Şimdi Ara

MEIZU M6 vs SANDİSK SANSA CLİP MİNİ KARŞILAŞTIRMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Meizu m6 ile Sandisk Sansa Clip Mini karşılaştırması

    Servisten bugün gelen meizu m6 ile yeni aldığım sansa clipin küçük bi karşılaştırmasını yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim. Kulaklık olarak elimdeki nuforce ne-7m ikullandım ve iki cihazda da ses özellikleri standartta yani flat ve diğer özellikler kapalı olarak test ettim.

    Öncelikle bilmeniz gereken; çok iyi bir müzik kulağına sahip değilim o yüzden sadece dikkatimi çeken farkları yazıyorum. 


    Teste tabi tuttuğum şarkılar ve bit hızları ;

    1)The Cranberries – Zombie (Acoustic) 128kbps

    İkisinide dinlediğimde ilk dikkat çeken şey sansa clipte sesin canlılığıydı cliple dinlediğimde bende konser salonunun içindeymişim gibi his uyandırdı. M6 clipe göre biraz sönük kalıyodu. Bunun dışında tiz vuruşları clipte birazcık daha iyiydi denilebilir. Tabi mp3ün bitratesi de farkları ortaya koymamış olabilir.

    2)Sagopa Kajmer - Tek başınalığın yolcusu 192kbps
    Bu şarkıyı özellikle seçtim sürekli bi bass sesi olduğundan sesleri ne kadar iyi ayırt edebildiklerini görmek için. Clipte meizuya göre çok daha rahat bi şekilde enstrümanları takip edebiliyodum. Ayrıca stereo ayrımındada clip daha iyiydi.

    3)Flowshakers - Outro Lex (128Kbps)

    Elektronik olarak en çok sevdiğim şarkıda teste tuttuğumda bass olarak kayda değer bi fark yoktu. Onun dışında ortalarda sadece zil sesleri olan bi bölüm var sonra yavaş yavaş diğer enstrümanlar katılıyo diğer enstrümanlar katıldıkça meizuda zil seslerinin takibi daha zor olduğunu gözlemledim.

    4) The Cranberries – When You’re Gone 256Kbps

    Bu şarkıda clipin sesi dah canlıydı onun dışında dikkatimi çeken bi fark yoktu.

    5) Sagopa Kajmer – Baytar 128Kbps

    Bu şarkıdada çok bariz bi fark yoktu sadece nakaratta sagonun arka plandan eşlik etmesini clipte azıcık daha iyi duydum 

    Bunların dışında başka şarkılarda birçok şarkıda denedim ancak yyukarda dediğim gibi sadece gözüme çarpan farklar olduğunda buraya yazdım .

    Ses kalitesi dışında meizu çok geniş eq ve ses geliştirme ayarlarına sahip ses ile çok fazla. oynama olanağına sahipsiniz. Çok şiddetli bass almanız mümkün en çok sevdiğim yanı oydu meizu da. Şarj süresi olarakta 20-25 saat gidiyo müzik ile. Fakat ben nisan ayında almıştım o yandan bu yana 4 kere yeşil ekran hatası verdi geçen ayda pcden çıkardığımda usb ekranı gitmedi ve servise yolladım. Yani stabil bi cihaz olduğunu söylemek zor clipte şarj süresi ve jack giriş yerinin ters bi yerde olması dışında bi sorun yok. Çok güzel bi inceleme olmadı ilk incelemem olduğu için kusuruma bakmayın. Umarım az da olsa merağınızı giderebilmişimdir.



  • Güzel inceleme bence. Sonuçta buradaki herkesin müzik kulağı çok iyi değil o yüzden senin kadar müzik bilgisi olan insanlar için iyi bir karşılaştırma olmuş. Mesela benim de müzik kulağım pek yok ve meizuyu denemiştim. Ondan doayı bende karşılaştırsam böyle şeyler yazardım
  • Bu incelemede meizu'nun ses geliştirme ayarları kullanılmış mı?Eğer kullanılmamışsa doğru ama bu ayarlar açıkken meizu'ya rakip olamaz.
  • işte bu çok güzel oldu.
    kulaklarına sağlık üstad
    clip almak farz oldu
    ekleme: hocam clip in radyo kalitesi ve çekiminin çok zayıf olduğunu duydum gerçektende böyle mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frt-_-ctn -- 22 Kasım 2009; 20:31:41 >
  • en baştada yazmışım flat seste ve ses geliştirici özellikler kapalı :) aralarında aman aman bi fark yok sadece sagonun şarkısında fark açıkça ortadaydı bide sansa clipin genel olarak sesi birazcık daha canlı. bass flatte ikisindede normal seviyede ama meizunun bass ayarlarından oynayarak inanılmaz bass deneyimi yaşayabilirsiniz. meizu sorun çıkardığı için soğudum ben meizudan sansa clip aldım meizuyu abime verecem ama ses kalitesi konusunda da hakkını vereyim çok iyi.
    @frt-_-ctn
    radyosuz model bendeki radyo kullanmıyorum ben sorularınız olursa yine yardımcı olabilirim.
  • Meizu da sorun senin şanssızlığından olmuş sanırım.. Ben Sr ve Sl modellerini kullanıyorum hiç sorunsuz çalışıyor..
    Ben de İki sansa clip almıştım; birini yeğenime hediye ettim.. birini de radyosu çok net çektiği ve minik olduğu için sabah spor yaparken kullanıyorum..
    Ses olarak dediğin gibi; meizu'nun ses tonlama seçenekleri çok geniş ve Bu yüzden sansa clip'e göre sahnesi de daha geniş ve derinliğ duyabiliyorsun..
    Sansa'nın sesi çok temiz ama istediğim dinamik bası duyamıyorum.. bir de meizu'nun tiz sesleri çok net ve kayıpsız..
    Bence, radyosu için; sansa clip.. Müzik dinlemek için; Meizu m6.. Tabi bir de sansa'nın pili 8-9 saat meizu'nun 22-24 ssat civar gidiyor..
    Ayrıca Meizu'nun servisi ''next'' bir çok kez şahit olduk; sorunlu cihazları hiç bahane çıkarmadan bire bir değiştirdi.. Hatta dralphi arkadaşımız iki kere değiştirdi..
    Türkiye de Sony - Creative gibi daha büyük firmalar bile serviste bu duyarlılığı ve yakın alakayı malesef pek göstermiyor..
    Türkiye de; Uydu receiver birinci markası next'in servisi de çok iyi çalışıyor.. Türkiye ye kendi markasını da ilave ettirerek gettirtiği wolfson audio chipli meizu m6 çok kaliteli sese sahip bir pmp!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 23 Kasım 2009; 0:09:46 >
  • sesi gerçekten çok iyi :) bu arada servis belki büyükşehirlerde çok iyidir ama ben tam 1 ay bekledim yazılımsal bi sorun ve tuş takımı için :( bende sorunları olmasa meizuyu tercih ederim muhteşem bass verebiliyo :)
  • Bende almak meizu almak istiyorum da ... şimdi kafam karıştı
  • İyi hoş, emek vermişsin vs. Bu tarafı için eline sağlık diyorum. Ama 128kbps ile test falan yapılmaz.. Her iki player da FLAC destekliyorken üstelik.
  • hocam karşılaştırma için teşekkürler ancak meizu mp4 player ayrıca boyutuda oldukça büyük bana göre clipden tek artısı şarj süresi oda büyük olmasının verdiği avantajdan kaynaklanıyor
    clip için küçücük fıçıcık içi dolu turşucuk o hafiflik ve boyuttan hiç beklenmeyen bişi

    elinde mevcut olduklarını için yapmışsın teşekkürler ancak ikiside kaliteli ve ayrı yolun yolcusu
  • rockbox yüklenmiş bir sansa clip, meizu'yu havada karada ......
  • yardırır
    quote:

    Orijinalden alıntı: Macre

    rockbox yüklenmiş bir sansa clip, meizu'yu havada karada ......
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.