Şimdi Ara

Mercedes Cla 200 Gaz Yemiyor (Turbo sorunu)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2013 mercedes cla 200 araç bazen gaz yemiyor. Daha doğrusu turbo devreye girmiyor gibi bir his oluşuyor. Aracı kapatıp açınsa sorun bitiyor. Bir rutini de yok. Haftada bir de iki güne bir de olabiliyor. Turbo basınç valfini değiştirdiler. Bir kaç hafta olmadı ama sonra tekrarladı.
    Bu araç ile 3.20i arasında kalmıştım. Mercedes daha az sorun çıkarır diye aldım ama öyle olmadı.

    Aynı sorunu yaşayanların serviste de çözemediğini okudum. Benzer sorun yaşayıp çözebilen var mı?
    https://productimages.hepsiburada.net/s/23/500/10063197765682.jpg?v1







  • CLA Kullanıcıları?..
  • Merhaba,

    Aynı sorun ben de çıkmaya başladı. Ben de A200 kullanıyorum. Serviste bilgisayara bağlayıp baktıklarında, iki hata oluşmmuş:
    P029921 - Turbo şarj basınç 1. Basınç çok düşük
    P06DA00 - Motor yağı pompası baypas manyetik valf. Kesinti / elektrik arızası

    Bu sorunu yaşayan varsa, yardımcı olabilir mi?

    Teşekkürler,
  • lyilmaz L kullanıcısına yanıt
    Merhaba; benim sorun çözüldü. Turbo gaz valfini boşuna değiştirmişim. Servis değil, işi sadece turbo olan sanayide birine gittim. Aşağıdakine benzer bir parça değiştirerek sorunu çözdü. Turbo açılmadı bile.
    https://media.karousell.com/media/photos/products/2018/05/05/mercedes_m270_engine_wastegate_vacuum_actuator_for_a_class_b_class_gla_cla_1525510320_0e982f69.jpg
  • Bende de cla200 var.. turbo bozuldu..tamır edildi.. Ama bazen devreye girmiyo..kontağı kapatip açınca sorun çözülüyo.. ne zaman olacağıda hiç belli olmuyo.. hangi turbocuya gitsem.. hata kodu yok hocam diyo.. Ama bazen oluyo böyle..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 model Mercedes C180 Estate var bende. Bugün aynısı bana da oldu. Düz yolda gaza yüklendim tak tak tak diye vuruntu gibi birşey oldu sonra sanırım güvenli moda aldı kendini dip gaz yapsam da turboya geçmedi yani gazı köklediğinizde turbo devreye girip ivmelenme oluyor ya o şekilde olmadı. 80 120 arası normal gazlama şeklinde gittim. Kontak açıp kapatınca geçti. İlk defa başıma geldi. Daha yeni aldım aracı 1 ay olmadı bile ne yapsam etsem bilemedim ciddi bir problem mi bu acaba turbo değişti vs mevzusu olursa en az 50 bin tutar sanırım aldığım kişi ile test ederken aracı aynısı olmuştu ama araba kendini kapatıp güvenli moda almamıştı. Sadece vuruntu oldu. Adam da Şahid yani duruma. Geri mi versem ne yapsam ne etsem çok keyfim kaçtı çok da sevmiştim aracı 66 bin de daha 2012 model ilk kullanıcısından aldım aracı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isthmus İ kullanıcısına yanıt

    düşük hızlarda seyrederken birden gaza yüklendiğinizde vites düşüp vuruntu başlıyor, anlık 3-4 kez git-gel yaptırıyor gaza yüklenmeye devam edince güvenli moda alıp 2 bin devri geçmeden sürüşe devam edilebiliyor.


    bu şekilde ara ara sorun yaşatıyorsa %99 sorunun sebebi "krank konum sensörü".. m274 1.6 cgi yetkili servis fiyatı işcilik dahil 2,5- 3 bin₺ civarıdır. değiştirdikten sonra motor soğuk-sıcak farketmeksizin gaza oturduğunuzda sorunsuz ivlenecektir tekleme vuruntu yaşamazsınız. Ekstradan yaşa bağlı olarak yüksek basınç pompasına giren plastik hortumda eskiyebiliyor cüzi ücretle bunun da yenilenmesinde fayda var

    sorunun tespiti için yetkili servisten aracı xentry'ye bağlatıp tespit ettirmenizde fayda var.

  • Hocam merhaba gerçekten nokta atışı yapmışsın. Muhtemelen teknik olarak anlıyorsun bilgin yüksek. Çok ama çok teşekkür ederim. Yaşadığım olayı kelimelere baya iyi dökmüşsün. İşinkomik tarafı 10 sürüşü sadece 2 sinde oluyor. Ustaya gittiğimde senin bu mesajı göstericem direkt :) ağzına sağlık çok teşekkür ederim. Umarım az maliyetli bir şekilde hallederim by sorunu. İster istemez insanın canı sıkılıyor. Severek kullandığım bir araç çünkü sıkıntısız kazasız belasız kullanmak istiyor insan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ksavran K kullanıcısına yanıt

    Hocam aynı sorunu ben de yaşıyorum. hata kodu yok diye sorunun ne olduğunu anlayamadık. Veskeyt ve turbo basınç valfini değiştirdim sorunum aynı devam ediyor. W204 kasa c180 2012 1.6 turbo 156hp model aracım. Bazen yapıyor bazen yapmıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mct2002 kullanıcısına yanıt

    Benzer bir sorunu bugün yaşadım. Vites geçişleri çok acılı oluyor. 60 ile giderken araç yedinci vitese atıyor kendini ve 1000-1500 devir civarında seyir ediyor. Bazen de fren yaparken birkaç vuruntu yapıp düşürüyor vitesi.


    2 ay önce ABS sensörü bozuldu, düzelttik. 1 ay önce araç yolda bıraktı beni, şanzıman arızası sandım, neyse ki devir sensörü bozulmuş elektrik arızasından dolayı ve cüzi bir fiyata hallettik. Eminim bu da bir sensörden kaynaklanıyordur ama hatayı anlayana kadarki kısım zor.


    @mct2002 hocamın dediğini servise ileteceğim. Umarım bu sorunu çözer.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.