Şimdi Ara

megan 2 'ELEKTRONİK SORUN VAR'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
27.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar aracim 2006 1.5dci
    Araçtaki elektronik sorun iki türlü kendini gösteriyor.
    1- Aracin kilidini kumandadan normal bir şekilde açıyorum, şöför kapısını acinca ekranda 'karti takin debriyaja basin' vs yazmasi lazimken hiç birşey yazmiyor. Karti takiyorum starta basiyorum kontak aciyor gibi oluyor ama marş basmiyor, tekrar tekrar basiyorum ama tik yok. Aküden kutup başını söküyorum 15-20 dk bekleyip takiyorum, çalışıyor. Bu işlem çoğu zaman işe yarıyor.

    2- Araç normal çalışıyor seyir halindeyken birden ekranda "ELEKTRONİK SORUN VAR" Yazisi cikiYor, silecekler çalışıyor, paneldeki sinyal lambalari, arıza lambası vs yanıyor. Farlari aciyorum acilmiyor, açık ise kapatayim diyorum kapanmiyor. Sağa cekip stop edeyim diyorum etmiyor. Bu şekilde yola devam ediyorum bazen 1, bazen 5 dakika sonra yine normale dönüyor.

    Çok can sıkıcı bir durum. Servise götürdüm bilgisayara baglasak bile şuan ariza vermediği için göremeyiz. Görsek bile bizi yaniltabilir. Detaylica incelemek lazim bunun için de belki bir hafta kalmasi lazım dediler.


    Böyle bir durum başına gelen var mi? Çözümü nedir acaba?
    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yokmu arkaslar bana yardımcı olacak kimse?
    Hiç kimsenin başına buna benzer bir olay gelmedi mi ya?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kolay gelsin üzüldüm adına. bende su sıralar cam otomatiği ile ugrasıyorum
  • Hocam inşaallah sizde sorunun çözümünü bir an önce bulursunuz. Ama ben hala çözüm bulamadim. Yardimci olacak hiç bir kimseyi bulamadim. Böyle böyle idare ediyorum ama olmuyor. En son yetkili servise götürüp birakicam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektronik sorun var mesajını 8-9 saatlik yolculuk yapacağımızın sabahı görmüştüm.Tam bir bela. Yolda giderken 90-100 ile hafif bir çukura girmemle beraber göstergeler bir anda sıfıra inip sonra yine düzeliyordu.Ne kadar çukura girdiysem bu oldu.Çok korkutmuştu beni ya motor bir anda dursa diye falan feci şeyler olabilirdi.Çok şükür olmadı.Şimdi de kendi kendine düzeldi sanırım, daha görmedim aynı sorunu.
  • Büyük konuşmuyayim ama benim artık bida meganla işim olmaz. Sattım kurtuldum çok şükür ama satincaya kadar ömrümde ömür gitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamun Aleykum

    Sendeki sorun benim başıma geldi belirli bir süre idare ettim şimdi araba elektronik sorun var yazıyor radaytör fanı direk çalışıyor

    fren müşürünü değiştirdim nafile

    sizler ne yaptınız

  • howdeepisyourweb H kullanıcısına yanıt

    Selamun Aleykum

    Sendeki sorun benim başıma geldi belirli bir süre idare ettim şimdi araba elektronik sorun var yazıyor radaytör fanı direk çalışıyor

    fren müşürünü değiştirdim nafile

    sizler ne yaptınız

  • Hocam merhabalar

    Şuan aynı sorun bendede var bir türlü çözemedik elektronik sorun var yazdı araba bi çalıştı bi çalışmadı direksiyon kilidi açık ve kapalı yazıyor kontak bile açmıyor şuan. Radyatör fani da sürekli çalışıyor. Bi çözüm buldunuz mu acaba siz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar megane 2 dinamik aracım bahsettiğiniz gibi seyir halindeyken silecekleri çalıslştırıp kapı kilitlerini açarak ekranda elektronik arıza yazısı yazarak sıkıntı çıkartıyordu. Arastırdım bastan sona inceledim bunun tek sebebi aracın kapılarının araç gövdesi ile baglantısını sağlayan elektirik soketlerinin, bu soketler kapıları açtığınızda görürsünüz siyah pilastik hortumlar ın içinde bulunmakta bunlar yikama ve yağmur suları sonucu ıslanmakta hatta küflenmiş durumdadır ve elektirik şasesi yaparak bu arızaya neden olmaktadır . Bunları tek tek acıp temizlemeniz gerekiyor. Balata sipreyi denen temizleyiciyi kullanabilirsiniz. Açarken dikkat edin bu siyah plastik hortumların mandalları var ve ıcınde çokça elektirik kablosu var. Bu plastik hortumları üzerindeki mandalların tırnaklarına basarak rahatlıkla açabilirsiniz. Bilgilerinize başka bir nedeni yok lütfen aracınızı gereksiz yere söküp sağını solunu kırıp dökmeyin. Sileceklerle bir alakası yok sadece motor kaput içinde aynı sigorta soket basında buluştukları için doğrudan orayıda etkiliyor. Arızanın temel sebebi sadece bu kapi arası elektirik soketleri. Bu hotumların eklemlerine şeffaf silikon ile su gecirmez hale getirebilirsiniz. BU ARIZADAN DOLAYI NELER ÇEKTIĞİMİ ÖZELLİKLE YOLLARDA BİR BEN BILİRİM. Gitmediğim elektirikçi tamircisi kalmadı ama hic bir tamirci sorunu çözemedi ve çözüm bulamadı kimi motor beyni değiştirmek istedi kimi sigorta kutusunu değiştirmek istedi kimi bir hafta araç bizde kalacak dedi kimi sigorta kablolarını kesmek istedi ama hiç birine elletirmedim aracımı. Kendim inceleyerek buldum 1 yıldırda kullanıyorum arıza vermiyor artık. Bilgilerinize.

     megan 2 'ELEKTRONİK SORUN VAR'

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Okn drn O kullanıcısına yanıt
    Gerçekten altın değerinde bir geri dönüş... Millet bu uğurda arabasını satmış. Bilgilendirme için teşekkürlerimi sunuyorum...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.