Şimdi Ara

Megane II Yol Bilgisayarı Verileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
2.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar,

    2 hafta kadar önce 2009 model magene II sedan 1.5 dci 85 hp araç aldım. araç 26.500 km de ve 30 bin bakımına 23 bin km de girmiş.
    10 gün kadar önce de depomu opetten fulleyip (dolum tabancası ilk defa atana kadar) yol bilgisayarı değerlerini sıfırladım.
    Bu gün yine aracımı (yarım depo filan kullanmıştım) fulleyip tüketim değerlerini karşılaştırmak için başka bir opet istasyonuna gittim ve yine tabanca ilk defa atana kadar depoyu fullettim.
    ancak yol bilgisayarının verileri ile depo tüketimimi karşılaştırınca arada çok büyük fark olduğunu gördüm.
    aracı yol bilgisayarına göre 551.2 km sürmüş ve 4.1 lt ortalama ile 23.1 lt yakıt tüketmiş olmam gerekiyorken, ben depoyu 27.99 litre yakıt ile tabanca ilk defa atana kadar doldurdum. buradan bakınca tüketim ortalamam 5 litre oluyor yapılan yola göre.
    tüketilen yakıt hatası: (27,99-23,1)/23,1=0,213
    ortalama yakıt hatası: (5,0-4,1)/4,1=0,219
    yani hem ortalama hem de tüketilen yakıt miktarları yol bilgisayarının söylediğinden %21-22 civarı fazla çıkmış bulunuyor ki bu da bence çok fazla.
    sizlerin de bu şekilde ölçümleriniz oldu mu? bu araçta bir sıkıntıya mı işaret eder? bilen bir arkadaş cevaplarsa sevinirim.

    not 1: km sayacının doğru ölçtüğünü eski aracımla gittiğim güzergahta denedim yani yapılan km ile ilgili bir sıkıntı yok.
    not 2: aracın lastikleri orijinal lastikleri (lastik çapı ile ilgili bir hata ve dolayısı ile km hatası yine yok)
    not 3: 30 km altı hızlarda anlık tüketim göstermediği için acaba yol bilgisayarı hata mı yapıyor dedim ve istasyondan çıkıp bir süre sürdükten sonra aracı park halinde bir süre beklettim. anlık tüketim görünmemesine karşın ortalama tüketim yükseliyordu. demek ki bu da sorun değil.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.