Şimdi Ara

MERCEDES A SERİSİ SAHİBİ OLANLAR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.020
Cevap
33
Favori
120.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mercedes A serisi piyasaya yeni çıktığından dolayı hep kulaktan dolma bilgiler ve (anlayamadığım ve katılmadığım )forumda da bir karalama kampanyası var. Asıl kullanıcılarından yorum test ve fotoları burada paylaşırsak gerçekçi bilgiler olur diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secilburgaz -- 14 Kasım 2012; 0:44:56 >



  • Esime aldigimiz makyajli A180 Urban (122 Hp 7DCT benzinli) araci haftasonu teslim aldik ve 50 km kadar test etme imkanim oldu. Tabiki segmentleri farkli ama yine de benim makyajli 40.yil 320ied (170 hp 8ZF tork konvertor benzinli) ile asagidaki sekilde kendimce bir karsilastirma yaptim, bazi yorumlarim C serisiyle de kesisiyordur, belki birilerine faydasi olur.

    - A180'de 225/45/17 lastik var, 18' jantli F30'dan daha konforlu gelmedi (Mercedesin hep daha konforlu oldugu yaziliyor) ozellikle esim Auris'te rahatsiz etmedigi icin cukurlara tumseklere dandun girmeye alismis, kendisini biraz adapte etmesi gerekecek.
    - Eco modunu fazla abartmislar (156hplikte bukadar olmayabilir) esim bile ecoda araba gitmek istemiyor diye sikayetlendi, neyseki makyajda comfort modu da gelmis, oncesinde sadece eco ve sport varmis. Comfortta hem hizlanma hem de vites degisimleri gayet iyi.
    - Tuketim sehir ici 10-11lerdeydi, arac cok yeni zaten karsilastirma icin erken, genelde kisayol sehir ici kullanacagi icin genel ortalamanin 10'un altina inecegini hic sanmiyorum. F30'da agirlikli sehir ici kullanim ortalamam 9.9 suanda.
    - Panoramik tavan gercekten daha bi guzel, ondan sonra F30'un sunroofu kucuk kaliyor.
    - Cin mali iPad gorunumlu ekranla NBT'nin durusunu kiyaslamiyorum bile, arabanin en kotu yani o bence, makyajda cozunurlugu ve boyutu artmis fakat islevsellik olarak da nbtnin yanina yaklasamaz
    - Aksine kadrandaki bilgi ekranlari A'da cok daha islevsel ve kullanisli (VW grubundakilere benzer), F30'da o ekran biraz zayif kaliyor.
    - Su autohold neden F30'da yok acaba? cok sevdigim ve eksikligini hissettigim bir ozellik, elektronik el freniyle ilgili bir durum sanirim? 5lerin el freni oyle ve autohold var.
    - Kapi kapanis sesi cok basarili, bu segment arabada bile premium bir kapi sesi var, hayran kaldim. (Birisi arabanin kalitesini anlamak icin ilk kapi kapanis sesine bakarim demisti, ne kadar dogru bilemiyorum:)
    - Ikimizin de eli vites kolunu aradi durdu, esim alisir heralde bir sure sonra ama benim icin vitesi sola cekip gazlamanin keyfi vaz gecilmez.
    - Arka sag sol koltuk basliklari yatmiyor, gereksiz gorus kisitlamasi yaratiyor.
    - Park sensorune alismak lazim, F30daki gibi yaklastikca sesli uyari vermiyor, hem onde hem arkada gorsel uyari veren zimbirti mevcut fakat cok yaklasmadikca sesli uyari vermiyor. Diger yandan on sensorun surekli aktif olmasi ileri gidilerek yapilan parklarda ekstra butona basma ihtiyaci dogurmuyor.
    - Carpisma ikazi var,kitapciga gore aradaki mesafeden bagimsiz mevcut hizi koruyarak devam edersen ondekine carpma ihtimalini hesapliyor ve bi seviyeye kadar gorsel uyari, yuksek ihtimalde sesli uyari veriyor, virajda yol kenarina park etmis arac icin baya bangirdamisti ileride rahatsiz edici olabilir.
    - Tabiki CC standart
    - Garip bir sekilde A serisinde benzer seviyedeki butun donanimlar (hatta F30'a gore fazlasi var, CC, Otomatik park, carpisma, yorgunluk uyarilari gibi) standartken otomatik klimayi opsiyonel yapmislar, on sis fari olmamasi da garibime gitti.

    Aklimda kalanlar bunlar daha fazla detay isteyen olursa ozelden ulasabilir, elimden geldigince objektif yorumlarimi yazdim, alinganlik yapan olmaz umarim.
  • Kullanıcısı var mı ? Pek sanmıyorum.
    Bir Mercedes olarak en üst kalitede mi ? Bunu beklemek gerçekçi değil,ne de olsa markanın en ucuz aracı.
    Ama fuarda bu kadar konuşulduğu için yaklaşık yarım saat inceledim,umarım birkaç gün içinde de kullanma fırsatı bulurum,bu aracın bu kadar sert tepki almasının sebebini hala anlamış değilim.Benim bulabildiğim tek eksik Teknosa'dan alınmış dijital fotoğraf çerçevesi gibi duran ekran.
    Bunun dışında-sürüş keyfi olarak tabiki bir BMW olamasa da-sınıfının en iyi aracı tahtına layık olduğunu düşünüyorum.
  • Ekran konusunda haklısınız. Gerçekten çok acaip gözüküyor. Belki zamanla alışacağız. Kullanan var forumdan bir arkadaşta var. Resimlerini de yüklemişti. Sipariş sırası bekleyenler de olduğunu biliyorum. Sert tepki konusunu ben hiç anlamadım. Abartılmış olduğunu düşünerek pek ciddiye almıyorum. Deneme sürüşü yapmadım ama arabayı yakından inceledim. Ben beğendim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gözler italyan hakemde

    Daha da yalnız bir konu olsun istersen "Volvo V40 sahibi olanlar" adında bir başlık aç, in cin top oynar..

    post kasma
  • a serisinin çok başarılı bir araba lakin fiyatının tam bir balon oldugunu düşünüyorum. şimdi 86 000 e alacağınız A serisi urban paket (has oto maslakdan fiyat aldım), benim düşünceme göre seneye aynı araç eylül ekim aylarında 65 000 tl den daha yüksek olacağını sanmıyorum.
    şu anda 86 000 tl ye A serisinin urban paketini alacağınıza onun yerine 96 000 e c serisi avangarde donanımlı bir mercedes alırsınız.

    şimdi diyecek olan olabilir biri 86 000 diğeri 96 000 arada 10 000 tl fiyat farkı var. bu arabalar aynı değil ki ? diyebilirsiniz.
    86 000 = 36 000 peşin 50 000 kredi desen = A nın kredi oranı 0,99 => odeğeceğiniz tutar 66000(toplam ödenecek kredi tutarı ) + 36 000 = 102 000 tl ye gelecek araç size
    96 000 = 36 000 peşin c180 için 60 000 kredi = C serisinin kredi oranı 0,64 => odeğeceğiniz tutar 66 000 (toplam ödenecek kredi tutarı)+ 36 000 = 102 000 e gelecek araç size

    eh demekki 50 000 veya 40 000 gibi kredi çekip bu aracı alacaksanız aynı fiyata geliyorlar.
    gidin c alın o para etmez o araba




  • Yalnız biraz tarz meselesi. A serisinin daha genç ve dinamik bir görüntüsü var. Ayrıca C serisi seneye kasa değiştiriyor. 2014 yılında şimdikiler eski kasa olacak.
  • zaten mercedes alıp her sene 0lamadığınızda zarar edersiniz. değerliyken takasa sokup her sene 5-10 bin zararla mercedese bineceksiniz. yoksa çok değer kaybeder.
  • Bizim sitede birisi almış A 200 AMG. Gayet hoş duruyor AMG paketle. Normal versiyonları ise bayağı sıkıcı...
  • http://www.youtube.com/watch?v=qF_fqN3HxX8 Güzel bir reklam olmuş.
  • Benim aracımda gelmiş bugun. görmeye gittik. işlemleri başlattım. bi kısmını kredi çekiyorum. salı günü nasipse alıcam. forumda foto nasıl post oluyor bimediğim için(yükleme için bir link varsa paylaşırsanız sevinirim) ayak üstü babamla çektiğimiz 2 fotoyu koyamadım. içine oturduumda en güzel şey yeni kokusuydu. kullanmaya başlayınca haftaya görüşlerimi paylaşırım. bu arada araç beyaz a200 amg. ektra bir donanım ekli değil birde cam tavan mevcut yazmayı unutmuşum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bur@k1985 -- 16 Kasım 2012; 23:01:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bur@k1985

    Benim aracımda gelmiş bugun. görmeye gittik. işlemleri başlattım. bi kısmını kredi çekiyorum. salı günü nasipse alıcam. forumda foto nasıl post oluyor bimediğim için(yükleme için bir link varsa paylaşırsanız sevinirim) ayak üstü babamla çektiğimiz 2 fotoyu koyamadım. içine oturduumda en güzel şey yeni kokusuydu. kullanmaya başlayınca haftaya görüşlerimi paylaşırım. bu arada araç beyaz a200 amg. ektra bir donanım ekli değil birde cam tavan mevcut yazmayı unutmuşum

    Güle güle kazasız belasız kullanmanı dilerim. Güzel , çok güzel bir araba gerçeken. 156 hp o aracın hakkını sağlam verir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok eleştirdiğim bir araç.
    Ben pek satacağını düşünmemekteyim.
    Mercedes'ten özellikle iç mekan kalitesi anlamında C serisinde geçmişte yaptığını tekrarlayarak bir iyileştirme bekliyorum.
    Ayrıca donanımlı A serisinin yani binilecek A serisinin fiyatları 85 binlere dayanıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    Çok eleştirdiğim bir araç.
    Ben pek satacağını düşünmemekteyim.
    Mercedes'ten özellikle iç mekan kalitesi anlamında C serisinde geçmişte yaptığını tekrarlayarak bir iyileştirme bekliyorum.
    Ayrıca donanımlı A serisinin yani binilecek A serisinin fiyatları 85 binlere dayanıyor.

    şu andaki talep patlamasıyla, insanların sizin görüşünüzün tersini düşündüğünü sanıyorum. tabiki karşı görüşler olucak, olmalıda. ama bu araç c premium içinde bence lider olcak. Kendim tabiri caizse tam bir alfa tutkunu ve kullanıcısıyım. hatta giulietta almak(begenmek) için kendimi epey bi zorladım. ama geleneksel alfa dizaynına uymayan önden eblek bir alfayı sindiremedim. fakat dedimki bu araç alfa için satış anlamında baya öne çıkıcak ve nitekim öyle oldu. Sınıfı içerisinde şu anda a serisisnin rakipleri, bmw 1, audi a3, volvo v40 ve giuliettadır. a nın bu 5 araç içerisinde genel anlamda ele aldığınızda ipi göğüsliyeceğini düşünüyorum. burda tek eksik bulduğum yanı bmw 1 in aksine önden çekişli olması. inanın çok araştırmacı ve kıl bir insanım. bu 5 arabanın volvo v40 hariç hepsinin didik didik inceledim ve kullandım.hatta giuliettayı baya kulllandım(arkadaşımın almasına sebep olmuştum). mercedesin eksikleri, arkadan itiş olmamması, iç kabindeki ekranın duruşu, ve bana göre sorun teşkil etmeyen parmaklanınca gelen ses. çünkü bu problemin ileride giderken trim sesi yaratmayacağını düşünüyorum(trim sesinin ne olduğunu en iyi bilenlerden biride alfacılardır). onun dışında iç-dış dizayn harika motor performansı olarak bence bmw118 ve giu ma 170 kapaya oynar. mercedesin burada benzinli motor ve şanzıman açısından avantajı sorunsuzluk. a200 amg beyaz cam tavan olarak 88 e aldım. butun araçları araştırdığımı söylemiştim. bmw 118 m paketi için 105 bin tl dediler sonra 100 e çektiler. amg neyse m odur ama çok fiyat farkı varç. giulietta 18' jant içeren spor paketi ve cam tavanı ile 79-80 bin tl arasında oynuyor. a3 140 ps henüz gelemdiği için kıyaslayamayacağım ancak onunda giuliettadan aşağı olacağını sanmam. v 40 ta muhtemelen cam tavanı r design ı ve bira daha iyiy bir motor seçeneği ile 80 den aşağıya olmıyacağını düşünürsek. mercedesin fiyat,dizayn,işçilik,motor,sorusuzluk,güvenlik gibi kavramların ortalaması neticesinde çokta elştimenin mantıklı olmadığını, bu premium c segmentinde genel anlamda çok az da olsa önde olduğunu düşünüyorum. benim genel sıralamam... 1-a serisi 2-giulietta 3-bmw1(fiyatı yüksek olduğu için 2 yerine 3 te) 4-v40 5-audi a 3(işçilik kalitesi açısında a3 gerçeken önde ama genel ele aldığımda a3 son sırada)




  • aslinda Bur@k1985 in yazdigi son mesajda konunun cevabi bulunuyor.bu araci almak istiyorsaniz,mercedese binmis diye sayilmak istiyorsaniz alacaginiz arac kesinlikle 85 bin liradan basliyor.
    style paket sunroofsuz,xenonsuz bir arac alinacaksa kesinlikle uzak durulmali.
    diger yandan bugun hic bir firmanin 4/4 luk araci yok.bende kendi actigim konuda yazmistim.birinin ici digerinin disi otekinin motoru.farkli markalarin hep farkli kisimlarda ustunnlugu soz konusu.burda da olaya alicilarin istekleri giriyor.siz eger ki bu araci cok begendiyseniz gozunuzu bazi seylee yumup almaniz gerekiyor.orasi soyle burasi boyle almiyim,baska arac aliyim derseniz illa ki bu arac her zaman aklinizda kalacak ileride.
    fakat dedigim gibi her aracin olmazsa olmaz ozellikleri var.bu a clasta da sirf gidip 75 e style paket extra donanimsiz almaktansa ben sahsen hic alinmamasi taraftariyim.
    ben bile bu araci o kadar begenmisken,kokpit kalitesizligine goz yummusken baktim istedigim arac burakin ki gibi 85 + ya cikiyor.bi 3-5 ay bekleyip uzerine 15-20 daha koyup eger gelirse 3.16 dizel almayi listeme ekledim.olmazsa nisan mayis gibi alirim golf 7 dizeli sonucta 2. elde deger kaybetmeyen bir arac giderim sene sonunda istedigim premium d segmenti araci veya premium suv araci alirim.
    programimi bu sekilde yaptim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    a serisinin çok başarılı bir araba lakin fiyatının tam bir balon oldugunu düşünüyorum. şimdi 86 000 e alacağınız A serisi urban paket (has oto maslakdan fiyat aldım), benim düşünceme göre seneye aynı araç eylül ekim aylarında 65 000 tl den daha yüksek olacağını sanmıyorum.
    şu anda 86 000 tl ye A serisinin urban paketini alacağınıza onun yerine 96 000 e c serisi avangarde donanımlı bir mercedes alırsınız.

    şimdi diyecek olan olabilir biri 86 000 diğeri 96 000 arada 10 000 tl fiyat farkı var. bu arabalar aynı değil ki ? diyebilirsiniz.
    86 000 = 36 000 peşin 50 000 kredi desen = A nın kredi oranı 0,99 => odeğeceğiniz tutar 66000(toplam ödenecek kredi tutarı ) + 36 000 = 102 000 tl ye gelecek araç size
    96 000 = 36 000 peşin c180 için 60 000 kredi = C serisinin kredi oranı 0,64 => odeğeceğiniz tutar 66 000 (toplam ödenecek kredi tutarı)+ 36 000 = 102 000 e gelecek araç size

    eh demekki 50 000 veya 40 000 gibi kredi çekip bu aracı alacaksanız aynı fiyata geliyorlar.
    gidin c alın o para etmez o araba







    Gerçekten çok güzel açıklamışsınız bence de mantıksız bu fiyata a serisi almak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bur@k1985


    ben de antakya'da test sürüşü yapmıştım,dış tasarım olarak güzel fakat içini adam etmek için sizin yaptığınız gibi baya para dökmek gerekiyor.
    İnsanlar bu paralara kendilerini 3 serisi ve C serisi gibi araçlara daha yakın hissedebilecekleri için A serisinin satışının ülkemizde zayıf olacağını tahmin ediyorum.
    Ki şu anda s60 alabiliyorken o paraya A serisine selam bile vermem(tabi bu benim düşüncem)
    Aracınızı güle güle kullanın,Allah kaza bela vermesin.
  • A serisi B sınıfı otomobil değil mi? Fiyatı hallice olunca C cınıfı araçlarla karşılaştırılmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lervolerto -- 17 Kasım 2012; 13:06:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bur@k1985

    Benim aracımda gelmiş bugun. görmeye gittik. işlemleri başlattım. bi kısmını kredi çekiyorum. salı günü nasipse alıcam. forumda foto nasıl post oluyor bimediğim için(yükleme için bir link varsa paylaşırsanız sevinirim) ayak üstü babamla çektiğimiz 2 fotoyu koyamadım. içine oturduumda en güzel şey yeni kokusuydu. kullanmaya başlayınca haftaya görüşlerimi paylaşırım. bu arada araç beyaz a200 amg. ektra bir donanım ekli değil birde cam tavan mevcut yazmayı unutmuşum

    Bol fotolu ve sürüş tecrübeli bir yazıyı sizden merakla ve sabırsızlıkla bekliyorum. Hayırlısı olsun kazasız belasız bir sürüş dilerim.
  • Araba guzel ama fiyati balon. Patlar yakinda ekim 2013 u bekleyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    quote:

    Orijinalden alıntı: Bur@k1985


    ben de antakya'da test sürüşü yapmıştım,dış tasarım olarak güzel fakat içini adam etmek için sizin yaptığınız gibi baya para dökmek gerekiyor.
    İnsanlar bu paralara kendilerini 3 serisi ve C serisi gibi araçlara daha yakın hissedebilecekleri için A serisinin satışının ülkemizde zayıf olacağını tahmin ediyorum.
    Ki şu anda s60 alabiliyorken o paraya A serisine selam bile vermem(tabi bu benim düşüncem)
    Aracınızı güle güle kullanın,Allah kaza bela vermesin.

    şimdi olaya hangi açıdan baktığınıza bağlı. ben dolu bir 320d alacağıma o paraya 520d alırım demeye benziyor bu olay. s60 ıda inceledim. evet hoş bir araç ama volvonun tr de tutulacak motorları hiç bana hitap etmiyor. çok hantal. ayrıca fiyatıda hiç ucuz değil malesef. şuan mercedes a almasaydım şunu alırdım diyebileceğim tek üst segment passat cc. oda 90 civarı dolusu. Ben araçların fiyatlarını kıyaslarken daha çok dolu halleriyle karşılaştırıyorum. dolu bir araç yerine bir üst segmentteki boş bir araca binmekte kişsel tercih saygı duyarım ama ben böyle düşünüyorum. saygılar




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.