Şimdi Ara

Mercedes, havayı temizleyen elektrikli minibüs konseptini tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Almanya merkezli otomobil üreticisi Mercedes-Benz, elektrikli araç çabalarını vurgulamak ve sürdürülebilir teknolojilerin araçlarda kullanımına dikkat çekmek için yeni bir konsept aracını tanıttı. Yaklaşmakta olan Birleşmiş Milletler İklim Değişiklikleri (COP26) öncesinde tanıtılan bu araç özellikleri ile dikkat çekiyor.



    Mercedes, havayı temizleyen elektrikli minibüs konseptini tanıttı



    Dün tanıtılan Sustaineer isimli teslimat minibüsü konsepti, tahmin edebileceğini üzere tamamen elektrikli bir araç. Ancak bu minibüsün etrafındaki ortamdaki havayı temizleme özelliği bulunuyor. Ön ve gövde altında bulunan ince partikül filtreler, minibüsün hızı ne olursa olsun etrafındaki havayı temizleme özelliğine sahip. Buna ek olarak da hem havadaki toz miktarını azaltan hem de fren aşınmasını sınırlayan dökme demir, seramik kaplı disk frenler araçta kullanılıyor.



    Sustaineer’ın üst tarafında menzilini genişletmek ve şarj ihtiyacını azaltarak sürdürebilirliği artırmayı amaçlayan güneş panelleri de mevcut. Mercedes yaptığı açıklamalarda bu tarz uygulamaların gelecekteki elektrikli araçlarında daha yaygın olacağını vurguladı ve sürdürebilirliğin öneminin altını çizdi.



    Mercedes, havayı temizleyen elektrikli minibüs konseptini tanıttı



    Minibüste yer alan diğer yeşil teknolojiler arasında enerji tasarruflu ısı sistemi ve geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanımı ve benzer birçok özellik yer alıyor. Dev şirket, araçta bulunan sessiz elektrikli aktarma organları, dirençli lastikler ve sessiz otomatik kapı sayesinde gürültü kirliliğinin minimuma indirileceğini de ifade etti.



    Sürdürülebilir teknolojili araçlar artacak



    Yapılan açıklamalarda Sustaineer’ın seri üretime geçişi ile ilgili herhangi bir bilgi verilmedi. Ancak Mercedes, araçta bulunan teknolojinin büyük ölçekli üretim düşünülerek hazırlanmış olduğunu belirtti ve seri üretim konusun olabileceği konusunun sinyallerini verdi. Şirket ayrıca, 2022 yılında sürdürülebilir teknolojiye sahip elektrikli araçlar için daha fazla planı olduğunu,, Sustaineer’ın da bunun bir parçası olduğunu belirtti.






    Kaynak:https://www.engadget.com/mercedes-benz-sustaineer-electric-delivery-van-concept-215050891.html?src=rss







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.