Şimdi Ara

MEGANE COUPE ASTRA GTC YENI PROCEED LEON SC Öneri Bekliyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
4.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Yeni bir araç almak arifesindeyim. Ancak kafam çok karışmış vaziyette. Tek kapılı araç olmasını istiyorum ve uzun süre binmeyi planlıyorum. Verebileceğim maksimum rakam 60bin tl civarlarında. Elimdeki 1 aracı vereceğim üstüne kredi çekeceğim bu şekilde bir alış-veriş olacak.

    Kafamdaki araçları yazayım, bu konuda bilgi sahibi olan, tercih belirtmek isteyen belirtebilirse çok sevinirim. İnanılmaz kararsızım. Sıfır düşünüyorum fakat temiz az km li ikinci el için de kesinlikle olumlu bakıyorum.

    1- Yeni Kia Proceed 1.6CRDI 128HP Dizel Otomatik >> 63.000TL fiyat ile alınabiliyor. (Full+Full) Araçta yok yok.
    2- Yeni Leon SC 1.2TSI DSG yada 1.6TDI DSG + Cam Tavan + Led paket + vs.vs. 55.000TL-60.000TL aralığında.
    3- Opel Astra GTC 1.4 140HP Benzinli otomatik pek bir özellik yok içerisinde. 60.000TL ve üstü.
    4- Yeni Renault Megane Coupe 1.5DCI Dizel Otomatik. + Teknoloji paket + Cam Tavan

    Bu araçlara alternatif bulamadım henüz.

    Aklımda hep ProCeed var 2. Sırada ise Megane Coupe. Ama Megane biraz tuzlu gibi o yüzden 2. El olabilir. Belki temiz bulunur.

    Karar aşamasında ne önerilerde bulunabilirsiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elensar77 -- 19 Temmuz 2013; 11:59:24 >







  • Yeni Leon bence çok yakışıklı bir araba oldu. Megane ve Ceed ile kıyaslamam bile zaten. Boş bir araba da değil içi de dolu. Kıyaslarsam sadece GTC ile kıyaslarım GTC'ye göre de yakıt konusunda avantajı var.

    Özet: Her türlü Leon diyorum.
  • Ben olsam Leon tercih ederdim herhalde. DSG si sorunlu mu değil mi bilmiyorum ama...
  • Yeni Kia Proceed baktınız mı hiç? Kasa değiştirdi çünkü.
  • Megane'yi düşünmeyin bence nispeten eski bir yüzü var. ProCeed yakışıklı bir araç fakat yakıt önemliyse baya yakıyor diye duydum. Hemde otomatiği. Leon daha mantıklı gibi gözüküyor. 2. el alacaksanız bu tür araçların içinde en kaybettireni Kia olacaktır uygun fiyatlı belki denk getirebilirsiniz makyajsız olanını.




  • Bu arada belirtmeyi unuttum. Araç mutlaka otomatik olmalı.

    - Donanım olarak en dolusu ProCeed, aynı zamanda bence en yakışıklı olanıda. Bu dolulukta araç muadillerinde hiç yok. Park Asistan, Cam Tavan, Geri görüş kamerası, anahtarsız çalıştırma, SS, CC, Navigasyon, 7'' ekran benim alacağım araçta standart.

    - Seat Leon SC en uygun ve yakışıklı bir araç ve yeni çıktığı için uzun süre aynı kasa olacak. Fakat doluluk anlamında rakiplerine göre biraz daha düşük. F/P olarak en iyisi ve en az yakan araç diyebilirim benzin anlamında. Dizel en az düşündüğüm tabiki.

    - Megane ise en çok hoşuma giden galiba. Fakat fiyatı düşündürüyor. Sahibinden.com da 500km de full dolu bir araç var 57 istiyor. Kazasız. Acaba diyorum tabiki.

    - Astra ise en düşük ihtimal. Çünkü hiç donanım ekstrası yok ve cam tavan bile yok.




  • Benim tercihim ikinci el opel astra coupe olurdu. Fiyatları sıfırlarına göre gayet makul.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam 2. el rcz alırdım.




  • Megane Kuuupéy

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş bence Ceedi bi kez daha düşün. biz Ceedi satıp Leon aldık sebebide yakıt. araç güzel dolu ama gel görki yakıt olayı tad aldırmıyor. Leonda donanım eksikliği var eyvallah ama yakıt olsun performans olsun yol tutuş olsun Ceedden önde. gözümüz yakıt ibresinden ayrılmıyordu bir türlü. araban güzel olur şık olur donanımlı olur ama yakıt hepsinin hevesini alır götürür. onun için iyi düşün herşey donanım değil. yakıtına acıdığın arabanın donanımı bile gözünde kalmıyor..
  • bu tip araçlarda tarz daha ön planda olduğu için kesinlikle astra diyorum. tasarım ağlatır.
  • Seçenek dışı Julyet düşünmez misiniz ? Bu yazdığınız araclar julyetin plakasını okumak icin bile zorlanır da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umutsirvan

    Seçenek dışı Julyet düşünmez misiniz ? Bu yazdığınız araclar julyetin plakasını okumak icin bile zorlanır da.

    Açıkçası sürat pek umursadığım birşey değil. Tek kapılı olması ve otomatik olması en büyük tercih sebebim. Sürat yapan veya bundan çok fazla haz alan bir insan değilim. Ama her zaman bu tarz bir arabam olsun istedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beamer

    @Elensar77

    ilandakileri alın diye demiyorum, emsallerine de bakabilirsiniz diye diyorum.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-2011-audi-a3-1.4-tfsi..dogus-faturali..6700-km..otomatik-vites-130064391/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-2011-11000-km-de-audi-a3-1.4-tfsi-ambition-s-tronic-65.000-tl-128993674/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-kaliteli-temiz-full-ktf-audi-stronic-128628025/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden-2012-vw-scirocco-1.4-tsi-sportline-dsg-f1-160-ps-131697469/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-mycars-2012-1.4-tsi-scirocco-dsg-sanziman-boyasiz-ilk-sahibinden-131708109/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2012-model-scirocco-mat-beyaz-129527759/detay



    bunlar dışında yüzü en yeni olan Pro Ceed veya Leon SC seçilmeli bence uzun süre kullanacağım demişsiniz. Kişisel zevkimi de sorarsanız ben Pro Ceed seçerdim.

    Önerileriniz için teşekkür ederim. Abimde A3 olduğundan uzun bir süre kullanmışlığım var. Bu yüzzden hevesimi aldım diyebilirim.
    Scricco ise hiç düşünmediğim bir araç, hem herkeste mevcut hemde 2.el ancak fiyatlara ulaşabiliyorum. 2.elde düşündüğüm bir araç değil. Yinede uğraştığınız için teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okn.Ky

    kardeş bence Ceedi bi kez daha düşün. biz Ceedi satıp Leon aldık sebebide yakıt. araç güzel dolu ama gel görki yakıt olayı tad aldırmıyor. Leonda donanım eksikliği var eyvallah ama yakıt olsun performans olsun yol tutuş olsun Ceedden önde. gözümüz yakıt ibresinden ayrılmıyordu bir türlü. araban güzel olur şık olur donanımlı olur ama yakıt hepsinin hevesini alır götürür. onun için iyi düşün herşey donanım değil. yakıtına acıdığın arabanın donanımı bile gözünde kalmıyor..

    Dizel ama o kadar mı çok yakıyor?
    Proceed ile Leon arasında 10k civarında bir fark var, benzin farkını karşılamam mümkün değil çünkü 1 senede 12.000km bile yapamıyorum. Bu yüzden Leon bu tarz araca bakmama sebebiyet veren araç olmuştu. Fakat Ceed'deki donanımlar gelecek 5 sene kullanacağım bir araç için çok çok yerinde. Tabi tam tersi olarak sigorta+MTV+kasko gibi durumlarda beni hiç mahçup etmeyecek bir araç Leon.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: r0x

    Ben olsam 2. el rcz alırdım.

    Öneriniz için teşekkür ederim. Fakat sürat takıntım olmadığı için benim için gereksiz olacaktır.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.