılmadım. yarak kürek bir üniversitenin ingiliz dili ve edebiyatı fakültesini kazandım. evet, endüstri meslek lisesinden bambaşka yere. n'olacaksa amk. ingilizcem iyidir ama*

    tamamıyla hayvanat bahçesidir. bunun büyük sebebi öğrencilerin hep erkek olmasıdır. taşak kokar ortalık. öğrencilerin %80'i geleceğin muhtemel tecavüzcüsü, karısına çocuğuna şiddet uygulayan kocası ya da katilidir. yalnızca topluma zararı olabilecek bireyleri 4-6 sene bekletirler burada adeta.

    bu zararlı öğrenciler sessiz, sakin, iyi huylu birini görünce hemen ezmeye başlarlar, maskara yaparlar. işini yapmak için orada olan ablası, annesi yaşındaki öğretmene ''bunun memesi yok gardaş la sikilmez'' der, yokluktan onu bunu parmaklayıp kaçarlar. amcık ağızlıların tek ideali sazcı, tornacı falan olabilmek; lise bittikten sonra bıyıklı bir kızla evlenmek ya da askere gitmektir. yabancı müzik dinleyen, azıcık kendinden farklı bir eleman görünce aşağılamaya başlarlar.* son senelere doğru iyice hayvanlaşırlar, saygı nedir unuturlar ve hocalara celallenirler, hatta saldırırlar bile*

    mezun olduktan sonra kimisi ortalıkta gezer, kimisi de kırıkkale'de iki yıllık bir yer okur; oranın ülkü ocaklarına katılır, sonra oradan da siktir olur gider, kafasına göre takılır.

    buradaki hocaların %70'i şerefsizdir. genelde şımarık, şaklaban, dersin huzurunu bozan öğrencileri ilginç bir şekilde sever, muhatap olurlar. ağzı var dili yok halindekileri de taşak malzemesi ederler, ezerler genelde.

    sonuç olarak; türkiye'deki eğitim sisteminin, türk gençliğinin gerçek yüzüdür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dursundurmus -- 5 Haziran 2019; 9:29:6 >




  • dursundurmus D kullanıcısına yanıt
    bahsettiklerinin meslek lisesiyle bir alakası yok. meslek liseleri olmasa bile, gene onlarla aynı okullarda okuyacaktın. çünkü bu öğrenciler yasal zorunluluk nedeniyle, okullara geliyor. meslek liseleri olmasa, bu sefer anadolu liselerine giderlerdi. senin onların olmadığı bir okulda okuyacak puanın olsaydı, zaten meslek lisesine gitmezdin.

    bu öğrencilerin bu kadar rahat davranmalarının nedeni, öğretmenlerin yaptırım gücünün az olmasıdır. bazı meslektaşlarımın ihmalkar davrandığını inkar edemem. ama okumak istemeyen öğrenciyi, okulda tutmak için, disiplin ve sınıf geçme yönetmelikleri sulandırıldı. öğretmenlerin yetki ve itibarları düşürüldükçe, bu öğrencilerin cesareti de arttı.

    mezun olduktan sonra, onlardan kurtulamayacaksınız. bazen sokakta bazen sosyal çevrelerde, bazen de işyerinde onlarla karşılaşacaksın. şuan inanılmaz gelebilir ama, senin patronun bile olabilirler. sen 4 sene boyunca okurken, onlar iş hayatına erken atılacaktır. senin cesaret edemeyeceğin risklere cahil cesaretiyle atılacaklar.




  • çünkü onlarında senin gibi robert koleji veya iyi anadolu liselerinden birisini kazanma şansı yok. o okullardaki giren öğrencilerin aklı itliğe, kavgaya veya başka bir şeye çalışsalardı, ne robert lisesi ne ne istanbul lisesi nede başka bir elit anadolu lisesine girebilirlerdi. bu okullar kaliteleri korumak için, sorun çıkartan öğrencileri, kapıdan içeri bile sokmazlar.(zaten puanları yetmez.) meslek liselerinin ve bazı anadolu liselerinin böyle bir şansı yok. bu yüzden, mesleki ve teknik'i tabeladan çıkartıp, sadece anadolu lisesi yazılsa bile, değişen bir şey olmayacak. basitçe anlatmak gerekirse, her durumda puanı düşük öğrenciler, kavga eden, bıçak taşıyan, saygısız ve görgüsüz öğrencilerle okumaya devam edecektir.

    meslek lisesi mezunu veya alaylı bir çok insanla çalıştım. sandığın gibi cahil insanlar değiller. düşünce ve dünya görüşü olarak bir çoğunuzu ceplerinden çıkartırlar. cehalet diplomanın üzerinde yazılanlarla değil, beyinin içindekilerle ölçülür.




  • dursundurmus D kullanıcısına yanıt
    insanlar şanslarını kendi yaratır. en kötü koşullarda büyüyüp, kendi başarı hikayelerini yazanlar var. rahmetli dedem, kardeşleri galatasaray'da okurken, kendisi meslek lisesinde okudu. ama yaşlılığına kadar mesleğini severek yaptı ki o yaşlarda bile evde tamiratlar yaptı. bende meslek lisesini severek seçtim. üniversiteyi kazanmasaydım bile seçtiğim alanda teknisyen olarak çalışmaya hazırdım. sınavda kazandığı puan yüksek olmasına rağmen, 3-4 tercih yapıp, diğerlerini boş bıraktığım için, 3. denememde üniversiteyi kazandım. günümüzdeki insanların sorunu, tercihlerini severek yada bilinçli olarak değil, sürünün içinde kalarak yapıyor. oysa bir şeyi sevmiyorsan veya potansiyelin yoksa, zaten başarılı olamazsın. en iyi okul bile bunu sağlayamaz.
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    - https://forum.donanimhaber.com/en-kotu-ortam-meslek-lisesidir--85019264-2
    -http://www.incisozluk.com.tr/w/meslek-liseli-%C3%B6%C4%9Frencilerin-%C3%A7ok-sayg%C4%B1s%C4%B1z-olmas%C4%B1/yeni/1/
    https://eksisozluk.com/ogretmenini-olduren-meslek-liseli--4694038
    -https://eksisozluk.com/meslek-lisesinde-ogretmene-buyuk-saygisizlik--5567348
    -https://eksisozluk.com/meslek-lisesinden-hacettepe-tip-kazanan-kiz-yalani--5450171
    -https://eksisozluk.com/fatmagulun-sucu-ne-kiz-meslek-lisesi--2528583
    -https://eksisozluk.com/meslek-lisesi-mezunu-kiz-vs-fen-lisesi-mezunu-kiz--2897244
    -https://eksisozluk.com/meslek-lisesi-ogrencisinin-yaptigi-amele-robot--6023118
    -https://eksisozluk.com/hayattan-sogutan-yerkoy-meslek-lisesi-klibi--4503448
    -https://eksisozluk.com/iyi-bir-liseden-mezun-oldugunu-belirtme-ihtiyaci--764057
    -https://eksisozluk.com/iyi-bir-lise-okumayip-iyi-yerlere-gelmek--5458465
    -https://forum.donanimhaber.com/meslek-lisesine-gitmeyin-1-5-yil-sonrasi--70645555
    -https://forum.donanimhaber.com/meslek-lisesinde-cok-serseri-varmi--89102548
    -https://forum.donanimhaber.com/meslek-lisesindeki-kavgaci-serseri-tipler--82196626-2
    -https://forum.donanimhaber.com/meslek-lisesi-son-sinifdayim-pismanim--101638991
    -https://forum.donanimhaber.com/meslek-lisesi-pismanlik--101855962
    -https://forum.donanimhaber.com/meslek-lisesinde-okudum-pismanim--80269444
    -https://forum.donanimhaber.com/keske-meslek-lisesine-gitmeseydim--62041960
    -https://forum.donanimhaber.com/eml-pismanliktir--61624403
    -https://forum.donanimhaber.com/toplanin-beyler-size-1995-1998-meslek-lisesi-nasildi-anlatiyom-7-edit--99880504
    -https://forum.donanimhaber.com/meslek-lisemde-kiz-var-midir-sizce--42678834-4
    -http://www.incisozluk.com.tr/w/maddelerle-meslek-lisesi-pi%C5%9Fmanl%C4%B1kt%C4%B1r/
    -http://www.incisozluk.com.tr/w/meslek-lisesi-pi%C5%9Fmanl%C4%B1kt%C4%B1r/
    -http://www.incisozluk.com.tr/w/meslek-liseleri-neden-a%C3%A7%C4%B1ld%C4%B1-a%C3%A7%C4%B1kl%C4%B1yorum/
    -http://www.incisozluk.com.tr/w/fen-liseli-meslek-liseliden-%C3%BCst%C3%BCnd%C3%BCr/
    -http://www.incisozluk.com.tr/w/meslek-liseli-fen-liseliden-%C3%BCst%C3%BCnd%C3%BCr/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dursundurmus -- 28 Haziran 2019; 21:30:6 >




  • dursundurmus D kullanıcısına yanıt
    rahmetli dedemin çalıştığı yerleri bilsen, dudağın uçuklardı. onun tek sorunu bir yerde fazla kalmamasıdır. hilton otelinde bile çok uzun süre çalışmadan, ceketini alıp çıkmış. 70 yaşında çamaşır makinesi tamir eden, evin bir kısmını atölyeye çeviren birisi, meslek lisesine gitmekten pişmanlık duymaz. bu yüzden, galatasaray lisesinde mutlu olabilecek birisi değildi.

    mühendislerden fazla para kazanan işçiler var. işçi gibi çalışan mühendisleri de görebilirsin. çünkü piyasa üniversite mezununa doydu. üniversite mezunları eskisi kadar kolay iş bulamıyor. bulsa bile hayalindeki maaşı alabilmesi meçhul. şuanda, üniversiteye hazırlananların çoğu, bilinçli tercihler yapmıyorlar. buldukları kontenjanlara, kapağı atma derdindeler.

    sırf gözüne güzel göründüğü için, bölüm tercihi yapıyorsan, meslek lisesinin artısını göremezsin. meslek lisesi üretmekten, bir şeyler ortaya koymaktan zevk alanların okuludur. masa başında, temiz çalışmak isteyenlere hitap etmemesi, kötü bir okul olduğunu göstermez. son olarak, herkes okuduğu okuldan kız arkadaş edinmek veya üniversitede okumak zorunda değil. zaten mevcut şartlar, buna imkan sağlamıyor.




  • dergul D kullanıcısına yanıt
    meslek lisesinde istenilen öğrenci tipi nedir peki meslek öğrenmeyi amaç edinmiş olacak tabi de nasıl itibar kazanacak bu okullar.
  • Dostum s***k gibi anadolu liselerinden iyidir,diplomalı işsiz yetiştiriyor bizim okul . En azından meslek lisesinden temel pozitif bilim derslerini alıp,meslek ediniyorsun . Başlangıç maaşları,saygınlık olarak daha kötü olsada emin olki universite sınavında 800-900 bininci çıkaran anadolu lisesi mezunları vasıfsız olarak paketleme,oto sanayi gibi yerlerde asgari ücretle çalışıyorlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dursundurmus D kullanıcısına yanıt
    önce bölüm değil meslek seçimi yapacak olan, öğrenci olmalıdır. sırf güzel göründüğü için bölüm seçimi yapıp, ben bu mesleği yapmayacağım diyen var. el emeği ile çalışacak ama, bilgiye ve teoriye de önem vermelidir. kısa yoldan değil, deneyim kazanarak bir yerlere gelmelidir. bu zamanda bu tanıma uyacak öğrenci bulmak, çölde vaha bulmakta zor.

    kpss'yi kazanıp, memur olma hayallerini kuran tek kişi sen değilsin. ne yazık ki son sözü mülakatlar söylüyor. tanıdığın yoksa, bu işler yaş. umarım kazanırsın da, bu gireceğin son sınav olur.
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    babamın tanıdığı var girerim büyük ihtimal.
  • Merhaba,

    Ben 11. sınıf öğrenciyim meslek lisesinde(Endüstri) okuyorum. Gerçekten öğrencilerin küfür etmelerinden, serseri tiplerden bıkmış durumdayım. Okulda ders kesinlikle anlatılmıyor, işlenmiyor. Ben özel durumlarımdan dolayı meslek lisesine geçtim. Şu anda Fen lisesi hariç normal liselere geçiş yapabiliyorum. Benim Üniversite okuma hayalim var ve bu hayali gerçekleştirmek istiyorum. Bu okulda yani meslek lisesinde okumaya devam edersem üniversite hayalim suya düşmüş olacak bundan eminim eğer ders anlatılsaydı ve sınıftaki kişiler kimseye bulaşmadan/rahatsız etmeden ders dinleselerdi meslek lisesi benim için çok iyi olurdu üniversitede ek puan alırdım ama bu şekilde olmuyor okulda ders işlenmiyor herkes yatarak sınıfı geçiyor hocalarda bu durumdan gayet mutlu. Benim düşüncem liseyi değiştirip normal liseye geçmek ama alt yapım yok bu zamana kadar bende yatarak geçtim hiç ders çalışmadım çok pişmanım ilerde daha çok pişman olmamak için normal anadolu lisesine geçiş yapıp aralıksız bir şekilde ders çalışmayı düşünüyorum. Etrafımdaki kişilerin yarısı beni destekliyor yarısı ise bu saatten sonra bir şey yapamazsın diyor. Bende sizlerin fikrini almak için bu iletiyi yazıyorum. Şunuda eklemek istiyorum;
    Ben bu saate kadar ders çalışmadım ama bu saaten sonra çalışmak istiyorum alt yapım yok ama bunu test kitaplarıyla, konu anlatım kitaplarıyla tamamlamayı düşünüyorum eğer eksik kalırsam özel ders ve dershaneye gitmeyi düşünüyorum. İkinci dönemin yarısındayız okulun kapanmasına çok az kaldı sizce okulu değiştirmeli miyim? Alt yapımın olmamasına rağmen aralıksız bir şekilde ders çalışıp yeni geçeceğim lisedeki sınıfa ayak uyduracağımı düşünüyorum.

    Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.




  • osmancaglar2 O kullanıcısına yanıt
    kardeşim manyak mısın ben bu endüstri den kurtulmaya çalışıyorum sen attan inip eşeğe binmişsin genel liseye geç ve çevrendekilerin ne dediklerini takma her zaman diyecekler iş hayatında da derslerine ve sınavlara iyi çalış üniversite gideceksen üni mezunu işsiz olma.
    not: meslek lisesi pişmanlıktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dursundurmus -- 16 Nisan 2019; 22:21:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.