Şimdi Ara

Megane 2 marş basıyor araç çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
9.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar araç megane 2 hb 1.4 motor 2005 model yaklaşık beş aydır bende. Dün 40 km kadar yol gittikten sonra aracı park ettim normal sıkıntı yoktu. İki saat kadar sonra kartı taktım marş bastığı halde bi türlü çalışmadı ekranda akü simgesi çıktı. Başka bir araçtan akü takviye kablosuyla takviye yaparak denedik en az yarım saat uğraştık yine çalışmadı. Kablonun sağlam olduğundan eminim. Araçta farlar, camlar, teyp filan çalışıyor ama araç çalışmıyor sadece marş sesi geliyor starta basınca on saniye sonra marş sesi de gidiyor. Neyse başka çare yok dedik 2.viteste bayır aşağıya vurdurarak çalıştırdık. Sabah işe giderken yine çalışması uzun sürdü 2.seferde gaza yüklendim anca çalıştı. Aracın problemi aküde mi acaba yoksa başka bişey de olabilir mi? 5 ay önce aldığımdan bir hafta sonra yine aynısını yapmıştı ama ışıklarını açık bıraktığım için akü boşalmışti farlar camlar bile açılmıyordu bu sefer araçta her şey çalışıyor sadece motor çalışmıyor. Zamanım da yok ustaya götürmeye işin kötüsü.

    Aklımı kurcalayan iki şey var. Araçta ışık vs hiçbir şey açık olmadığından yüzde yüz eminim akım çekecek bir şey bırakmadım ki akü boşalsin.

    İkincisi de takviye kablosuyla neden şarj olmadı araba çalışmadı da vurdurunca çalıştı.

    Edit:
    Bugün sabah çalıştırırken yine çalışmadı. Üçüncü denemede starta basarken gaza kökledim, gazdan ayağımı çekip çekip kökledim anca çalıştı. Bu sefer de arkadan çiğ benzin kokusu geldi. Oto elektrikciye götürdüm aküyü ölçtü sıkıntı göremedi, orda stop edip çalıştirdi sıkıntı olmadı . Sen aracı bırak motor soğusun akşama gel al ben yine bakarım dedi. Sorun neyde anlamadım?


    Edit 2
    Krank mili sensörünun soketi erimiş lehim yapıldı bir süre böyle denenecek araç. Sorun devam ederse komple değişim yapılacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevo_61 -- 30 Eylül 2020; 17:20:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • marş motoruna baktır
  • Bir servise götürüp ölçtürün aküdemi problem diye değilse muhtemelen marş motorunda problem kömürleri bitmiş olabilir
  • 1 ay önce aynısı başıma geldi


    Araçta ışıklar klima her şey çok güzel çalışıyor. Marş basıyorum marş sesi var ama motor bir türlü çalışmıyor. Kendi kendine teyp klima falan çalışmaya başladı ve ekranda akü işareti çıktı. Aküyü değiştirdik düzeldi.


    Akü takviyesini doğru yapamamış olabilirmisiniz? EFB ve AGM aküler klasik aküler gibi takviye edilmiyor diye biliyorum.


    Şirketin aracım SuperB'dede aynı sorunu yaşadık. Akü bitti klasik aküyü takviye eder gibi çalıştırmayı denedik çalışmadı.
  • Aynı motorlu symbol kullanıyorum.

    Ilk yillarda bana da yaptı. Sıcak ya da soğuk farketmiyordu, mars basıyor ancak araba çalışmıyordu. Bazen 4., 5. marsta alıyordu. Bazen 5-10 dk sonra çalışıyordu. Ustanın yanında da bu hatayı yapmıyordu:)

    Hava filtresinin altında, motora yapsik kelebek gibi bir sensor. Krank sensoru, krankin konumuna gore ateşleme zamanını belirliyor. Elinizden geliyorsa söküp, uc kısmını temizleyin, olmazsa kabloyu söküp yeniden takın. Korozyona uğramış olabilir.

    Birde nacizane tavsiyem bizim araçlar üstten egzantrikli olduğundan vurdurarak calistirmayin. Triger dış atlayip valflere ve pistona zarar verebilir. Diye biliyorum, forumdaki üstatlar daha iyi bilgi verebilirler.

    https://www.otoerdem.com/mobil/megane-1-megane-2-krank-devir-sensoru-8200643171-urun-3046.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Akü ömrünğ doldurmuş büyük ihtimal. Gidin bir servise ölçtürün bittiyse yenisiyle değiştirin. Sorun düzelirse zaten aküdendir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı hâlâ gösteremedim ama sabah işe akşam gidip geliyorum şuan çalışıyor sıkıntı yok hem de tek marsta çalışıyor. Ben anlamıyorum bu aracın derdi ne.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de 2003 megane 1.6 var, aku degismeden once araba calisirken 3 4 saniye kadar kendini zorluyordu calisirken bazen de calismiyordu 2. marsta calisiyordu. Bazen de benden aracin kartini takmami istiyordu, normalde kartsiz giris calistirma var. Aku degistirdikten sonra butun sorunlar gitti. Araba tek marsta calisiyor artik, kartsiz giris calistirma konusunda da hic sikinti olmadi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün sabah çalıştırırken yine çalışmadı. Üçüncü denemede starta basarken gaza kökledim, gazdan ayağımı çekip çekip kökledim anca çalıştı. Bu sefer de arkadan çiğ benzin kokusu geldi. Oto elektrikciye götürdüm aküyü ölçtü sıkıntı göremedi, orda stop edip çalıştirdi sıkıntı olmadı . Sen aracı bırak motor soğusun akşama gel al ben yine bakarım dedi. Sorun neyde anlamadım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim uğraşma Krank Konum Sensörünü yani krank sensörünü değiştir arabanın her yerini kurcalatma. Sigorta tablasını kesinlikle söktürme.
  • Araç lpg li ise benzin pompa hortomu vs yırtılmış ise araba çalışmayabilir lpg ye atana kadar.
    Başıma çok geldi, aracı ilk lpg de çalıştırmayı dene, sorunsuz çalışıyorsa sorun muhtemelen benzin pompasıdır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç ustanın yanında canavar gibi çalışıyor şaka gibi. Ben kendi kendime denerken ya çalışmıyor ya zor çalışıyor. Aküyü ölçtü akü de sorun yok diyor. Çalışmadığı zamanki halini görmem lazım teşhis koyabilmek için şuan araçta sorun yok sorun olmadığı için teşhis koyamam dedi beni yolladı. Yarın ya da ertesi gün işe giderken veya işten gelirken yine çalışmayacak biliyorum. Her zaman da yapmıyor bunu bazen sıkıntısız tek marsta çalışırken bazen de akü takviye yaptığım halde yarım saat uğraşıp çalıştıramayip vurdurarak çalıştırdığım oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unknownartist

    Araç lpg li ise benzin pompa hortomu vs yırtılmış ise araba çalışmayabilir lpg ye atana kadar.
    Başıma çok geldi, aracı ilk lpg de çalıştırmayı dene, sorunsuz çalışıyorsa sorun muhtemelen benzin pompasıdır
    Hocam evet lpg li. Çalışmadığı zaman lpg aktif tuşuna basıp veya basılı tutup direkt lpg de çalıştırmaya da uğraştım çalışmayınca hiçbir şekilde çalışmıyor sadece vurdurarak çalışıyor. Bazen de iki üç kez start tuşuna basmak ve gaza yüklenmek gerekiyor hatta gaza kesik kesik yüklenmek gerekiyor çalışması için. Yine bazen de tek marsta çalışıyor bugün sabah kendim zar zor çalıştırdım ustanın yanına getirdim ilk marsta çalıştı. Arabayı sabah ustaya bıraktım şimdi geldim yine ilk marsta çalıştı usta da arabada sorun yok dedi yolladı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cevo_61

    Araç ustanın yanında canavar gibi çalışıyor şaka gibi. Ben kendi kendime denerken ya çalışmıyor ya zor çalışıyor. Aküyü ölçtü akü de sorun yok diyor. Çalışmadığı zamanki halini görmem lazım teşhis koyabilmek için şuan araçta sorun yok sorun olmadığı için teşhis koyamam dedi beni yolladı. Yarın ya da ertesi gün işe giderken veya işten gelirken yine çalışmayacak biliyorum. Her zaman da yapmıyor bunu bazen sıkıntısız tek marsta çalışırken bazen de akü takviye yaptığım halde yarım saat uğraşıp çalıştıramayip vurdurarak çalıştırdığım oldu.
    Yukarda arkadaşlar demiş,krank sensörü, diğer adıyla manyetik kaptör sorunlu bencede.Basıma 3 kez geldi ondan biliyorum.Sorun onda çıkar ve değiştirirseniz kablosuyla birlikte komple değiştirin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kömürlere baktır bi bende de aynı sorun vardı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: think of idea

    Kardeşim uğraşma Krank Konum Sensörünü yani krank sensörünü değiştir arabanın her yerini kurcalatma. Sigorta tablasını kesinlikle söktürme.
    Aynen öyle çıktı sorun. Krank milinin kablolarinin soketi erimiş. Soketi lehimledi usta. Yine yaparsa komple değişiriz dedi. Şuanlik sorun yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mendieta58

    Yukarda arkadaşlar demiş,krank sensörü, diğer adıyla manyetik kaptör sorunlu bencede.Basıma 3 kez geldi ondan biliyorum.Sorun onda çıkar ve değiştirirseniz kablosuyla birlikte komple değiştirin

    Alıntıları Göster
    Hocam dediğiniz gibi oldu krank milinin kablo soketi erimiş ama komple değiştirmeye gerek yok 300 tl masraf çıkar soketi lehimleyelim sorun giderilir eğer yine sorun çıkarsa komple değiştiririz dedi 50 tlye kurtulduk şimdilik bakalım yine yapacak mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.