Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (382. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.414
Cevap
192
Favori
578.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jusufk

    tesekku ederim hocam
    Rica ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gushka

    Yök atlas'tan gitmek istediğiniz üniversite ve bölümü seçin. Sonra yıllara göre kaç kişi yatay geçiş ile gelmiş onu görebilirsiniz. Yıl uzaklaştıkça emin olun geçişler azalıyor ve genelde kontenjanların çoğu boş kalıyor. Yine de siz birden fazla bölüme veya üniye başvuru yapabilirsiniz çıkmama ihtimaline karşın. Özel üniversiteler bazen puanınız yeterli olsa bile yatay geçişi istemiyor ya da burs vermiyor. Devlette böyle birşey söz konusu olmuyor ama özel üniversiteler yapabiliyor o yüzden dediğim gibi birden fazla yere başvuru yaparak önleminizi alın.

    Alıntıları Göster
    eyv reis. koca konunun yükünü sırtlamışsın :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anatolianstream

    eyv reis. koca konunun yükünü sırtlamışsın :D

    Alıntıları Göster
    Yok ya abartılacak birşey yok :D ben de bu sene geçiş yapmak istiyorum biraz araştırma yaptım bilmeyenler için de faydası olur umarım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben bahar dönemi için geçiş yapmıstım ön kayıt almıslardı fakat yönetmeliklerinde yazan krediye göre ders transferi yerine akts'ye göre yaptılar ve fazladan 4-5 ders cıkardılar bana.Ben de basvurdugum okula gidip iptal dilekcesi verdim,okulda hiç okumadım herhangi bir ders kaydı yapmadım ve öğrenci islerindeki adam intibak yapmadım dedi. Ben de iptal dilekçesi falan verirken ek-1 madde hakkımın korunması vs diye yazdım.Benim bu hakkımın korunup korunmadıgını nasıl öğrenebilirim?
  • Şimdi arkadaşlar ben bu sene hazırlıktayım( İngilizce işletme) TM bölümü öğrencisiyim. Ailevi sıkıntılarımdan dolayı daha yakın bir üniversiteye gelmek istiyorum. Hazırlık olmayan bir başka TM bölümüne (iktisata) geçiş yapabilir miyim? (YANİ AYNI PUAN TÜRÜNDE FAKAT FARKLI BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞVURU YAPABİLİR MİYİM)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wvwJOKERwvw -- 16 Nisan 2020; 0:36:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wvwJOKERwvw

    Şimdi arkadaşlar ben bu sene hazırlıktayım( İngilizce işletme) TM bölümü öğrencisiyim. Ailevi sıkıntılarımdan dolayı daha yakın bir üniversiteye gelmek istiyorum. Hazırlık olmayan bir başka TM bölümüne (iktisata) geçiş yapabilir miyim? (YANİ AYNI PUAN TÜRÜNDE FAKAT FARKLI BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞVURU YAPABİLİR MİYİM)
    puanının ya da sıralaman başvuracağın ya da gitmek istediğin üniversitenin puanından yüksek olması yeterli. evet yapabilirsin yani bu şartlar yerine getirdiysen. ingilizce falan olması farketmez istersen başka bölüme bile geçebilirsin
  • Yorumunuz için teşekkür ederim. Puanım gelmek istediğim Üniversite ve bölümünden iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selam

    Ben bulunduğum üniversitemde 6.yılın içindeyim. Azami sürem 7 yıl. Demek istediğim bölümünde azami süresi 7 yıl. Araştırmalarıam göre geçtiğim üniversitede kabul edildiğim sınıf ile azami süre farkı çıkarılarak yeni üniversitede okuyabileceğim azami yıl bulunuyor.

    Dolayısıyla 7-1 =6 ile yeni bölümde okuyabileceğim max. süre bu mu olacak. Bu konuda kesin bilgisi olan varsa çok sevinirim.
  • Üniversite dondurulmuşken merkezi puan ile yatay geçiş yapabiliyor muyuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: üniversiteliiühf

    Üniversite dondurulmuşken merkezi puan ile yatay geçiş yapabiliyor muyuz?
    Hayır

    Edit: kayıt sildirme ile karıştırmışım kusuruma bakmayın. Donuk olsa da geçiş yapabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gushka -- 3 Mayıs 2020; 0:47:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • üniversiteliiühf Ü kullanıcısına yanıt
    kaydınız dondurulmuş halde de merkezi ek 1 yapabilirsiniz
    üniversitede kaydınız olması şartıyla bütün dersler ff olsa bile devamsızlıktan kalmış olsanız bile merkezi ek1 hakkınızı kullanabilirsinz .
    bu arada birinin aklına uyup sakın kaydınızı sildireyim demeyin haklarınızı kullanamazsınız.
  • evandevan5a1 E kullanıcısına yanıt
    benim bu forumda çok yazım var merkezi ek 1 ile ile ilgili geri dönüp 300.sayfalara gidip okuyun.
  • bazı arkadaşlar eski mesajlara bakmıyorlar aynı konu ile ilgili en az 10 soru soruyorlar sizden ricam eski mesajları dikkatli biçimde okumanız. sorunuz yok sa yazın tabiki.
    üniversite öğrencisi demek araştırıp bulan sorgulayan öğrenen kişi demek unutmayın.

    arkadaşlar merkezi yerleştirme ile yatay geçiş konusunda özellikle örgünden açıköğretime geçiş konusunda küçük problemler olduğunu gördüm.hem onlardan hemde kendi teçrubemden yola çıkarak yapmanız gerekenler gözden kaçırmamanız gereken durumlar var.
    bana özelden yazmamanız için bu mesajı dikkatli okuyun.
    şimdi ben örgün öğretim bölümden anadolu aöf sosyal hizmetlere geçtim
    geçerken anadolu aöf ekranda yazan evrakların hepsini başvuruların başladığı tarihten(1-15 ağustostan önce) 15 gün önce pınar hisar myo dan telefon edip öğrenci dostu personelden istedim ve onlar hazırlamaya başladılar kargo yönlendirmesi yapıp kargoyu şubeye getirdim (normal fiyat 5 lira ise kargo fiyatı yönlendirmeli kargo (15 lira)o evraklar geldi ben hepsini kontrol edip anadolu üniversitesi açıköğretim MERKEZ KAMPÜSE KARGO YAPTIM.(ESKİŞEHİRE)
    SOSYAL HİZMETLER BÖLÜMÜNE KABUL ALDIM KAYIT OLDUM 2.SINIFTAYIM.
    BÖLÜME KABUL ALIP KAYIT OLDUKTAN SONRA ESKİ OKULUNUZLA İLGİLİ HİÇBİR İŞLEM YAPMIYORSUNUZ ESKİ OKULUNUZ VE YENİ OKULUNUZ ARALARINDA RESMİ YAZIŞMA YAPACAK BU YAZIŞMAYA SİZ KESİNLİKLE KARIŞMAYIN BU RESMİ YAZIŞMA 2-3 AY SÜREBİLİR.
    BİDE ÖRGÜN ÖĞRETİM E GİRİŞ YILINIZA DİKKAT EDİN BAZI 1991 GİRİŞLİ 2006 GİRİŞLİ ARKADAŞLAR ÜNİVERSİTE YE GİRİŞ YILINA BAKMADAN ATATÜRK ÜN. AÖF MERKEZİ YERLEŞTİRME YATAY GEÇİŞ BAŞVURUSU YAPMIŞLAR TABİKİ KABUL ALAMADILAR ÇÜNKÜ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÖF 2010 YILINDA KURULDU O YÜZDEN BAŞVURUNUZ KABUL OLMAZ
    SİZ ATATÜRK ÜN.YERİNE ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÖF YE BAŞVURU YAPICAKSINIZ ÇÜNKÜ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÖF 1991 YILINDA VARDI YILMAZ BÜYÜKERŞEN ANADOLU AÖF Yİ 1980 Lİ YILLARDA KURDU.
    BİDE ATATÜRK AÖF DEKİ ÖZEL GÜVENLİK PROĞRAMINA 2015 TEN ÖNCE ÖĞRENCİ ALIMI YAPILMAMIŞ BAŞVURUSU RET OLAN ARKADAŞLAR BİLMELİ Kİ ATATÜRK AÖF ÖZEL GÜVENLİK PROĞRAMINA 2016 YILINDA ÖĞRENCİ ALINMAYA BAŞLANDI BAŞVURULARINIZ YAPARKEN BÖLÜM HANGİ YIL AÇILDIĞINA DİKKATLİ DAVRANIN.
    VERECEĞİM LİNKTE AÇIKÇA GÖRÜLÜYOR.https://www.ataaof.edu.tr/Dosyalar/20182019baharyataygecis.pdf
    --------


    BİDE KÜÇÜK NOT 2.ÜNİVERSİTE UYGULAMASINA YATAY GEÇİŞ HAKKI YÖK TARAFINDAN KAPALI
    BAZI ARKADAŞLAR BAŞVURULARINA RET ALDILAR
    SINAVLA PUAN ALIP GELİNMEDİ BÖLÜME BİZ KENDİ İSTEĞİMİZLE LİSANS /ÖNLİSANS ÖĞRENCİSİ VEYA MEZUNU OLARAK BAŞVURU YAPTIK O YÜZDEN YATAY GEÇİŞE KAPALI.
    you tube vidyosu koymak yasak olmasa koyardım ama vidyoyu koyduğum anda reklam muamelesi görüp uyarı cezası alıyorum.(merkezi ek 1 videosu var)
    bir kaç soru geldi hocam kaydımı dondurunca başvuru yapabilirmiyim / kaldığım ders var başvuru yapabilirmiyim
    ARKADAŞLAR KAYItlI OLDUĞUNUZ ÜNİVERSİTEDE KAYDINIZI DONDURMANIZ HİÇ BİRŞEYE ENGEL DEĞİL . TÜM DERSLERİNİZ FF OLSADA ANADOLU AÖF /İSTANBUL AUZEF ATATÜRK AÖF YE BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ.
    ANADOLU AÖF KAYDINIZ AKTİF Mİ PASİF Mİ OLDUĞUNA BAKMIYOR KAYITLI OLDUĞUNUZ OKULDA KAYDINIZ VARMI ONU İNCELİYOR. 0 | |
    NOT 2 :ANADOLU ÜN.ATATÜRK ÜN. İSTANBUL ÜN. AÇIKÖĞRETİM KONTENJANLI VE PUANI VAR ÖSYM KLAVUZUNA BAKABİLİRSİNİZ KİM SİZE AÇIKÖĞRETİ KONTENJANSIZ DİYORSA EN KİBAR HALİMLE SÖYLÜYORUM BİLMİYOR BİLMEDİĞİ İÇİN KONUŞUYOR..https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2019/YKS/tablo3_06082019.pdf
    --------------------------------------
    AZAMİ EĞİTİM SÜRESİ İÇİN BİR SORU GELDİ 2YILLIK BÖLÜM İÇİN 4 YIL, 4YILLIK BÖLÜM İÇİN 7 YIL DA BİTİRMEK ZORUNLULUĞU VAR. ÖRNEK ÜZERİNDEN ALATICAM DİYELİM Kİ BEN ÖNLİSANS BÖLÜM KAZANDIM 2018 GİRİŞLİYİM 2018-2019 (1.YILINIZ)2019-2020 (2,YILINIZ) 2020-2021(3.YILINIZ) 2021-2022(4.YILINIZ)2022 SONUNDA 4.YILINIZ BİTTİĞİ İÇİN KAYDINIZ BİRYIL PASİFTE BEKLİYECEK DAHA SONRA YÖKE SİLİNMEK ÜZERE ONAYA GÖNDERİLECEK ONAY GELİRSE KAYDINIZ ÜNİVERSİTE TARAFINDAN SİLİNECEK. VAKIF ÜNİVERSİTESİ KAYDINIZI SİLEMEZ AZAMİ EĞİTİM SÜRENİZ BİTMEDİ. 1 DÖNEM GİTTİM KAYDIM SİLİNİR Mİ DİYE KORKMAYIN.
    -----------------
    MESELA İŞLETMEYİ(SİZ HANGİ BÖLÜMÜ OKUMAK İSTİYORSANIZ ÖRNEK O BÖLÜM)(AYNI BÖLÜMDE BU DURUM.) İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNDE OKURKEN MARMARA İŞLETME YE GEÇMEK İSTEDİNİZ MERKEZİ EK 1 İLE CC VE ÜSTÜ DERSİNİZ VAR MARMARA O DERSLERİNİZİN HEPSİ SAYILACAK AKTS YANİ KREDİSİ 3-4 OLMUŞ FARK ETMEZ FF DERSİNİZ VARSA O DERSİ MARMARADA ALTTAN ALICAKSINIZ.
    EK OLARAK GELEN SORULARDA TRANSKRİPT VE DİĞER EVRAKLARI GEÇMEK İSTEDİĞİNİZ ÜNİVERSİTEYE VERMEK ZORUNDASINIZ (GEÇMEK İSTEDİĞİNİZ ÜNİVERSİTE BİLEMEZ SİZİN HANGİ DERSTEN GEÇİP KALDIĞINIZI YADA GEÇTİĞİNİZ DERS HANGİSİ O YÜZDEN GEÇTİĞİNİZ DERSİ BİRDAHA ALMAMAK İÇİN TRANSKRİPT ŞART)
    BİDE EVRAK HAZIRLAMA 3 GÜN SÜRÜYOR DEMİŞ BAZI ARKADAŞLAR DEVLET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ 3 GÜN SONRA HAZIR OLACAK DİYORSA 3 GÜN SONRA GİDİCEKSİNİZ ALICAKSINIZ,
    EVRAK HAZIRLAMA İŞİNİ SON GÜNE BİRAKMAYIN BAŞVURULAR BAŞLAMADAN 5-6 GÜN ÖNCE KAYITLI OLDUĞUNUZ ÜN.ÖĞRENCİ İŞLERİNE HABER VERİN.
    VAKIF ÜNİVERSİTESİ ÖGRENCİ İŞLERİ ERTESİ GÜN GELİN DİYORSA BU DURUM O PERSONELİN İŞİNİN YOĞUNLUGUNA BAĞLI, AĞUSTOS AYI ÖĞRENCİ İŞLERİNİN EN YOĞUN DÖNEMİ TELEFON FAX MAİL CEVAP BEKLEMEYİ UNUTUN.
    GELEN BAŞKA BİR SORU DA BEN YURT DIŞINDA OKUYORUM ÖSYM SINAVINA GİRMEDİM NE YAPMAM LAZIM ARKADAŞLAR SİZ ÖSYM DEN PUAN ALIP ÖSYM KLAVUZUNDAN TERCİH YAPIP GİTMEDİĞİNİZ İÇİN YATAY GEÇİŞ YAPAMAZSINIZ. NASIL BİR YOL İZLEYECEĞİNİZİ YÖK EĞİTİM ÖĞRETİM DAİRESİNİ ARAYIP SORABİLİRSİNİZ 0312 298 78 00(sabah 9 olmadan aramanızı şidddetle tavsiye ederim çok yogun bir daire 8,30-9 arasında telefonu açma ihtimalleri var ben dgs hakkında bir soruyu sabah 8,35 te arayıp sormuşluğum var)0||



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evandevan5a1 -- 30 Nisan 2020; 17:44:20 >
  • Bir hatırlatma da ben yapmak isterim. Arkadaşlar kaydınızın aktif/pasifliğine bakmayan üniversiteler olduğu gibi bunu dikkate alan üniversitelerde vardır.Örneğin Galatasaray Üniversite'si,ODTÜ kaydınızın aktif olmasını istemektedir.Bu sebeple hangi okullara başvuracağınızı iyi belirleyip o okulların ana sayfalarında yayınladıkları bu işlem için gerekli olan şartları mutlaka dikkatlice okuyun.Ha bu da yeterli olmadı hala aklınızda sorular var öğrenci işleri 'geçiş departmanı' bunun için en iyi adrestir.Telefonla ulaşmak bir hayli zor e şu dönemde bizzat gidemeyeceğinize göre en sağlıklısının mail olduğunu düşünüyorum.Öğrenci işleri mail adresine kafanıza takılan soruları yazıp gönderebilirsiniz,genelde bir hafta içerisinde geri dönüyolar.(En azından bana beş günde geri dönüş sağladılar.) Yani işin özü; "Bazı maddelerde üniversitelerin şartları FARKLILIK gösterebilir." Çok çok iyi ve dikkatlice okumak araştırmak gerekiyor.
  • hocam ben bu güz döneminde eski okuluma döneceğim de hala herhangi bir duyuru yapılmamış , benim sormak istediğim soru onaylı ders içeriği isterler mi? Benim geri dönünce yeni okuldan saydırabileceğim bir ders olmayacak , program ve öğretim dili tamamen farklı . Ve geri dönünce eskiden geçtiğim dersler duracak mı yoksa onları tekrar mı almam gerekecek ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BonkersSA-BO

    hocam ben bu güz döneminde eski okuluma döneceğim de hala herhangi bir duyuru yapılmamış , benim sormak istediğim soru onaylı ders içeriği isterler mi? Benim geri dönünce yeni okuldan saydırabileceğim bir ders olmayacak , program ve öğretim dili tamamen farklı . Ve geri dönünce eskiden geçtiğim dersler duracak mı yoksa onları tekrar mı almam gerekecek ?
    merhaba eski okulunda ders kabul koşulları veya intibak kuralları diye bir yazılı belge vardir. genelde 5 yil geçerli oluyor ama üniversiteden üniversiteye göre değişiklik gösteriyor en net bilgiyi üniversitedenizden öğrenci işlerinden öğrenebilirsiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0.2 puan düşük olduğum bölüme geçiş için başvurabiliyor muyum ?
  • Stewartteoremi kullanıcısına yanıt
    Basvuramiyorsun hocam da eğer tyt/AYT bölümündeki ee başlığından geldiysen o başlığı çok da kafana takmamanı öneririm bölümde daha yenisin 1 yıl daha oku sonra daha net karar verirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hugeduck1818 H kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam onunla alakalı değil, benim ilk tercihim bilgisayardı aslında. İtü ye falan geçsem mi diye de düşünüyorum sürekli, merkezi yatay geçişle üni değiştirmeme gerek kalmaz belki diye düşündüm ondan sordum.
  • Stewartteoremi kullanıcısına yanıt
    Hocam hatırladığım kadarıyla hazırlıksıniz, bence 1. Sınıfı görün bir sonra eğer kararınız kesinse itü ye geçersiniz sınıf kaybıniz da olmaz çünkü ee 1. Sınıf dersleri genelde yatay geçişyen sonra itü de de kabul görecek ortak dersler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.