Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.415
Cevap
192
Favori
578.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2016 Ağustos ayı itibariyle başvurular başlıyor. Uygulama ile ilgili YÖK ten bir duyuru yada değişikliklik ilan edilirse buradan paylaşılacaktır. Lütfen özelden soru sormayın öncelikle konuyu okuyun sorunuzun cevabı büyük ihtimalle vardır.


    Örnek Dilekçe Yeni Link :https://onedrive.live.com/redir?resid=72498FBA188CAAFF!2012&authkey=!ACF3KyuhIkaGuEE&ithint=file%2cdocx

    GÜNCEL BİLGİ : 24 TEMMUZ 2015

    Yeni Merkezi Yatay Geçiş Sezonu açılıyor herkese hayırlı olsun....


    1. 2015 OSYS ile yerleşenlerin hiç okumadan yatay geçiş yapıp yapamayacakları henüz belli değil. Bu konuda YÖK iletişim merkezini arayarak yada internet sitesinden bilgi edinme başvurusu yaparak bilgi isteyebilirsiniz.
    Telefon: 444 8 965
    Bilgi Edinme Başvurusu:https://ebys.yok.gov.tr/docuplus/integration/yok/bilgiEdinme.aspx

    2. Geçen yıl yeni kazananların hiç okumadan yatay geçiş yapması mümkün olmamıştı. Ama geçen yıl yatay geçiş için belirlenen başvuru tarihleri kayıt tarihlerinden önce bitiyordu. Yani geçiş başvuru tarihleri 1-30 Ağustos kayıt tarihleri 1-5 Eylüldü dolayısıyla geçiş başvurusu süresi içinde yeni kazanan henüz öğrenci olmadığından yatay geçiş başvurusuda yapamıyordu. Hal böyle olunca geçen yıl yeni kazananlar hiç okumadan geçiş yapma hakkını elde edemediler. ANCAK bu yıl şöyle bir farklılık var ; kayıtlar ağustos ayı içinde yapılıyor yatay geçiş başvurusuda ağustos sonuna kadar devam ediyor. Yani yatay geçiş yapmak isteyen yeni kazananlar kaydını yaptırıp aynı ay içinde başka bir yere yatay geçiş yapmak isterlerse dilekçe ve ekleri ile başvurabilirler. Bu durumda bu kişilerin yatay geçiş yapıp yapamayacakları sanırım YÖK ten yapılacak bir açıklama ile netlik kazanacaktır. YÖK bu şekilde uygulamak isterse puanı tutanlar hiç okumadan başka bir yere yatay geçiş yapabilirler ama geçen sene ki gibi olursa bu kişilerin kazandıkları yerlerde en az bir sene okumaları gerekir. Bu süreçte YÖK telefonla aranarak yada dilekçeler gönderilerek gündem oluşturulursa geçiş hakkı verilmesi yönünde ikna edilebilir. Kaldı ki zaten yönetmelikte yeni kazananların geçiş yapmasını engelleyici bir durum yok. İş tamamen YÖK ün uygulamasına bağlı. Bu şekilde olupta geçiş yapmak isteyenler mutlaka YÖK e ulaşarak bu yönde bir gündem oluşturmalı ve taleplerini yoğun bir şekilde iletmeli.

    3. Buraya kadar anlattıklarım yeni kazanıpta yerinden memnun olmayanlar içindi. Hali hazırda öğrenci olanlar için değişen bir şey yok. Onlar Ağustos ayı içinde örnek dilekçeyi kendilerine göre doldurup eklerini ekleyip istedikleri yerlere kargolasınlar. Örnek dilekçe linkini aşağıya ekliyorum. Dilekçeye öğrenci belgesi, puan sonuç belgesi ve yerleştirme sonuç belgesi ekleyip geçmek istediğiniz fakülte dekanlığına kargolayın. İstediğiniz kadar yere gönderebilirsiniz. Bir değişiklik olursa burdan duyurulur.
    Örnek dilekce:https://onedrive.live.com/redir?resid=72498FBA188CAAFF!2012&authkey=!ACF3KyuhIkaGuEE&ithint=file%2cdocx

    4. Lütfen ilk mesajda yazanları dikkatlice okuyun ve cevabı orda olanları tekrar tekrar sormayın. YÖK bir açıklama yaparsa duyurulacaktır. Bunun dışında sorulara cevap vermeyeceğim şimdilik. Anlayışınız için teşekkürler.




    GÜNCEL BİLGİ 13 OCAK 2015

    Yök aldığı kararla önceki yürütme esaslarını yürürlükten kaldırmış ve aşağıdaki yeni esasları belirlemiştir;

    Buna göre en dikkat çeken değişiklik BAHAR DÖNEMİNDE DE GEÇİŞ HAKKI VERİLMESİDİR. ANCAK BU HAK ÜNİVERSİTELERİN KENDİ KARARINA BIRAKILMIŞTIR.

    Detaylar için kararın tam metni;

    http://www.yok.gov.tr/documents/10279/12416295/yatay_gecis.pdf/857535cf-5500-40fb-8a53-a517bd33a0fd






    GÜNCEL BİLGİ 10 TEMMUZ 2014
    Arkadaşlar 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı için Başvuru Takvimi ve Uygulama Esasları YÖK tarafından açıklandı;

    http://www.yok.gov.tr/documents/10279/34561/ek_madde_1_10_07_2014.pdf/416eb985-c76c-446a-a5ba-57f63d31d2ce

    Buna göre ;
    Başvurular 31 Ağustos a kadar alınacak tüm üniversiteler için aynı olacak.
    Kontenjanlar arttırılmış ve % 30 a çıkarılmış.
    Başvurular Eylül ayının 15 ine kadar değerlendirilecek ve sonuçlar açıklanacak, Eylül ayının sonuna kadar kayıt işlemleri bitirilecek.

    Yönetmelik linki :
    http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.13948&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=Y%C3%BCksek%C3%B6%C4%9Fretim%20Kurumlar%C4%B1nda%20%C3%96nlisans%20ve%20Lisans%20D%C3%BCzeyindeki%20Programlar%20Aras%C4%B1nda%20Ge%C3%A7i%C5%9F,

    Örnek dilekce:https://onedrive.live.com/redir?resid=72498FBA188CAAFF!2012&authkey=!ACF3KyuhIkaGuEE&ithint=file%2cdocx

    Yönetmeliğin 2 Mayıs 2014 tarihinde değişen ilgili maddesi:
    Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş
    EK MADDE 1 – (Ek:RG-21/9/2013-28772) (Değişik:RG-2/5/2014-28988)
    (1) Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, öğrenci, hazırlık sınıfı da dahil olmak üzere yatay geçiş için başvuru yapabilir. Programa yatay geçişe ilişkin başvuru takvimi, öğrenci kontenjanına ilişkin esaslar ile yatay geçişlere ilişkin usul ve esaslar Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından tespit edilir. Belirlenen usul ve esaslar uyarınca öğrencilerin başvuruları yükseköğretim kurumlarının ilgili kurulları tarafından değerlendirilerek yatay geçişleri kabul edilir. Başvurunun kontenjandan fazla olduğu durumlarda ÖSYS puanı en yüksek adaydan başlayıp sıralanarak kontenjan kadar adayın yatay geçişi kabul edilir.


    ÖZETLE 11 MADDEDE PUANA GÖRE YATAY GEÇİŞ :
    1. Bu uygulamaya göre öğrencilere sadece yerleştiği yıldaki ÖSYS Puanına bakılarak her türlü bölüm ve üniversite değiştirme hakkı getirilmiştir.
    2. Bu uygulama halihazırda bir üniversitede okuyanlar için geçerlidir, mezunlar yada okula bırakanlar yararlanamaz.
    3. Bu uygulamadan yararlanarak bölümünüzü kazandığınız yıl ki oluşan puanlarınızla; hangi puan türü olursa olsun yine o yıldaki taban puanını tutturduğunuz bütün bölümlere geçiş yapabilirsiniz.
    4. Uygulamada hazırlık sınıfı dahil bütün sınıflarda başvuru yapılabilir. Son sınıfa gelenler bile başvurabilir.
    5. Uygulamada üniversitelerin her bölümünün her sınıfı için yıllık normal kontenjanının yüzde 30 u kadar kontenjan YÖK tarafından belirlenmiştir. Bu sistem için belirlenen kontenjanlar normal ortalamaya göre yapılan yatay geçiş ten farklıdır. O şekilde yapılan yatay geçişlerde yine devam etmektedir.
    6. Uygulama takvimi, başvuru süreleri YÖK tarafından belirlenmiştir buna göre başvurular yer yıl Ağustos ayının 30 una kadar alınacaktır. Dönem arasında başvuru alınmayacaktır.
    7. Bu uygulama da hiçbir şekilde başarı şartı yoktur. Not ortalamasının düşük olması, alttan ders olması geçişi etkilemez. Tek kriter yerleştiğiniz yıl itibariyle geçmek istediğiniz yerin taban puanından yüksek bir puanınızın olması. Aynı şekilde hazırlık okuyanların da hazırlıkta kalması geçişi etkilemez ama gittiği yerde önce hazırlık okur.
    8. Aynı bölümün aynı sınıfına geçmek isteyenlerin sayısı kontenjanı aşarsa, bunlar puanlarına göre sıralanır ve en yüksekten başlayarak kontenjan sayısı kadar başvuran öğrencinin geçişi kabul edilir. Her sınıf için ayrı kontenjan ayrılmaktadır.
    9. Geçiş için başvuru tarihleri bütün üniversiteler için aynıdır. Başvuru takvimi içinde aynı anda birden fazla üniversiteye ve bölüme başvuru yapılabilir. Birden çok yer kabul ederse öğrenci hangisini istiyorsa oraya kayıt yaptırır. Ama geçişten bir kez yararlanılabilmektedir. Bu sene bir yere geçip ordan seneye başka bir yere geçiş hakkı yoktur. Sadece bir kere geçiş yapılabilir veya ilk kazandığı yere geri dönülebilir.
    10. Geçiş için gereken belgeler;
    Dilekçe(Örneği yukarıda mevcut),
    Öğrenci Belgesi
    YGS/LYS Sonuç Belgesi
    OSYS Yerleştirme Sonuç Belgesi
    Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

    Belgeleri hazırlayarak başvuru takvimi başlayınca istediğiniz fakülteye kargo ile gönderebilirsiniz.
    11. Geçiş yaptıktan sonra eski okuduğunuz okulda aldığınız dersler intibak yapılarak yeni okulda ve bölümünüzde alacağınız derslerle karşılaştırılacak, aynı dersler varsa onları tekrar almayabilirsiniz. Ama bunun için içeriğin ve kredisinin uygun olması gerekir. Diğer bütün dersleri baştan alırsınız. Hatta tamamen farklı bir bölüme geçerseniz hiç bir ders sayılmayacağı için ara sınıfta da olsanız 3. 4. sınıf gibi, 1. sınıftan başlayabilirsiniz. Geçiş yapmak isteyenler bunları göze almalı. Ayrıca Dikey Geçiş yapanlarda uygulamadan aynı şartlarda yararlanabilirler.

    Peki yerleştiğim yılda nereleri puanım tutuyordu bunu nerden öğrenebilirim;

    Arkadaşlar aşağıdaki linkten hangi yıl sınavı ile üniversiteye yerleşti iseniz o yılın sayısal bilgilerine girin o yıla ait "20XX-ÖSYS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler" linkine tıklayın ve orda yer alan "En Küçük ve En Büyük Puanlar" adlı tablolara bakın. Yerleştiğiniz yıl itibariyle nereleri puanınız tutuyor buradan görebilirsiniz;

    EK YERLEŞTİRME DEĞİL NORMAL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA İLİŞKİN SAYISAL BİLGİLER ESAS ALINMAKTADIR BUNA DİKKAT EDİN.

    http://www.osym.gov.tr/TR,762/sayisal-bilgiler.html

    Bu sene yani 2014 ÖSYS ile yerleşecekler ise tercih sonuçları açıkladığında ilan edilecek olan "En Küçük ve En Büyük Puanlar" adlı tablolara bakacaklar.



    ve işte son resmi yazı ;

     MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU

     MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU



    29 OCAK TARİHLİ UYGULAMA ESASLARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLERE İLİŞKİN YÖK TARAFINDAN ÜNİVERSİTELERE GÖNDERİLEN YAZI ;


     MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU

     MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU


    EK BİLGİ 30 TEMMUZ 2014 : 2014 ÖSYS İLE YERLEŞENLERİN DURUMU
    Bu konuda henüz bir netlik yok normalde geçen sene yeni yerleşen adaylar ilk bir ay içinde geçiş hakkından yararlandılar ve kazandıkları ilk yıl geçiş yaparak gidip orda okudular hatta ikinci dönem başında da yine geçen yıl yerleşenler geçiş yapabildiler ancak bu yıl başvuru tarihleri (31 Ağustos) kayıt tarihlerinden (1-5 Eylül) önce bittiği için başvuru süresi içinde yeni kazanan aday henüz öğrenci olmuyor ve durumda yatay geçiş yapıp yapamayacağı konusu belirsiz bir hal alıyor. Çünkü öğrenci değil ve öğrenci belgesi alma şansı yok 31 Ağustosa kadar. Ancak bu durumda olupta yatay geçiş yapmak isteyen adayların ben yine de başvuru yapmasını tavsiye ediyorum; çünkü henüz bir netlik olmasa da YÖK ten gelecek bir açıklama ile yeni yerleşenlerin de bu haktan yararlanması sağlanabilir. Çünkü yapılan bu değişikliğin özüne baktığımızda burada yanlış tercihlerden doğan mağduriyetlerin ortadan kaldırılması var, bu mağduriyetleri yaşayanların ve yanlış tercih yapanların ara sınıflarda olabileceği gibi yeni kazananlar arasında olması da normaldir. Hatta yeni kazanan adaylar sonuçlar açıklandıktan sonra taban puanları gördükleri zaman nereleri yazsam gelirmiş diye bakacaklar puanları ile gidebilecekleri yerleri çok net bir şekilde görebileceklerdir. Böyle bir adayın puanı ile taban puanını tutturduğu yerleri görüp keşke şurayı yazsaydım yada keşke üst sıralarda tercih etseydim demesi kaçınılmazdır. Bu durumda merkezi puana dayalı yatay geçiş asıl bu aday için daha gereklidir ve mutlaka bu kişiye ilk kazandığı yere hiç kaydolmadan geçiş hakkı verilmelidir. Böylece bu aday boş yere ilk kazandığı yere kayıt yaptırmayacak gereksiz yol, zaman ve para masrafı yapmayacak ve direk puanı ile gidebileceği yani geçiş yaptığı yere gidip oraya kaydolup orada eğitime başlayacaktır. Ancak yeni yerleşen adaya siz bu hakkı vermezseniz ve en az bir yıl orada okumasını mecbur tutarsanız, bu kişi tamamen gereksiz bir şekilde bir yıl istemediği bir bölümde yada şehirde belkide tamamen yanlış tercih sonucu kazandığı bir yerde okumak zorunda kalacak, gereksiz bir zaman israfı, para israfına neden olacaktır. Ayrıca bir yıl geçtikten sonra yatay geçiş hakkından yararlanarak başka bölüme geçse bile üniversite intibak yapacağı için ilk yıl derslerinin çoğunu almamış olacak büyük ihtimalle geçtiği yerde tekrar birden başlayacaktır. Buda öğrencinin en az bir yıl kaybetmesine, ilk kazandığı yerde boşa okumasına, boş yere bir yıl masraf yapmasına neden olacaktır. Halbuki aday kazanır kazanmaz bu geçiş hakkı verilse ilk kazandığı yere hiç gitmeden doğrudan geçiş yaptığı yere gidecek ve orda direk okula başlayacak, bütün kayıpları da yaşamayacaktır. Bu nedenle bu sistemin eğer amacına hizmet etmesi isteniyorsa mutlaka yeni adaylara da geçiş hakkı verilmeli ve direk geçiş yaptığı yere kaydolmaları sağlanmalıdır.
    Ben bunun olacağını ümit ederek mevcut dilekçede bir kaç değişiklik yaparak bu duruma göre dilekçeyi güncelledim. Bu dilekçe de ek olarak Öğrenci Belgesi ve Transkript yok sadece ÖSYS Sonuç Belgesi ve LYS/YGS Sonuç Belgesi var. Bu yıl yerleşipte geçiş yapmak isteyen adaylar indirip kendilerine göre düzenleyebilirler. Umarım yeni yerleşen adaylarda bu haktan yararlanır ve bu sistem amacına ulaşır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 29 Temmuz 2016; 19:19:20 >







  • Bu açıklama işinde en çok İTÜ 'yü takdir ettim. Hem hızlı, hem kolay hem de gereksiz belgelere yer vermemişler. Üstüne kalanların neden kaldığını ayrıntılı yazmışlar. Takdir ettim gerçekten. Geri kalan üniversiteler örnek almalılar. Hem de yönetmeliği iyi okumuşlar. Hazırlık ve 1. Sınıftan gelenlerin direk hazırlığa yerleşmesini iyi okumuşlar. Geri kalanların sadece dil yeterliliğini sağlaması çok önemli bir ayrıntı.
    Yıldırım Beyazıt Üniversitesi açıkladı.

    https://aybu.edu.tr/ogrenciisleri/content_detail-257-815-2014-2015-egitim-ogretim-yili-merkezi-yerlestirme-puani-ile-yatay-gecis-sonuclari.html?src=0&src=0

    İstediğim okula kabul edildiğimden dolayı çok mutluyum. Darısı herkesin başına arkadaşlar

    Bu konuda olayın başından beri paylaşımını eksik etmeyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Umarım hepiniz istediğiniz yere geçersiniz

    Ayrıca özel teşekkürüm de @fyilmaz için. Buradaki herkese aylardır elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştı. Eminim Türkiye çapında yatay geçiş başvurusu yapanların %90'ının elinde bu konudaki dilekçe vardır.

    Kimsenin hayal kırıklğına uğramamasını diliyorum. İyi forumlar
  • Bu cok iyi bir gelisme ama simdi ben ne yapicam.hangi bolum oldugunu nerden ogrenicem? Ben suan ktü.de hazirliktayim burdan osmaniyeyi yazicam.osmaniyedeki okula mi gidicem? Nasil basvuru yapacagim hakkinda nasil yol izlicem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin durumun suan da tam olarak nedir hangi bölümü kaç puanla kazandın ve nereye geçmek istiyorsun durumun uyarsa örnek dilekçe gönderebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana tam böyle birşey lazımdı ama 21 eylülde yürürlüğe girmiş daha yeni öğreniyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grejuva6 -- 4 Ekim 2013; 0:16:18 >
  • Gerçekmi bu ya hocam ben pau organik tarima girdim 253 ygs 6 puanimla bu puan turuyle alan baska biyere gecebilirmiyim yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenaa41

    Gerçekmi bu ya hocam ben pau organik tarima girdim 253 ygs 6 puanimla bu puan turuyle alan baska biyere gecebilirmiyim yani

    Aynı puan türünden öğrenci alan ve taban puanı sizinkinden düşük yada eşit olan yerlere basvurabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fyilmaz


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fenaa41

    Gerçekmi bu ya hocam ben pau organik tarima girdim 253 ygs 6 puanimla bu puan turuyle alan baska biyere gecebilirmiyim yani

    Aynı puan türünden öğrenci alan ve taban puanı sizinkinden düşük yada eşit olan yerlere basvurabilirsiniz

    Nasil yapicaz hocam biraz bilgilendirsen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Örnek dilekçe :https://skydrive.live.com/redir?resid=72498FBA188CAAFF!2012&&lor=shortUrl Bunu indirip kendinize göre düzenleyen arkadaşlar bu dilekçeye suan kayıtlı olduğunuz okuldan alacağınız öğrenci belgesi, Kazandığınız yıl nereye yerleştiginizi gösteren OSYS Sonuç belgesi ve nüfus cüzdanı fotokopisi ekleyip geçmek istediğiniz fakülte / yuksekokula kargo ile gönderebilirsiniz. Bayram dan önce yollamaniz lazım arkadaşlar. Yönetmelik yürürlüğe girdiği için 1 ay içinde bu talepleri karara bağlamak zorundalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 4 Ekim 2013; 15:51:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sakarya myo sınavsız geçiş yapmış kişi,marmara üni. myo. geçiş yapabilir mi aynı bölümde.
  • Arkadaşlar ben YTÜ Çevre Müh. yerleştim, ek yerleştirme ile beraber ilk defa öğrenci alan bir bölümü tercih edebilir miyiz? Puan türü vb. konularda da sanırım okulun insiyatifine bırakmışlar öğrenci alımını. Çünkü net açıklamalar yok gördüğüm kadarıyla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eesti -- 4 Ekim 2013; 17:07:54 >
  • devlet universitesindeyim ozel uniye gecmek istiyorum puanim tam bursluya yetiyor yatay gecis yaparsam tam burslu mu gecicem yoksa parali mi okuyacagim lutfen yardim edin arkadaslar ankaradan kurtulmam lazim daha dogrusu istanbula donmem lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fıransız

    devlet universitesindeyim ozel uniye gecmek istiyorum puanim tam bursluya yetiyor yatay gecis yaparsam tam burslu mu gecicem yoksa parali mi okuyacagim lutfen yardim edin arkadaslar ankaradan kurtulmam lazim daha dogrusu istanbula donmem lazim

    Ben de özel üniversiteye geçicem yeditepe'yi istiyorum ve tam burslusuna yetiyo. E tam bursluya puanımız yettiğine göre neden bizi ücretli programa yerleştirsinler ki? Bi de ben YTÜ'de hazırlığı atladım yeditepe'de o sayılıyo mu yoksa hazırlık okunacak mı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eesti

    quote:

    Orijinalden alıntı: fıransız

    devlet universitesindeyim ozel uniye gecmek istiyorum puanim tam bursluya yetiyor yatay gecis yaparsam tam burslu mu gecicem yoksa parali mi okuyacagim lutfen yardim edin arkadaslar ankaradan kurtulmam lazim daha dogrusu istanbula donmem lazim

    Ben de özel üniversiteye geçicem yeditepe'yi istiyorum ve tam burslusuna yetiyo. E tam bursluya puanımız yettiğine göre neden bizi ücretli programa yerleştirsinler ki? Bi de ben YTÜ'de hazırlığı atladım yeditepe'de o sayılıyo mu yoksa hazırlık okunacak mı

    ben de gazi tiptan istanbul bilim uniersitesine gecmek istiyorum tam burslu alirlar ins yoksa medeniyet tipa gecerim
    bence 1. siniftan baslatirlar seni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tam burslu nun taban puanindan yüksekse sizin puaniniz tabi ki başvurma hakkınız var siz dilekçede tam burslu programa yatay geçiş yapmak istiyorum diye yazdıktan sonra sizi ücretli olana geçiş yaptiramaz yapsana gidip kayıt yaptirmaz siniz hakkınız dan feragat edersiniz ancak tam burslu nun kaç kontenjanı varsa onun yüzde onu kadar geçiş kabul eder yani bölümün toplam kontenjaninin yüzde onu değil sadece tam burslu kontenjaninin yüzde onu önemli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sefa Ayrılmaz

    Sakarya myo sınavsız geçiş yapmış kişi,marmara üni. myo. geçiş yapabilir mi aynı bölümde.

    Sınavsız geçişleri kapsamaz diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eesti

    Arkadaşlar ben YTÜ Çevre Müh. yerleştim, ek yerleştirme ile beraber ilk defa öğrenci alan bir bölümü tercih edebilir miyiz? Puan türü vb. konularda da sanırım okulun insiyatifine bırakmışlar öğrenci alımını. Çünkü net açıklamalar yok gördüğüm kadarıyla.

    Ek yerleştirme ile ilk defa öğrenci alan bölüm sizin kazandığınız bölümle aynı puan türünde öğrenci alıyor ise evet başvurabilir siniz bu durumda zannederim o bölümün ek yerleştirme de oluşan taban puanı dikkate alınır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba.Öncelikle teşekkür ederim böyle bir konu açıp böyle bir imkandan bizleri haberdar ettiğin için.Ben de bu imkandan faydalanmak istiyorum ancak yaptığım araştırmalara göre Gaziosmanpaşa ünisi hariç bu konuda duyuru yapan bir üni yok.Bu durum yatay geçiş yapmamıza engel midir sence?Bir de birden fazla üniye başvurabilir miyim,onu biliyor musun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cesc_Fabregas

    Hocam merhaba.Öncelikle teşekkür ederim böyle bir konu açıp böyle bir imkandan bizleri haberdar ettiğin için.Ben de bu imkandan faydalanmak istiyorum ancak yaptığım araştırmalara göre Gaziosmanpaşa ünisi hariç bu konuda duyuru yapan bir üni yok.Bu durum yatay geçiş yapmamıza engel midir sence?Bir de birden fazla üniye başvurabilir miyim,onu biliyor musun?

    Evet internet sitesine ilan koyan yok ama yönetmelik 21 Eylül den beri yürürlükte ve sure sınırı var yani 1 ay içinde bu talepleri karara bağlamak zorundalar eklenen madde üniversite bunla ilgili ilana çıkar demiyor aday başvurur ilgili kurullar karara bağlar diyor yani ilan verilmesi zorunlu degil bu sadece bir inisiyatif, sen süresi içinde başvuru yaptıktan sonra bunu değerlendirme ye almak zorunda ancak bizim üniversiteler memur zihniyeti ile hareket ettiği için her ne kadar yönetmelik değişikliği resmi gazetede yayimlanip yürürlüğe girsede YÖK ten bize yazı gelmedi deyip uygulama da isteksiz davranabilirler ama yönetmelik suan yürürlükte ve uygulamak için yazı gelmesine gerek yok nitekim GOP hemen bunla ilgili takvimide yayınlamış ama siz rahat olun ve süresi içinde başvuru yapın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar bence olurmu olmazmı diye siz düşünmeyin dilekçeyi uygun şekilde doldurun belgeleri ekleyip gönderin onlar uğraşsınlar elbet gelen evrakı yönetmelik hükümlerine göre inceleyecekler olmayacak bir şeyse zaten redderler yani bırakın okul yönetimleri incelesin ve karar versin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fyilmaz


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cesc_Fabregas

    Hocam merhaba.Öncelikle teşekkür ederim böyle bir konu açıp böyle bir imkandan bizleri haberdar ettiğin için.Ben de bu imkandan faydalanmak istiyorum ancak yaptığım araştırmalara göre Gaziosmanpaşa ünisi hariç bu konuda duyuru yapan bir üni yok.Bu durum yatay geçiş yapmamıza engel midir sence?Bir de birden fazla üniye başvurabilir miyim,onu biliyor musun?

    Evet internet sitesine ilan koyan yok ama yönetmelik 21 Eylül den beri yürürlükte ve sure sınırı var yani 1 ay içinde bu talepleri karara bağlamak zorundalar eklenen madde üniversite bunla ilgili ilana çıkar demiyor aday başvurur ilgili kurullar karara bağlar diyor yani ilan verilmesi zorunlu degil bu sadece bir inisiyatif, sen süresi içinde başvuru yaptıktan sonra bunu değerlendirme ye almak zorunda ancak bizim üniversiteler memur zihniyeti ile hareket ettiği için her ne kadar yönetmelik değişikliği resmi gazetede yayimlanip yürürlüğe girsede YÖK ten bize yazı gelmedi deyip uygulama da isteksiz davranabilirler ama yönetmelik suan yürürlükte ve uygulamak için yazı gelmesine gerek yok nitekim GOP hemen bunla ilgili takvimide yayınlamış ama siz rahat olun ve süresi içinde başvuru yapın

    eyvallah güzel kardeşim.İnşallah olur şu iş.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.